mięso - 63110 przepisów (strona:1429/4208)

Zapiekanka 4 sery z kurczakiem i fasolką. 155

sera żółtego ·        Dowolny makaron Sposób przygotowania: 1.    Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 4.    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym. 5.    Na makaron wykładamy(...)mięso. 6.    Następnie warzywa. 7.    Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany. 8.    Sosem polewamy zapiekankę. 9.    Posypujemy startym na dużych oczach serem. 10.                     Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
Lazania z młodą kapustką i pieczarkami 139

żółtego ·        ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy(...)dnie naczynia żaroodpornego układamy makaron. 15.                     Na makaron wykładamy mięso. 16.                     Doprawiamy solą oraz przyprawą

Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 125

Chili ·        Przecier pomidorowy ·        2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4.    Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)sosu, chwilę gotujemy. 14.                     Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 15.                     Zwijamy w roladki

Kulinarna Chwila
Kolorowe Fileciki 79

Papryka żółta, czerwona ·        4 ogórki kiszone ·        Serek śmietankowy ze szczypiorkiem Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cieńsze płaty. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5.    Cebule(...)Mieszamy razem z serkiem. 11.                     Smarujemy farszem mięso. 12.                     Zapiekamy 10 minut

Kulinarna Chwila
Czapsuja 119

pieprz ·        Olej do smażenia ·        Kilka śliwek suszonych Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz(...)solą. 5.    Mięso i pieczarki przekładamy do garnka. 6.    Kapustę również przesmażamy na oleju. 7.    Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8.    Powtarzamy tą samą czynność z fasolą. 9.    Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym

Kulinarna Chwila
Tortillowe Gofry 122

ogórka świeżego ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę(...)sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz ogórek. 10.              Na koniec mięso i przykrywamy pomidorem. 11.              Zawijamy tworząc kwadrat. 12.              Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Doskonała Zupa 146

śmietany 18 % ·        Chili ·        Pieprz ·        Kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie(...)grzybów, prużymy 10 minut. 8.    Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką. 9.    Wrzucamy kostkę rosołową. 10.     Następnie dodajemy mięso. 11.     Dokładamy przecier pomidorowy. 12.     Doprawiamy chili. 13.     Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14.     Hartując wlewamy do zupy

Kulinarna Chwila
Fasolowe Roladki 130

fasolki szparagowej ·        ½ słoiczka papryki konserwowej ·        Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera

Kulinarna Chwila
Udka w Pa ryżu 145

Udka w Pa ryżu Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku. Składniki: 1. ·        5 udek z kurczaka ·        Sól ·        Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami ·        Cebula(...)Doprawiamy jeszcze chili. 15.                     Ryż łączymy   z mięsem. 16.                     Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Kotlety porowo paprykowe 169

Papryka ostra ·        Bułka tarta ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielimy i przekładamy do miski. 2.    Pora drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3.    Paprykę drobno kroimy. 4.    Wbijamy jajka. 5.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach

Kulinarna Chwila
Czarujące udka meksykańskie 117

dodajemy pokrojone pieczarki. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7.    Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok. 8.    Zawijamy staranie żeby zakręć farsz. 9.    Układamy w rękawie do pieczenia(...)upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym. 12.          Na około obkładamy pozostałym farszem. 13.          Mięso polewamy sosem meksykańskim. 14.          Sos posypujemy serem startym na dużych oczach. 15.          Zapiekamy

Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 143

pomidorowy. 5.    Doprawiamy chili. 6.    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty. 7.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa

Kulinarna Chwila
Zielona Kraina Wok 94

Brokuł ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        ½ kg brukselek Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Warzywa gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Rozrabiamy sos z wodą oraz śmietaną. 5.    Kiedy mięso

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 134

jajka ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Do miski wlewamy jogurt. 4.    Dodajemy majonez. 5.    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach(...)Dodajemy do marynaty. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. 8.    Zanurzamy każdy kawałek mięsa. 9.    Obtaczamy w mące. 10.                     Zanurzamy w roztrzepanym jajku

Kulinarna Chwila
Tagliatelle z fasolką i kurczakiem 108

Sól Sposób przygotowania: 1.    Fasolki obcinamy końcówki i kroimy na połowę. 2.    Gotujemy w osolonej wodzie. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 5.    Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 6.    Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. 7.    Wlewamy(...)mięso, chwilę gotujemy. 8.    Dokładamy fasolę, mieszamy. 9.    Sosem warzywno mięsnym polewamy makaron. 10.                     Danie gotowe. 11.                     Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania