mięso - 63110 przepisów (strona:1379/4208)

Zraziki Simby 109

Olej do smażenia ·        2 łyżeczki mąki pszennej ·        ½ szk. śmietany 18% Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i solimy 2.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki 4.   Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko

Kulinarna Chwila
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą 109

małe, polecam wykorzystać 2 sztuki, żeby mieć większe liście. Z reszty kapusty można ugotować np. bigos albo kapuśniak. Inne przepisy na gołąbki na blogu: Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym Gołąbki z ziemniakami Gołąbki z kaszą i fetą Gołąbki z mięsem i ryżem Leniwe gołąbki Gołąbki z młodej kapusty z kaszą Składniki

Obiad gotowy
Sałaka z bobem i indykiem 109

sałatki: 3 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Ponad to: olej w sprayu Składniki na marynatę wymieszać, a następnie pokryć nią mięso. Mięso smażyć na pokrytej olejem w sprayu patelni grillowej ( lub po prostu wysmarować olejem patelnię grillową za pomocą pędzelka) aż będzie miękkie. Gdy wystygnie pokroić na mniejsze kawałki. Bób ugotować

Krylowa Kuchnia
Roladki Agatki 118

jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą 2.   Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 3.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 4.   Do cebuli(...)dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki 5.   Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem 6.   Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Zupa serowa z klopsikami 113

smakuje z klopsikami mięsnymi i grzankami z chleba. Dość szybko można przygotować, co jest dużym plusem kiedy mamy ograniczoną ilość czasu a rodzina głodna:) Szczerze polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego z szynki 1 jajko 2 łyżeczki bułki tartej 1,5 l wody 2-3 marchewki 2-3 młode ziemniaki 1 pietruszka mały seler 150 g pieczarek 1 łyżka masła(...)mniejsze części, zalać około 1,5 wody, dodać przyprawy, zagotować. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć chwilę na łyżce masła, wrzucić do bulionu. Gotować pod przykryciem około 15 minut. Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, bułkę tartą, wyrobić na gładką masę. Mokrymi dłońmi formować małe klopsiki układać na desce. Następnie wrzucić do bulionu i gotować zupę, kolejne 15 minut

gotuj ze mną
Sos cebulowy – kuchnia podkarpacka 126

cebulowy - kuchnia podkarpacka Różnego rodzaju mięsa podawane zgodnie z recepturami dawnej kuchni dworskiej nie mogły obyć się bez sosów. Słodki gęsty sos cebulowy zakwaszony odrobiną octu jabłkowego to wyszukany dodatek do mięs, który podobno podawano niegdyś w dworku Błotnickich w Dzikowcu koło Kolbuszowej. Smak sosu jest tak niecodzienny, tak bogaty mimo niewielu składników, że bez wątpienia nie wywodzi się

Trzeci talerz
Roladki Admirałki 136

tarta do panierki ·        Serek topiony ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą 2.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, doprawiamy(...)ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z grzybami 5.   Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia 6.   Farszem sm arujemy każdy kawałek mięsa 7.   Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 8.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju 9.   Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
Kurczak zapiekany z makaronem w kremowym sosie szpinakowo-serowym 117

masła 100 ml śmietanki kremówki 2 łyżki sera gorgonzola 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, gałka muszkatołowa ok 150g makaronu ugotowanego al dente     *** Mięso nacieramy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190’C przez 30 minut *** *** W małym garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy starty lub przeciśnięty czosnek(...)doprawiamy delikatnie papryką i gałką muszkatołową, mieszamy, zagotowujemy i odstawiamy z ognia *** *** Filety z kurczaka kroimy w plastry. Na spód żaroodpornego naczynia wykładamy ugotowany makaron. Na makaronie układamy kawałki mięsa *** *** Całość polewamy sosem szpinakowo-serowym i posypujemy drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami *** *** Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 190’C i zapiekamy przez około 6-8 minut *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Surówka z marchewki 117

również czubatą łyżkę gęstej śmietany 18% bądź czubatą łyżkę bardzo gęstego jogurtu np. greckiego, Surówka najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu podana ze świeżymi ziemniakami, kaszą z dodatkiem pieczonego mięsa bądź gulaszu. Drugiego dnia po przechowywaniu w lodówce surówka również jest smaczna, jednak najlepsza jest podawana na świeżo, Przyprawiając surówkę solą i cukrem dodaj najpierw połowę porcji przypraw, dokładnie wymieszaj(...)zrobić pół na pół, sól i cukier. Posmakuj surówkę, możesz dodać więcej soku z cytryny, soli bądź cukru. Surówka ta idealnie pasuje do prawie każdego obiadu. Jest dodatkiem do mięs, ryby, świetnie smakuje z ziemniakami jak i z kaszami. Często jest podawana w restauracjach jako jedna z kilku surówek podawanych do dań obiadowych. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z marchewki

To Musisz Wiedzieć
Ketchup z cukinii 119

Ketchup z cukinii to pyszny dodatek do kanapek, mięs, mięs z grilla. W sezonie na cukinię co roku robię słuszną jego porcję, by potem cieszyć się jego smakiem cały rok. Jest inny niż tradycyjny ketchup ze sklepu, jest bardziej aromatyczny a co najważniejsze naturalny. Często zdarza mi się zajadać nim łyżeczką prosto ze słoika, jest … Czytaj dalej Ketchup

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z żołądków drobiowych i kasza gryczana 100

potrafiłam ich z niczym skomponować. W końcu znalazłam wiele ciekawych inspiracji, zaczęłam kupować różnorodne podroby (nie tylko tradycyjnie filety z kurczaka). Żołądki, serca drobiowe i wiele innych gatunków mięsa, ma bardzo przystępną cenę. Ponadto można wyczarować z nich wiele rozmaitych pyszności, które pasują do wszelkich gatunków kaszy. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"\u017bo\u0142\u0105dki drobiowe w sosie paprykowym(...)się, lekko osolonej wody. Gotujemy przez 20 minut. Po ugotowaniu nakładamy porcję kaszy do filiżanki i lekko uklepujemy. Wykładamy na talerzyk odwracając filiżankę do góry dnem. Kopki kaszy polewamy mięsem z sosem gulaszowym. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link

ProstePesto.pl
Indycza Idylla 119

śmietany 18 % ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w paski, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju 2.   Na drugiej patelni typu Wok prużymy obrana i drobno pokrojoną cebulę 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry(...)pieprzem oraz solą 4.   Ogórki kroimy i dodajemy do grzybów, podlewamy szklanką wody 5.   Pod koniec prużenia dodajemy musztardę, przecier oraz ketchup 6.   Pieczarki łączymy z mięsem, wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy 7.   Podajemy z kopytkami lub ziemniakami 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Tarta na cieście francuskim z fetą 114

Przepis na tartę na cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona cebula, boczek w plasterkach (jeśli wolisz bez mięsa – pomiń go), rukola, starty parmezan do posypania, sos: dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu winnego, sól i pieprz. Tarta na cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję(...)około 5-8 minut. W tym czasie możesz podsmażyć boczek, jeśli dodajesz go do swojej tarty na patelni bez tłuszczu. Wystarczy tylko po dwie minuty z każdej strony. Odstaw mięso na talerzyk. Pokrój warzywa na małe kostki. Pokrój fetę w kostki. Przygotuj sos : połącz oliwę z oliwek, ocet winny oraz sól i pieprz. Polej nim fetę i wymieszaj całość. Podpieczony

Rozdomowiona
Dip jogurtowo – ogórkowy 92

Czas czytania: < 1 min Fantastyczny dodatek do pieczonych warzyw, mięs, placków i innych przysmaków. Do przygotowana dipu wykorzystałam gęsty grecki jogurt, mieszankę świeżych ziół i świeżego ogórka. To aromatyczna zielenina sprawia, że dip jest tak smaczny i orzeźwiający. Dip na bazie jogurtu jest zdecydowanie zdrowszy i mniej kaloryczny niż podobne sosy, których bazą jest majonez lub tłusta śmietana. Kaloryczność(...)dbających o zdrowie. Zapraszam koniecznie spróbujcie! Print Dip jogurtowo - ogórkowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Lekki dip, który możecie podać do wszelkiego rodzaju kotlecików, mięs, placków... Course sosy i dipy Cuisine Polska Keyword jogurt, ogórek Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 3 Author Anna Ingredients 300 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka suszonego

SprawdzonaKuchnia.pl
Kaczka zawijana w mini tortille 76

Czas czytania: 3 min Kaczka zawijana w mini tortille, idealna potrawa na przyjęcie. Goście sami dobierają ulubione dodatki i zwijają pyszne mini tortille. Mięso jest idealnie miękkie i soczyste, a dodatek sosu hoisin sprawia, że kaczka nabiera wybornego egzotycznego smaku. Polecam domowy sos, ponieważ jest dużo lepszy niż ten ze sklepu. Sos w tym daniu odgrywa bardzo ważną rolę, jego(...)strony. Gorące upieczone placuszki przechować w zamkniętym pojemniku do czasu podania, przed podaniem można odgrzać je na parze lub w mikrofalówce. Serwowanie Na podgrzane placuszki nakładać ulubione warzywa, porcję mięsa i odrobinę sosu. Smacznego! Notes Do potrawy można użyć piersi gęsich. Zdjęcie przedstawia konsystencję ciasta na mini tortille, ciasto jest bardzo elastyczne, miękkie, ale nie rozpływa się! Zainspirował mnie przepis

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania