Fasolowe Roladki 172fasolki szparagowej · ½ słoiczka papryki konserwowej · Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4. Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera
Kulinarna Chwila
Udka w Pa ryżu 212Udka w Pa ryżu Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku. Składniki: 1. · 5 udek z kurczaka · Sól · Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami · Cebula(...)Doprawiamy jeszcze chili. 15. Ryż łączymy z mięsem. 16. Danie gotowe
Kulinarna Chwila
Kotlety porowo paprykowe 209Papryka ostra · Bułka tarta · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso mielimy i przekładamy do miski. 2. Pora drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3. Paprykę drobno kroimy. 4. Wbijamy jajka. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
Kulinarna Chwila
Czarujące udka meksykańskie 173dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok. 8. Zawijamy staranie żeby zakręć farsz. 9. Układamy w rękawie do pieczenia(...)upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym. 12. Na około obkładamy pozostałym farszem. 13. Mięso polewamy sosem meksykańskim. 14. Sos posypujemy serem startym na dużych oczach. 15. Zapiekamy
Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 205pomidorowy. 5. Doprawiamy chili. 6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa
Kulinarna Chwila
Zielona Kraina Wok 134Brokuł · ½ kg fasolki szparagowej · ½ kg brukselek Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie. 4. Rozrabiamy sos z wodą oraz śmietaną. 5. Kiedy mięso
Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 178jajka · Mąka pszenna do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Do miski wlewamy jogurt. 4. Dodajemy majonez. 5. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach(...)Dodajemy do marynaty. 7. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. 8. Zanurzamy każdy kawałek mięsa. 9. Obtaczamy w mące. 10. Zanurzamy w roztrzepanym jajku
Kulinarna Chwila
Tagliatelle z fasolką i kurczakiem 174Sól Sposób przygotowania: 1. Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę. 2. Gotujemy w osolonej wodzie. 3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 6. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. 7. Wlewamy(...)mięso, chwilę gotujemy. 8. Dokładamy fasolę, mieszamy. 9. Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego
Kulinarna Chwila
Niebiańskie roladki 178Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garneczka i zalewamy wodą, gotujemy. 4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce(...)Wlewamy sos sojowy i dodajemy szczyptę chili. 12. Na środku mięsa układamy farsz. 13. Następnie po dwie kuleczki mozzarelli. 14. Zawijamy w roladki
Kulinarna Chwila
Żurawinowa kołderka 188Olej do smażenia · Mozzarella · Żurawina w słoiczku Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 3. Po usmażeniu układamy w naczyniu. 4. Na każdym kawałku mięsa układamy
Kulinarna Chwila
Roladki Brokułowo rzodkiewkowe 191drobno kroimy. 2. Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę. 3. Łączymy z serkiem oraz majonezem. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Na środek mięsa wykładamy farsz. 8. Zawijamy w roladki. 9. Obtaczamy
Kulinarna Chwila
Zrazy w pysznym sosie musztardowym 140łyżki sosu sojowego · ½ szk. śmietany 18 % · Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na każdy kawałek mięsa, kładziemy, bo plasterku boczku oraz po jednej części ogórka przekrojonego wzdłuż na cztery kawałki. 3. Zawijamy
Kulinarna Chwila
Naleśniki Niki 214sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce. 3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. 6. Na koniec łączymy ze serkami(...)gotujemy do chwili rozpuszczenia. 7. Warzywa kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie. 8. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem. 9. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty. 10. Układamy w naczyniu. 11. Smarujemy śmietaną. 12. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem
Kulinarna Chwila
PLACKI ZIEMNIACZANE PO MEKSYKAŃSKU + FILMIK 169Chrupiące placki ziemniaczane, polane sosem meksykańskim i posypane serem. Pyszne, chrupiące i pachnące, są rewelacyjne, polecam. SKŁADNIKI : SOS 500 g mięsa mieszanego 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 kartonik lub puszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka do smaku(...)mielonego PLACKI : 1 kg ziemniaków 1 cebula 2-3 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy, przecier z kartonika i troszkę danie dusimy. Sos mieszamy co jakiś czas. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolkę, przeciśnięty
Kulinarne Fantazje Marioli
Fałszywe flaczki z boczniaków. Przepis na pyszną zupę grzybową bez mięsa 166Boczniaki świetnie sprawdzają się jako zamiennik mięsa w tradycyjnych daniach. Można zrobić z nich na przykład pyszną zupę grzybową, która smakuje i wygląda jak flaczki. Jeśli jeszcze jej nie gotowaliście, szykujcie się na dużą dawkę kulinarnych wrażeń. Przepis na fałszywe flaczki z boczniaków Składniki: około 200 gramów świeżych boczniaków, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, ćwierć korzenia selera, kopiasta(...)minut, zupa jest gotowa. Rada: flaczki są najlepsze, gdy się trochę przegryzą. Najczęściej jemy je z pieczywem. Artykuł Fałszywe flaczki z boczniaków. Przepis na pyszną zupę grzybową bez mięsa pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska