Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego

Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego

Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego

Danie równie pyszne na ciepło jak i na zimno. Tajskie noodle są niebywałe łatwe do zrobienia Świetnie sprawdza się jako lancz do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego, lub spaghetti 2 małe piersi z kurczaka Garść szpinaku 2 marchewki 1 czerwona papryka Pęczek świeżej kolendry Pęczek szczypiorku 1-2 szklanki orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego lub winnego 5 łyżek oleju roślinnego 2 łyżki w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, sosy, twaróg, tarta, mięso, szpinak, spaghetti, piersi, pierś, kurczak, makaron ze szpinakiem, pierś kurczaka, mięsa pieczone, pierś z kurczaka, sałatki, spaghetti ze szpinakiem, kurczak z makaronem, dania z makaronem, sos spaghetti, dania z piersi kurczaka, filet z kurczaka, kurczak pieczony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.