mięso - 63110 przepisów (strona:1370/4208)

Gulasz wołowy w sosie orzechowym 85

już ręce, gospodarz, najstarszy przy stole rozpoczyna posiłek od życzeń „Bismillah”, które jest jednym z pierwszych słów w Koranie.  Czym jest Gulasz Mahfe? to danie z mięsa koziego lub wielbłądziego gotowane z orzeszków ziemnych i pomidorów, oczywiście z dodatkiem innych warzyw.  Godne uwagi jest to, że danie można również zrobić bez mięsa, z czego zapewne będą

RafalCook
Domowy kebab drobiowy w bułce z własnego wypieku 102

ilości kebabowych dobroci. Poniższy przepis przewidziany jest na 4 porcje kebabów. Każdy kebab wychodzi olbrzymi i wręcz ciężko zjeść całą pojedynczą porcję samodzielnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kebab z mięsem kurczaka w chlebie tureckim 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Kebab Kuchnia: Turecka Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 250 kcal Swojski(...)kebab w bułce od podstaw. Chrupiący chleb turecki z sezamem wypełniony mięsem z kurczaka, sałatką i pikantnym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CHLEB TURECKI 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant 1 łyżeczka soli morskiej 100 g gęstego jogurtu naturalnego 50 ml oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 200 ml ciepłej wody 1 żółtko + łyżka mleka 4 łyżki

ProstePesto.pl
Gnocchetti z kiełbasą, pomidorami i szafranem 97

cebula 80g startego Pecorino szczypta szafranu  2-3 ząbki czosnku garść liści bazylii oliwa sól i pieprz do smaku Wykonanie: cebulę i czosnek posiekać. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, mięso rozdrobnić. Szafran namoczyć przez 15 minut w pół szklanki ciepłej wody; na głębokiej patelni cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie aż cebula się zeszkli i zacznie delikatnie rumienić. Dodać mięso

Pasta Po Polsku
LANGOSZ 119

faktu. W Budapeszcie byłam już klika dobrych lat temu, gdzie nie była jeszcze promowana kuchnia wegetariańska,więc na gulasz tylko popatrzyłam, bo składa się on z bardzo dużej ilości mięsa. Teraz podobno już się to zmieniło i z łatwością zamówimy taki gulasz w wersji wegetariańskiej. Kolejnym przysmakiem kuchni węgierskiej jest zupa o śmiesznej nazwie Hulaszka, na którą składa się mięso

pieprzny smaczek
BARSZCZ BIAŁY: prosty przepis, na zakwasie 91

sadzone, szkockie; ziemniaki: ugotowane lub pieczone, pokrojone w kostkę, ziemniaki tłuczone ze skwarkami z boczku i podsmażoną cebulką (zdj.) dojrzewający, twardy ser twarogowy: pokruszony lub pokrojony w kostkę (uwielbiam) mięso: plasterki ugotowanej w rosole wędzonej albo białej kiełbasy . podsmażony na rumiano boczek, żeberka (dokładnie mięso oddzielone od kości, uprzednio ugotowane w rosole) kromki pieczywa śmietanka majeranek Mam nadzieję

Moja Książka Kucharska
Roladki schabowe z piekarnika 343

pewnością świetna alternatywa dla przepisu na klasyczny kotlet schabowy. Roladki z pieczarkami, roladki z boczkiem, roladki z grzybami, pomysłów jest naprawdę mnóstwo. Pamiętajmy tylko o jednym. Schab jest mięsem suchym (o niskiej zawartości tłuszczu) i nie będzie tak soczysty jak np. karkówka lub łopatka. Możemy to zrównoważyć farszem lub pysznym sosem. Polecamy! Roladki schabowe z piekarnika Składniki: cienkie(...)kilka plasterków musztarda: 1 łyżka posiekana natka pietruszki: 2 łyżki ziemniaki: 4 szt. słodka papryka: 1 łyżeczka Roladki schabowe z piekarnika Przygotowanie: Ze schabu usuń tłuszcz i błony. Mięso rozbij delikatnie na cienkie plastry. Każdy kotlet posmaruj niewielką ilością musztardy. Następnie posyp posiekaną natką pietruszki. Na każdym kotlecie połóż złożony na pół plasterek szynki oraz 3 – 4 cm pasek

Kuchnia Na Wypasie
Ogórki na ciepło a la szparagi 106

banalny przepis. Ogórki na ciepło a la szparagi. Dla niektórych będzie to zaskakująca propozycja, ale moim zdaniem ciekawa. Gotowane ogórki mogą stać się lekką przekąską albo dodatkiem do mięsa czy rybki na obiad. Zima dłuży mi się niemiłosiernie. Nie przepadam za chłodnymi miesiącami i już od stycznia zaczynam wyczekiwać pierwszych oznak wiosny. Najbardziej czekam na szparagi . Dobrze wiem, że jeszcze(...)patelni w czasie gotowania ogórków. Ogórki wyjąć łyżką cedzakową z wody, odsączyć i przełożyć na talerze. Podawać od razu na ciepło. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do mięsa albo z sosem jako przekąska. 1 porcja to ok. 190 kcal , węglowodany: 13 g, białko: 8 g, tłuszcz: 12 g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Smażony ryż 82

zrobić smażony ryż Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę.  Wrzuć szalotki, chwilę podsmaż, teraz dodaj imbir i czosnek, oczywiście wymieszaj i podsmaż.  Teraz dodaj kurczaka i mięso mielone, bez wątpienia musisz wymieszać i smaż przez kilka minut.  W międzyczasie wymieszaj, sos sojowy, ostrygowy, wodę i mąka kukurydzianą.  Bez wątpienia mięso jest już gotowe, więc dodaj warzywa

RafalCook
Robot kuchenny: rodzaje, ceny, najważniejsze parametry 84

wywodzący się z USA i popularny zwłaszcza na tamtym rynku. Obok podstawowych funkcjonalności takich jak ubijanie piany, mieszanie, miksowanie i zagniatanie ciasta można go rozbudowywać o kolejne: np. mielenie mięsa czy ważenie. Do drugiej grupy robotów kuchennych można zaliczyć takie, które bez potrzeby dokonywania rozbudowy, „na dzień dobry”, mają liczne nakładki i funkcje dzięki którym mogą zastąpić wiele innych sprzętów(...)Dlatego jeśli zależy nam szczególnie na jakiejś czynności, warto dokładnie sprawdzić, czy dany robot ją posiada. Najbardziej zaawansowane i rozbudowane urządzenia mają funkcje takie jak np. tarcie ziemniaków, mielenie mięsa, ubijanie piany, zagniatanie ciasta, miksowanie, mieszanie, tarcie na wiórki, wyciskanie soku, krojenie na plastry, blendowanie, ważenie, krojenie w kostkę, produkcja makaronu (maszynka do robienia makaronu), maszynka do lodów, maszynka

Żyję by jeść
BIGOS Z KIEŁBASĄ 88

kiszoną, grzybami i ziemniakami.         Tradycyjny przepis na domowy  bigos z kiełbasą  z kiszonej kapusty, z pachnącymi grzybami i jałowcem, ugotowany na rosole z mięsa i warzyw.  Bigos domowy doprawiony majerankiem, tymiankiem i kminkiem, dzięki czemu ma wykwintny i niezwykły smak oraz aromat. Bigos jest na koniec zapiekany - zapewniam, że ten bigos z kiełbasą(...)odgrzewany bigos z kiełbasą jest najlepszy. Długie gotowanie zapewnia nie tylko lepszy smak bigosu, ale także uzyskuje on piękny i głęboki kolor. Dobry bigos to ten z różnymi rodzajami mięsa, kiełbasą i taki z podsmażoną cebulką i czosnkiem :) A jeszcze jak podacie do niego ugotowane, tłuczone ziemniaki, polane skwareczkami ze świeżej słoniny...hmm no po prostu pychota! :)    Poniżej

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania