mięso - 63110 przepisów (strona:1419/4208)

Gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami. Miały być na dwa dni, zaczęły znikać od razu. PRZEPIS 149

wieczora będzie po wszystkim. Takie są pyszne! Przepis na gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami Składniki: średnia główka białej kapusty, 200 gramów kaszy jęczmiennej, 200 gramów kaszy gryczanej, kilogram mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe albo wieprzowo-wołowe), 4 cebule, 200 gramów boczku wędzonego, 2-3 garści suszonych grzybów, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, 100 ml śmietanki kremówki, liście laurowe, ziele(...)sypko, boczek pokrój w kostkę, przesmaż, a gdy puści tłuszcz (jeśli jest chudy, wlej trochę oleju) dodaj posiekaną cebulę i zrumień. W misce dokładnie wymieszaj kaszę z cebulą i mięsem, doprawiając solą i pieprzem. W dużym garnku zagotuj wodę, z kapusty ściągnij pierwsze liście i włóż główkę do wrzątku. Po kilku minutach wyjmij, zdejmij sparzone liście, a główkę ponownie umieść

Kulinarna Polska
Kurczak coq au vin na jesienny obiad 118

Pyszne kawałki kurczaka w aksamitnym sosie winno pomidorowym. Mięso przesycone do głębi aromatami przyprawami i winem. Rozpływa się w ustach. Myślę, że smak tego dania zaspokoi najbardziej wybredne gusta. Podane z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina. Oryginalny przepis poleca wziąć całego kurczaka. Ja wolę same udka.  7 pałek z kurczaka 7 udzików z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon olej(...)gałązka rozmaryny pieprz i  sól Kawałki kurczaka myjemy. Z oleju, musztardy, i wódki robimy marynatę. Zalewamy kawałki kurczaczka. Odstawiamy na 20 minut. Następnie obsmażamy na złoto każdą część mięsa. Przekładamy do rondla lub naczynia żeliwnego. Wlewamy wino i dodajemy przyprawy. Na tej samej patelni na której smażył się kurczak przesmażamy pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka

AZgotuj!
Cukinie zapiekane z mięsem mielonym i serem 81

idealne danie aby rozgrzać zziębnięte brzuchy. Taka jedna, treściwa cukinia zaspokoi głód na długie godziny i pożywi organizm. Polecam gorąco, będzie pysznie. Cukinie nadziewane mięsem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gęsina na św. Marcina - 8 przepisów 102

Tradycja pieczonej gęsi na św. Marcina powoli wraca i bardzo dobrze, bo to niezwykle zdrowe mięso. Zebrałam przepisy z bloga jakie do tej pory opublikowałam, by zachęcić do sięgnięcia po mięso z gęsi. Zapraszam do przejrzenia przepisów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka z mleczną czekoladą 136

Ciasteczka z mleczną czekoladą Wszyscy kochamy ciasteczka, szczególnie te z kawałkami czekolady rozpływającej się w ustach. Ten przepis na ciasteczka z mleczną czekoladą to kolejna wariacja

Korniszonki
Schab przekładany warzywami... 532

schabu 2 cebule  świeża czerwona papryka  tymianek, majeranek  lub inne ulubione zioła  czosnek suszony  słodka i ostra papryka  sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy nie przecinając do końca, tworząc takie jakby kieszenie.  Cebule kroimy w talarki lub piórka, paprykę myjemy i kroimy w pół plasterki lub paski. Przyprawy mieszamy, można dodać trochę(...)czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne.  Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić po skosie. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą 97

przez około 15 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym → Parmigiana di melanzane → Moussaka (musaka) → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM 184

Prosty i szybki przepis na pyszną, aromatyczną pierś z kurczaka. Kruchutkie plastry mięsa zatopione w sosie pomidorowym, o wyraźnej nucie papryki. Ja zblendowałam sos (na potrzeby dzieci 😏), ale polecam zostawić widoczne kawałki papryki w sosie, i oprócz czerwonej użyć także żółtej lub pomarańczowej papryki. Będzie jeszcze smaczniej! Takie danie serwuję zazwyczaj z ryżem, ale z ziemniakami czy kasza też będzie(...)chwilę mieszając. Następnie wlewamy pomidory, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz koncentrat. Przekłądamy podsmażone wcześniej piersi, całość doprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a sos blendujemy. Po zblendowaniu zagotowujemy raz jeszcze i doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, ostrą papryką , szczyptą cukru i śmietaną.  Przed podaniem posypujemy posiekaną natką

Walijskie Pichcenie
Roladki Hebrajki 133

jajka ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Berlinkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko. 4.   Na każdym kawałku(...)mięsa układamy po plasterku sera. 5.   Następnie po łyżce farszu. 6.   Zwijamy w roladki. 7.   Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8.   Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Szynka na świąteczny stół 125

dużego garnka wkładamy szynkę, zalewamy zimną wodą tak, aby została całkiem zakryta. Nastepnie wyciagamy szynkę, wodę solimy wg. uznania, u mnie to były 3 łyżki na 2 kg mięsa,  dodajemy wszystkie oczyszczone warzywa i zioła, wkładamy ponownie szynkę i powoli doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na bardzo wolnym ogniu ( wywar ma pyrkać!) 10 minut. Ściągamy garnek z ognia(...)czym odstawiamy na całą noc. Wyciągamy szynkę z wywaru i odstawiamy, aby obciekła. Szynkę kroimy dobrze ostrym nożem i układamy na półmisku.  Jeżeli posiadamy dużo wiekszy kawałek mięsa, proces gotowania powtarzajmy trzy razy

Kulinarne przemyslenia
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 142

Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z ryby z jajkami na twardo, podkreślone zdecydowanym smakiem korniszonów i cebulki jest świetną propozycją dla wszystkich, którzy niekoniecznie kochają rybki. Pasta kanapkowa z tuńczykiem będzie idealnym dodatkiem do śniadania, ale także do tartinek(...)szalotką) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu typu skyr 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Tuńczyka odcedzamy z oleju lub zalewy i przekładamy do miski. Mięso rozdrabniamy widelcem na drobne cząstki.  Do ryby dodajemy jajka na twardo starte na tarce lub pokrojone w bardzo drobną kostkę. Ogórki (korniszony lub ogórki kiszone) także kroimy w drobną

Gotujemy i jemy
Sekwańskie Udeczka 114

Sekwańskie Udeczka Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem ziemniaków, polane sosem musztardowy. Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej ·        Szczypta(...)zostawiamy. 4.   Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki. 5.   Układamy między udkami. 6.   Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paseczki i również układamy między mięsem. 7.   Polewamy pozostałą marynatą i zapiekamy 50 minut w 180°C. 8.   Obiadek gotowy. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Andrut kajmakowy 160

Andrut kajmakowy Andrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut - wykorzystując gotową masę kajmakową. Można

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania