mięso - 63110 przepisów (strona:1419/4208)

PLACUSZKI Z PIERSI KURCZAKA 222

czosnku, 4 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, czerwona słodka papryka i tymianek – do smaku, tłuszcz do smażenia WYKONANIE Mięsko kroimy na mniejsze kawałki,może być w kostkę.Wrzucamy pokrojone mięso do miski.Dodajemy przyprawy,majonez,czosnek,pokrojony koperek,żółtka,mąkę ziemniaczaną i starty żółty ser.Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Osobno w misce ubijamy na sztywno białka z odrobiną soli.Dodajemy(...)mięsa.Delikatnie mieszamy łyżką.Teraz  bierzemy łyżkę naszego mięsnego "ciasta" i wkładamy do gorącego oleju.Pieczemy z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety. U mnie placuszki podałam z ziemniakami i brokułem. Placuszki są pyszne na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Mięso mielone z kurczaka z makaronem, warzywami i płatkami drożdżowymi 189

Super szybkie i super smaczne danie dla zabieganym osób, które dbają o to co włożą do buzi. Idealnie nadaje się do pudełka dla osób pracujących. Składniki: 200g mięsa mielonego z kurczaka 50g suchego makaronu pełnoziarnistego 225g mrożonych warzyw po włosku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, kebab-gyros Sposób przygotowania(...)wrzącej, osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8 minut. Między czasie na patelni smażymy warzywa oraz mięso. Dodajemy ugotowany makaron, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotowe danie posypujemy płatkami drożdżowymi. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Spaghetti bolognese 200

Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 162

dobrą kiełbasą, cebulką i koperkiem. Delikatny, maślany smak całego dania wprawia w tę młodzieńczą radość czując znów smak dzieciństwa. Młoda kapusta występuję u nas także w wersji wege, bez mięsa jakiegokolwiek, lecz dziś na bogato, mięsnie i dość syto, obowiązkowo z koperkiem. Jeśli przygotowuję tę wersję kapusty to podaję ją z ziemniakami najczęściej lub pajdą chleba rezygnując już z dodatkowego(...)mięsa w daniu. Wersja kapusty młodej bez kiełbasy występuje obok kotleta mielonego, schabowego lub piersi kurczaka pieczonej, z młodymi ziemniakami i koprem oczywiście! Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem SKŁADNIKI: 2 główki młodej kapusty 3 cebule 1 pętko kiełbasy dobrej jakości 3 listki laurowe, 8 kulek ziela angielskiego ok. 1 litra wody sól, świeżo zmielony pieprz opcja: płaska łyżeczka słodkiej

Zasmakuj Kuchni
Filipińskie adobo – wegański gulasz z grzybów i tofu 151

Adobo jest tradycyjnym daniem pochodzącym z Filipin. Zwykle składa się ono z mięsa, owoców morza albo warzyw duszonych w occie, sosie sojowym, czosnku i ziarnach pieprzu. Po raz pierwszy usłyszałam o nim od naszej znajomej pochodzącej właśnie z Filipin, która przynajmniej raz na tydzień gotowała sobie ten gulasz. W mojej wegańskiej wersji mięso zastępuję grzybami i tofu, ale poza

Lamarida.pl
Kiełbasa z łopatki 307

wieprzowe -użyłem też białkowych 55-60 mm dla ciekawości. Wyszło ok (dwa ostatnie zdjęcia) -woda 500 ml WYKONANIE  Po klasyfikacji peklujemy w osobnych pojemnikach 48 godz. Następnie rozdrabniamy mięso.Później każdy rodzaj dokładnie wyrabiamy do kleistości dodając wodę. Teraz łączymy mięso i przyprawiamy dokładnie mieszamy, wyrabiamy, masa mięsna ma się dobrze kleić. Napełniamy jelita i wieszamy do osadzenia

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 210

łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu Przyprawy: sól, pieprz 1 jajko ok 3/4 szklanki mąki ok 1 szklanka bułki tartej masło do smażenia     *** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa – niezbyt cienko *** *** kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Chrzan dokładnie mieszamy z musztardą. Taką mieszanką nacieramy mięso z dwóch stron *** *** Do miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej miseczki wbijamy

Blog z Apetytem
Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami 180

Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności w tłuszczu. Powolne gotowanie w tłuszczu, wywodzi się z tradycji kulinarnej południowo - zachodniej Francji. Mięso konfitowane, można było przechowywać w chłodzie nawet do trzech miesięcy. Obecnie konfituje się mięsa: kacze, gęsie i inne dla walorów smakowych. Zachęcam do spróbowania takiej ośmiornicy, jest kremowa, delikatna i pyszna. Ośmiornica confit z ziemniakami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sadzone jajko z kawałkami kurczaka na wiosennej sałacie 230

script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -kilka liści sałaty masłowej -jeden pomidor -kilka rzodkiewek -garść posiekanego szczypiorku i koperku -trzy paski mięsa z piersi kurczaka ok. 150 g -jedna mała cebula -jedno jajko -olej do podsmażania -sól, pieprz - sos winegret lub oliwa i sok z cytryny Kilka liści sałaty ułożyć na półmisku(...)kostkę i wybić na nią jajko. Pod przykryciem trzymać na małym ogniu, aż lekko się zetnie, ale żółtko pozostanie płynne. Posolić i popieprzyć do smaku, wyłożyć na półmisek z mięsem i skomponowaną sałatką, posypać obficie koperkiem

Kulinarne przemyslenia
Kiełbasa z polędwiczki parzona 253

SUROWIEC: -polędwiczka 1600 kg (4-5 sztuk) -golonka 400 g tylko chude mięso PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -kolendra mielona 0,5 g/kg -kątnica barania 1 szt. -sznurem wędzarniczy -200 ml wody WYKONANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon golonkę z błon i ścięgien, kroimy w dużą(...)peklujemy 48 godz. Po tym czasie golonkę mielimy na sitku 2,5 mm robiłem to na maszynce nr 8.dodajemy 100 ml wody i wyrabiamy aż mięso będzie mocno kleiste. Teraz do polędwiczki dolewamy 100 ml wody i wszystkie przyprawy, wyrabiamy aż mięsko puści klej. Następnie do polędwiczki dodajemy golonkę i ponownie mieszamy dokładnie, całość ma się dobrze kleić. Napełniamy kątnicę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schabowy w koperku 148

mięskiem do nich. Ponieważ pod ręką miałam tylko schab, to typowy kotlet wzbogaciłam w swieżutki koperek-pysznie było. SKŁADNIKI: 2 szt schabowego pęczek koperku jajko sól,pieprz,vegeta WYKONANIE: mięso rozbić, posypać solą i pieprzem, jajko rozbełtać dodać vegetę, drobno posiekany koperek, kotlety włożyć do jajka na 1/2 - 1h,  następnie obtoczyć w bułce i usmażyć na złoty kolor, jeśli(...)zostanie Wam jajko z koperkiem to polejcie mięso i przesmażcie, podać z ziemniaczkami z koperkiem i kalafiorem

Kuchnia Beaty
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 160

potrzeby dosypać mąki. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odstawić na około 30 minut aby odpoczęło. Farsz z kaczki: Na patelni rozgrzać masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Ugotowane mięso obrać z kości. Następnie zmielić z ugotowaną marchewką i pietruszką. Dodać majeranek i usmażoną cebulę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto na pierogi rozwałkować na około

Oryginalny smak
Kurczak mango 147

Dużo pracy przy tym daniu nie ma. Na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią połączenie mięsa ze słodkim oraz kuchni tajskiej. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 50 g grzybów shimeji 200 g konfitury z mango 2 marchewki 1 trawa cytrynowa 700 ml bulionu drobiowego 3 liście kaffiru 1 łyżeczka sambal oelek 3 łyżki oleju do woka 3 ząbki(...)kroimy w słupki. Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą. Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek. Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem

R'n'G Kitchen
Pieczone placki ziemniaczane z mięsem mielonym 173

obiad, który zrobi bez Twojej uwagi, to jest to rozwiązanie dla Ciebie. A jeśli lubisz dobrze zjeść, to jest to danie dla Ciebie. 6 placków: 400 g drobiowego mięsa mielonego 500 g ziemniaków 100 g jarmużu pęczek natki pietruszki 1 jajko majeranek, pieprz ziołowy i sól do smaku Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy na sito, solimy(...)zostawiamy, aby ściekł nadmiar soku. Jarmuż i natkę pietruszki dokładnie siekamy. Dodajemy pieprz ziołowy i majeranek, dodajemy jajko, mieszamy. Następnie łączymy z mięsem mielonym i z ziemniakami. Jeśli mają dużo soku, dodatkowo odciskamy jego nadmiar. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy masę, formując kotlety. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a następnie włączamy funkcję grilla

Kucharzyca
Bulion warzywny 204

Bulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania