mięso - 63110 przepisów (strona:1402/4208)

Tajfun o smaku curry 163

kurkumy ·        ½ łyżeczka curry ·        Sól ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Ziemniaki obieramy również kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli i gotujemy(...)Kiedy ziemniaki zaczynają być już miękkie wsypujemy groszek z marchewką oraz wrzucamy kostkę rosołową. 4.   Do warzyw przekładamy mięso. 5.   Pod koniec gotowania dodajemy kurkumę oraz curry ewentualnie sól. 6.   Zaprawiamy mąką rozrobioną ze śmietaną. 7.   Zupka gotowa. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Meksykańskie naleśniki zapiekane z serem 195

całej rodziny.     Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli Farsz meksykański: 300g mielonego mięsa wołowego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chilli 1/4 szklanki bulionu (lub wody) 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej(...)większych lub 8 mniejszych naleśników – w zależności od wielkości patelni i grubości naleśników *** *** Przygotowujemy farsz: na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy mięso i smażymy ciągle mieszając, do momentu aż straci surowy kolor *** *** Następnie dodajemy pomidory z puszki, zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy. Patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około

Blog z Apetytem
Chłopska grochówka z kiełbasą 111

spyta co chcę zabrać, moja odpowiedź będzie prosta: masło i grochówkę Dobrego dnia! składniki: 0,5 kg porcji rosołowej wołowej, są takie gotowe zestawy czyli kostka, plus kawałek mięsa 6 szt kiełbasy śląskiej, tej zwykłej krótkiej kawałek skórki z wędzonego boczku, najlepiej swojskiego 1 cebula 2 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera korzeniowego-tyle ile lubisz(...)wyciśniętym praska czosnkiem. Przełóż do garnka dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa ( poza ziemniakami), skórki wędzone i wołowinę rosołową . Zalej rosołem i gotuj na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wsyp groch i dodaj grubo krojone ziemniaki, majeranek i sól do smaku. Gotuj do miękkości grochu i ziemniaków. Po około godzinie zupa jest gotowa. Grochówkę najlepiej przygotuj

Ogrodnik w podróży
Bigos mięsny 97

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cebulę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, często mieszając. Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek. Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem. Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień

R'n'G Kitchen
Szynka wieprzowa, parzona, idealna wędlina domowa 145

dyndające kawałki Składniki na marynatę umieść w garnku i zagotuj. Jak cebula i czosnek, zmięknie, odłów je z zalewy, a resztę zostaw do wystygnięcia. Do zimnej zalewy włóż mięso i pozostaw na 5-6 dni w chłodnej komórce lub w lodówce, co jakiś czas kontrolując, czy jest porządnie zanurzone. Zalewa po około 4-5 dniach ma prawo troszkę zmętnieć(...)naturalne, jeśli tylko nie towarzyszy temu żaden przykry zapach, wszystko przebiega zgodnie z planem Po upływie tego czasu, mięso odłów z zalewy, wypłucz pod strumieniem zimnej wody i uczyń zeń szynkę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czyli wpakuj w siatkę wędliniarską lub omotaj sznurkiem, jeśli jesteś biegły w sztuce. Ja pakuję do siatki bo motanie sznurkiem, niekoniecznie mi wychodzi Tak przygotowaną zostawiamy

Ogrodnik w podróży
Kurica z Buka – kuchnia podkarpacka 87

kury (piersi) 1 bułka 200 ml mleka 2 jajka 2 łyżki masła do smażenia (proponuję dodać również trochę oleju) sól, pieprz do smaku Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Mięso mielimy w maszynce razem z bułką. Do mięsa i bułki dodajemy żółtka, mleko (może być to, w którym moczyła się bułka) oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy i na koniec

Trzeci talerz
Szybki Gulasz pieczarkowy 388

słoiczku pieczarkowy ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy. 2.   Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebule. 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki(...)Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.   Gdy mięso jest miękkie łączymy z grzybami. 6.   Wlewamy sos pieczarkowy i 5 minut gotujemy. 7.   Można podawać z ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi. 8.   Danie gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Czekoladowe ciastka maszynkowe 199

