grzyby- poddusić ok 10 minut i przełożyć do zupy, dodać kaszę i pokrojone w kostkę. Całość gotować jeszcze 20 minut (w razie potzeby dodać wody). Wyjąć udka z kurczaka, mięso oddzielić od kości i pokroić. Zupę doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać mięso i posiekaną natkę pietruszki
Smaczny zeszytBardzo smaczny ryż, który możemy wykorzystać jako dodatek do mięs Co potrzeba: 1 szklanka ryżu długoziarnistego, 2 szklanki wody, 1 płaska łyżeczka soli, 1 pełna łyżeczka czosnku granulowanego, 1 pełna łyżka masła, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki, 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku roztartego w palcach Wykonanie: Wszystkie składniki dajemy do wysokiego, dużego naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wkładamy do mikrofalówki. Gotujemy(...)minut na mocy 750. Po tym czasie wyjmujemy z mikrofalówki, odkrywamy, mieszamy, zostawiamy na 1 minutę do odparowania. Doskonale pasuje do tego mięsa Smacznego
Bułka z Chlebemłyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżka oregano, 1 płaska łyżka tymianku, 1 łyżeczka czubata czosnku granulowanego, 1 pełna łyżka musztardy francuskiej Wykonanie: Składniki na marynatę mieszamy w misce. Mięso kroimy na kawałki tak, żeby każdy kawałek miał 2 kostki. przekładamy do miski z marynatą, mieszamy, żeby każdy kawałek mięsa pokrył się marynatą. Przykrywamy, wstawiamy na dobę do lodówki
Bułka z Chlebemdocinamy go do końca, ponieważ chcemy, żeby powstała większa powierzchnia. Wkładamy boczek do zalewy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 7 dni do lodówki. Jeśli płyn nie pokrywa całego mięsa, musicie je codziennie odwracać. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy, osączamy z płynu, nacieramy powierzchnię, która będzie zwijana do środka przepuszczonym przez praskę czosnkiem, posypujemy dość sporą ilością ostrej papryki
Bułka z Chlebemszerokości 1 cm. Na dużą i wysoką patelnię dajemy 4 łyżki oleju do smażenia, rozgrzewamy, dajemy pokrojony schab, 1 płaską łyżeczkę soli, smażymy na średnim płomieniu do niewielkiego zrumienienia mięsa bardzo często mieszając, żeby się nie spiekło. Usmażony schab przekładamy bez tłuszczu do osobnej miski. Na patelnię po smażeniu schabu dajemy masło, przekładamy pokrojone pieczarki, posypujemy 1 płaską łyżeczką soli(...)mniejszym płomieniu 50 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie do kubka dajemy mąkę, pieprz i 1/2 szklanki wody, dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek, wlewamy do mięsa, mieszamy, gotujemy ok. 2 minut do zagęszczenia sosu. Gotujemy kaszę: Do garnka z grubym dnem dajemy wszystkie składniki do ugotowania kaszy, stawiamy na dużym płomieniu, mieszamy, czekamy, aż się zagotuje
Bułka z Chlebempotrzeba: 8 plastrów łopatki wołowej, 2 ogórki kiszone, 6 średnich cebul, 6 łyżek oleju do smażenia, 8 łyżeczek musztardy francuskiej, pieprz mielony, sól, mąka pszenna Wykonanie: Mięso myjemy, osączamy z wody, rozbijamy na desce przez worek foliowy na cienkie plastry. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w ćwiartki. Każdy plaster smarujemy łyżką musztardy, pieprzymy obficie pieprzem mielonym. Bliżej brzegu układamy(...)ćwiartkę ogórka i kilka piórek cebuli, zawijamy ciasno w roladkę, obtaczamy w mące. Dla pewności, że roladki się nie rozkleją w trakcie smażenia, każdą spinamy wykałaczką lub szpilką do mięsa. Na wysokiej patelni rozgrzewamy olej, układamy roladki, obsmażamy z każdej strony aż do silnego zrumienienia. Dolewamy 2 szklanki ciepłej wody, przykrywamy, dusimy na małym płomieniu ok. 1 i ½ godziny. Smacznego
Bułka z Chlebempełne łyżeczki majeranku, 45 g soli, 1 pełna łyżeczka pieprzu, 1 duża główka czosnku, Wykonanie: Przygotowujemy słoiki, które mają prosty kształt, będzie Wam dobrze wyjmować mięsiwo. Mięso myjemy, osączamy z wody, kroimy na kawałki wielkości 2 x 2 cm, przekładamy do miski. Dodajemy 3/4 szklanki wody, majeranek, sól, pieprz, czosnek przepuszczony przez praskę, dokładnie mieszamy. Napełniamy słoiki mięsem
Bułka z ChlebemMięso z udźca kurczaka to jedno z najdelikatniejszych mięs nadających się do smażenia w postaci kotletów. Uwielbiam je smażyć, ponieważ nie wymagają tłuczenia, tak jak piersi, wystarczy je przyprawić i smażyć. Dla zapracowanych, to super opcja, na dodatek bardzo smaczna Co potrzeba: 4 udźce z kurczaka, Czosnek granulowany, Ostra papryka w proszku, Pieprz, Sól, 1 jajko, Bułka tarta, Olej
Bułka z Chlebemjogurtu greckiego 200 gr ogórka zielonego startego na tarce 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę bądź startego sól, pieprz Przygotowanie Na patelnię nalewamy odrobinę oliwy z oliwek dodajemy mięso i smażymy. Gdy mięso będzie podsmażone dolewamy troszkę wody i dusimy aby było miękkie ok. 15-20 minut mieszając co jakiś czas. Do miseczki dajemy jogurt grecki, startego na tarce
Monka gotujeduże cebule 250ml śmietany 18% sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa olej natka pietruszki 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso do zarumienienia. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Smażymy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodajemy śmietanę, sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową do smaku
Szefowa kuchniChutney z gruszek wytrawny dżem z gruszek do mięs, wędlin, ryb, serów i sałatek Chutney z gruszek - przepis na pyszny słodko - ostry dodatek do wielu dań poznałam niemal rok temu dzięki Agacie Wojdzie. Od siebie dodałam odrobinę pikanterii w postaci chili. Chutney gruszkowy z chili, dyni i cebuli jest banalnie prosty do zrobienia. Zazwyczaj podaję go na zimno, ale równie(...)dobrze smakuje na ciepło, pasuje do pieczonego mięsa, deski serów, kanapek z wędliną, a nawet do ryb. Pikantny chutney z gruszek można podawać także jako sos do makaronu Chutney z gruszek - Cztery Fajery Chutneye to rodzaj dżemów z owoców lub warzyw. W Indiach słodki lub wytrawny chutnej podaje się niemal do wszystkiego. Również w Arabii Saudyjskiej, gdzie mieszkaliśmy i gdzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarozcinamy od strony pleców , pod skórę wciskamy kawałki masła , solimy do smaku . Na koniec całego , od zewnątrz i od wewnątrz nacieramy pastą z moździerza . Dokładnie pokrywając nią każdy kawałek mięsa . Na blaszce do pieczenia rozrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i pozbawione gniazd nasiennych , jabłka ( nie obieramy bo zrobi się dżem ) Teraz z listy „dodatkowo” mieszamy w miseczce olej
Ogrodnik w podróżyTradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub
Korniszonkienable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Makaron z pulpecikami składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 szklanka ketchupu z cukinii z tego przepisu KLIK (ewentualnie puszka pulpy z pomidorów) 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 szklanka bulionu Makaron z pulpecikami wykonanie: Bułkę(...)namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. W głębokiej patelni podgrzewamy bulion z ketchupem z cukinii, wrzucamy klopsiki, pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy makaron spaghetti (około 4 porcji) i gotujemy do momentu aż pulpeciki
Delusional TrineCześć! Danie jednogarnkowe i dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę
Pieprzyć z Fantazją