Zębacz pieczony w maśle pietruszkowym z rozmarynem

Zębacz pieczony w maśle pietruszkowym z rozmarynem

Zębacz pieczony w maśle pietruszkowym z rozmarynem

  Zębacz to bardzo smaczna ryba, ma zwarte i bardzo jędrne mięso Co potrzeba: 700-800 g fileta z zębacza, 100 g masła miękkiego, 2 pełne łyżki posiekanej pietruszki, Sól, Pieprz mielony, 2 gałązki rozmarynu świeżego lub mrożonego, Pieprz czerwony opcjonalnie Wykonanie: Do bardzo miękkiego masła dodajemy pietruszkę, dokładnie mieszamy. Rybę dzielimy na 4 kawałki, każdy kawałek solimy i pieprzymy z jednej strony. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową, dno smarujemy połową masła pietruszkowego, posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.