mięso - 63110 przepisów (strona:1397/4208)

Pomidorowa kasza bulgur z kurczakiem 81

łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii szczypta chili sól, pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju do smażenia posiekana natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą chili. Odstawić na 10 minut. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidory wyjąć(...)zalewy, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, zrumienić. Dodać cebulę, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Można wlać 2-3 łyżki oliwy z pomidorów lub wody. Pomieszać. Dodać ugotowaną kaszę. Wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze pieprzem. Zdjąć z ognia. Dodać pokruszony lub pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Wymieszać, aby ser się

Danka Pichci
Zupa a’la bolognese 90

bidi-language:#0400;} Jak zwykle dylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis.   Składniki: 250 g boczku surowego 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 ml czerwonego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej z pomidorków koktajlowych 1 łyżka oregano 1/2 szklanki startego(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Boczek kroimy w paski, wrzucamy na patelnię, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy mięso mielone, pokrojone warzywa, dusimy pod przykryciem. Dolewamy wino, odparowujemy, zalewamy bulionem, dodajemy passatę, oregano, gotujemy przez kwadrans. Następnie dodajemy parmezan, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy

R'n'G Kitchen
Zupa gulaszowa drobiowa 110

smaku Udka z kurczaka oczyść ze zbędnych gratisów jak błonki itp. Włóż do garnka, zalej bulionem, dodaj wyciśnięty praską czosnek i gotuj do miękkości. Po czym wyjmij udka, oddziel mięso od kości i pozostaw na talerzu, dodasz je ponownie do zupy pod koniec gotowania. Na patelni podsmaż na dowolnym tłuszczu pokrojoną w kostkę paprykę, cebule i wyciśnięty praską czosnek(...)ostrą papryką do smaku i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie dołóż odcedzoną i wypłukaną z zalewy fasolę, kukurydzę oraz wcześniej obrane z kości mięso drobiowe. Ponownie doprowadź do wrzenia i po 10 minutach można serwować. Najlepsze warzywa do zupy, wyhodujesz z nasion dostępnych w naszym sklepie www.CentrumZielonyOgrodnik.pl . Smacznego!   Artykuł Zupa gulaszowa drobiowa pochodzi

Ogrodnik w podróży
Gołąbki 533

Składniki (na 5 porcji – 10 gołąbków) - 200 g ryżu białego, - kapusta włoska (ok. 1,5 kg) - duża cebula (ok. 250 g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20 g), - mięso mielone z szynki wieprzowej (ok. 500 g), - 3 ząbki czosnku, - 5 łyżek natki pietruszki (ok. 20 g), - 1,5 l wywaru warzywnego np. z domowej kostki rosołowej, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego(...)kapusty wkładamy do posolonego wrzątku i stopniowo wyjmujemy zewnętrzne liście. 4. Z podgotowanych liści wycinamy gruby nerw. 5. Szklimy drobno pokrojoną cebulę na oleju. 6. Łączymy przestudzony ryż z mięsem, podsmażoną cebulą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, majerankiem, szczyptą soli i pieprzu. 7. Na środek liścia kapusty nakładamy nadzienie, zbieramy boki do środka i zwijamy w rulon

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
6 pomysłów na przepisy z ciecierzycą 99

Można z niej przyrządzić pasty, pasztety, gulasze i curry, zupy, sałatki czy chleb. Bardzo lubię ciecierzycę. Warto ją jeść, bo jest zdrowa, fajnie smakuje i tania. Warto zastąpić nią mięso, ponieważ jest bogata w białko i witaminy. Warzywne curry z ciecierzycą Jeśli jeszcze nie poznaliście ciecierzycy to spróbujcie ugotować warzywne curry z jej dodatkiem. Jest pyszne! Mało tego jest bardzo(...)mieszać w kuchni i często przyrządzam falafel z groszkiem i ciecierzycą. Są przesmaczne! Sałatka z ciecierzycą Gotowaną ciecierzycę można dodać do różnych sałatek na bazie świeżych warzyw, ryb czy mięsa. Szybka sałatka to sałatka z dodatkiem tuńczyka. Przepisy z ciecierzycą są mało skomplikowane. Sałatka z cieciorką jest tego przykładem. Domowy hummus z ciecierzycy Hummus to najbardziej znana pasta z ciecierzycy

codojedzenia
Sałatka z buraczków i groszku do wędlin 146

Pyszna i prosta sałatka. Taka do wykonania w kilka chwil. Idealna do wędlin. Polecam do świątecznych mięs, lub tak do podjadania z pieczywem. Jednym słowem, prosto, szybko i bardzo smacznie :) Potrzebujemy: 1 puszka groszku zielonego 1 słoiczek buraczków tartych 4 łyżki majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy(...)niego buraczki również dokładnie odsączone z marynaty, majonez i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku lubczykiem, pieprzem mielonym i ewentualnie solą. 2. Odstawiamy żeby sałatka przegryzła się, następnie podajemy do mięs i wędlin

Izabelawkuchni
Mini burgery drobiowe 177

wersja bez, ale dodałam rzodkiewkę dla ciekawego smaku) 1 większy kiszony ogórek plasterki żółtego sera liście sałaty lodowej sos do hamburgerów (przepis na domowy sos znajdziecie tutaj ) wykałaczki Przygotowanie: Mięso mielimy w maszynce. Cebulę drobno kroimy i szklimy na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodajemy do zmielonego mięsa wraz z przyprawami: słodką czerwoną papryką, ostrą papryką, pieprzem i solą. Dodajemy

Słodkie okruszki
Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą 128

też może Cię zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
Pulpety w sosie szpinakowym 99

razem sos szpinakowy chodził nam już długo po głowie, tylko z czym go przygotować? Pulpety na pewne się sprawdzą! Pulpety w sosie szpinakowym SKŁADNIKI DO PULPETÓW: - 400g mielonego mięsa z indyka - 1 cebula - 1 jajko - 1 bułka - pół szklanki mleka - przyprawy (kminek, sól, pieprz, ostra papryka) Bułkę moczymy w mleku. Cebulę kroimy drobno. Następnie wszystkie składniki (bułkę, jajko, cebulę(...)mięso) łączymy ze sobą, przyprawiamy i wyrabiamy jednolitą masę. Bierzemy garść masy, tworzymy z niej płaski placek, wielkości dłoni, w środek wkładamy łyżkę farszu i zamykamy, tworząc pulpeta. Gotowe pulpety wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. SKŁADNKI DO FARSZU: - 200g sera topionego - 200g szpinaku - przyprawy (ostra papryka) Ser topiony łączymy ze szpinakiem i ostrą papryką

Związek na patelni
Ludzie, jedzcie zielone! 89

oznacza? Jeśli zjemy 1 kg zielonych warzyw to dostarczymy o wiele więcej niezbędnych nam substancji odżywczych niż jeśli mielibyśmy zjeść na przykład kilogram orzechów, nie mówiąc już o mięsie! Porównywalne do warzyw produkty mają bowiem dużą gęstość kaloryczną, a nie odżywczą. Wśród tego co dobrego dostarczają nam rośliny znajdziemy między innymi: FITOZWIĄZKI To substancje, które są roślinnymi przeciwutleniaczami, a więc(...)powoduje, że jesteśmy bardziej syci! PASTY Pesto i inne cuda tworzone z zielonych składników to świetny sposób na śniadanie. Zamiast masła, stworzone z oliwą dają super podstawę śniadanie bez mięsa! KOKTAJLE Jeśli komuś nie smakuje jarmuż lub szpinak w wersji liściastej może spróbować go posiekać. A dokładniej zblendować, na przykład z owocami. Najlepiej pasuję do koktajli banany, bo powoduję

Fleksitarianizm.pl
Barszcz ukraiński 80

przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek oleju 1 łyżka cukru 20 ml octu 1 łyżka papryki słodkiej 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego pieprz, sól 1. Mięso opłukujemy osuszamy i kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. 2. Do garnka wlewamy 2 litry bulionu i gotujemy dodając ziele angielskie(...)ziarna pieprzu. Następnie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy 35 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy . 3 Buraki kroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet. Całość podlewamy 0.5 l bulionu przykrywamy i dusimy. 4. Dodajemy poszatkowaną kapustę do gotującej się zupy. A następnie przelewamy podduszone buraki. 5. Na patelnię wlewamy łyżkę

karolgotuje
Kotleciki szu szu. 1512

miski lub pojemnika wsypać mąkę. Dodać jajko, żółtko, jogurt, olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsypać sól i obie papryki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty, włożyć piersi. Mięso powinno być całe, zanurzone w marynacie. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej, układać kotleciki obtoczone w marynacie i smażyć, po kilka minut

Agusiowe smakołyki
Kurczak pieczony na ziemniakach z kapustą i pieczarkami 2255

Chwilka przygotowań po czym wszystko wkładamy do jednego naczynia i pyszny obiad robi się praktycznie sam :)  Smak ziemniaków upieczonych pod pysznym soczystym mięsem z białą kapustą i pieczarkami zrobi naprawdę wrażenie na domownikach. 4 podudzia z kurczaka 3 duże ziemniaki ok 300 gramów białej kapusty ok. 200 gramów pieczarek 1 średnia cebula Ulubione przyprawy do kurczaka u mnie mieszanka(...)żaroodpornego. Jeżeli przygotowujemy większą ilość można użyć blaszki z wyposażenia piekarnika. Podudzia z kurczaka obsmażamy na patelni z każdej strony  następnie układamy na warzywach. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlać pół szklanki wody, wymieszać i dodać do potrawy.  Przykryć folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 20 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni

Andzia Pichci
Quesadilla z ziemniakami i serem 182

smakuje naprawdę znakomicie! Została mi ona podana w towarzystwie ostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki: ok. 700 g ziemniaków 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 125 g sera cheddar 125 g mozzarelli w kulce

Kuchnia MagdaLeny
Quesadilla z ziemniakami i serem 182

smakuje naprawdę znakomicie! Została mi ona podana w towarzystwie ostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki: ok. 700 g ziemniaków 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 125 g sera cheddar 125 g mozzarelli w kulce

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania