mięso - 63110 przepisów (strona:1404/4208)

Kluseczki dyniowe 177

Kluseczki dyniowe Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa. Składniki: ·        1 średnia dynia ·        2 jajka ·        2 szk. mąki pszennej ·        Sól ·        1/3 szk. śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1.    Dynie obieramy(...)Kluseczki gotowe. 11.                     Podajemy z mięsem. 12.                     Smacznego

Kulinarna Chwila
Roladki z pysznym nadzieniem 204

Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy(...)Wszystko razem mieszamy. 10.                     Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 11.                     Zawijamy

Kulinarna Chwila
Roladki z młodą kapustą 228

papryka czerwona ·        2 serki topione ·        1/3 małej główki kapusty Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy solą oraz pieprzem. 3.    Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki(...)warzywa będą miękkie. 7.    Dodajemy serki, mieszamy aż się rozpuszcza. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10.                     Zawijamy

Kulinarna Chwila
Kolorowa pychotka 158

Pieprz ·        3 łyżki ketchupu ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy, układamy na dnie naczynia. 2.    Groszek odlewamy z zalewy, układamy na mięsie. 3.    Ogórki kroimy drobno, układamy na groszku. 4.    Paprykę   również kroimy drobno, przekładamy

Kulinarna Chwila
Foremkowe Cudo 140

Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów(...)rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7.    Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia. 8.    Nakładamy farsz. 9.    Zapiekamy 20 minut w 180 ° C. 10.                     5 minut

Kulinarna Chwila
Filet w pysznym sosie z pieczarkami 186

szynka ·        Cebula ·        Papryka czerwona ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze plastry. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.    Przekładamy do naczynia. 5.    Cebulę(...)przepisu na opakowaniu. 10.         Hartując wlewamy do pieczarek, chwilę gotujemy. 11.         Polewamy sosem z pieczarkami mięso. 12.         Danie gotowe. 13.         Smacznego

Kulinarna Chwila
Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami 155

kurczaka ·        ½ szk. śmietany 18 % ·        Cebula ·        pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju(...)Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany. 7.    Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy. 8.    Mięso przekładamy do naczynia. 9.    Polewamy sosem z grzybami. 10.                     Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 178

jajka ·        Mąka pszenne do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Do miski wlewamy Jogurt. 4.    Dodajemy majonez. 5.    Tymianek siekamy drobno, przekładamy do jogurtu(...)Paprykę kroimy bardzo drobno i również dodajemy do jogurtu. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. 8.    Mięso moczymy w marynacie. 9.    Następnie obtaczamy w mące. 10.                     Zanurzamy w roztrzepanym jajku

Kulinarna Chwila
Zapiekanka 4 sery z kurczakiem i fasolką. 215

sera żółtego ·        Dowolny makaron Sposób przygotowania: 1.    Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 4.    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym. 5.    Na makaron wykładamy(...)mięso. 6.    Następnie warzywa. 7.    Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany. 8.    Sosem polewamy zapiekankę. 9.    Posypujemy startym na dużych oczach serem. 10.                     Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
Lazania z młodą kapustką i pieczarkami 178

żółtego ·        ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy(...)dnie naczynia żaroodpornego układamy makaron. 15.                     Na makaron wykładamy mięso. 16.                     Doprawiamy solą oraz przyprawą

Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 190

Chili ·        Przecier pomidorowy ·        2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4.    Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)sosu, chwilę gotujemy. 14.                     Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 15.                     Zwijamy w roladki

Kulinarna Chwila
Kolorowe Fileciki 136

Papryka żółta, czerwona ·        4 ogórki kiszone ·        Serek śmietankowy ze szczypiorkiem Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cieńsze płaty. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5.    Cebule(...)Mieszamy razem z serkiem. 11.                     Smarujemy farszem mięso. 12.                     Zapiekamy 10 minut

Kulinarna Chwila
Czapsuja 166

pieprz ·        Olej do smażenia ·        Kilka śliwek suszonych Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz(...)solą. 5.    Mięso i pieczarki przekładamy do garnka. 6.    Kapustę również przesmażamy na oleju. 7.    Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8.    Powtarzamy tą samą czynność z fasolą. 9.    Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym

Kulinarna Chwila
Tortillowe Gofry 173

ogórka świeżego ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę(...)sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz ogórek. 10.              Na koniec mięso i przykrywamy pomidorem. 11.              Zawijamy tworząc kwadrat. 12.              Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Doskonała Zupa 190

śmietany 18 % ·        Chili ·        Pieprz ·        Kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie(...)grzybów, prużymy 10 minut. 8.    Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką. 9.    Wrzucamy kostkę rosołową. 10.     Następnie dodajemy mięso. 11.     Dokładamy przecier pomidorowy. 12.     Doprawiamy chili. 13.     Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14.     Hartując wlewamy do zupy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania