mięso - 63110 przepisów (strona:1376/4208)

Kopenhaga 104

które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść(...)różą (nawet małż mi podpijał) oraz Royal Pilsner Oekologisk. Do jedzenia wzięłam sobie the trehugger z cukiniowym patty a małż the governator – po amerykańsku, na wypasie z podwójnym mięsem, bekonem, serem itp. Smacznie. Wyspa papierowa i street food Papirøen To nic innego jak opuszczone magazyny papieru (stąd nazwa!) znajdujące się w porcie. Do końca 2012 roku było to jesdno

Szybko Tanio Smacznie
Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 186

łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka - sosu Worcester 5 ziarenek - ziela angielskiego 3 - liście laurowe Wykonanie Skropić mięso oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić majerankiem i Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokroić cebule w piórka ,dodać sok jabłkowy i sos Worcester. Dorzucić liście laurowe(...)ziele angielskie .Całość dokładnie wymieszać i wszystko dodać do mięsa. Calość przykryć i i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Tak przygotowaną szynke przelożyc ze wszystkim,do żaroodpornego naczynia z pokrywka. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp

mojej kuchni
Wielkanocna szynka ,lub niedzielny obiad 150

łyżka - oliwy sól pieprz 1 łyżeczka - majeranku 3 ząbki - czosnku Marynata 3 - cebule ½ szklanki - soku jabłkowego 1 łyżka - sosu Worcester 5 ziarenek - ziela angielskiego 3 - liście laurowe Wykonanie Skropić mięso oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić majerankiem i Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokroić cebule w piórka ,dodać sok jabłkowy i sos Worcester. Dorzucić liście laurowe(...)ziele angielskie .Całość dokładnie wymieszać i wszystko dodać do mięsa. Calość przykryć i i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Tak przygotowaną szynke przelożyc ze wszystkim,do żaroodpornego naczynia z pokrywka. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C – bez przykrycia . Po tym czasie przykryć i piec przez 3-4 godz. w temp

w mojej kuchni
Zupa jarzynowa z klopsikami 143

akurat miała w lodówce a to okazało się świetnym połączeniem. Jej dzieci zajadały się nią bez marudzenia. W zupie znalazły się zarówno warzywa mrożone, warzywa świeże, klopsiki z mięsa, kasza i wschodnie przyprawy. Całość wyszła bardzo smaczna i syta. Powstał eintopf czyli jednogarnkowe danie, wystarczające zarówno za zupę jak i drugie danie. Jedliśmy tę zupę 3 dni i z każdym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Urozmaicone schabowe 158

Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Majonez mieszamy ze szczypiorkiem i smarujemy nim mięso. 3.   Następnie układamy ser żółty. 4.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej

Kulinarna Chwila
Burgery w grzankach 125

pół papryki, 2 pomidory, ketchup, sól, pieprz, bazylię, oregano. 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Do piekarnika włóż kromki chleba, aby upiekły się na kruche grzanki. 3. Mięso z indyka zmiel. 4. Cebulę drobno posiekaj.  5. Do mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, otręby i przyprawy, po czym dodaj łyżkę wody i dobrze wyrób na jednolitą masę

Z notatnika dietetyka
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 181

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Roladki Groszkowo marchewkowe 175

Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2.   Układamy na każdym kawałku mięsa plasterek sera i łyżkę groszku z marchewką. 3.   Zawijamy w roladki. 4.       Panierujemy w mące

Kulinarna Chwila
Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 146

Burgery z fasoli i warzyw, możesz zrobić w wersji wegetariańskiej, albo dodać nieco drobiowych polędwiczek, jeśli jadasz mięso. Czas: 40 minut Pozom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Burgery z fasoli, cieciorki i pęczaku wyglądają i smakują doskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka(...)miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli możesz w dowolny sposób modyfikować: zrezygnować z mięsa, dodać zielonego groszki zamiast czerwonej fasoli, lub użyć fasoli białej, albo soczewicy. Pamiętaj o jednym robiąc burgery z fasoli: składniki muszą być odciśnięte z wody, lub dobrze odsączone na sicie

Niedzielny kucharz
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 151

pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).  Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji(...)Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.  3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki

Szefowa kuchni
Przepis dnia: Smażony ryż z kurczakiem i pieczarkami 144

Smażony ryż z kurczakiem to świetne danie typu left overs, bo można w nim spożytkować wcześniej upieczone mięso, lub wczorajszy ryż. Można je też zrobić ze świeżych składników. Czas: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Smażony ryż z kurczakiem jest bardzo smacznym daniem o różnorodnych składnikach i ciekawym dresingu, zrobionym na bazie sosu sojowego, oleju sezamowego i imbiru(...)Szczypiorek 2 szklanki ugotowanego ryżu 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej łyżkę oleju w szerokiej patelni. Polędwiczki osusz, pokrój w cienkie paski, wyłóż na rozgrzany olej. Smaż aż mięso się zezłoci. Ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Krok 2 Umyj a następnie przekrój na połowy kapustki bok choy. Na tę samą patelni, na której smażyły się kurczaki, wlej

Niedzielny kucharz
Gołąbki z mięsem i grzybami 121

size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Liście kapusty sparzamy we wrzątku. Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy z grzybami i natką. Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką

R'n'G Kitchen
Czerwone curry z klopsikami z indyka 147

łagodne – delikatne pulpeciki z indyka i podpieczone kawałki cukinii pasują do czerwonego curry idealnie. Pyszny smak i szybkie wykonanie – świetny pomysł na obiad. Składniki (na 4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 średnia cukinia 1 biała cebula puszka mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku łyżka startego świeżego imbiru sól i pieprz do smaku łyżka mąki(...)łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego   Zaczynamy od zrobienia pulpecików – do mięsa przeciskamy ząbek czosnku, dodajemy połowę startego imbiru, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy, do połączenia, i formujemy małe pulpety – wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy lub podgrzewamy rzepakowy i na gorącym podsmażamy pulpeciki na złocisty kolor, z każdej strony. Podsmażone, przekładamy

Smaczna Strona
Roladki schabowe z pieczarkami 125

cebulę. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Dodałam do cebuli i smażyłam razem, aż się zezłociły. Na koniec przyprawiłam je solą, pieprzem i majerankiem. Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam cienko tłuczkiem i oprószyłam solą i pieprzem. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy kotlet posypałam serem(...)serze rozłożyłam po połowie pieczarek. Następnie mięso zwinęłam w roladki. Jajko roztrzepałam z odrobiną soli. Bułkę tartą wysypałam do miseczki. Roladki opanierowałam w jajku i w bułce i wyłożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Roladki smażyłam pod przykryciem, z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyłam je na ręczniku papierowym. Roladki można podać z ziemniakami i surówką lub innymi

Waniliowe Improwizacje