Ciastka maszynkowe to dla wielu smak z dzieciństwa. Ja również od niedawna przygotowuję takie ciastka samodzielnie, odkąd zakupiłam specjalną nakładkę do maszynki do mielenia mięsa. Takie ciastka wbrew pozorom są bardzo łatwe do zrobienia, a można je długo przechowywać i mieć zawsze coś chrupiącego i pysznego pod ręką. Tym razem zdecydowałam się na lekko czekoladowe ciastka budyniowe i udekorowałam(...)cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Wbiłam jajko, dodałam pokrojone na plasterki zimne masło oraz zimną śmietanę. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. W maszynce do mięsa zamontowałam nakładkę do robienia ciastek. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia. Do maszynki wkładałam porcjami ciasto. Wychodzące z maszynki paski ciasta dzieliłam nożem na mniej więcej równe ciastka

Waniliowe Improwizacje
Papryka faszerowana indykiem 115

przygotować zarówno na obiad, jak i na kolację. Możemy dodawać do niej w zasadzie dowolne dodatki, dzięki czemu będzie doskonałą propozycją dla wegan, wegetarian czy osób nie stroniących od mięsa. Na moim blogu znajdziecie już przepis na paprykę faszerowaną pastą twarogową , którą proponowałam na zimno na kolację. A także przepis na paprykę faszerowaną kuskusem - tym razem na ciepło na obiad(...)olej, dodaj cebulę, indyka i przesmaż. 5. Dodaj na patelnię pomidory z puszki i przyprawy. 6. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. 7. Ugotowany ryż wymieszaj dokładnie z przygotowanym mięsem i tak przygotowanym farszem napełnij papryki. 8. Faszerowane papryki piecz w piekarniku 20 minut

Z notatnika dietetyka
Sałatka owocowa z malinowym sosem 123

mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza.     Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula(...)pietruszki, olej oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane

Kulinarny S.O.S.
Sałatka owocowa z malinowym sosem 123

mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza.     Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarne S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu, pełen witamin oraz wartości odżywczych Pasuje do ryb, mięs, potraw mącznych ( klusek , pierogów , krokietów ) i warzywnych ( placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula(...)pietruszki, olej oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane

Kulinarne S.O.S.
Egzotyczna zupa z sosem sojowym. 123

Uwielbiam takie smaki i bardzo Wam polecam. Warzywa takie jak marchew, seler, por, korzeń pietruszki oraz mięso pokroić w cienkie słupki. Dodać je do zupy. Imbir obrać i zetrzeć na tarce, również dodać do zupy. Chili przeciąć na pół, wyjąć nasionka i błonki. Pokroić drobno i do zupki hop Wlać sos sojowy, sok z cytryny. Dodać pędy bambusa razem(...)wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem na końcu, ponieważ sos sojowy jest słony i trzeba uważać. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Sprawdzić smak i doprawić do smaku. Jak już wszystko jest gotowe dodać liście kapusty i gotować jeszcze 2 minuty. Wyłączyć zupę i dodać makaron, łyżką go przydusić. Makaron zmięknie bez gotowania. Poczekać 1-2 i wtedy

Kuchnia Pokoleń
Labraks pieczony w soli z nasionami kopru włoskiego 82

potrzeby czyścić z łusek, gdyż skóry jeść nie będziemy. Nie obcinamy głów, płetw, ogonów, nie nacinamy skóry(!). Dzięki temu sól nie będzie miała możliwości przedostać się do mięsa, a wnętrze ryby będzie chronione przez pęczek ziół i cytryny. W trakcie pieczenia sól wysycha tworząc twarda skorupę, a cała wilgoć pozostaje w mięsie ryby.  Po rozbiciu skorupy możemy delektować się

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania