mięso - 63110 przepisów (strona:1409/4208)

Karkówka wieprzowa pieczona w sosie cebulowym z papryką chili i szałwią 120

plastrów karkówki, 2 duże cebule, 1 litr bulionu lub wywaru mięsnego, 1 papryczka chili z pestkami, 6 listków szałwii, 4 szt. ziela angielskiego, 1 liść laurowy, Mąka do obtoczenia mięsa, Olej do smażenia, Sól, Pieprz Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobne pióra do miski. Karkówkę myjemy, osączamy z wody, solimy i pieprzymy obficie z każdej strony, obtaczamy w mące, obsmażamy(...)bulionem lub wywarem mięsnym, dodajemy pokrojoną bardzo drobno papryczkę chili wraz z pestkami, szałwię, liść laurowy, ziele angielskie, przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 1 godzinę na małym płomieniu do miękkości mięsa. Smacznego :)) karkówka, szałwia, papryka chili, cebula

Bułka z Chlebem
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 113

można mrozić – najważniejsza jest zasada, aby zrobić to od razu. Nie czekamy aż jedzenie będzie „woniało”. Np. kupuję w piątek jedzenie na cały weekend, w tym mięso. To, które przeznaczam na obiad niedzielny, od razu ląduje w zamrażarce. Wolę dmuchać na zimne. Może to lekki przesadyzm, co dla niektórych, ale według mnie, jest tak najpraktyczniej i najbezpieczniej(...)który mrożę każdego roku. Przede wszystkim domową pietruszkę i koperek. Zioła można mrozić na kilka sposobów. Drobno posiekane, włożyć do małego słoiczka i po łyżeczce dodawać np.do zupy lub mięsa. Drugi sposób do mrożenie w woreczkach. Trzeci sposób – najsprytniejszy, to mrozić zioła w foremkach do lodu. Są to porcje „na raz” – wyjmuję w zależności od zapotrzebowania

W Kawiarence
Krojone kotleciki z kurczaka 122

natki pietruszki 1/3 czerwonej papryki 5 dkg startego żółtego sera 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia     *** Mięso z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę *** *** Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną pietruszkę i pora, pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Do miski dodajemy żółtka

Blog z Apetytem
Wyborne polędwiczki wieprzowe 97

swój sposób na przygotowanie polędwiczki i tak też jest w moim przypadku. Miałam wiele prób i nie wstydzę się powiedzieć, że zazwyczaj tylko pies był zainteresowany przesuszonym kawałkiem mięsa. Któregoś pięknego dnia okazało się, że doszłam do perfekcji i od tamtej pory polędwiczka często gości na naszym stole. Czasem dla odmiany używam aromatyzowanej soli, dzięki czemu ta sama potrawa występuje(...)nowej odsłonie. Składniki 1 polędwiczka Sól gruboziarnista Pieprz Odrobina oleju Krok po Kroku 1 Umytą polędwiczkę oczyszczamy z błonek, deskę do krojenia posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy mięso. 2 Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony przez około 2 min na złoty kolor (ogień ma być bardzo mocny, a zapach z patelni będzie przypominał spaleniznę

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasteczka z maszynki 90

się specjalną maszynkę do ciastek można im nadać dowolny kształt. Jeśli nie macie takiej maszynki można je zrobić za pomocą nakładki do ciastek założonej na maszynkę do mięsa- tak robiła te ciasteczka moja Babcia. Ale można je też zrobić inaczej, lepimy z ciasta kulki wielkości orzecha i lekko spłaszczamy tłuczkiem do mięsa, stroną w kratkę lub widelcem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podudzia z kurczaka na słodko 87

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ktoś z Was lubi mięsa na słodko? No to wpadajcie po przepis. Szybki, prosty i mega smaczny! Składniki: 500 g podudzi z kurczaka 4 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu BBQ 2 łyżki ketchupu 1 łyżka(...)size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Podudzia oczyszczamy. Pozostałe składniki łączymy ze sobą, dodajemy do mięsa. Marynujemy przez noc. Pieczemy 35 min. w 180°C, pod koniec włączamy na 5 min. termoobieg. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Filet z kurczaka z mieszanką chińską 101

filetu z kurczaka opakowanie mieszanki chińskiej (450 g) 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz, imbir, kurkuma olej do smażenia 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do kurczaka. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać mięso. Podsmażyć do zrumienienia. Następnie dodać cebulę, chwilę podsmażyć i dodać

Danka Pichci
Makaron penne z polędwiczką wieprzową i leśnymi grzybami 86

cheddar do posypania 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w cienkie plastry polędwicę wraz z pokrojoną cebulą. Smażymy do zarumienienia mięsa. Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 2 minuty. 3.  Grzyby oczyszczamy z zanieczyszczeń. Kroimy na małe kawałki. Dodajemy do mięsa, chwilę smażymy. Zalewamy szklanką wody, dusimy przez około 20-30 minut

Szefowa kuchni
Bajkowe Kopertki 171

jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy posiekany szczypiorek. Pokrojoną drobno paprykę oraz majonez. 3.   Wszystkie składniki na razem(...)dokładnie mieszamy. I nakładamy na środek każdego kawałka mięsa. 4.   Składamy w kształt kopertek i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. 5.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6.   Kotlety gotowe. 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Tajfun o smaku curry 157

kurkumy ·        ½ łyżeczka curry ·        Sól ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Ziemniaki obieramy również kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli i gotujemy(...)Kiedy ziemniaki zaczynają być już miękkie wsypujemy groszek z marchewką oraz wrzucamy kostkę rosołową. 4.   Do warzyw przekładamy mięso. 5.   Pod koniec gotowania dodajemy kurkumę oraz curry ewentualnie sól. 6.   Zaprawiamy mąką rozrobioną ze śmietaną. 7.   Zupka gotowa. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Meksykańskie naleśniki zapiekane z serem 191

całej rodziny.     Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli Farsz meksykański: 300g mielonego mięsa wołowego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chilli 1/4 szklanki bulionu (lub wody) 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej(...)większych lub 8 mniejszych naleśników – w zależności od wielkości patelni i grubości naleśników *** *** Przygotowujemy farsz: na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy mięso i smażymy ciągle mieszając, do momentu aż straci surowy kolor *** *** Następnie dodajemy pomidory z puszki, zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy. Patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około

Blog z Apetytem
Chłopska grochówka z kiełbasą 107

spyta co chcę zabrać, moja odpowiedź będzie prosta: masło i grochówkę Dobrego dnia! składniki: 0,5 kg porcji rosołowej wołowej, są takie gotowe zestawy czyli kostka, plus kawałek mięsa 6 szt kiełbasy śląskiej, tej zwykłej krótkiej kawałek skórki z wędzonego boczku, najlepiej swojskiego 1 cebula 2 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera korzeniowego-tyle ile lubisz(...)wyciśniętym praska czosnkiem. Przełóż do garnka dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa ( poza ziemniakami), skórki wędzone i wołowinę rosołową . Zalej rosołem i gotuj na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wsyp groch i dodaj grubo krojone ziemniaki, majeranek i sól do smaku. Gotuj do miękkości grochu i ziemniaków. Po około godzinie zupa jest gotowa. Grochówkę najlepiej przygotuj

Ogrodnik w podróży
Bigos mięsny 93

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cebulę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, często mieszając. Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek. Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem. Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień

R'n'G Kitchen
Szynka wieprzowa, parzona, idealna wędlina domowa 138

dyndające kawałki Składniki na marynatę umieść w garnku i zagotuj. Jak cebula i czosnek, zmięknie, odłów je z zalewy, a resztę zostaw do wystygnięcia. Do zimnej zalewy włóż mięso i pozostaw na 5-6 dni w chłodnej komórce lub w lodówce, co jakiś czas kontrolując, czy jest porządnie zanurzone. Zalewa po około 4-5 dniach ma prawo troszkę zmętnieć(...)naturalne, jeśli tylko nie towarzyszy temu żaden przykry zapach, wszystko przebiega zgodnie z planem Po upływie tego czasu, mięso odłów z zalewy, wypłucz pod strumieniem zimnej wody i uczyń zeń szynkę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czyli wpakuj w siatkę wędliniarską lub omotaj sznurkiem, jeśli jesteś biegły w sztuce. Ja pakuję do siatki bo motanie sznurkiem, niekoniecznie mi wychodzi Tak przygotowaną zostawiamy

Ogrodnik w podróży
Kurica z Buka – kuchnia podkarpacka 81

kury (piersi) 1 bułka 200 ml mleka 2 jajka 2 łyżki masła do smażenia (proponuję dodać również trochę oleju) sól, pieprz do smaku Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Mięso mielimy w maszynce razem z bułką. Do mięsa i bułki dodajemy żółtka, mleko (może być to, w którym moczyła się bułka) oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy i na koniec

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania