mięso - 63110 przepisów (strona:1365/4208)

Filet drobiowy w sosie miodowo-sezamowym 78

sól olej do smażenia torebka strunowa średnia Filety z kurczaka przeciąć na cieńsze plastry wzdłuż. Lekko rozbić, posypać solą, pieprzem dokładnie wetrzeć przyprawy. Do torebki strunowej wlać jogurt, włożyć mięso, dokładnie zamknąć. Obtoczyć mięso w jogurcie przekręcając torebką. Włożyć do lodówki na min 1 h. Po wyjęciu nadmiar jogurtu osuszyć ręcznikiem. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć filety na wolnym

gotuj ze mną
Zapiekanki gyros 92

ciężkim sosem. Serek kremowy np. Bieluch, Wiejski, Łaciaty lub inny, trochę przypraw i koncentrat pomidorowy tym smarujemy pieczywo.   Pomysł na pierś z kurczaka Filet z piersi kurczaka to mięso szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie łatwo je zepsuć. Soczysta pierś z kurczaka to punkt honoru wielu osób, panierowana czy pieczona w piekarniku szybko może zostać przesuszona. Taki filet, później smakuje(...)kotlety z piersi kurczaka to także więcej pracy niż przygotowanie zapiekanek z kurczakiem. Aby przygotować kebab z bułką, wystarczy klasyczna przyprawa do gyrosa, pokrojony w kostkę filet . Tak przygotowane mięso kurczaka szybko się marynuje i tylko przed chwilę jest podsmażane, resztę zrobi piekarnik. Jak zrobić zapiekanki kebab z bułką? Co zrobić z piersi kurczaka na szybko?   Zapraszam na przepis

Dieta moja pasja
Sałatka z kurczaka, z żurawiną i orzechami włoskimi 95

rozkoszy w gębie. Do tego prosty sos – składniki do znalezienia w każdej lodówce. Nic tylko przygotować i próbować. Składniki (na 4-5 porcji): 2 szklanki ugotowanego, drobno pokrojonego mięsa z kurczaka – użyłam z podudzia szklanka pokrojonego na drobno selera naciowego 3/4 szklanki obranych orzechów włoskich 1/2 szklanki żurawiny Na sos: 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany(...)cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy natkę pietruszki – wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy.   Ugotowanego kurczak oddzielamy od kości. Kawałki mięsa kroimy w drobną kostkę i wrzucamy od razu do miski z sosem. Do tego dodajemy posiekaną z grubsza żurawinę i podobnie posiekane orzechy. Seler naciowy myjemy, odcinamy końca, po czym kroimy

Smaczna Strona
Najlepsze przepisy z młodej kapusty 87

młodej kapusty , 16 przepisów z młodej kapusty. Bigos z młodej kapusty z 4 składników gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, pieczarkami Gołąbki z młodej kapusty z ryżem mięsem wołowo-jagnięcym Gołąbki z mięsem i papryką Domowa kiełbasa à la gołąbki w liściach młodej kapusty placki z kapusty z boczkiem i cebulą Kapuśniak z młodej kapusty Kapuśniak z młodej kapusty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z makrelą 65

Sałatka z makreli to wspaniały dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Makrela jest tania i zdrowa. Jej delikatne i bardzo smaczne mięso zawiera mnóstwo korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3, a także wiele witamin i składników mineralnych. Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ(...)wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić mięso widelcem. 2. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki, cebulę oraz paprykę również pokroić w kostkę. 4. Przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez

Alle Dobre!
Kotlety w muszelkach 119

Kotlety w muszelkach Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości. 17 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 papryka czerwona(...)Sól ·        1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sposób przygotowania: 1.    Makaron muszelki gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki

Kulinarna Chwila
Pikantne żeberka barbecue 82

Dzisiaj nawet kolorystyka zdjęć bardziej męska, bo temat mięsny i należący w kuchni do mojego męża. Ja się nie tykam żeberek, steków, burgerów i ryb. Nie

bistro mama
Gulasz z ciecierzycą 81

Gulasz z ciecierzycą to super pomysł na bezmięsny obiad, aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, by z tego dania zrobić potrawę z dodatkiem mięsa. Osoby, które mięso uwielbiają, mogą spokojnie do tego dania wkroić np. 200-300 gramów kiełbasy po The post Gulasz z ciecierzycą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka Lunchbox 102

Pieprz ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Mięso po usmażeniu studzimy i przekładamy do miski. 3.    Dodajemy obrane, drobno pokrojone jajka

Kulinarna Chwila
Fasolka po bretońsku 74

białej fasoli i sosu pomidorowego. Pyszna potrawa z fasoli najczęściej piękny Jaś z różnymi dodatkami, to klasyczne, polskie danie. Przepis na fasolę z pomidorami i wędliną, pieczarkami lub mięsem. Można także przygotować fasolkę z warzywami lub fasolkę z ziemniakami. Przepis na fasolkę po bretońsku jest prosty. Należy tylko przestrzegać kilku podstawowych rzeczy. Aby ugotować pyszną fasolkę nie można używać kiepskich(...)sprawdzi. Nie dlatego, że to kiepska jakość, fasola z puszki jest za miękka. To będzie fasolka z pomidorami i nic więcej. Biała fasola, wędlina, boczek, pieczarki czy kawałek mięsa. Fasolka po bretońsku tak jak bigos, grochówka, zalewajka czy kapuśniak lubią wędzonkę. Dlatego do potraw z białej fasoli śmiało można dodać wędzone kości. Fasolka po bretońsku jak długo gotować? Fasola biała

Dieta moja pasja
Sałatka z mango i kurczakiem 67

ogórkiem użyłam lekkiego sosu na bazie oleju i soku z cytryny. Sok z pomarańczy czy limonki także się sprawdzi jako dodatek do dipu. Często pada pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu lub co zrobić z gotowanego kurczaka? Sałatka z mango i kurczakiem, oto odpowiedź. Gotowane mięso bez skóry, kilka prostych składników i mamy pomysł na mango.   Prosta sałatka

Dieta moja pasja
Udka Zapiekane na Ryżu 79

naprawdę się nie napracujemy, a efekty będą niesamowite. Potrawa ta, po wyciągnięciu z piekarnika pachnie rewelacyjnie, a jeszcze lepiej smakuje. Ryż jest bardzo miękki, delikatny, przesiąknięty smakiem zalewy i mięsa. Wszystko się łączy, przenika i tworzy smaczne, aromatyczne danie. Po włożeniu składników do naczynia żaroodpornego danie robi się samo, wystarczy ustawić piekarnik na odpowiedni czas i czekać aż obiad się(...)praskę czosnek wymieszać z łyżką oliwy. Taką mieszanką natrzeć udka z kurczaka. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć sypki ryż. Na ryżu poukładać krążki pora, a na nim położyć zamarynowane mięso. 500 ml wody zagotować, dodać do niej 3 łyżki ketchupu, zioła prowansalskie, cukier, sól oraz pieprz. Powstałą mieszanką zalać naczynie. Całość wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec

Przepiski.pl
Wekowanie zup 145

Wekowania zup w słoikach nauczyła mnie mama. Dziś podzielę się z Wami tą wiedzą. Zastanawiasz się jak poprawnie wekować zupy zabielane śmietaną, z mięsem lub makaronem i jak długo przechowywać w lodówce? Dowiedz się kiedy warto wekować, a kiedy pasteryzować. Poznaj proste metody, szczegółowe opisy oraz praktyczne wskazówki. Wekowanie ułatwi nam życie. Dlaczego warto wekować zupy? Wekowanie zup to świetny(...)zupa już jest z tymi dodatkami, to mniej na uwadze, że ryż i makaron spęcznieje w zupie i powinno go być mniej, a najlepiej w ogóle. Zupy z dodatkiem mięsa bezpieczniej jest pasteryzować zamiast wekować! Pasteryzacja zup w słoikach pokrótce: pierwszego dnia 60 minut, drugiego dnia 40 minut i 3 dnia 30 minut. Pasteryzowana zupa postoi w lodówce do kilku

Ania gotuje
Kiełbasa Weekendowa 146

świeży dobrej jakości 6-8 g/kg -papryka suszona płatek-kolorowa 10 g/kg -jelita wieprzowe -woda 12 % -papryka chilli jalapeno grys czerwone ostra 1 g/kg (dla chętnych) WYKONANIE Każdy rodzaj mięsa kroimy w kawałki 3-4 cm, solimy w osobnych pojemnikach  na 24 godziny i odstawiamy do lodówki w temp.4-6 st. Po tym czasie rozdrabniamy mięso, mieszamy ze sobą, dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania