mięso - 63110 przepisów (strona:1402/4208)

Kotlety z piersi drobiowej marynowane w zalewie octowej 75

laurowe 1/2 łyżeczki pieprzu 4 średnie cebule Piersi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każda z piersi podzielić na 4 równe kawałki. Piersi przyprawić czosnkiem granulowanym, pieprzem i solą. Rozbić mięso przez folię spożywczą aby nie było dziur. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mięso panierować w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto

Krylowa Kuchnia
Zupa z zielonej soczewicy 114

Soczewica zawiera mnóstwo białka, potasu, witamin i kwasu foliowego. Soczewica na długo pozostawia w żołądku uczucie sytości. Moja zupa jest pikantna, gęsta i pachnąca. Przygotowałam ją na mięsie drobiowym, ale z powodzeniem można zrobić ją w wersji dla jaroszy. Zupa jest pełna warzyw i idealnie zaspokaja głód na długi czas. Idealna na nadchodzące jesienne chłody. Ilość ostrych przypraw można dozować(...)zalać 2,5 l zimnej wody, dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy i gotować ok. 30 minut. W tym czasie warzywa umyć i pokroić , dodać do gotującego się mięsa. W tym momencie wsypać również zieloną soczewicę. Zupę mieszać co jakiś czas. Kiedy soczewica jest już prawie miękka dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zanim ugotują się ziemniaki obrać

Krylowa Kuchnia
Sernik tradycyjny z 10 jaj 145

Serniki uwielbiam wszystkie. Tym razem upiekłam tradycyjny ciężki sernik na kruchym cieście z prawdziwego twarogu. Sernik jest mocno kremowy i śmietankowy. Ser tradycyjnie przemieliłam na maszynce do mięsa, jak to robiły nasze babcie i dodałam ubitą z białek pianę. Całości dopełnia kakaowa polewa. Sernik jest bardzo podzielny, bo zrobiłam go na dużej blasze. idealnie nada się na świąteczne spotkania rodzinne(...)minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, aby spód się podpiekł. Po wyjęciu ciasta piekarnik zmniejszamy na 160 st. 2. Ser przemielić trzykrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka umieścić w wysokiej misce i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Śmietankę również ubić na sztywno. 3. Do zmielonego sera wsypać cukier, budynie, mąkę ziemniaczaną

Krylowa Kuchnia
Grillowane kotleciki z piersi z papryką 109

słodkiej papryki sól pieprz olej w sprayu (lub łyżka zwykłego rzepakowego) Pierś z kurczaka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie zmielić piersi na drobnym sitku maszynki do mielenia mięsa. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i drobno pokroić. Do mięsa dodać odciśniętą kajzerkę, pokrojoną paprykę, cebulę, szczypiorek, tymianek, jajko oraz przyprawy. Wyrobić

Krylowa Kuchnia
Dorsz z posypką z bulki tartej z limonkowym puree z batata na sosie ze szpinaku i śmietany oraz duszonymi z szałwią warzywami 73

osoby, które regularnie przypominają mi, że powinnam coś mądrego wrzucić. Zatem nie przedłużając przechodzę do meritum. Na zdjęciu jest ryba. Spowodowana głównie tym, że od 23 dni nie jem mięsa. I słodyczy. Nie. Nie na zawsze. Tylko w okresie postu, postanowiłam trenować swoją silną wolę. Notabene bardzo przydaje się to postanowienie w dobie kryzysu, bowiem o mięso ciężko

Mango Papaja
Jak przedłużyć trwałość żywności? Przechowywanie próżniowe. 123

ułatwia przechowywanie w lodówce. Co można pakować próżniowo i dlaczego warto? Prawie wszystko (oczywiście są wyjątki, jak np. biały ser). Zgrzewarka próżniowa jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności: mięs, warzyw, owoców, sosów, zup, kawy ziarnistej, artykułów sypkich jak kasze, ryże itd. Przykładowa ważność produktów po zapakowaniu próżniowym: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, drób – okres przechowywania 2-3 lata w zamrażalniku mięso mielone

Słodkie okruszki
Wielkanocny pasztet wieprzowo-drobiowy.. 119

Tajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·

Proponowane wyszukiwania