mięso - 63110 przepisów (strona:1407/4208)

Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami 129

Słowacka sałatka ziemniaczana z jajkami w zalewie słodko-kwaśnej Kuchnia słowacka nie jest zbyt popularna w naszym kraju, a szkoda. Chociaż jest dość ciężka i tłusta

Korniszonki
Kasza bulgur jako samodzielne danie lub dodatek do miesa lub ryby 99

Dzień dobry :) Lubicie kasze?mam dzisiaj propozycję przepysznej kaszy bulgur z masełkiem, cebulką i selerem naciowym.  Idealna jako samodzielne danie lub dodatek do mięs lub ryb.  Prosta i szybka w wykonaniu o delikatnym maślanym smaku.  Zapraszam :) Składniki: 2 woreczki ugotowanej kaszy bulgur 2 z brzuszkiem łyżki masła 1 cebula 2 łodygi selera nacioweg sól, pieprz do smaku(...)Wykonanie: Cebulę kroimy w kosteczkę, następnie delikatnie szklimy na maśle. Dodajemy do ugotowanej kaszy, seler kroimy w pół plasterki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z mięsem, rybą lub po prosu samą. Taką kaszę mogę jeść na okrągło. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kaszotto ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem 148

mała cebula 3 ząbki czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 pęczka dymki Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, polewamy sosem sojowym i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego pokrojonego w paski pora, pokrojoną w drobną(...)mieszają. Dodajemy pieczarki, oprószamy solą i pieprzem i w dalszym ciągu smażymy. Gdy woda z pieczarek odparuje dodajemy na patelnię kurczaka razem z sosem sojowym. Smażymy do momentu aż mięso będzie gotowe. Następnie dodajemy szpinak i dalej podgrzewamy mieszając aż listki zwiędną pod wpływem temperatury.  Na patelnię wsypujemy ugotowaną kaszę, mieszamy i podgrzewamy przez 1 - 2 minuty cały czas

Qchnia po prostu
Chińskie danie z marynowaną piersią z kaczki 112

ciemny sojowy sól pieprz pieprz ziołowy oliwa do smażenia Filety z kaczki po oczyszczeniu kroimy w cienkie ukośne plastry. Solimy, lekko posypujemy pieprzem i skrapiamy sosem sojowym przekładając by mięso równomiernie się zamarynowało. Odstawiamy na ok 1 godzinę. W tym czasie siekamy w zapałkę wszystkie warzywa razem z cebulą i czosnkiem. W woku  rozgrzewamy ok 2 łyżki tłuszczu, wkładamy(...)odcedzony makaron i lekko mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem. Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plastry kaczki z obu stron po 3 min.  Podajemy porcje makaronu, warzyw i mięsa dodatkowo można podać sałatki w małych miseczkach

Gotowanie jest łatwe
Kotlety o smaku czosnkowym 132

Olej do smażenia ·        1 łyżeczka czosnku ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą. 2.   Do miski wsypujemy mąkę, czosnek, wbijamy jajko, solimy, stopniowo dodajmy mleko mieszając żeby nie powstały nam grudki. 3.   Następnie dodajemy pokrojona bardzo drobno paprykę i mieszamy(...)cieście naleśnikowym obtaczamy mięso. 5.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.   Kotlety gotowe. 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Potrawka z piersi kurczaka z marchewką i groszkiem 661

dużą patelnię (lub płaski garnek) z rozgrzanym masłem. Po 2 minutach smażenia dodajemy do niego poszatkowany drobno czosnek. Podgrzewamy mieszając do momentu zeszklenia. Dorzucamy na patelnię pokrojone w paski mięso z kurczaka, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy aż mięso ze wszystkich stron się zetnie. Następnie zalewamy całość 1,5 litra wrzącej wody, zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką i dusimy przez

Qchnia po prostu
Pikantny kurczak z ryżem i warzywami 105

sojowy i miód *** *** Pokrojonego kurczaka wkładamy do marynaty, mieszamy i całość odkładamy na około pół godziny *** *** Po tym czasie kurczaka wyjmujemy z marynaty (sosu w którym moczyło się mięso nie wylewamy, będzie nam jeszcze potrzebny) i obsmażamy na rozgrzanym oleju *** *** Gdy mięso straci surowy kolor zdejmujemy je z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy warzywa: marchewkę z groszkiem, pokrojoną

Blog z Apetytem
Steki z polędwicy w sosie grzybowym - steki z polędwicy z jelenia 271

Wlać trochę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Polędwicę pokroić na grube plastry, rozgnieść je dłonią (nie używać tłuczka do mięsa). Smażyć na maśle z dodatkiem oleju z obu stron na rumiano (w środku mięso powinno mieć 50 stopni). Steki przełożyć na patelnię z sosem i zagotować. Podawać

królestwo garów
Udka kurczaka pieczone z sezamem 159

łyżeczka ostrej papryki sól Sposób wykonania: Czosnek miażdżymy a imbir ścieramy drobno na tarce. Kawałki kurczaka wrzucamy w dużej miski, dodajemy wszystkie składniki (oprócz sezamu) i dokładnie mieszamy aby mięso było jednolicie nimi pokryte. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (np. na noc). Udka układamy na dużą blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez godzinę(...)minut przed końcem pieczenia kawałki mięsa obsypujemy ziarnami sezamu

Qchnia po prostu
Filety z kurczaka pieczone ze szpinakiem, serem feta i orzechami nerkowca 153

sól, pieprz ziołowy orzechy nerkowca (około 1/2 szklanki) Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na pół, tak aby otrzymać 2 lub 3 cieńsze filety. Mięso wrzucamy do miski, oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem. Mieszamy. Dużą blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia a na nim układamy filety. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut(...)szpinak zwiędnie dodajemy pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Podgrzewamy do momentu aż ser się rozpuści. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Masę szpinakową nakładamy na każdy upieczony kawałek mięsa, wierzch posypujemy orzechami nerkowca. Całość zapiekamy przez 10 minut

Qchnia po prostu
Mięsna sałatka z Tajlandii Larb Moo 160

Larb to pyszna i tradycyjna sałatka składająca się z mięsa mielonego, soku z limonki, sosu rybnego, szalotki, ziół, chili i prażonego ryżu. Larb faktycznie pochodzi z Laosu, gdzie jest uważany za danie narodowe. Jest też bardzo popularny w Isan, regionie składającym się z 20 prowincji w północno-wschodniej Tajlandii, a także Północnej Tajlandii. Znaczenie słowa Larb, przez niektórych uważane jest(...)tostowy. Wsyp ryż na patalnię, podgrzewaj do tak długo, aż będzie brązowy. Następnie przy pomocy miksera lub moździerza, ugnieć na proszek. Wlej bulion na patelnię i zagotuj go. Dodaj mięso i gotuj, aż płyny prawie całe odparują. W międzyczasie szalotki obierz i pokrój w talarki, szczypiorek pokrój na ok. 1.5 cm kawałki, kolendrę posiekaj drobno. Kiedy płyny odparują, dodaj cukier

RafalCook
Zupa meksykańska 122

zupę, zapewniam Was że z chęcią zjecie ją w taką zimową pogodę. Miseczka gorącej, z nutką ostrości zupy rozgrzeje każdego zmarzlucha. Polecam bo jest pyszna :) Składniki: 500 g mielonego mięsa 1mała papryka czerwona 2 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka kawałek pora 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka masła około 5, 6 ziemniaków(...)listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego 1 puszka mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle   1 puszeczka porcji na raz czerwonej fasoli Bonduelle   Wykonanie: Do garnka wkładamy masło, dodajemy mielone mięso i lekko podsmażamy, następnie dodajemy marchewkę, seler, por pokrojone w pół plasterki. Zalewamy wodą tak około 2,5 l. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodajemy pokrojone

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 121

francuskie kurczaki perigold, dostępne w jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas pieczenia takiego kurczaka to 1 ½ godziny. My lubimy dobrze wypieczone mięso o chrupiące skórce. Składniki: Kurczak w całości 300 g mielonego kurczaka lub indyka 150 g wątróbki drobiowej 1 ząbek czosnku 100 g orzechów pistacjowych 100 g żurawiny 2 szklanki ugotowanej(...)gotuj na bardzo wolnym ogniu 18 minut. Po tym czasie odkryj kaszę, dodaj pół łyżeczki soli i spulchnij widelcem. Wysyp na płaski talerz do przestygnięcia. Krok 2 Zmiel mięso z kurczaka z wątróbką. Dodaj do masy wystudzoną kaszę, pistacje w całości i żurawinę. Dodaj płaską łyżeczkę soli i sporo świeżo mielonego pieprzu – z 1 łyżeczkę. Wymieszaj całość. Krok 3 Kurczaka

Niedzielny kucharz
Roladki Finezyjki 393

Bułka tarta do panierki ·        Jajko ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Berlinki kroimy na trzy części i wzdłuż nacinamy. 3.   W otwór kiełbaski wkładamy paseczek papryki. 4.   Polewamy odrobiną ketchupu. 5.   Zawijamy(...)Układamy na środku mięsa. 7.   Zwijamy robiąc roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju. 10.            Danie gotowe. 11.            Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlet schabowy 100

szkoda ich zrobiło i podłożyłam dwie rękawice kuchenne i ścierkę pod deskę. Tylko, że co. No tak mi się źle tłukło, że się namachałam tym tłuczkiem jak szalona. Dodatkowo mięso pokroiłam tak od serca. Następnym razem cieniej będę kroić. Zjadłam pół porcji, więcej nie dałam rady…. Składniki: * mięso schabowe pokrojone na kawałki ok. 1 cm grubości * sól, pieprz czarny

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania