mięso - 63110 przepisów (strona:1420/4208)

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym i kurczakiem 77

około 10-12 cm) 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka curry sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia ulubiony makaron lub ryż (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Odstawić na 15-20 minut. 2. Marchew i seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por umyć, oczyścić, pokroić(...)samej patelni rozgrzać kolejne dwie łyżki oleju i dodać potarte warzywa i dusić około 15 minut. Ewentualnie podlać niewielką ilością wody. Następnie dodać por i podsmażone mięso. Wymieszać i poddusić 2-3 minuty. Następnie całość zalać mleczkiem kokosowym, dodać curry, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut, aż sos zgęstnieje. 5. Podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Roladki drobiowe zawijane w boczku wędzonym 94

Roladki, które dzisiaj przygotowałam sprawdzą się zarówno na obiad, jak też można podać je na różnego rodzaju przyjęciach imieninowych czy świątecznych. Zawinięcie roladek w boczek wędzony sprawia, że mięso podczas pieczenia nie wysycha i roladki nie rozpadają się. Całość smakuje wyśmienicie, polecam je zrobić na najbliższy obiad! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g boczku parzonego(...)starty żółty ser. Smażyć do roztopienia sera i połączenia się składników. Odstawić do przestudzenia. 2. Filet rozdzielić na dwa i każdy kawałek jeszcze przekroić na dwa płaty. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Doprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie ułożyć część farszu i zwinąć roladki. Każdą roladkę obwinąć dokładnie plastrem boczku wędzonego.  3. Na patelnię

Danka Pichci
Sałatka z rukoli z kurczakiem 72

przyprawienia kurczaka Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu płynnego pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i papryką. 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć mięso na złoty kolor. Następnie przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia

Danka Pichci
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 73

przygotować w trakcie, kiedy gotujemy makaron. Danie, które dzisiaj przygotowałam jest podobne do tradycyjnego spaghetti bolognese, jednak smakiem się różni. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej 1 kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek makaron spaghetti wg potrzeb olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików(...)szklanki bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklić.  2. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, wyciśniętą kajzerkę i przestudzoną, podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość wymieszać na jednolitą masę

Danka Pichci
Karkówka po cygańsku 657

Karkówka to niewątpliwie mój i moich domowników ulubiony gatunek mięsa. Może się wydawać, że jest ona nieco tłusta, ale odpowiednio przyrządzona jest przepyszna. Robię z niej różnego rodzaju pieczenie i dania jednogarnkowe, a moim hitem jest karkówka z pieczarkami ( przepis ). Dzisiejsza wersja jest trochę do niej podobna, ale jednak smakuje zupełnie inaczej, więc polecam spróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)karkówki 350 g pieczarek 500 g marchwi 4 cebule 3-4 ogórki kiszone sól, pieprz, papryka wędzona w proszku mąka do obtoczenia mięsa olej do smażenia Sos: 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 3 łyżki octu winnego 2 ząbki czosnku szczypta chili 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić

Danka Pichci
Kuskus z warzywami i kurczakiem 102

cukinia 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 5-6 pieczarek sól, pieprz 1/2 łyżeczki przyprawy curry szczypta kminu rzymskiego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i curry. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Papryki umyć, pokroić w paski lub kostkę. Cukinię umyć, pokroić w półplasterki. Cebulę obrać(...)bulionem tak, aby wody było 1 cm nad powierzchnią kaszy. Przykryć i odstawić do napęcznienia. 3. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać cebulkę i zeszklić. Następnie dodać doprawione mięso. Podsmażyć 2-3 minuty, aż się zrumieni. Zdjąć z patelni i przełożyć do miseczki. Na tej samej patelni podgrzać 2 łyżki oleju, dodać pokrojone warzywa i smażyć do miękkości. Można

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania