mięso - 63110 przepisów (strona:1399/4208)

Fasolka po bretońsku 130

miski i zalania jej wodą. Mocz w taki sposób fasolę przez 12 godzin. Użyj większej miski, gdyż fasola, gdy napęcznieje w wodzie zwiększy swoją objętość. Moczenie fasoli w wodzie Mięso do fasolki po bretońsku W międzyczasie przygotuj mięso. Ja w swoim przepisie używam 600 g boczku surowego wędzonego, z którego odcinam skóry i nadmiar tłuszczu – odcięte części boczku wrzucam

ugotuj-przepis.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 100

mogą państwo nabyć również zioła, te same, których używają kucharze w restauracji, oraz herbatki, oczywiście w niezmielonej postaci. Domowe wędliny w Restauracji Schronisko Smaków Wartym wspomnienia jest różnica pomiędzy mięsem z supermarketów, a tym oferowanym przez Magdę Gessler w jej restauracji. Są to produkty zarówno produkowane w Polsce, jak i importowane z Włoch, o najwyższej jakości. Sery owcze, takie(...)tradycyjny sposób, to produkty o intensywnym smaku. Schronisko Smaku to miejsce najlepszych jakościowo polskich wędlin, ryb lub gotowych produktów, takich jak pasztety, które opierają się na ponad 90% składzie mięsa. Dla siebie i dla rodziny Restauracja Schronisko Smaków to nie tylko miejsce, w którym mogą państwo zaopatrzyć się w najlepsze przysmaki domowej kuchni. To również doskonały pomysł na prezent

Codogara
Pałki kurze nadziewane gruszką i serem gorngonzola 92

Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać tymiankiem. Gruszkę obrać i pokroić na grube plastry. Ser pokroić w słupki o grubości 1 x 1 cm. Na każdym kawałku mięsa położyć gruszkę i ser. Dokładnie zawinąć i obwinąć szynką parmeńska lub inną podobną. Spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Na patelnię dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posiekaną(...)natkę pietruszki ( zostawić połowę do dodanie na koniec ), dodać gałkę muszkatołową. Wlać wywar, delikatnie zmieszać. Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Raz odwrócić mięso. Sprawdzić smak w razie czego doprawić solą lub pieprzem. Gdyby wywar się wygotował wlać trochę wody. Na koniec wlać śmietanę, wsypać pozostałą natkę pietruszki i wymieszać. Podawać z makaronem lub ryżem. Można zagęścić sos odrobiną

Kuchnia Pokoleń
Fasolka po bretońsku 186

miski i zalania jej wodą. Mocz w taki sposób fasolę przez 12 godzin. Użyj większej miski, gdyż fasola, gdy napęcznieje w wodzie zwiększy swoją objętość. Moczenie fasoli w wodzie Mięso do fasolki po bretońsku W międzyczasie przygotuj mięso. Ja w swoim przepisie używam 600 g boczku surowego wędzonego, z którego odcinam skóry i nadmiar tłuszczu – odcięte części boczku wrzucam

ugotuj-przepis.pl
PIECZEŃ Z BIAŁEJ KIEŁBASY + FILMIK 86

PRZYGOTOWANIE : Białą kiełbasę wyjmujemy z osłonek i przekładamy do miski, dodajemy jajko i przyprawy do saku.  Do formy keksowej rozkładamy część mięsa, wciskamy ugotowane jajka na twardo, jedno obok drugiego. Przykrywamy pozostałym mięsem. Pieczeń pieczemy 1 godzinę, temperatura 180 % C, termoobieg.  Po wyjęciu studzimy i chłodzimy następnie dekorujemy według uznania, polecam.  Pieczeń jest pyszna, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą 99

/biały jaś ale wydłuży to zacznie czas gotowania, bo fasolę należy wcześniej namoczyć- do przepisu użyjemy ok 1 szklanki suchej fasoli) 1 cytryna sól, pieprz do smaku woda Mięso płuczemy, wrzucamy do zimnej wody, tak aby zakryła ona mięso (ok 4 litrów). Gotujemy na średnim ogniu, najlepiej bez przykrycia (nie doprowadzając do wrzenia) ok 1h (zbieramy szumowiny w międzyczasie

CookYourself
Pieczone pierogi z nadzieniem chili con carne w wersji wege 81

pomyślał, że ja - zagorzała mięsożerczyni (jak to potocznie można zgrabnie ująć w słowa), fanka burgerów, steków i tatara, postanowi na 40 długich, dodatkowo w większości wolnych, dni odmówić sobie mięsa (I SŁODYCZY). I naprawdę, pewnie brzmi to conajmniej żałośnie, jakbym bardzo za tym mięchem tęskniła i się użalała, ale zupełnie nie brakuje mi smaku czy samego białka jako makroelementu(...)codziennym jadłospisie i nie było dnia żebym miała ochotę na coś mięsnego. I szczerze i głęboko zastanawiam się czy wrócę do mięsa po Wielkiej Nocy. Dzięki temu znacząco poszerzyłam swoje kulinarne horyzonty, stosując w kuchni rozmaite techniki, które spowodują, że moje dania będą pełnowartościowe i co najważniejsze - smaczne, bowiem o smak chodzi mi w życiu najbardziej. Dlatego zauważyłam, że świetny

Mango Papaja
Ciasteczka tłuczkiem robione 102

Ciasteczka tłuczkiem robione Kruche, maślane, delikatne i bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu ciasteczka z czekoladą. Do ich wykonania używamy zwykłego tłuczka do mięsa, którego kształt odciskamy w cieście tworząc oryginalny wzorek.     Składniki: ok 400g mąki krupczatki 150g miękkiego masła 150g cukru szczypta soli 2 jajka 100g gorzkiej czekolady     *** Masło ucieramy z cukrem i solą(...)końcu drobno pokrojoną czekoladę. Całość zagniatamy i wstawiamy do lodówki na około pół godziny *** *** Następnie z ciasta formujemy kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Końcówkę tłuczka do mięsa (tą w kratkę) moczymy w mące i odciskamy na kulce ciasta spłaszczając ją delikatnie. Na końcu szklanką lub innym okręgiem wykrawamy ciasteczka aby obciąć nierówne brzegi *** *** Gotowe ciasteczka układamy na wyłożonej papierem

Blog z Apetytem
Szybki i prosty Sos pomidorowy 98

zaczęłam działać, a żeby nie było mi smutno i żeby szybko poszło, poprosiłam męża o pomoc. Ja myłam i wykrajałam białe części. Mąż mielił w maszynce do mielenia mięsa. Aha, chyba nie muszę dodawać że sos wyszedł przepyszny, lekko słodki, kwaskowaty zarazem, mocno pomidorowy (troszkę w smaku przypominający koncentrat pomidorowy) i od razu został częściowo spałaszowany. Myślę że będzie świetną(...)litra soku). 10 kg pomidorów, u mnie Bawole serce Pomidory umyć, wykroić białe części, pokroić na takie części aby można je było zmielić. Zmielić pomidory w maszynce do mielenie mięsa z bardzo drobnym sitkiem. Przygotować dwa 5 litrowe garnki. Gotować przez 3 godziny od momentu zagotowania się sosu na dość dużym ogniu. (u mnie w skali 1-9,  gotowałam

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 137

wrzątkiem, tylko do pokrycia i odstawić na noc. Następnego dnia mak odsączyć na ręczniku lnianym lub na sitku, z drobnymi oczkami. Mak zmielić dwa razy w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszych sitkach. Do zmielonego maku dodać resztę składników. Wymieszać. Ubić białka na sztywno. Delikatnie wmieszać do masy makowej. Dla maku zmielonego: Mak zalać wrzątkiem, tylko do pokrycia i odstawić(...)sztywno. Delikatnie wmieszać do masy makowej. Mak można też zalać wrzątkiem do przykrycia i gotować przez 20 minut, odcisnąć z nadmiaru wody i wystudzić. Dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem, jeżeli był nie mielony. Smacznego! Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Drożdżowy kołacz z makiem

moj przepis na
Zapiekanka z chleba 108

formę 25 cm na 35 cm: 500 g czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu(...)pokroić w grubą kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka

moj przepis na
Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową 82

pieprz do smaku. Do sałatki będzie Ci potrzebny także sos, który przygotujesz z: 3 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczki musztardy, łyżeczki syropu klonowego, soli i pieprzu do smaku. 1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki, przypraw pieprzem i solą. 2. Ma patelni rozgrzej olej i obsmaż kurczaka na rumiano, po czym odstaw do ostudzenia. 3. Fasolkę gotuj przez kilka minut, żeby(...)była jędrna, odcedź i również odstaw do ostudzenia. 4. Pomidorki przekrój na pół. 5. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. 6. Na talerzu połóż sałaty, pomidorki, fasolkę i mięso, po czym wszystko polej przygotowanym sosem

Z notatnika dietetyka
Roladki marzenie 90

Sól ·        Pieprz ·        Papryka ostra ·        2 łyżki ketchupu pikantnego Wykonanie: 1.   Mięso kroimy na płaty i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy kapustę kiszoną, pokrojoną w drobne(...)paseczki paprykę oraz kukurydze. 4.   Na koniec doprawiamy papryką ostrą oraz dodajemy ketchup. 5.   Gotowym farszem smarujemy mięso i zawijamy w roladki. 6.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 7.   Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania