mięso - 63110 przepisów (strona:1407/4208)

Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 163

łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka - sosu Worcester 5 ziarenek - ziela angielskiego 3 - liście laurowe Wykonanie Skropić mięso oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić majerankiem i Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokroić cebule w piórka ,dodać sok jabłkowy i sos Worcester. Dorzucić liście laurowe(...)ziele angielskie .Całość dokładnie wymieszać i wszystko dodać do mięsa. Calość przykryć i i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Tak przygotowaną szynke przelożyc ze wszystkim,do żaroodpornego naczynia z pokrywka. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp

mojej kuchni
Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 129

łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka - sosu Worcester 5 ziarenek - ziela angielskiego 3 - liście laurowe Wykonanie Skropić mięso oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić majerankiem i Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokroić cebule w piórka ,dodać sok jabłkowy i sos Worcester. Dorzucić liście laurowe(...)ziele angielskie .Całość dokładnie wymieszać i wszystko dodać do mięsa. Calość przykryć i i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Tak przygotowaną szynke przelożyc ze wszystkim,do żaroodpornego naczynia z pokrywka. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp

w mojej kuchni
Zupa jarzynowa z klopsikami 120

akurat miała w lodówce a to okazało się świetnym połączeniem. Jej dzieci zajadały się nią bez marudzenia. W zupie znalazły się zarówno warzywa mrożone, warzywa świeże, klopsiki z mięsa, kasza i wschodnie przyprawy. Całość wyszła bardzo smaczna i syta. Powstał eintopf czyli jednogarnkowe danie, wystarczające zarówno za zupę jak i drugie danie. Jedliśmy tę zupę 3 dni i z każdym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Urozmaicone schabowe 136

Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Majonez mieszamy ze szczypiorkiem i smarujemy nim mięso. 3.   Następnie układamy ser żółty. 4.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej

Kulinarna Chwila
Burgery w grzankach 107

pół papryki, 2 pomidory, ketchup, sól, pieprz, bazylię, oregano. 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Do piekarnika włóż kromki chleba, aby upiekły się na kruche grzanki. 3. Mięso z indyka zmiel. 4. Cebulę drobno posiekaj.  5. Do mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, otręby i przyprawy, po czym dodaj łyżkę wody i dobrze wyrób na jednolitą masę

Z notatnika dietetyka
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 159

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Roladki Groszkowo marchewkowe 158

Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2.   Układamy na każdym kawałku mięsa plasterek sera i łyżkę groszku z marchewką. 3.   Zawijamy w roladki. 4.       Panierujemy w mące

Kulinarna Chwila
Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 127

Burgery z fasoli i warzyw, możesz zrobić w wersji wegetariańskiej, albo dodać nieco drobiowych polędwiczek, jeśli jadasz mięso. Czas: 40 minut Pozom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Burgery z fasoli, cieciorki i pęczaku wyglądają i smakują doskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka(...)miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli możesz w dowolny sposób modyfikować: zrezygnować z mięsa, dodać zielonego groszki zamiast czerwonej fasoli, lub użyć fasoli białej, albo soczewicy. Pamiętaj o jednym robiąc burgery z fasoli: składniki muszą być odciśnięte z wody, lub dobrze odsączone na sicie

Niedzielny kucharz
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 128

pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).  Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji(...)Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.  3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki

Szefowa kuchni
Przepis dnia: Smażony ryż z kurczakiem i pieczarkami 108

Smażony ryż z kurczakiem to świetne danie typu left overs, bo można w nim spożytkować wcześniej upieczone mięso, lub wczorajszy ryż. Można je też zrobić ze świeżych składników. Czas: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Smażony ryż z kurczakiem jest bardzo smacznym daniem o różnorodnych składnikach i ciekawym dresingu, zrobionym na bazie sosu sojowego, oleju sezamowego i imbiru(...)Szczypiorek 2 szklanki ugotowanego ryżu 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej łyżkę oleju w szerokiej patelni. Polędwiczki osusz, pokrój w cienkie paski, wyłóż na rozgrzany olej. Smaż aż mięso się zezłoci. Ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Krok 2 Umyj a następnie przekrój na połowy kapustki bok choy. Na tę samą patelni, na której smażyły się kurczaki, wlej

Niedzielny kucharz
Gołąbki z mięsem i grzybami 105

size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Liście kapusty sparzamy we wrzątku. Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy z grzybami i natką. Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką

R'n'G Kitchen
Czerwone curry z klopsikami z indyka 116

łagodne – delikatne pulpeciki z indyka i podpieczone kawałki cukinii pasują do czerwonego curry idealnie. Pyszny smak i szybkie wykonanie – świetny pomysł na obiad. Składniki (na 4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 średnia cukinia 1 biała cebula puszka mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku łyżka startego świeżego imbiru sól i pieprz do smaku łyżka mąki(...)łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego   Zaczynamy od zrobienia pulpecików – do mięsa przeciskamy ząbek czosnku, dodajemy połowę startego imbiru, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy, do połączenia, i formujemy małe pulpety – wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy lub podgrzewamy rzepakowy i na gorącym podsmażamy pulpeciki na złocisty kolor, z każdej strony. Podsmażone, przekładamy

Smaczna Strona
Roladki schabowe z pieczarkami 102

cebulę. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Dodałam do cebuli i smażyłam razem, aż się zezłociły. Na koniec przyprawiłam je solą, pieprzem i majerankiem. Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam cienko tłuczkiem i oprószyłam solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy kotlet posypałam serem(...)serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyłam je na ręczniku papierowym. Roladki można podać z ziemniakami i surówką lub innymi

Waniliowe Improwizacje
Zupa hamburgerowa 113

łyżeczki pieprzu cayenne, pieprz, sól, papryka słodka w proszku, do smaku, olej Rozgrzać olej na głębokiej patelni, następnie wrzucić cebulę, czosnek zeszklić. Dodać pozostałe warzywa i chwilę poddusić. Dodać mięso smażyć razem z warzywami, aż mięso zbrązowieje. Przełożyć całość do garnka , wlać rosół warzywny( na początek 1,5 l gdy będzie zbyt gęsta dodać resztę rosołu), dodać koncentrat pomidorowy oraz

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania