mięso - 63110 przepisów (strona:1420/4208)

RYBA PIECZONA W PAPILOTACH Z WARZYWAMI 288

Rybę upiekłam w piekarniku firmy Electrolux z serii   700 SenseCook EOE7C31X  z termosondą, który od kilku już tygodni testuję. Termosonda sprawdziła się naprawdę fajnie przy mięsie, ryba też wyszła soczysta i pyszna, także kolejne testowe dania czekają już w kolejce na publikację. Poniżej znajdziecie przepis i recenzję piekarnika.    SKŁADNIKI (na 2 porcje(...)zalet piekarnika Electrolux wymieniłabym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Gołąbki z kapusty kiszonej 205

ryżu i boczku, stały sobie ułożone w brytfance w dachówce i powoli dochodziły, cóż to były za pyszne gołąbki! Gołąbki to tradycyjne danie , które kochają prawie wszyscy Polacy! Mielone mięso, zawinięte w liście kapusty, w towarzystwie sosu pomidorowego to przysmak, którego nie odmówi nikt w moim domu. Na pierwszy rzut oka, wydaje się, że przygotowanie tej potrawy może sprawiać trudności(...)kiszonej kapusty? Na początku gotujemy ryż w osolonej wodzie, studzimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Do miski wsypujemy ugotowany ryż, dodajemy do niego podsmażoną cebulkę i surowe mielone mięso. Wszystko doprawiamy pieprzem, solą, majerankiem i mieszamy. Ja farsz dokładnie wyrabiam ręką i nie potrzeba dodawać jajka aby skleił farsz. Liście kapusty kiszonej są miękkie, a kapusta jest już

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa gyros 141

grzybów shimeji 20 g przyprawy gyros 4 ząbki czosnku 1 mała puszka kukurydzy 1,2 litra bulionu warzywnego 100 g kaszy bulgur 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki. Pieczarki w plasterki. Cebulę i czosnek siekamy. Grzyby shimeji oddzielamy. Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy. W tym samym czasie mięso przyprawiamy

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana z wołowiną i świeżymi pomidorami 172

listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz do podania posiekany koperek Wołowinę umyć i przekroić na 2-3 kawałki. Do garnka wlać wodę, dodać mięso (powinno być przykryte wodą!), listki laurowe oraz ziele angielskie. Mięso gotować 1,5 godziny na małym ogniu (pod przykryciem). W międzyczasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, przeciąć wzdłuż

Ugotować
Pierś kurczaka z ziemniakami i rukolą 165

PRZYGOTOWANIE: Pierś myję, osuszam, wykrawam błony, kroję na małe kawałki. Czosnek drobno siekam lub przeciskam przez praskę. Przyprawiam kurczaka czosnkiem i przyprawami, polewam 2 łyżkami oleju. Mieszam dobrze, by mięso oblepiło się przyprawami, odstawiam na całą noc do lodówki, lub – jak nie mam czasu – chociaż na 1-2 godziny, by mięso przeszło przyprawami. Ziemniaki myję, obieram

Zasmakuj Kuchni
Pieczone filety z indyka z cukinią, batatami i pieczarkami 292

średnie cukinie 250 g pieczarek 20 g masła parę gałązek świeżego tymianku Sposób wykonania: Pierś indyka kroimy na równe porcje. Rozbijamy je tłuczkiem aby uzyskać w miarę jednolitą grubość. Mięso nacieramy kurkumą, oregano, papryką słodką oraz solą i pieprzem. Polewamy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Bataty obieramy ze skórki, kroimy w plastry i wysypujemy na dużą(...)pieczarek nóżki.  Cukinie i pieczarki wsypujemy na bataty i z powrotem wkładamy do piekarnika. Po 10 minutach na zapieczonych warzywach układamy wcześniej przygotowane filety indyka. Na każdą porcję mięsa nakładamy mały kawałek masła oraz gałązkę świeżego tymianku. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut

Qchnia po prostu
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 171

się w Lombardii, a inaczej w Abruzzi, Kalabrii i na Sycylii. Generalnie północ kraju pozostaje pod wpływem niemieckiej (bawarskiej) kultury kulinarnej, wywodzącej się jeszcze ze średniowiecza, dużo w niej mięsa, kiełbas, masła, ale też dziczyzny i grzybów. Południe przesiąknięte jest tradycją arabską, smakami i przyprawami Orientu: korzeniami, oliwkami, oliwą. Warto pamiętać, że całe południowe Włochy przez kilka wieków znajdowały się(...)powtórkę z włoskiej kuchni i zrobiliśmy zestaw pięciu dań za 150 zł łącznie dla 2 osób. Znalazły się w nim polpette di polo Jamiego Oliviera, risotto panissa z mielonym mięsem , zdrowy Alfred, czyli zapiekanka Alfredo oraz szybkie minestrone z pesto . Pięć włoskich przepisów W tym tygodniu postanowiliśmy ponownie wybrać się w kulinarną podróż do Włoch. Trochę dlatego, że nie mieliśmy

Niedzielny kucharz
Stek grillowany na kamieniu z lawy 214

Składniki : Składniki 1 porcja: • 250 g świeżej polędwicy wołowej lub antrykotu wołowego • sól świeżo mielona • czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę . Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy. Posmarować kamień odrobiną oliwy , następnie włożyć do piekarnika. Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie(...)bambusowej desce i posypać gruboziarnistą solą . Na rozgrzany kamień położyć steka . Podczas grillowania na kamieniu można odkrajać mniejsze kawałki i smażyć je dokładnie tak jak lubisz . Do przyprawiania mięsa używaj soli i pieprzu świeżo mielonego

KUCHNIA POLSKA
Bałkańskie smakołyki z grilla - Bubamara 169

okazji do spróbowania tych bałkańskich rarytasów, a przede wszystkim pieczonego prosiaka. Delicje! W czwartek miałam okazję próbować menu degustacyjnego, w którym znalazły się lekkie sałatki, grillowane warzywa i mięsa, aromatyczne cevapi czy pljeskavica, orzeźwiające koktajle i wart grzechu deser! To krótki przekrój tego, czego będziecie mogli spróbować w Bubie, ale gwiazdą tego lokalu ma być przede wszystkim grill i pieczone(...)bataty i szparagi już wiedziałam, że będzie genialnie. I mimo, że mięska bym sobie nie odmówiła to myślę, że tak zgrillowane warzywa zadowoliłyby każdego na diecie wege. Ale oczywiście mięsa było coraz więcej... i więcej, a od aromatów i wspaniale przypieczonej skorki aż kręciło się w głowie! Bardzo polecam skrzydełka faszerowane siekaną wołowiną, wybitne są także żeberka... ale królem wieczoru

Cooking Monster
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 217

Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto

Korniszonki
Kaczka pieczona w ziołach 212

się idealnie, a dzięki funkcji pary ich skórka była równomiernie wypieczona i chrupiąca. Piekarnik sprawdził się także podczas przygotowywania słodkich wypieków, jednak swoje największe zalety ujawnił kiedy zaczęłam piec mięsa i drób. Soczyste pieczenie, które przygotowałam na święta korzystając z czujki temperatury było po prostu idealne, podobnie jak pieczony z funkcją pary drób - spójrzcie tylko na zdjęcia kaczki pieczonej(...)ziołach. Korzystanie z termosondy ma jeszcze jedną zaletę - piekarnik sam się wyłączy, kiedy mięso osiągnie w środku pożądaną temperaturę, dzięki temu nie ma obaw, że coś przypalimy. To najlepsze ze znanych mi rozwiązań do przygotowywania naszych ulubionych steków. Oprócz opcji szybkiego nagrzewania i wspomnianych wyżej funkcji piekarnik posiada także program pizza, wilgotny termoobieg, rozmrażanie, szybki grill i turbo grill oraz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
GOLONKA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 433

łyżka majeranku 10 ml oliwy z oliwek 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego szklanka wody Golonki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i ewentualnie opalić nad ogniem jeśli mają włoski. Mięso lekko ponacinać nożem a następnie przygotować mieszankę przypraw: soli, pieprzu, papryki, przeciśniętego przez praskę czosnku i majeranku. Gotową marynatą natrzeć mięso wcierając ją także dokładnie w miejscach nacięć. Golonki wstawić

Ola la LCHF
Grochówka wegetariańska 157

Wiedziałam, że wyjdzie dobra. Oryginalna zawsze będzie miała ten charakterystyczny smak, przez mięso, nic odkrywczego... Ale wegetariańska też była bardzo smaczna. Wczoraj zjadłam ostatni zawekowany słoik. Ten od mięsa też. Składniki: 2 l wody 250 g grochu 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren

Kardamonovy
KOLOROWA SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ Z INDYKA, SEREM FETA I GROSZKIEM PTYSIOWYM 204

solą i przyprawą do kurczaka, grillować na patelni grillowej (polecam patelnię grillową  Ballarini , korzystam z niej od 8 miesięcy praktycznie codziennie a ona nadal wygląda jak nowa). Upieczone mięso pokroić na mniejsze kawałki. Na talerzu ułożyć mix sałat, na to poukładać pomidorki pokrojone na pół, posypać 2 łyżeczki kukurydzy konserwowej i drobno pokruszony kawałeczek sera fety. Następnie poukładać kawałki(...)mięsa, posypać resztę kukurydzy, ser feta i groszki ptysiowe

Zrób to smacznie
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Z KIEŁBASĄ (GOTOWANY NA ŻEBERKACH) 170

sól, pieprz do smaku * pół łyżeczki przyprawy do bigosu (użyłam  Skworcu ) * 4 ziarenka ziela angielskiego (użyłam  Skworcu ) * 4 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Do garnka włożyć mięso, zalać je wodą, tyle, by ta zakryła mięso, dodać ziele, angielskie, liście laurowe, odrobinę soli i gotować wywar na małym ogniu około 15 minut od momentu zagotowania. W tym czasie

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania