mięso - 63110 przepisów (strona:1382/4208)

MŁODE ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM W RĘKAWIE + FILMIK 95

PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki i marchew myjemy, oczyszczamy i przecinamy na mniejsze kawałki. Ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy sól, olej i przyprawy, mieszamy.  Mięso tniemy na mniejsze kawałki i doprawiamy do smaku. Mieszamy.  Do rękawa nakładamy ziemniaki z marchewką a na wierzch mięso. Zaciskamy brzegi rękawa, na worku robimy wykałaczką kilka dziurek aby para mogła uciekać.  Rękaw przekładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z kurczaka w sosie z zielonymi warzywami 385

szklanka bulionu drobiowego łyżka mąki i trochę do obtoczenia kotletów 2 ząbki czosnku 2 łyżki kremowego serka 3 łyżki oleju łyżka siekanej natki pietruszki   Zaczynamy od przygotowania kotletów – mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i rozbijamy wałkiem na kotlety grubości około centymetra – polecam albo wsadzić je do woreczka foliowego albo okręcić folią spożywczą i dopiero rozbijać, bardzo zaoszczędzi(...)odkładamy na talerz. Tłuszcz na patelni zostawiamy.   Pory dokładnie oczyszczamy – ściągamy wierzchnie liście, odcinamy koniec, dokładnie myjemy. Kroimy w pół centymetrowe krążki. Wrzucamy pora na tłuszcz po smażeniu mięsa i smażymy, aż zacznie się rumienić, około 5 minut. Do pora ścieramy 2 ząbki czosnku, smażymy jeszcze minutę. Dodajemy do tego łyżkę mąki i cały czas mieszając, prażymy mąkę przez

Smaczna Strona
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami, pomidorami i mozzarellą 117

lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany odcedzić i zostawić w garnku. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Mięso polać oliwą, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i nadal smażyć. Na koniec dodać pieczarki

Passions hobbies life
Wegańska zupa ogórkowa 110

niebo w gębie 😍 Drugą moją ulubioną propozycją jest zupa ogórkowa. Znają ją chyba wszyscy, w końcu to jedna z najpopularniejszych zup z Polsce. Najczęściej robi się ją na mięsie, u mnie w domu też zazwyczaj była robiona na kurzych ćwiartkach. Ponieważ jednak od pewnego czasu ograniczam mięso w diecie postanowiłam przygotować zupę bez dodatku białka zwierzęcego i powiem Wam szczerze

Z notatnika dietetyka
Gryczane placki 92

gama dodatków do nich jest bardzo urozmaicona. Idealnie komponują się z np. sosem grzybowym, pieczarkowym lub z warzywnym leczo czy ulubionym bukietem surówek. Doskonale będzie pasował również gulasz z mięsa wieprzowego. Wszystko zależy od indywidualnych kubków smakowych. Równie dobrze można polać śmietaną lub jogurtem albo czosnkowym sosem.  Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)łyżką porcje kaszy formując delikatnie  zgrabne placki. Smarzyć z dwóch stron na złoty kolor. Następnie odsączyc z nadmiaru tłuszczu układając na ręczniku papierowym.  Podawać z ulubionym, sosem, mięsem lub bukietem surówek. Polecam  sos pieczarkowy

Kulinarne przemyslenia
Pulpety w maślanym sosie pomidorowym 169

ochotę na coś innego. Dawno już nie robiłam ich w sosie pomidorowym, dlatego postanowiłam wrócić do tego przepisu, ale nieco go podkręciłam, dodając jeszcze masło. Wyszło pysznie! Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 passata pomidorowa 2 łyżki masła 2 łyżki kaszy manny 1 cebula 1 jajko 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka suszonego(...)łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mąka pszenna do obtoczenia pulpetów olej do smażenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1.   W misce łączymy ze sobą: mięso, 1 łyżeczkę soli, oregano, startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i kaszę mannę. 2.   Masę wyrabiamy przez kilka minut rękami. Jeśli będzie zbyt rzadka, można

Prosto z Kotła
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 89

powinno się podawać w wysokich przezroczystych kieliszkach. Jeżeli zależy nam na tym, aby w spokoju delektować się winem, nie dominując przy tym całej potrawy, powinniśmy podawać je do jasnego mięsa, ryb, makaronów oraz grzybów. Inaczej sytuacja wygląda w przypadku białych win wytrawnych, które będą idealnym dopełnieniem do mniej aromatycznych serów. Warto pamiętać, że każde wino, które długo leżakowało, należy postawić(...)Okonomiyaki – smaż co lubisz Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Do jakich potraw czerwone wino? Ciężkie czerwone wina są dobrym wyborem, jeżeli na naszym stole pojawi się czerwone mięso, tj. dziczyzna, wołowina, wieprzowina czy baranina oraz aromatyczne sery pleśniowe lub grzyby. Warto pamiętać, że czerwone wina podaje się w nieco wyższej temperaturze niż wina białe

ProstePesto.pl
Serusie pod pierzynką 122

łyżki ketchupu ·        Sól ·        Pieprz ·        Papryka ostra Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski 2.   Wbijamy jajko, dodajemy 15 dag sera żółtego startego na tarce o dużych oczach i doprawiamy solą oraz papryką 3.   Dodajemy 2 łyżki(...)łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami ketchupu oraz z warzywami 10.           Sos warzywny układamy na każdym kawałku mięsa 11.           Wierzch posypujemy pozostałym serem startym na tarce o dużych oczach 12.           Zapiekamy do chwili

Kulinarna Chwila
Pasztet warzywny z kaszą jaglaną (wegański i bezglutenowy) 106

kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Wszystkie składniki studzimy. Następnie kaszę jaglaną, marchew, pietruszkę, selera, cebulę, pestki dyni i ciecierzycę mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Pasztet przekładamy do keksówki i wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)minut w trybie góra-dół. [caption id="attachment_9073" align="aligncenter" width="1200"] Pasztet warzywny z kaszą jaglaną (wegański i bezglutenowy)[/caption] Zobacz inne przepisy na pasztety bez mięsa: Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Najlepszy Pasztet Z Cukinii Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Boczniaki w mięsnej marynacie (wegańskie, keto) 140

sosu sojowego. Takie boczniaki świetnie nadadzą się na wegegrilla , chociaż z patelni smakują równie dobrze. Przygotowuje się je bardzo szybko, a znikają jeszcze szybciej, podjadane również przez osoby jedzące mięso 😉 Przepis na boczniaki w mięsnej marynacie Składniki opakowanie boczniaków (250 g) pół cebuli (50 g) marynata 2 łyżki oleju (20 g) świetnie nada się olej czosnkowy łyżka octu balsamicznego

WegePrzepis
Sorbet truskawkowy 180

Sorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się

Korniszonki
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-śmietanowym 165

Posypujemy każdy kotlecik z obu stron solą, pieprzem i solą ziołową. 4.   Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kotleciki z dwóch stron. 5.   Zdejmujemy mięso z patelni i wlewamy na nią śmietanę. 6.   Dodajemy musztard, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. 7.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem(...)patelnię dodajemy mięso, zmniejszamy moc palnika na minimum i podgrzewamy jeszcze przez ok. 3 minuty. Polędwiczki doskonale smakują z makaronem. Po wierzchu można posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Prosto z Kotła
KOTLETY INDYCZE W FISTASZKACH 103

Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka  sól, pieprz  papryka ostra mielona Mięso pokroić w plastry bądź paski ale nie rozbijać. Oprószyć solą,pieprzem oraz ostrą papryką.  Na talerzu wymieszać bułkę tartą, parmezan starty oraz drobno posiekane lub krótko przemielone orzeszki . Jajka(...)roztrzepana z drugiej misce. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajku, następnie obtoczyć w panierce . Smażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 125

Maj to miesiąc truskawek, więc właśnie w maju warto przygotować jak najwięcej smakołyków z truskawkami, bo właśnie w maju truskawki są najlepsze. Tort czekoladowo-śmietankowy z

Korniszonki
Bigos z młodej kapusty z młodym groszkiem i łopatką wieprzową 94

wykroiłem twarde głąby. Poszatkowałem niezbyt cienko, opłukałem, osączyłem. Marchewki obrałem, pokroiłem na plasterki. Groszek wyłuskałem, opłukałem. Łopatkę pokroiłem w dość małą kostkę. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na niej mięso wraz z cebulą. W dość szerokim garnku umieściłem podsmażone mięso. W innym garnku podgotowałem kapustę wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim, na półtwardo. Połączyłem składniki, dodałem marchewki, groszek, doprawiłem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania