mięso - 63110 przepisów (strona:1391/4208)

Polędwiczka duszona w młodej kapuście 156

Sezon na młoda kapustę trwa w najlepsze. Trwa krótko więc warto z niego korzystać. Delikatne mięso z wieprzowej polędwiczki duszone w młodej kapuście smakuje wyśmienicie. Danie szybkie, proste i jednogarnkowe. Składniki dla 4 osób. - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 główka młodej kapusty  - 1 duża czerwona cebula - olej - sól wędzona dla intensywności smaku, bardzo dobrej jakości jest dostępna na  www.Skworcu.com.pl(...)obsmażamy z każdej strony polędwiczkę. Dodajemy również cebulę pokrojoną w kostkę żeby ją z blanszować. 2. Kapustę kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy sól, podlewamy wodą i dusimy razem z mięsem. Pod koniec doprawiamy pieprzem. Czas duszenia ok. 30 minut pod przykryciem.  3. Polędwiczkę kroimy w plastry , mieszamy z kapustą i podajemy z ziemniakami lub pieczywem

Apetyczna babeczka
Kotlety Janosik 139

jajka do panierki ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok 2.   Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką 3.   Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczach(...)Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy 5.   Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej 6.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 7.   Pieczemy 30 minut w 180 °C 8.   Kotlety gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej 91

można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.  Składniki:     200 g wątróbki kaczej   200 g mielonego mięsa drobiowego   jajko   bułka   sól   pieprz   natka pietruszki   majeranek 1 czubata łyżka  Przygotowanie: Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek

R'n'G Kitchen
CALZONE 108

cały rok, z łatwo dostępnych składników. Poniżej przepis na calzone z warzywami i szynką, opis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Pieczonego i dużego pieroga można dowolnie faszerować warzywami, mięsem, serami. Świetnie smakuje podane z sosem pomidorowym, udekorowane listkami świeżej bazylii. Calzone to danie, które podacie zarówno na co dzień, w weekend lub na rodzinną uroczystość. Cazlone z warzywami(...)farszu możecie dodać kilka pieczarek, a zamiast sera żółtego drobno posiekaną mozzarellę. Zamiast wędliny można dodać posiekaną drobno kiełbasę, kawałki piersi kurczaka lub parówki. Można także zrezygnować z dodatku mięsa. Calzone przez pieczeniem można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem lub makiem. Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem lub ryżem. PRZYGOTOWANIE: Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. Farsz

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z papryką 95

szklanki bulionu warzywnego -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 oleju -2 łyżki sosu sojowego -po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki -2 czerwone papryki -1 łyżka mąki pszennej Przygotowanie: Mięso pokroić w większą kostkę (ok. 3cm). Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek obrać i również drobno pokroić. Obsmaż mięsko z cebulą na oleju w garnku. Następnie zalej wodą dopraw do smaku(...)oraz pół szklanki bulionu i gotuj aż mięso będzie pół miękkie. Dodać pokrojoną paprykę i gotuj jeszcze przez  ok. 15 minut. Pod koniec gotowania odlej jedną chochlę sosu do szklanki dodaj mąkę, wymieszaj aby nie było grudek i dodaj do gulaszu. Wymieszaj i zagotuj. Podawać z ziemniaczkami lub ryżem jaśminowym. Artykuł Gulasz z papryką pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
Tarta ziemniaczana ze szparagami i kurczakiem 112

olejem. Jeśli używacie form ze zdejmowanymi brzegami, to należy koniecznie owinąć formę folią aluminiową, aby mieszanka jajeczna nie wypłynęła podczas pieczenia. Mieszankę ziemniaczaną wyłożyć na dno formy i wyrównać. Mięso pokroić w kostkę, wyłożyć na ziemniaki. Szparagi podzielić na dwie części (100g i 250g), 100g szparagów drobno pokroić i wyłożyć na kurczaka. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, posypać(...)mięso i szparagi. W misce połączyć mleko, 3 jajka i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Mieszankę jajeczną wylać na ser i wyłożyć resztę szparagów. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 minut. Smacznego Tarta ziemniaczana ze szparagami i kurczakiem Tarta ziemniaczana ze szparagami i kurczakiem Tarta ziemniaczana ze szparagami i kurczakiem Tarta ziemniaczana

Smaki Armine
Uniwersalna surówka z białej kapusty 100

Uniwersalna surówka z białej kapusty to pyszna i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników. Pasuje do większości obiadów składających się z mięsa i ziemniaków. Moim zdaniem pasuje również do ryby, dań z grilla czy klusek z mięsnymi sosami. Dlatego też nadałam jej nazwę uniwersalnej. Ja takie surówki mogę również jeść jako samodzielną przekąskę pomiędzy posiłkami. Wspomniana uniwersalna surówka oprócz(...)pieprzem i dokładnie wymieszałam. Surówkę wstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się schłodziła i przegryzła. Jak wspomniałam na początku, surówkę można podać jako dodatek do obiadu zawierającego mięso, lub smażoną rybę. Pasuje również do dań z grilla czy innych potraw. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Surówka z ogórków kiszonych 171

Surówka z ogórków kiszonych pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne :) Surówka z ogórków kiszonych jest przepisem szybkim i prostym w wykonaniu. Stanowi doskonały dodatek do drugich dań. Pasuje idealnie do mięs smażonych i duszonych. Surówka z ogórków kiszonych jest ultra-prosta z wykonaniu. Do wykonania będziesz potrzebował jedynie pięciu składników. Jestem ogromnym fanem prostych i praktycznych przepisów, dlatego znalazł się(...)drugiego dania. # Ugotuj Przepis : Drukuj Surówka z ogórków kiszonych Surówka z ogórków kiszonych jest przepisem szybkim i prostym w wykonaniu. Stanowi doskonały dodatek do drugich dań. Pasuje idealnie do mięs smażonych i duszonych. Kategoria Sałatki i surówki Łatwość Łatwy Czas przygotowania 8 min Całkowity czas 8 min Ilość porcji 4 porcje Składniki 330 g ogórka kiszonego 6 sztuk średniej wielkości

ugotuj-przepis.pl
Meksykańska salsa mango chili 80

opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do pieczonego łososia, do pieczonych i smażonych mięs, jako dodatek do tortilli, tacos, czy do nachos’ów. Kiedy pierwszy raz jej spróbowałam od razu się w niej zakochałam. Należy jednak pamiętać, że jej sekretem jest idealne mango(...)drobno pokrojone. Kolendrę i miętę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do miski. Całość zalewamy sokiem z limonki, dosalamy, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone np. do mięsa. Smacznego! Artykuł Meksykańska salsa mango chili pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Zupa meksykańska z wołowiną 135

pomidorowego sosu ze słodką kukurydzą i pikantnym chili to coś, co uwielbiam! Zupa meksykańska to doskonała propozycja na kolację, każdego rozgrzeje w chłodne jeszcze wieczory ;) Składniki: 1 kg mielonego mięsa wołowego 2 passaty pomidorowe 2 puszki czerwonej fasoli 1 duża puszka kukurydzy 2 czerwone papryki 300 ml wody 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka chili 3 łyżeczki słodkiej papryki(...)oliwy Przygotowanie: 1.   Cebule kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. 2.   W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę. 3.   Dodajemy mięso i czosnek, smażymy kilka minut. 4.   Wlewamy passaty i wodę, doprowadzamy do wrzenia. 5.   Paprykę kroimy w małe paski i wrzucamy do garnka

Prosto z Kotła
Udka po szatańsku 117

Udka po szatańsku Propozycja na niedzielny obiad, delikatne, soczyste mięso z kurczaka w pikantnej aromatycznej przyprawie o intensywnym smaku Składniki: ·        5 udek z kurczaka ·        Cebula ·        Papryka czerwona ·        Papryka żółta(...)łyżka kurkumy ·        Szczypta imbiru Sposób przygotowania: 1.   Udka myjemy, dzielimy na połowy, wsypujemy sól oraz 2 łyżki curry i dokładnie mieszamy, żeby mięso było całe w przyprawie 2.   Układamy na blaszce w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 3.   Po upieczeniu układamy w naczyniu 4.   Cebulę

Kulinarna Chwila
Kurczak w bieliźnie 83

Przyprawa Kebab Gyros ·        Przyprawa do ziemniaków ·        Oliwa Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i każdy plaster na połowę 2.   Doprawiamy przyprawą kebab Gyros i solą 3.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju 4.   Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 5.   Ziemniaki obieramy(...)oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6.   Pieczemy do chwili zarumienienia w 180°C 7.   Po upieczeniu układamy w naczyniu na przemian ziemniaki, mięso i brokuł 8.   Majonez mieszamy z ketchupem i polewamy potrawę, wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem 9.   Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera

Kulinarna Chwila
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 124

już trzeci tydzień przed nami Połowa wyzwania wykonana W tym czasie odkryłam wiele nowych potraw, których wcześniej nie miałam motywacji do ich przygotowania. Powoli też ,,zapominam” smak mięsa i przestaje mi go brakować. Myślę, że na dłuższą metę nie miałabym problemu z rezygnacji z mięsa, ale już za jajkami tęsknię bardzo. Co prawda tofucznica oraz pasta ,,jajeczna

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania