mięso - 63110 przepisów (strona:1385/4208)

Faszerowana cukinia z kurczakiem i serem 142

znana faszerowana papryka, niekiedy może okazać się nudnym i monotonnym pomysłem obiadowym. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę, przygotuj nadziewaną cukinię. Obiad lekki, delikatny, jednocześnie sycący za sprawą kaszy i mięsa kurczaka. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Cukinia faszerowana warzywami i kurczakiem pieczona w piekarniku","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/nadziewana-cukinia-500x500.jpg(...)zielona papryka 1 żółta cebula sól, mielony pieprz, suszone zioła 50 ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Kaszę bulgur ugotuj w lekko osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Następnie ostudź. Mięso z piersi kurczaka pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprósz solą, czarnym pieprzem i mieszanką suszonych ziół. Dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszaj i pozostaw w marynacie na 30 minut. Cebulę

ProstePesto.pl
Hallo Łódź - gdzie jeść? 124

Piotrkowskiej 89. Na podwórkach kamienic możecie właśnie znaleźć takie perełki. Z przyjemnością zjedliśmy tam: 1. Tantanmen - kremowy wywar wieprzowy z dodatkiem pasty sezamowej i ostrego mięsa mielonego. 2. Miso ramen - kremowy wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem pasty miso i karkówki.  3. Shoyu ramen- klarowny wywar wieprzowo-drobiowy z dodatkiem karkówki i pierski kurczaka.  3. Idąc piotrkowską koniecznie(...)bardzo mi się podoba.  To własnie tu odwiedziliśmy  Falla Łódź  miejsce z dobrym jedzonkiem, jednak cieszy się ogromnym powodzeniem wśród osób nie jedzących lub nie lubiących mięsa. Obecnie króluje tam karta "świeże spojrzenie" menu bardzo kolorowe i ciekawe w smaku. Obowiązkowo zamówiliśmy Wrap Pink Flamingo oraz Ogródek cały, dosłownie własnie z karty "świeżego spojrzenia". Z poza

Niezły Młynek
Konfitura dżem z zielonych pomidorów na słodko 92

można spotkać na bazarku zielone pomidory. Jest to jeden z przetworów, którego nie może zabraknąć jesienią i zimą w mojej spiżarce. Uniwersalna konfitura pasująca do herbaty, a także do mięs w wersji wytrawnej. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Konfitura d\u017cem z zielonych pomidor\u00f3w na s\u0142odko","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/zielone-pomidory.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content(...)Martyna Pietruszka Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  Kalorie 220 kcal Niezwykła konfitura z zielonych pomidorów do herbaty, na kanapkę lub jako dodatek do mięs. Niepowtarzalny smak i struktura, której ciężko się oprzeć. Składniki: 1 kg zielonych pomidorów 400 g cukru 1 cytryna 250 ml wody Sposób przygotowania: Pomidory umyć, usunąć szypułki i twardą włóknistą

ProstePesto.pl
Kotleciki w panierce Nuggetsy 138

łyżki majonezu ·        Fix do nuggetsów z sosem meksykańskim ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą. 2.    Ogórki oraz paprykę kroimy bardzo drobno w kostkę i łączymy z mięsem. 3.    Wsypujemy mąki, dodajemy

Kulinarna Chwila
Imprezowe Kajzerki 98

mleka Sposób przygotowania: 1.    Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek. 2.    Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę. 4.    W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra

Kulinarna Chwila
Klopsiki duszone w młodej kapuście 125

Bardzo lubię młodą kapustę w każdym wydaniu i dziś polecam szybki i prosty przepis, które z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom kapusty i klopsików. Spróbujcie Składniki: – 600g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi i udek z kurczaka) – 2 czerwone cebule – 700g młodej kapusty – 1 puszka pomidorów krojonych (w soku pomidorowym) – 2 łyżki ulubionego(...)tłuszczu (u mnie masło klarowane) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca czerwona, bazylia, czosnek granulowany, sól, pieprz) Mięso zmielić razem z jedną cebulą, przyprawić wg smaku, wymieszać dokładnie i uformować klopsiki. Kapustę cienko posiekać. Łyżkę tłuszczu rozgrzać na nieprzywierającej patelni i obsmażyć klopsy z każdej strony na mocnym ogniu. Obsmażone klopsy wyjąć na talerz

Smaki Armine
Schab z papryką pieczony w plastrach 112

Kolejny obiad, który robi się sam. Pieczone mięso to zawsze dobry pomysł, gwarantuję, że zasmakuje każdemu. Dzięki długiemu pieczeniu jest miękkie i kruche.  1 kg schabu 500g papryki czerwonej marynata: 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju, sól, pieprz 1. Schab kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę.  2. Wszystkie składniki(...)marynaty mieszamy ze sobą, nacieramy nią plastry mięsa. Dokładamy paprykę, mieszamy.  3. Schab z papryką przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go związujemy. Pieczemy w 180 stopniach przez

Szefowa kuchni
Pieczony kalafior 89

kojarzy się przede wszystkim z dodatkiem bułki tartej na masełku – taką wersję też uwielbiam – niestety z różnych względów nie mogę się nią objadać. Nie miałam ochoty na mięso – właściwie nie miałam mięsa w domu, a w lodówce znalazłam kalafior – tak powstał szybki pyszny aromatyczny obiad. Niezwykle sycący i zdrowy. Polecam! Składniki : – 1 kalafior

dom-agi.pl
Kotlety mielone z boczniaków, wegetariańskie pyszne danie 130

żeby w wege menu nie wiało nudą… Tym bardziej, że chłopaki to typowi mięsożercy, aczkolwiek dzisiejszy obiad, obaj uznali za pyszny i wcale nie marudzili, że nie ma mięsa Polecam, lekkie zdrowe i pyszne ! Składniki na 3-4 osoby: 1 kg boczniaków (najlepiej z własnej uprawy ) 1 duża cebula lub 2 mniejsze 1 duży korzeń pietruszki 1 jajko(...)wsyp pokrojone boczniaki, mogą być z nóżkami. Smaż ponownie do momentu aż grzyby dość intensywnie się przysmażą. Wszystko zostaw do wystygnięcia. Następnie wystudzone grzyby z cebulą zmiel maszynką do mięsa, sitkiem 8 , czyli takim drobniejszym ale nie za drobnym Masę przełóż do miski, dodając jajko, 2 łyżki bułki tartej, granulowany czosnek , maggi, sól i pieprz do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Ogrodnik w podróży
Kiełbaski zapiekane w cieście 126

przygotowania. Głównym składnikiem są wspominane już przeze mnie surowe kiełbaski zapieczone w gęstym cieście naleśnikowym.  Danie znane jest od XVIII wieku. Początkowo wykorzystywano do jego przygotowania różnych rodzajów mięsa (gołębia, wątróbki, wołowinę), często resztki lub najtańszych części mięs. Dzięki swej prostocie i dostępności danie zyskało dużą popularność wśród ludzi niezamożnych. Nie zyskało natomiast aprobaty wśród klas wyższych, które uważały

Codzienne Gotowanie
Ziemniaki Rumcajski 84

obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 2.    Mięso kroimy bardzo drobno, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju. 3.    Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dojemy drobno pokrojone pieczarki(...)oraz paprykę, Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Pod koniec prużenia łączymy z mięsem i dodajemy ketchup. 5.    Gotowym farszem napełniamy upieczone ziemniaki i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6.    Ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się ser. 7.    Danie gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka ziemniaczana z musztardą do mięs z grilla 230

tempie, co mnie bardzo zaskoczyło. Często robiłam je z majonezem, jogurtem czy śmietaną. Okazało się, że z musztardą znikają jeszcze szybciej. … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana z musztardą do mięs z grilla Artykuł Sałatka ziemniaczana z musztardą do mięs z grilla pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Nuggetsy z kurczaka jak z McDonald’s 107

Sprawdzony przepis na nuggetsy jak z McDonald’s. Chrupiąca panierka oraz wyraziste mięciutkie i soczyste białe mięso sprawia że nuggetsy smakują lepiej niż w popularnej restauracji. Czas przygotowania:    20 minut Ilość porcji: 3 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 200 g fileta z piersi kurczaka 3 jajka 1 płaska łyżeczka musztardy delikatesowej 1 łyżeczka(...)czosnku granulowanego, łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Pozostałe jajka roztrzepujemy z musztardą. 3. Zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie kawałki mięsa na kształt nuggetsów , następnie obtaczamy w mące potem w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu na ciemnozłoty kolor. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się

karolgotuje
Udka faszerowane mięsem mielonym 144

Udka faszerowane mięsem mielonym świetny pomysł na wyjątkowy obiad, lunch, jako składnik sałatki. Smakują na ciepło i zimno. Składniki 6 udek drobiowych średniej wielkości 30dag mięsa mielonego z łopatki 30 dag mielonej piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry 1łyżeczka tymianku 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Zupa z młodej kapusty z klopsikami 78

Pewnie dlatego, że jest dość gęsta, a przez to sycąca i zawsze serwowana przeze mnie z domowymi, ciepłymi bułeczkami składniki na około 3-4 osoby: klopsiki: 0,5 kg mięsa mielonego, najlepiej cielęce. Może też być jakiekolwiek inne. 0,5 szklanki ugotowanego ryżu 3 łyżki bulionu cielęcego (może być z kostki, jeśli nie ma innego) 1 jajko 1 łyżeczka otartego(...)cebula 3 litry bulionu na cielęcinie (można użyć z kostki, jak nie ma innego) 1 łyżeczka otartego, suszonego majeranku sól, pieprz do smaku natka pietruszki , około 1/2 pęczka Mięso przełóż do miski, dodaj ugotowany (najlepiej na bulionie) ryż, jajko, bulion, majeranek , sól i pieprz do smaku. Wyrób na jednolitą masę i uformuj kulki, niezbyt duże, najlepiej nieco mniejsze od piłeczek

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania