mięso - 63110 przepisów (strona:1412/4208)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i mozzarellą 656

filetu z kurczaka 1 kulka mozzarelli sól, pieprz 1/2 pęczka oregano 1/2 pęczka bazylii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  2. Mięso pokroić w paski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać pokrojone mięso i zrumienić na złoty kolor. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.  3. Na tą samą patelnię dodać

Danka Pichci
Klopsiki w sosie pieczarkowym 244

podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Jest to przepis, który można wykorzystywać w ciągu całego roku, ponieważ pieczarki są ogólnodostępne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1/2 kajzerki 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 szklanka mleka do namoczenia bułki sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania 3 łyżki oleju(...)średnia cebula 300 ml śmietanki 30% sól, pieprz 1 ząbek czosnku kilka gałązek zielonego kopru do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Bułkę namoczyć w mleku.  2. Mięso przełożyć do miski, dodać całe jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą z mleka bułkę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Całość wyrobić na jednolitą masę. 3. Namoczonymi w zimnej

Danka Pichci
Sałatka szpinakowa z ryżem i kurczakiem 62

rzodkiewki 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu balsamicznego oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Szpinak opłukać i osuszyć.  2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki i wymieszać z przyprawą gyros. Przykryć i odstawić na 15-20 minut do lodówki.  3. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka(...)złoty kolor. 4. Liście szpinaku ułożyć na półmisku, posypać ryżem, dodać mięso i pokrojone rzodkiewki i cebulę.  5. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika i posypać nim sałatkę. Całość skropić sosem sojowym i octem balsamicznym. Delikatnie wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym i kurczakiem 83

około 10-12 cm) 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka curry sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia ulubiony makaron lub ryż (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Odstawić na 15-20 minut. 2. Marchew i seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por umyć, oczyścić, pokroić(...)samej patelni rozgrzać kolejne dwie łyżki oleju i dodać potarte warzywa i dusić około 15 minut. Ewentualnie podlać niewielką ilością wody. Następnie dodać por i podsmażone mięso. Wymieszać i poddusić 2-3 minuty. Następnie całość zalać mleczkiem kokosowym, dodać curry, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut, aż sos zgęstnieje. 5. Podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Roladki drobiowe zawijane w boczku wędzonym 100

Roladki, które dzisiaj przygotowałam sprawdzą się zarówno na obiad, jak też można podać je na różnego rodzaju przyjęciach imieninowych czy świątecznych. Zawinięcie roladek w boczek wędzony sprawia, że mięso podczas pieczenia nie wysycha i roladki nie rozpadają się. Całość smakuje wyśmienicie, polecam je zrobić na najbliższy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g boczku parzonego(...)starty żółty ser. Smażyć do roztopienia sera i połączenia się składników. Odstawić do przestudzenia. 2. Filet rozdzielić na dwa i każdy kawałek jeszcze przekroić na dwa płaty. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Doprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie ułożyć część farszu i zwinąć roladki. Każdą roladkę obwinąć dokładnie plastrem boczku wędzonego.  3. Na patelnię

Danka Pichci
Sałatka z rukoli z kurczakiem 80

przyprawienia kurczaka Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu płynnego pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i papryką. 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć mięso na złoty kolor. Następnie przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia

Danka Pichci
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 76

przygotować w trakcie, kiedy gotujemy makaron. Danie, które dzisiaj przygotowałam jest podobne do tradycyjnego spaghetti bolognese, jednak smakiem się różni. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej 1 kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek makaron spaghetti wg potrzeb olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików(...)szklanki bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklić.  2. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, wyciśniętą kajzerkę i przestudzoną, podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość wymieszać na jednolitą masę

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania