mięso - 63110 przepisów (strona:1407/4208)

Karczek duszony w herbacie 185

łyżki oleju papryka słodka sól i pieprz Gotujemy rosół, wrzucamy do niego torebki z herbatą i zaparzamy około 10 minut. Teraz kroimy czosnek i wciskamy go w karczek. Mięso nacieramy solą i pieprzem, a potem obsypujemy papryką. Karczek smażymy z obu stron. Gdy mięso się usmaży, przez 1,5 godziny dusimy je w herbacie. Czasem podlewając naparem by karczek się

Gotujemy i jemy
Fasolka po bretońsku z łopatką, czosnkiem i świeżym tymiankiem 169

owoce ziela angielskiego, 1 listek laurowy, ½ łyżeczki majeranku, ½ łyżeczki cukru, sól i czarny pieprz do smaku, świeży tymianek Fasolę zalać zimną wodą i zagotować. Odstawić na ok. 1 godz. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć w głębokim rondlu na gorącym oleju. Dodać posiekaną cebulę i chwilę dusić aż cebula się zeszkli. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Zalać mięso

Gotujemy i jemy
Golonko zapiekane w piwie, czyli golonka prawie po bawarsku 145

Golonka po bawarsku w jasnym piwie Golonka to niezwykle smaczny kawałek mięsa z wielką kością, otoczony równie dużą ilością tłuszczu. Sekret przygotowania dobrej golonki to czas – czas gotowania mięsa w wywarze jarzynowym, marynowania oraz pieczenia. Polecam ten przepis na golonko w piwie – jest prosty i zawsze się udaje

Gotujemy i jemy
Golonka zapiekana w piwie z miodem 154

chilli kilka ząbków czosnku 2 cebule pokrojone w plasterki Golonki dokładnie oczyścić. Przygotować warzywa do wywaru - cebulę opalić nad gazem. Umieścić wszystko w garnku, zalać wodą tak, żeby zakrywała mięso i warzywo i gotować na małym ogniu ok. 2 godziny. W tym czasie przygotować marynatę. Czosnek dokładnie rozetrzeć lub przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki marynaty i wszystko dokładnie wymieszać(...)Wystudzone golonki dokładnie natrzeć marynatą i zostawić w zalewie na minimum 2 godziny. Co jakiś czas warto odwrócić mięso. Zamarynowane golonki układać na blasze do pieczenia i polać resztą marynaty. Całość obłożyć plastrami cebuli i wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok. 190 - 200 st. i piec godzinę. Golonki zapiekane w piwie z miodem cudownie smakują z dodatkiem chrzanu i musztardy

Gotujemy i jemy
Poniedziałek: Sałatka z makaronu soba ze stekiem 169

łyżki tartego imbiru 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Krok 1 Steka wyciągnij wcześniej z lodówki, tak żeby był w temperaturze pokojowej. Dobrze posól i popieprz mięso. Rozgrzej mocno patelnię. Połóż na niej steka, dociśnij lekko. Smaż 3 minuty, przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze 2 minuty. Uzyskasz steka średnio wysmażonego. Stek rare potrzebuje około 2 minut(...)grubości steka. Podany czas dotyczy steka o grubości 2 cm. Podczas smażenia włącz okap. Zdejmij steka z patelni i przykryj i odstaw, żeby soki równo rozłożyły się w mięsie. Krok 2 Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju. Przekrój cykorie na połowy, wytnij twardy głąbik. Połóż na patelni przecięciem do dołu. Smaż około 3 minuty, aż cykoria się przyrumieni. Przewróć

Niedzielny kucharz
Zupa z grzybów leśnych na białym winie 182

rozmarynu 1 łyżeczka tymianku Kilka ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego Sól i pieprz do smaku wg uznania Kwaśna śmietana Chili w młynku (opcjonalnie)   Przygotowanie: Mięso zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli, pieprz ziarnisty, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy wywar na wolnym ogniu przez ok. półtorej godziny. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle(...)kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy zupę na wolnym ogniu dopóki ziemniaki nie ugotują się. Łyżkę kwaśnej śmietany hartujemy za pomocą gorącej zupy, a następnie dodajemy do potrawy. Ugotowane mięso z wywaru obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Serwujemy z odrobiną kwaśnej śmietany i drobno posiekaną natką pietruszki. Dla amatorów kremu odlewamy część

Kate's Kitchen
VINGARDEN – winnica , której atrakcją jest świnka uwielbiająca coca colę 149

można pospacerować lub zjeść lunch i napić się wina w środku w restauracji lub na zewnątrz w ogrodzie. Serwowana jest kuchnia tradycyjna. W sezonie letnim podawane są świeże grillowane mięsa. W menu także znajduje się opcja bufetu gdzie za 189 DKK (110zł) od osoby  możemy zjeść grillowane mięsa, różne sałatki, zapiekane ziemniaki. Niestety wina i inny alkohol nie wchodzą

noteskulinarnyfiga
PULPETY Z INDYKA W SOSIE GRZYBOWYM + FILMIK 159

PULPETY :  500 g mięsa z indyka  2 łyżki bułki tartej 1 jajko  1 łyżka przyprawy do indyka 1 ząbek czosnku sól do smaku                                                                PRZYGOTOWANIE(...)dzbana robota wlewamy wodę, solimy, podgrzewamy. Wkładamy koszyczek z 2 woreczkami kaszy, gotujemy 15 minut /o 1. Kaszę odcedzamy.  Mięso przekładamy do czystego dzbana łącznie z jajkiem i przyprawami, miksujemy 20 s/o8-10. Zmielone wyjmujemy na talerz i formujemy pulpeciki.  Do czystego dzbana wkładamy cebulę, miksujemy 10 s/o 8. Ostrze wyjmujemy i wkładamy mieszadło. Następnie dodajemy pokrojone grzyby

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak w sosie kurkowym 167

sosie kurkowym 1 filet z kurczaka ((200 g)) 200 g śmietanki 18% 100 g makaronu 100 g kurek 1 cebula 1 pęczek świeżej pietruszki przyprawy: pieprz, sól, czosnek, do mięs Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Fileta z kurczaka umyj i pokrój w małe kawałki. Kurki umyj, a cebulę posiekaj drobno. Włóż kurki i cebulę na rozgrzaną patelnię i smaż(...)małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. Na drugą patelnię (posmarowaną oliwą) włóż kurczaka i dodaj do niego przyprawę do mięs oraz czosnek. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie przełóż kurki do kurczaka i wymieszaj. Następnie dodaj śmietankę i pokrojoną świeżą pietruszkę. Ponownie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 520 | Białko

Przepisy na widelcu
Makaron razowy z cukinią i kurczakiem 262

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz cielęcy 152

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy na kawałki. Zalewamy cydrem i sokiem, lekko oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy(...)Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Gołąbki drobiowe z kaszą perłową 152

Delikatne mięso indycze,kasza i warzywa otulone kapustą włoską polane białym koperkowym sosem.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)liście. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Marchew zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Do mięsa mielonego dodać ugotowaną kaszę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko,posiekaną natkę,startą marchewkę,sól,pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę.  Osuszone

Kolorowa kuchnia Elki
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 220

Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} kawałek kapusty włoskiej lub zwykłej białej (ok.250g) 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżka(...)posiekać,zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie

Kolorowa kuchnia Elki
Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym 217

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} średnia główka białej kapusty 500 g mięsa mielonego z łopatki 150 g ryżu 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 500 ml bulionu drobiowego 4 łyżki pasty pomidorowej lub gęstego przecieru przyprawy: liść(...)wody. Parzyć kilka minut i kolejno ściągać liście. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,przesmażoną cebulę,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę.  Osuszone liście kapusty pozbawić grubych nerwów ścinając je nożem

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka obiadowa z fasoli Jaś z serem feta 186

Sałatka z fasoli Jaś i sera feta z warzywami sezonowymi Fasola, ser i świeże warzywa to zestaw, który świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Sałatka przygotowana

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania