mięso - 63110 przepisów (strona:1403/4208)

Wołowy hamburger 96

zdrowszym i smaczniejszym. Warto było przeznaczyć przedpołudnie na przygotowanie i pieczenie bułeczek, aby na obiad zajadać się domowym hamburgerem z wołowiny . Składniki na wołowy hamburger Wołowy hamburger: 400 g mięsa wołowego mielonego 15 zielonych oliwek 8 kaparów 1 średnia cebula 1 jajko 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżki sosu Worcestershire sól, pieprz do smaku olej 1 / 2 łyżeczki cukru(...)obrać, pokroić w piórka. Wołowy hamburger: Oliwki i kapary wyjąć z zalewy, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić z dodatkiem cukru na oleju. Przestudzić. Do miski przełożyć mięso mielone, rozgnieść je dłońmi. Dodać oliwki, kapary, cebulę, jajko, sos Worcestershire i musztardę, wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie uformować 8 płaskich, okrągłych hamburgerów, smażyć

niecodziennikpary
Forszmak lubelski 93

majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski . Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i kiełbasy, a charakteru temu gulaszowi nadają kiszone ogórki. Dla nas jest to najlepszy gulasz, jaki jedliśmy w przeciągu ostatnich kilku lat. Warto więc podróżować, poznawać nie tylko historię i podziwiać piękne widoki, ale także próbować regionalnych(...)obsmażyć, aby zamknąć pory. Dodać kiełbasę i boczek, smażyć do wytopienia się tłuszczu, po czym wsypać cebulę i czosnek, smażyć jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aby mięso nie przywarło do dna. Do garnka wlać wodę, przecier pomidorowy, dodać liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką i chili. Posolić i popieprzyć, przykryć pokrywką, dusić na średnim ogniu godzinę

niecodziennikpary
Królik duszony z warzywami 106

Kolejny prosty przepis na królika na naszym blogu. Tym razem będzie to królik z warzywami , który dusi się z nimi na wolnym ogniu. Duszone mięso z królika jest delikatne i soczyste, a warzywa zapewniają nam zdrowy i kolorowy dodatek. Wystarczy tylko osobno ugotować kaszę, ziemniaki lub makaron, a całe danie można mieć w przeciągu dwóch godzin. Królik duszony z warzywami(...)dobry pomysł na niedzielny rodzinny obiad, gdy chcemy podać inny rodzaj mięsa. Składniki na królika duszonego z warzywami 1 królik (bez podrobów) 3 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 2 łodygi selera naciowego 1 kawałek pora (biała część) 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g wędzonego boczku 750 ml rosołu 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca

niecodziennikpary
Kotlety pożarskie 101

pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka, bułka tarta do panierowania kotletów olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso z piersi kurczaka pokroić na wąskie paski, następnie drobno je posiekać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Białko jajka oddzielić od żółtka, białko ubić na sztywno. Do miski przełożyć mięso, dodać

niecodziennikpary
Pierś indyka pieczona z chrzanem 122

przed świętami wielkanocnymi kupiliśmy całego indyka z myślą o przygotowaniu pasztetu, rosołu i piersi na obiad. Pozostając w kręgu wiosennego święta, pierś z indyka upiekliśmy z chrzanem ze święconki. Mięso włożyliśmy do woreczka do pieczenia i wlaliśmy wino, aby było wilgotne i soczyste. Pierś indyka pieczona z chrzanem polana sosem była odpowiednią propozycją na obiad w Wielką Niedzielę. Pierś indyka(...)piekarnika. Piekarnik rozgrzać do 180 o C ( z termoobiegiem ), wsunąć przygotowaną pierś, piec 2 godziny . Po tym czasie worek ostrożnie rozciąć i rozchylić, piec kolejne 10 minut , aby mięso się zrumieniło. Upieczoną pierś z indyka wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego, ponownie wstawić do wyłączonego piekarnika. Sos wraz z warzywami przelać do garnka, zblendować, chwilę pogotować, aby zgęstniał. Pierś indyka

niecodziennikpary
Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami 87

częściej i dobierać do nich różne dodatki i przyprawy. Jedną z nich upiekliśmy z kupionymi na bazarku pigwami i pomarańczami. Starta skórka z pomarańczy, którą wtarliśmy w gęś, nadała mięsu wyrazistego smaku tego owocu. Długi proces pieczenia sprawił, że tłuszcz gęsi dobrze się wytopił, a mięso nadal pozostało soczyste. Udostępnij Składniki na 1 gęś owsiana (ok. 4 kg) 1 pomarańcza

niecodziennikpary
Ośmiornica z suszonymi pomidorami i makaronem 80

pomidorami i makaronem to nasze danie na romantyczną kolację z okazji siódmej miesięcznicy ślubu. Poprzednim razem ośmiornicę w domu jedliśmy 1 stycznia 2019 roku i bardzo nam posmakowało to mięso. Ponieważ na polskich stołach nadal jest to rarytas, kolejne jej podanie na stół wymagało odpowiedniej okazji. Za drugim razem przygotowanie ośmiornicy poszło nam łatwiej, bo wbrew pozorom nie jest(...)paski, czerwoną cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę, po czym dodać czosnek i pokrojone suszone pomidory, smażyć 3-4 minuty. Wrzucić mięso ośmiornicy oraz makaron, wlać wodę z gotowania makaronu, przemieszać. Chwilę gotować, aby wszystkie składniki potrawy były ciepłe. Ośmiornicę z suszonymi pomidorami i makaronem można polać oliwą i posypać świeżymi ziołami. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Hiszpańska Paella 137

torebki ryżu ·        2 kostki rosołowe ·        Cytryna Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2.   Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3.   Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki i fasolę(...)wsypujemy surowy ryż, szafran, wrzucamy kostki rosołowe podlewamy wodą. 5.   Przykrywamy pokrywką i prużymy do chwili, kiedy ryż będzie dobry. 6.   Na koniec solimy i łączymy mięsem. 7.   Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy plasterkami cytryny. 8.   Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Meksykańskie gołąbki w kapuście 88

Meksykańskie gołąbki w kapuście Ciekawy pomysł na pyszny i niecodzienny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 8-10 dużych liści kapusty 1 woreczek białego ryżu – 100g 1 jajko 1 marchew 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chilli Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek 2 łyżki posiekanej natki(...)kostkę cebulę. Dodajemy startą na tarce marchewkę oraz drobno pokrojone papryki i wszystko smażymy przez około 2 minuty ciągle mieszając. Całość odkładamy do przestudzenia *** *** Do dużej miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Do masy mięsnej dodajemy ugotowany ryż, warzywa z patelni i posiekaną pietruszkę *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Na dużym liściu

Blog z Apetytem
Drożdżowe paszteciki z mięsem z rosołu 91

Drożdżowe paszteciki z mięsem z rosołu to wspaniała przekąska na domową imprezę, na podwieczorek z rodziną, na kolację z przyjaciółmi. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Drożdżowe paszteciki</span> z mięsem z rosołu pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Składniki różnorodnych dań chińskich i japońskich 83

całym świecie, to kaczka po pekińsku. Jest to tradycyjne danie, które zachwyciło swoim smakiem przedstawicieli różnych narodów. Kaczka smażona jest z warzywami bez dodatku tłuszczu, co sprawia, że mięso jest wyjątkowo kruche, a skórka na nim pozostaje chrupiąca. Kuchnia syczuańska stawia tymczasem na bardzo ostry smak swoich potraw. Zawdzięcza go chilli, jak również innym odmianom papryki, które dodawane(...)się w niej ocet ryżowy, czosnek, cukier i imbir, które tworzą niepowtarzalny aromat całego dania. Również region kantoński słynie ze swojej kuchni, gdzie głównym składnikiem niemal każdego dania jest mięso. Dzięki technice szybkiego gotowania potrawy zachowują swój naturalny smak, a dla wzbogacenia go, dodawane są takie przyprawy jak sos sojowy, imbir, czy wino ryżowe. Kuchnia japońska Kuchnia japońska również cechuje

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bigos z suszonymi grzybami i śliwką przygotowany w wolnowarze 141

dzielę się z Wami przepisem na pyszny bigos z suszonymi grzybami i śliwką. Jednak w tym urządzeniu można przygotować o wiele więcej. Od esencjonalnych bulionów, zup, sosów, po wyśmienite mięsa, a nawet całego kurczaka (wystarczy go tylko wcześniej zamarynować). Poza tym w wolnowarze można też przygotować najróżniejsze słodkie desery, a nawet ciasta. Tych ostatnich jeszcze nie robiłam, ale szczerze(...)uchylna pokrywa, którą można podnieść w każdej chwili np. by przemieszać danie, sprawdzić jego stan lub dodać jakiś składnik, mały pobór mocy, zdrowe gotowanie, brak przypalonych potraw i przywierającego mięsa. Szczerze polecam. Ja początkowo podchodziła z dystansem do wolnowaru, a teraz… teraz jest bardzo zadowolona z tego urządzenia i jego możliwości. Jeszcze nie raz na moim blogu

Słodkie okruszki
Barszcz ukraiński 103

przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek oleju 1 łyżka cukru 20 ml octu 1 łyżka papryki słodkiej 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego pieprz, sól 1. Mięso opłukujemy osuszamy i kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. 2. Do garnka wlewamy 2 litry bulionu i gotujemy dodając ziele angielskie(...)ziarna pieprzu. Następnie dodajemy podsmażone mięso i gotujemy 35 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy . 3 Buraki kroimy w paski i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy cukier, przecier pomidorowy i ocet. Całość podlewamy 0.5 l bulionu przykrywamy i dusimy. 4. Dodajemy poszatkowaną kapustę do gotującej się zupy. A następnie przelewamy podduszone buraki. 5. Na patelnię wlewamy łyżkę

karolgotuje
Gulasz jagnięcy z owocową nutą 89

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę. Cebule, czosnek i seler siekamy. Gruszki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażamy na oleju. Wrzucamy posiekane warzywa. Chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy gruszki

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania