Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 134Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowan The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Schab w ziemniakach 226papryka, zioła prowansalskie...(opcjonalnie swoje ulubione) -- -- -- -- -- -- -- -- -- Przygotowanie: ziemniaki, cebulę, czosnek- obieramy ; schab płuczemy zimną wodą -osuszamy. Do natłuszczonego naczynia wkładamy pokrojone ziemniaki i cebulę, potem wkładamy ponacinane mięso posypane solą i przekładamy je grubymi plastrami ziemniaków, następnie posypujemy całość obficie przyprawami i na wierzch dodajemy pozostały smalec . -- Pieczemy w 200-220 st. C ~90-120 min. zależy(...)wielkości mięsa. Po upieczeniu odczekujemy 10-15 min i wówczas wyjmujemy całość na półmisek. Serwujemy od razu na gorąco ! Smacznego
chleba naszego
KONKURS: wygraj książkę 113Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy argument przekonujący ludzi do ograniczania spożycia mięsa? Czekam na komentarze na FB i INSTA do 20 sierpnia do 23:59 Najlepsze argumenty nagrodzę książką „Dieta Fleksitariańska” od Wydawnictwo Jedność Link do opisu książki Konkurs 🍏 Uwaga konkurs! 🍏Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy argument przekonujący ludzi do ograniczania spożycia mięsa? 🌍 Czekam na komentarze do 20 sierpnia
Fleksitarianizm.pl
Chow main z wieprzowiną, papryką i pieczarkami 175samej patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy na nim schab pokrojony w paski (ok. 1 cm x 4 cm). Dolewamy sos sojowy i smażymy kilka minut, aż mięso będzie kruche. Na koniec dodajemy pokrojone w plastry lub na ćwiartki pieczarki i starty imbir. Makaron gotujemy we wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Do schabu i pieczarek przekładamy podsmażoną cebulę
bistro mama
zupa-bulion z golonki i wieprzowych nożek 188Następnie dodać wszystkie oczyszczone i pokrojone warzywa (marchew, seler,pietruszke, cebula, papryka,ziele,lisc laurowy), z wyjątkiem ziemniaków . Doprowadzi ć zupe do wrzenia, a następnie obniżyć płomień .Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie,a część płynu odparuje * Wyci ągnąć golonkę ,kurczaka,nożki. Nóżki i skóre z golonki wyrzucam dla bezpańskich psów i kotów . Pokroi ć mięso z golonki
w mojej kuchni
zupa-bulion z golonki i wieprzowych nożek 192Następnie dodać wszystkie oczyszczone i pokrojone warzywa (marchew, seler,pietruszke, cebula, papryka,ziele,lisc laurowy), z wyjątkiem ziemniaków . Doprowadzi ć zupe do wrzenia, a następnie obniżyć płomień .Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie,a część płynu odparuje * Wyci ągnąć golonkę ,kurczaka,nożki. Nóżki i skóre z golonki wyrzucam dla bezpańskich psów i kotów . Pokroi ć mięso z golonki
mojej kuchni
Gyrosowe kotlety schabowe 146łyżka majonezu (lub gęstego jogurtu naturalnego) 2 łyżki przyprawy gyros sól, pieprz 1/3 szklanki mąki 3/4 szklanki bułki tartej olej, masło lub smalec do smażenia *** Mięso rozbijamy tłuczkiem na kotlety i delikatnie przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez (lub jogurt) oraz wsypujemy przyprawę gyros *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Do drugiej miski wsypujemy mąkę
Blog z Apetytem
Sałatka z kaszą pęczak i oliwkami 221Sałatka z kaszą pęczak zawiera dobre, zdrowe węglowodany w postaci kaszy i mnóstwo warzyw. Ta sycąca propozycja dobrze smakuje na kolację, jak i lunch. Jak dodamy do niej chude mięso w postaci kurczaka, powstanie nam z tego naprawdę dobry pełnowartościowy posiłek. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki czarnych oliwek 3 plastry suszonych pomidorów 1 sztuka ogórka szklarniowego kilka(...)cytryny, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny przed podaniem. Opcjonalnie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju, przyprawiając kolendrą, papryką i solą. Mięso pozostawiamy do wystygnięcia
Życie zaczyna się w kuchni
Szaszłyk pod przykrywką 007 … w kurczaku ;) 152utrudniają ułożenie na patelni , można je przyciąć Odstawiamy do wystygnięcia . Filety rozklepujemy cieniutko , doprawiamy czosnkiem , solą , pieprzem do smaku . W każdym kawałku ,piersi kurczaka ukrywamy szaszłyk , dokładnie owijając go mięsem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanych jajkach , bułce tartej , delikatnie dociskając rękami ,żeby wszystko w środku się poukładało i zlepiło Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,schłodzone szaszłyki będą się lepiej
Ogrodnik w podróży
Ribollita toskańska zupa 165toskańską zupę przygotowuje się głownie z warzyw dostępnych jesienią. Ma ona wiele wersji Ja dokonałam pewnej zmiany a mianowicie dodałam mięso. W oryginalnym przepisie go nie ma. Niezwykle aromatyczna i bardzo smaczna. Podajemy z pieczywem najlepiej przygotowanym na zakwasie. Składniki 500 g chudego mięsa wieprzowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 … Czytaj dalej Ribollita toskańska zupa Artykuł
gotuj ze mną
Fasolka szparagowa po katalońsku 433Latem dania z warzyw nie mają sobie równych. Jest to chyba jedyny okres w roku, kiedy mogłabym odłożyć mięso i jeść same bezmięsne potrawy. W poszukiwaniu właśnie takiegoż dania, trafiłam na przepis na fasolkę szparagową po katalońsku. Wyszła pyszna i już wiem, że będę do tego przepisu wracać. Idealnie letnie danie. Pyszne. Tak dobre, że aż żal, że wyszło
Smaki Na Talerzu