Schabowe poduszki po flamandzku 189smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko , taki ot pomysł jednego dnia Ostatnio schab jest w bardzo przystępnej cenie , więc warto sięgnąć po ten właśnie kawałek mięsa . Oczywiście klasyczny schabowy jest niepodważalnie pyszny , ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane Składniki na 4 osoby : 4 grube plastry schabu ( około 2 cm ) 10 pieczarek 1 biała papryka 1 cebula
Ogrodnik w podróży
SOCZYSTE KOTLETY Z KURCZAKA + FILMIK 218PRZYGOTOWANIE : Mięso z piersi myjemy, przecinamy pierś wzdłuż i lekko ubijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawami i smarujemy z każdej strony jogurtem. Odkładamy na kilka minut aby mięso przeszło przyprawami. Następnie każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Kotlety tak przygotowane są wyjątkowo smaczne i soczyste. Polecam, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z kurczakiem, brokułami i serkiem mascarpone + film 179dużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko podsmażamy około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor. Do mięsa i cebuli wrzucamy ugotowanego brokuła, dodajemy śmietanę i serek mascarpone, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez
Smakowite Dania
Makaron z kaczką i grzybami / Pasta with roasted duck and mushrooms 268Dziś przedstawiam absolutnie przepyszny przepis na makaron. Przygotowałam go z resztkami pieczonej kaczki z obiadu, ale swobodnie można wykorzystać tutaj inne mięso zalegające nam w lodówce. Jest bardzo smaczny i sycący, bardzo grzybowy, gdyż jest z dodatkiem suszonych leśnych i klasycznych brązowych pieczarek. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Makaron z kaczką i grzybami (4-5 porcji
karmelowy
Mielone w cieście 178Ciekawy sposób na przyrządzenie dania, w roli głównej mięso mielone. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje na zimno, z pieczywem.Składniki 500 g mięsa mielonego 1 op. ciasta francuskiego 1 mała puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko+ 1 jajko do posmarowania wierzchu 2 ząbki czosnku 1 papryczka … Czytaj dalej Mielone
gotuj ze mną
Indyk z ryżem w sosie pachnącym Indiami 193Niezwykle aromatyczna potrawa z delikatnego, soczystego mięsa z indyka w towarzystwie niezwykle pachnącego cynamonem, kolendrą i curry delikatnie słodkiego ryżu, który idealnie komponuje się z dobrze doprawionym sosem na bazie mleczka kokosowego z akcentem świeżej kolendry i nutą orzeźwiającej limonki. Pełnowartościowe danie, które dzięki swoim smakom pozwoli pobudzić Wasze zmysły i przenieść się w kulinarną podróż po świecie przypraw(...)nasionami kolendry, curry, kurkumę, wlać mleczko kokosowe i passatę pomidorową. Sos dokładnie wymieszać, dodać sok z limonki, delikatnie zredukować, następnie dodać kawałki indyka i smażyć do momentu miękkości mięsa. 4. Ryż na słodko podawać z indykiem w sosie indyjskim, całość posypać świeżo posiekaną kolendrą
Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety mielone z gęsi w sosie pieczarkowym 160czosnku 2 cebule 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 50 ml rosołu drobiowego 1 łyżka masła 500 g pieczarek 500 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości, mielimy razem ze skórą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku i cebulę (1 sztuka), wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, wyrabiamy masę lekko podlewając rosołem(...)smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Następnie dodajemy śmietankę, wsypujemy lubczyk, dodajemy kotlety i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Podajemy z ulubionymi dodatkami
R'n'G Kitchen
Zupa hamburgerowa – danie jednogarnkowe 266Zupę możemy podać z pieczywem i jak to bywa w przypadku tego rodzaju dań, najlepiej smakuje odgrzewana :). Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zupy hamburgerowej będziemy potrzebowali: około 1 kg mięsa mielonego (takie jakie lubimy) 1 puszka 400 g pomidorów krojonych 1 puszka 400 g kukurydzy 500 g ziemniaków 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki (około 200 g) 1 cebula (około(...)drobniutko kroję, czosnek również drobniutko kroję i dodaję do pozostałych składników. Cebulę kroję w drobną kostkę i przekładam do osobnej miseczki. Gotowanie zupy: W garnku rozgrzewam olej, dodaję cebulę, mięso i smażę około 12 minut. Następnie dodaję warzywa, dodaję zioła (oprócz majeranku), wywar, doprawiam solą i gotuję pod przykryciem, od momentu zagotowania 10-15 minut, do miękkości ziemniaków. Następnie dodaję
Uwaga Babcia Gotuje
Makaron z boczkiem i twarogiem 168wstążki itp Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Pielmienie z mięsem – Pizzę KORONA – Spaghetti z mięsem i warzywami
Kulinarne S.O.S.
Gołąbki z kaszą gryczaną 235zdrowszej wersji niż tradycyjna? Proponuję gołąbki z kaszą gryczaną, suszonymi pomidorami i kurkami. Gołąbki: 1 główka średniej wielkości kapusty 0,3 kg kaszy gryczanej prażonej 0,3 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka 5 suszonych pomidorów (najlepiej nie tych bez oleju) 200 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 jajko sól(...)przestygnięciu liście są gotowe do zawijania. Przygotowanie farszu do gołąbków zaczynam od uduszenia cebuli uprzednio pokrojonej w kostkę, następnie dodaje do niej posiekany czosnek i umyte kurki oraz zmielone mięso z piersi kurczaka. Jeżeli zdarzą się większe grzyby kroje je na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmażam. Równolegle gotuje kaszę gryczaną. Po ugotowaniu kaszy podsmażone składniki przekładam do niej. Dodaję tymianek
Cookery.pl
zupa-krem z pora i brokuła 172Składniki 1 duży ,lub 2 mniejsze pory 1 średnia cebula 2 marchewki 300-500g mięso na bulion sól do smaku 3 l wody 1/2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki kawałek selera 1 brokuł 1 pietruszka 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie Umyć pory,obrać marchewkę i pietruszkę. Do garnka włożyć mięso,marchewkę ,pietruszkę ,seler ,zalać wodą i gotować do miękkości .Na wierz
mojej kuchni
zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym 133Składniki 3 kg łapek kurczaka 1 kurczak , wody tyle aby zakryć mięso i warzywa 1 łyżeczka cukru sól do smaku pieprz do smaku 3-4 marchewki 2-3 pietruszki korzeń kawałek selera pól pora cebula przypieczona w skorce na ogniu główka czosnku nie obrana przekrojona w pół 3-4 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskie 5-6 sztuk ziemniaki(...)konsystencje galaretki -kolagen Umyć łapki ,oczyścić i wsadzić do wolnowaru ,dodać kurczaka ,zalać wodą i gotować-( lub w rondlu bardzo długo (2-3 godziny na powolnym ogniu aż mięso zacznie samo odchodzić od kości.) Po 2 godzinach dodać warzywa ,oraz przyprawy .Nadal gotować (4-5 godziny w rondlu,lub )w wolnowarze . Niech gotuje się przez około 8 godzin, gdy bulionu
mojej kuchni
Roladki z piersi indyka na uroczysty obiad 194cebula 3,4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 2 łyżeczki borówek ,lub żurawiny sol i pieprz do smaku Wykonanie Mięso lekko zbić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne,cebulę obrać. Orzechy ,śliwki jabłka i cebulę posiekać drobno. Tak przygotowana masę rozsmarować na płatach mięsa. Zawinąć
mojej kuchni
miod arbuzowy --- miele di anguria 198się gazów w okrężnicy. Arbuzy znacznie poprawić proces trawienia. włókna pulpy arbuz jest doskonałym środkiem pobudzającym użytecznych mikroflory jelitowej. Arbuz jest produktem alkaliczna, neutralizuje negatywne skutki kwasów z jaj, mięsa, ryb, chleba. Arbuz zawiera dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny dla normalnego życia każdej osoby, ponieważ bierze udział w tworzeniu krwi i syntezy aminokwasów. kwas foliowy jest stymulatorem metabolizmu tłuszczu(...)pojawia się, gdy zużycie arbuza. Za działanie lecznicze, trzeba zjeść duży arbuz Z angina, gruźlica. skórka arbuza wyciąć z gęstą skórę, cięcie i przewijanie w maszynce do mięsa. Wycisnąć sok. Płukać gardło sokiem z arbuza skórką co godzinę. Po wątroby, alkoholizm, aby przywrócić wątroby . Sok wyciśnięty z skórce arbuza, należy podać pacjentowi 1 łyżka co godzinę, codziennie
mojej kuchni
zapiekanka z wołowiną 149pieczenia wysmarować olejem,poukładać pokrojoną cebulę ,posypać solą ,-u mnie sól odkwaszająca organizm. Mię so wołowe pokroić na plastry około jednego centymetra grubości, a następnie rozbić na plastry .Mięso wyłożyć na cebulę ,pędzelkiem posmarować, połową sosu. Posypać całość zielonym koperkiem i plasterkami pieczarek. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 3-4 milimetry. Ułożyć plastry ziemniaka na mięso
mojej kuchni