Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem i papryką
Ryż czosnkowo-maślany z tymiankiem i papryką
Bardzo smaczny ryż, który możemy wykorzystać jako dodatek do mięs Co potrzeba: 1 szklanka ryżu długoziarnistego, 2 szklanki wody, 1 płaska łyżeczka soli, 1 pełna łyżeczka czosnku granulowanego, 1 pełna łyżka masła, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki, 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku roztartego w palcach Wykonanie: Wszystkie składniki dajemy do wysokiego, dużego naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wkładamy do mikrofalówki. Gotujemy 15 minut na mocy 750. Po tym czasie wyjmujemy z mikrofalówki, odkrywamy, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem
Autor
Beata Plesowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, bułki, ryż, mięso
Inne przepisy z Bułka z Chlebem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję