mięso - 63110 przepisów (strona:1395/4208)

Pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami 123

Bakłażan, oczywiście tuż obok pysznej dyni, jest moim ulubionym jesiennym warzywem. Przyrządzam go na wiele sposobów: smażę, duszę, gotuję i piekę. Jest on idealnym kompanem mięsa, ale także wspaniale smakuje z innymi warzywami lub strączkami. Rewelacyjny duet tworzy wraz z  dojrzałymi pomidorami. Jest przepyszny smażony, ale niestety bardzo mocno chłonie tłuszcz, więc tę formę obróbki staram się stosować niezbyt(...)bakłażanem Faszerowany bakłażan z mozzarellą Pieczony bakłażan   Pieczony bakłażan z zata'arem   Zapiekany bakłażan z pęczakiem   Pasta z bakłażana z papryką   Bakłażan faszerowany z mięsem   Bakłażan zapiekany z serkiem   Pasta z bakłażana   Grillowane bakłażany z fetą   Roladki z grillowanego bakłażana   Pieczone bakłażany z kuskusem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 średnie

Kulinarne przygody Gatity
Salviata - zapiekany torcik szałwiowy 133

śniadanie. Konsystencja placka jest piankowa i delikatna, taki ukrojony trójkącik idealny będzie jako kanapka do pracy czy szkoły. Oryginalny przepis jest wegański, ja swój wzbogaciłam jeszcze o mięso, jest znakomicie. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Torcik szałwiowy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłecznik z kruszonką i pianką 182

Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś

Korniszonki
Kotlety rybne 145

rybki Dodatkowy plus, wiemy co jemy i kotlety robimy z ulubionego rodzaju ryby. Zakupiłam więc mrożone filety z dorsza. Pozostała kwestia ich rozdrobnienia. Można je zmielić w maszynce do mięsa, ale ja nie mam tyle czasu ani chęci Dlatego chwilkę filety gotowałam, aby potem w kilka sekund rozdrobnić je widelcem. Reszta składników, to czysta improwizacja. Czas gotowania ryby zależy(...)grubości filetów. Ważne, aby po wbiciu widelca, bez problemu można było rozdzielić mięso. U mnie jako dodatek do środka kotletów to podsmażona cebulka, moczona bułka i natka oraz koperek. Ale następnym razem, dodam posiekane drobno gotowane warzywka. Przemyt zdrowych składników odbędzie się na większą skalę Swoją drogą to pamiętam jak przy moim przedszkolu był sklep rybny. Często odbierająca mnie siostra

Mieszam w Garnku
Modra kapusta babci Rysi 201

Modro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze

Korniszonki
Kapuśniak na wędzonce 117

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy obrane jarzyny, por, liście laurowe, ziele angielskie, płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez godzinę. Wędzonki i warzywa wyjmujemy. Marchew kroimy(...)plasterki, seler w dużą kostkę, mięso oddzielamy od kości. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi ziemniakami i kaszą. Gotujemy kwadrans na średnim palniku. Kapustę kroimy, wrzucamy do zupy, wlewamy kwas z kapusty kiszonej. Gotujemy do momentu, kiedy kapusta będzie al’ dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Pieczone schabowe z boczniaków FIT 127

dłuższego czasu staram się jeść coraz mniej mięsa. Nie chcę całkowicie z niego zrezygnować, ale na pewno chcę je ograniczać. Jest wiele ciekawych i równie smacznych przepisów bez mięsa, czy z jego odpowiednikiem. Dlatego, chciałabym przedstawić Wam rewelacyjne pieczone schabowe z boczniaków, które smakiem naprawdę mogą konkurować z mięsną ich wersją. Ponadto, dzięki temu, że są pieczone – zawierają

Be Fit Be Strong
Gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami. Miały być na dwa dni, zaczęły znikać od razu. PRZEPIS 165

wieczora będzie po wszystkim. Takie są pyszne! Przepis na gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami Składniki: średnia główka białej kapusty, 200 gramów kaszy jęczmiennej, 200 gramów kaszy gryczanej, kilogram mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe albo wieprzowo-wołowe), 4 cebule, 200 gramów boczku wędzonego, 2-3 garści suszonych grzybów, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, 100 ml śmietanki kremówki, liście laurowe, ziele(...)sypko, boczek pokrój w kostkę, przesmaż, a gdy puści tłuszcz (jeśli jest chudy, wlej trochę oleju) dodaj posiekaną cebulę i zrumień. W misce dokładnie wymieszaj kaszę z cebulą i mięsem, doprawiając solą i pieprzem. W dużym garnku zagotuj wodę, z kapusty ściągnij pierwsze liście i włóż główkę do wrzątku. Po kilku minutach wyjmij, zdejmij sparzone liście, a główkę ponownie umieść

Kulinarna Polska
Kurczak coq au vin na jesienny obiad 136

Pyszne kawałki kurczaka w aksamitnym sosie winno pomidorowym. Mięso przesycone do głębi aromatami przyprawami i winem. Rozpływa się w ustach. Myślę, że smak tego dania zaspokoi najbardziej wybredne gusta. Podane z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina. Oryginalny przepis poleca wziąć całego kurczaka. Ja wolę same udka.  7 pałek z kurczaka 7 udzików z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon olej(...)gałązka rozmaryny pieprz i  sól Kawałki kurczaka myjemy. Z oleju, musztardy, i wódki robimy marynatę. Zalewamy kawałki kurczaczka. Odstawiamy na 20 minut. Następnie obsmażamy na złoto każdą część mięsa. Przekładamy do rondla lub naczynia żeliwnego. Wlewamy wino i dodajemy przyprawy. Na tej samej patelni na której smażył się kurczak przesmażamy pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka

AZgotuj!
Cukinie zapiekane z mięsem mielonym i serem 99

idealne danie aby rozgrzać zziębnięte brzuchy. Taka jedna, treściwa cukinia zaspokoi głód na długie godziny i pożywi organizm. Polecam gorąco, będzie pysznie. Cukinie nadziewane mięsem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gęsina na św. Marcina - 8 przepisów 117

Tradycja pieczonej gęsi na św. Marcina powoli wraca i bardzo dobrze, bo to niezwykle zdrowe mięso. Zebrałam przepisy z bloga jakie do tej pory opublikowałam, by zachęcić do sięgnięcia po mięso z gęsi. Zapraszam do przejrzenia przepisów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!