wieczora będzie po wszystkim. Takie są pyszne! Przepis na gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami Składniki: średnia główka białej kapusty, 200 gramów kaszy jęczmiennej, 200 gramów kaszy gryczanej, kilogram mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe albo wieprzowo-wołowe), 4 cebule, 200 gramów boczku wędzonego, 2-3 garści suszonych grzybów, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, 100 ml śmietanki kremówki, liście laurowe, ziele(...)sypko, boczek pokrój w kostkę, przesmaż, a gdy puści tłuszcz (jeśli jest chudy, wlej trochę oleju) dodaj posiekaną cebulę i zrumień. W misce dokładnie wymieszaj kaszę z cebulą i mięsem, doprawiając solą i pieprzem. W dużym garnku zagotuj wodę, z kapusty ściągnij pierwsze liście i włóż główkę do wrzątku. Po kilku minutach wyjmij, zdejmij sparzone liście, a główkę ponownie umieść
Kulinarna PolskaPyszne kawałki kurczaka w aksamitnym sosie winno pomidorowym. Mięso przesycone do głębi aromatami przyprawami i winem. Rozpływa się w ustach. Myślę, że smak tego dania zaspokoi najbardziej wybredne gusta. Podane z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina. Oryginalny przepis poleca wziąć całego kurczaka. Ja wolę same udka. 7 pałek z kurczaka 7 udzików z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon olej(...)gałązka rozmaryny pieprz i sól Kawałki kurczaka myjemy. Z oleju, musztardy, i wódki robimy marynatę. Zalewamy kawałki kurczaczka. Odstawiamy na 20 minut. Następnie obsmażamy na złoto każdą część mięsa. Przekładamy do rondla lub naczynia żeliwnego. Wlewamy wino i dodajemy przyprawy. Na tej samej patelni na której smażył się kurczak przesmażamy pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka
AZgotuj!idealne danie aby rozgrzać zziębnięte brzuchy. Taka jedna, treściwa cukinia zaspokoi głód na długie godziny i pożywi organizm. Polecam gorąco, będzie pysznie. Cukinie nadziewane mięsem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTradycja pieczonej gęsi na św. Marcina powoli wraca i bardzo dobrze, bo to niezwykle zdrowe mięso. Zebrałam przepisy z bloga jakie do tej pory opublikowałam, by zachęcić do sięgnięcia po mięso z gęsi. Zapraszam do przejrzenia przepisów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasteczka z mleczną czekoladą Wszyscy kochamy ciasteczka, szczególnie te z kawałkami czekolady rozpływającej się w ustach. Ten przepis na ciasteczka z mleczną czekoladą to kolejna wariacja
Korniszonkischabu 2 cebule świeża czerwona papryka tymianek, majeranek lub inne ulubione zioła czosnek suszony słodka i ostra papryka sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy nie przecinając do końca, tworząc takie jakby kieszenie. Cebule kroimy w talarki lub piórka, paprykę myjemy i kroimy w pół plasterki lub paski. Przyprawy mieszamy, można dodać trochę(...)czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić po skosie. Smacznego
Pelusiowa Kuchniaprzez około 15 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym → Parmigiana di melanzane → Moussaka (musaka) → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur
Oryginalny smakProsty i szybki przepis na pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Kruchutkie plastry mięsa zatopione w sosie pomidorowym, o wyraźnej nucie papryki. Ja zblendowałam sos (na potrzeby dzieci 😏), ale polecam zostawić widoczne kawałki papryki w sosie, i oprócz czerwonej użyć także żółtej lub pomarańczowej papryki. Będzie jeszcze smaczniej! Takie danie serwuję zazwyczaj z ryżem, ale z ziemniakami czy kasza też będzie(...)chwilę mieszając. Następnie wlewamy pomidory, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz koncentrat. Przekłądamy podsmażone wcześniej piersi, całość doprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a sos blendujemy. Po zblendowaniu zagotowujemy raz jeszcze i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, ostrą papryką , szczyptą cukru i śmietaną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką
Walijskie Pichceniejajka · Olej do smażenia · Pieprz · Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Berlinkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia. 3. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko. 4. Na każdym kawałku(...)mięsa układamy po plasterku sera. 5. Następnie po łyżce farszu. 6. Zwijamy w roladki. 7. Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Kulinarna Chwiladużego garnka wkładamy szynkę, zalewamy zimną wodą tak, aby została całkiem zakryta. Nastepnie wyciagamy szynkę, wodę solimy wg. uznania, u mnie to były 3 łyżki na 2 kg mięsa, dodajemy wszystkie oczyszczone warzywa i zioła, wkładamy ponownie szynkę i powoli doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na bardzo wolnym ogniu ( wywar ma pyrkać!) 10 minut. Ściągamy garnek z ognia(...)czym odstawiamy na całą noc. Wyciągamy szynkę z wywaru i odstawiamy, aby obciekła. Szynkę kroimy dobrze ostrym nożem i układamy na półmisku. Jeżeli posiadamy dużo wiekszy kawałek mięsa, proces gotowania powtarzajmy trzy razy
Kulinarne przemysleniaPasta kanapkowa z tuńczykiem Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z ryby z jajkami na twardo, podkreślone zdecydowanym smakiem korniszonów i cebulki jest świetną propozycją dla wszystkich, którzy niekoniecznie kochają rybki. Pasta kanapkowa z tuńczykiem będzie idealnym dodatkiem do śniadania, ale także do tartinek(...)szalotką) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu typu skyr 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Tuńczyka odcedzamy z oleju lub zalewy i przekładamy do miski. Mięso rozdrabniamy widelcem na drobne cząstki. Do ryby dodajemy jajka na twardo starte na tarce lub pokrojone w bardzo drobną kostkę. Ogórki (korniszony lub ogórki kiszone) także kroimy w drobną
Gotujemy i jemySekwańskie Udeczka Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem ziemniaków, polane sosem musztardowy. Składniki: · 5 udek z kurczaka · 6 łyżeczek płynnego miodu · 180 g musztardy francuskiej · 3 łyżki musztardy sarepskiej · Szczypta(...)zostawiamy. 4. Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki. 5. Układamy między udkami. 6. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paseczki i również układamy między mięsem. 7. Polewamy pozostałą marynatą i zapiekamy 50 minut w 180°C. 8. Obiadek gotowy. 9. Smacznego
Kulinarna ChwilaAndrut kajmakowy Andrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut - wykorzystując gotową masę kajmakową. Można
Korniszonki