mięso - 63110 przepisów (strona:1420/4208)

Polędwiczki po chińsku 127

kroje na pół. Gotuję 10 minut w osolonej wodzie. Polędwicę pozbawiam białej błony. Kroję na plastry cienkie. Posypuje solą, pieprzem, obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam olej przesmażam mięso. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebule i czosnek. Dodaję pokrojone papryki, fasolkę i dalej smażę. Na końcu wlewam sos sojowy, ocet ryżowy i cukier. Całość mieszam(...)jeszcze chwilę smażę. Dodaję mięso i mieszam. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Podaję z polędwicą i natką

wesoła kuchnia
Tabbouleh 169

mięta, natka pietruszki czy zielona cebulka. Dodatkowo danie doprawia się do smaku sokiem z cytryny i oliwa z oliwek. Tabbouleh Tabbouleh serwuje się na zimno głównie jako dodatek do mięs. Dla mnie najlepiej smakuje z mięsem z grilla, sznyclami i z szaszłykami. Dzięki obecności świeżej mięty oraz cytryny danie to jest niezwykle aromatyczne. Kaszę bulgur bez problemu można kupić

mecooks
Czerwona kapusta kiszona w słoikach 166

Czerwona kapusta kiszona w słoikach   Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale

Korniszonki
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 174

Składniki: 1 tuszka z królika (samego mięsa po ugotowaniu 1 kg) 800 g kapusty kiszonej 400 g odgotowanych grzybów leśnych 3 średnie cebule sól, pieprz słodka papryka ciasto: 1 kg … Czytaj dalej Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

czarrna od kuchni
Pierogi z wołowiną i kapustą 175

Coś dla miłośników tradycyjnej kuchni. Popularne i  lubiane pierogi z mięsem, to u mnie zawsze pierogi z wołowiną, z dodatkiem kapusty kiszonej. Smakują dobrze zarówno tuż po ugotowaniu, polane tłuszczem ze skwarkami, jak i odsmażone nazajutrz. FARSZ: około 1 kg gotowanej wołowiny 1/2 kg kapusty kiszonej 1 jajko duża cebula  3 dag smalcu sól, pieprz, przyprawa Vegeta(...)zrumienioną cebulą           Kapustę przepłukać na sicie, po czym ugotować, odcedzić. Cebulę pokroić, zeszklić na niewielkiej ilości smalcu. Przestudzoną kapustę i cebulę zmielić wraz z mięsem wołowym. Do nadzienia wbić jajko, wlać tłuszcz, na którym smażyła się cebula,przyprawić. Wyrobić na jednolitą masę.           Około 3/4 przygotowanej mąki wysypać na stolnicę, schlapać

Praktyczna pl
Roladki Filimonki 140

Olej do smażenia ·        Bułka do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2.   Doprawiamy pieprzem i solą. 3.   Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy, przekładamy do miseczki. 4.   Paprykę drobno kroimy. 5.   Brokuł gotujemy(...)osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek. 6.   Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem. 7.   Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki. 8.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Zupa cebulowa - sprytny sposób na czerstwy chleb 133

Zupa cebulowa z czerstwy chlebem Zupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego

Korniszonki
Jakie mięso jest najzdrowsze? 141

Dietetycy coraz częściej zachęcają do ograniczenia spożycia mięsa, proponując w zamian wyjątkowo zdrowe ryby. Nie trzeba jednak rezygnować z niego całkowicie, a po prostu wybierać zdrowsze odmiany. Niektóre z nich można jadać nawet codziennie. Inne l The post Jakie mięso jest najzdrowsze? appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Duszona łopatka wołowa w sosie własnym 100

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tak przyrządzone mięso jest niesamowicie kruche i delikatne w smaku. Składniki: 800 g łopatki wołowej 5 łyżek mąki 50 ml oleju 600 ml bulionu wołowego 4 ogórki kiszone 200 ml kwasu z ogórków(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy na dowolne, większe kawałki. Obtaczamy w mące podsmażamy na oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogórki oraz kwas z ogórków. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez

R'n'G Kitchen
Lazania z czerwoną soczewicą i cukinią 119

Dzisiaj pomysł na krwiście czerwoną zapiekankę makaronową. Lazania jak z horroru, ale bez mięsa. Krwiście czerwony kolor nadają jej pomidory, a mięso zastępuje świetnie czerwona soczewica.  Udanego Halloween. LAZANIA z SOCZEWICĄ I CUKINIĄ Składniki: 9 płatów makaronu lasagne 1 duża cukinia 100 g sera mozzarella 1 pomidor świeży  sos: 3/4 szkl. czerwonej soczewicy 1 mała cebula 2 ząbki

Bon appetit mon amie
Bardzo czekoladowe American Cookies 142

Czekoladowe ciasteczka amerykańskie - double chocolate American Cookies American Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą

Korniszonki
Zupa serowa 373

Rozgrzewająca zupa serowa Zupa serowa to pyszne, bardzo pożywne danie, które można przygotować dosłownie w 15 minut. Z dodatkiem korzennych przypraw będzie super rozgrzewaczem na zimowe

Korniszonki
Słynny meksykański sos chilli con carne. Jeden dodatek sprawia, że nabiera charakteru. PRZEPIS 175

proszku, płaska łyżeczka mielonego kuminu, płaska łyżeczka kakao naturalnego, sól, pieprz, świeża natka pietruszki lub kolendry, olej. Zrób tak: cebulę i czosnek posiekaj, następnie przesmaż na oleju razem z mięsem aż wszystko lekko się zrumieni, dopraw kuminem, papryką, wymieszaj, aby przyprawy połączyły się z tłuszczem, następnie dodaj pomidory oraz fasolę wraz zalewą, a także pokrojone papryczki, dodaj kakao, dopraw solą

Kulinarna Polska
Zrazy zanurzone w sosie grzybowym 119

Zrazy zanurzone w sosie grzybowym Mięso ze schabu w pysznym sosie grzybowym. Można podać z kluskami śląskimi, kopytkami lub ziemniakami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Musztarda ·        Kilka plasterków szynki(...)smażenia ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Sos grzybowy Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3.   Zawijamy roladki. 4.   Panierujemy w mące

Kulinarna Chwila
Wtorek: Łosoś w musztardowej glazurze 89

odpowiedniego przyprawienia a z doborem odpowiednich przypraw sprawa nie jest już tak prosta. My znaleźliśmy patent na jak usmażyć doskonałego łososia – w serwisie Tasty.co . Polega na tym, że mięso pokrywamy bardzo prostą bejcą z musztardy i oleju. Musztarda karmelizuje się podczas smażenia, tworząc chrupiącą panierkę. Zawarty w niej kwasek sprawia natomiast, że mięso staje się delikatne i kruche. Polecamy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania