mięso - 63110 przepisów (strona:1447/4208)

Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście 168

Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście to danie z piekarnika, które załatwia za jednym zamachem sztukę mięsa i sałatkę na obiad 😀 choć przyznam, że genialnie do niego pasuje jeszcze jakaś zielenina, dlatego dobrze jest dodać, np. mix sałat z warzywami… Artykuł Kurczak z ziemniakami na czerwonej

Kolorowy Przepisownik
Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku! 170

Ułóż na nich piersi z kurczaka, posmaruj marynatą i owiń boczkiem.   Dno naczynia do pieczenia wysmaruj pozostałą marynatą, ułóż w niej przygotowane wcześniej mięso. Włóż do piekarnika w 2/3 wysokości, piecz 20-25 minut, aż boczek się zarumieni.   W trakcie pieczenia przygotuj sos czosnkowy. W miseczce wymieszaj majonez kielecki(...)cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Ewentualnie możesz „złamać” smak odrobiną cukru.   Po upieczeniu podawaj mięso z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z czosnkiem oraz sosem czosnkowym.   Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym.   Zastanawialiście się kiedyś, jak przygotować idealnie soczystą pierś z kurczaka? Wystarczy mieć

kuron.com.pl
Papardelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 228

Papardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na spotkanie w gronie najbliższych. Suszone pomidory nadadzą temu daniu głębi, a kolorystyka skusi każdego. Listę składników oraz przepis przedstawiam poniżej. Składniki 250 g makaronu Papardelle 250 g kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1 cebula

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Środa: Smażony ryż yangchow z polędwiczką i krewetkami 174

odkrój tłuszczyk i białe błonki, pokrój w plastry a potem w paski. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz paski polędwiczki. Smaż na intensywnym ogniu aż mięso zacznie brązowieć. W tym momencie wlej na patelnię łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę octu rybnego. Zamieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Zdejm z patelni. Krok 4 Wytrzyj patelnię, rozgrzej(...)przypalił. Rozbij dwa jajka do miseczki, rozmieszaj widelcem i wlej do ryży. Mieszaj tak żeby ziarenka pokryły się jajecznicą. Krok 5 Wsyp do ryżu groszek. Zamieszaj. Następnie dodaj mięso, krewetki. Zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj siekaną zieleninę. Podawaj. Artykuł Środa: Smażony ryż yangchow z polędwiczką i krewetkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kurczak z warzywami w warkoczu z ciasta francuskiego + filmik 264

słodka, curry Wykonanie: 1. Zaczynamy od pokrojenia w kostkę umytych piersi z kurczaka. 2. Następnie smażymy je na oliwie. Solimy, sypiemy dużo słodkiej papryki, curry, na końcu pieprz. Usmażone mięso odkładamy na bok. 3. Cebulę kroimy w kosteczkę. 4. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. 5. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy pokrojone(...)Paprykę kroimy w kosteczkę. 7. Rozkładamy ciasto francuskie na blasze, którą dodatkowo wykładam papierem do pieczenia. Dzielimy je na pół. Na każdej połowie na środku kładziemy trochę usmażonego mięsa, pieczarek, kukurydzę i paprykę, na wierzch ścieramy trochę żółtego sera na tarce o dużych oczkach, posypujemy słodką papryką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 8. Krawędzie ciasta francuskiego z jednej

Kawa z mlekiem
Kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym – bez smażenia 241

podać również z ziemniakami. Tak przygotowane kotlety mielone, są odrobinę zdrowsze od tradycyjnych, bo nie są smażone. Do przygotowania kotletów mielonych z ryżem, będziemy potrzebowali: Naczynie żaroodporne 500 g mięsa mielonego (użyłam mielonej szynki wieprzowej) 200 g ryżu (lub 300 g) – przed gotowaniem 1 jajko 1 cebula (około 100 g) pęczek natki pietruszki do smaku: sól, pieprz papryka ostra, pieprz(...)kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut, tak aby się delikatnie zrumieniła. Natkę pietruszki drobno kroję. Następnie cebulę dodaję do miski z ugotowanym ryżem, dodaję mięso, natkę pietruszki, doprawiam przyprawami i dokładnie wyrabiam dłonią. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – masa jest gotowa. Dno naczynia żaroodpornego smaruję olejem, z masy formuję w dłoniach kulki

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak z patelni z suszoną żurawiną 136

sprawdzi się w dowolny dzień roku. Udka smakują naprawdę rewelacyjnie, są miękkie i delikatne. Suszona żurawina nadała im wyjątkowego smaku oraz lekkiej słodyczy, która wspaniale komponuje się z soczystym mięsem. Polecam! Ps. To jest mój autorski, sprawdzony przepis, ale jeśli macie ochotę na więcej inspiracji to zajrzyjcie na stronę Ambition - klik . 2 ćwiartki z kurczaka 1/2 łyżeczki soli ziołowej(...)ziela angielskiego Ponadto: 20g suszonej żurawiny Udka z kurczaka należy umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć przyprawami. Tak przygotowanego kurczaka z obu stron podsmażyć na maśle. Następnie na patelnię z mięsem wlać około 200 ml wody/bulionu oraz wrzucić suszoną żurawinę, ziele angielskie i liście laurowe. Całość dusić pod przykryciem przez około 50 minut - do miękkości udek. W międzyczasie i w razie

Di gotuje
Cairo shoarma. Dobry przepis na 151

zaczaruje wszystkie potrawy i nada im arabską nutę. Propozycja na dzisiejszą kolację, powinna zachwycić najbardziej wymagających. Do dzieła ! Produkty jakie będą nam potrzebne dla 3-4 osób 500 gram mięsa drobiowego lub ryby – jak kto woli po 1 papryce czerwonej, zielonej oraz żółtej 1 cebula 1 cukinia 2-3 łyżki oleju 2 łyżki mąki Przystępujemy do dzieła – Cairo(...)shoarma Myjemy warzywa, obieramy i kroimy. Obtaczamy mięso ( drobiowe lub rybę) w mące i podsmażamy z pokrojoną cebulką dodając jedno opakowanie przyprawy cairo shoarma ( składa się z kurkumy, pietruszki, kolendry, cukru brązowego, fenkuł, pieprzu, mięty, soli jodowanej). Mieszamy wszystko bardzo dokładnie. Dodajemy warzywa, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, mieszając od czasu do czasu

sierotka maRysia w kuchni
Poledwiczki w sosie grzybowym 117

Polędwica wieprzowa , to smaczne mięso i mozna przygotować ją na wiele sposobów. Dziś przygotowałam ją w boczku i sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa boczek surowy w plastrach sól,pieprz garść suszonych grzybów śmietana 18% słodka 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula bulion zielona pietruszka do dekoracji WYKONANIE: grzyby namoczyć na noc, polędwiczkę pociąć na 4 cm kawałki, lekko zgnieść(...)maśle klarowanym z cebulką do zrumienienia, dodać namoczone i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby, bulion połączyć z wodą od namaczania grzybów, podlewać polędwiczki, dusić pod przykryciem do miękkosci mięsa

Kuchnia Beaty
Schabowe kapuśniaczki 144

Dzisiaj nie miałam pomysłu na obiad, wyjete z zamrażarki mięso okazało się być schabem, no cóż, nie miałam ochoty na tradycyjne kotlety. Miałam trochę gotowej już kapusty kiszonej, odrobina szynki, cebulka i kapuśniaczki gotowe. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju zawijasy, te tez nam zasmakowały. SKŁADNIKI: 5 szt. schabu 30-40 dag. kapusty kiszonej 5 plastrów dowolnej szynki  1 cebula sól(...)pieprz, majeranek masło klarowane do smażenia WYKONANIE: schab rozbić z dodatkiem cebuli w piórkach, doprawić solą,pieprzem, majerankiem, na rozbite mięso włożyć kapustę i szynkę, piórka cebuli, spiąć w roladkę, smażyć na maśle do miękkości

Kuchnia Beaty
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z CURRY I RODZYNKAMI – idealna na Święta 142

zapewne jedzeniu pyszności, które w tym czasie smakują zdecydowanie bardziej niż zazwyczaj. Ja zwykle zajmuję się tą słodką stroną Świąt Bożego narodzenia, mama dba o sałatki, wędliny i mięsa na obiad. Na świątecznym stole nie może zabraknąć klasycznej jarzynowej, pieczonego schabu robionego jeszcze wg. babcinego przepisu, wiedeńskiego sernika, którego wypatrujemy cały rok i jednej z ulubionych sałatek mojej rodziny: sałatki(...)kulinarnych podbojach i jestem zachwycona. Świetnie nadaje się do moich ukochanych orientalnych dań – kuchni indyjskiej, a także arabskiej, w której jak wiecie jestem totalnie zakochana. Świetnie pasuje do mięs i sałatek. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * filety śledziowe matjasy- 500 g * biała cebula – 2 szt * ogórki konserwowe – ok. 200 g * Vegeta Natur z curry Podravka – 2 łyżki * majonez

Ostra na Słodko
Udka kurczaka z pigwą 135

Czasami próbujemy na własne ryzyko. Czasami wpada to do kosza, jednak częściej do naszego menu. Mięso z kurczaka jest dosyć wdzięcznym tematem i wspaniale łączy się z ulubionymi dodatkami. Pigwa to jesienny owoc, który można zastosować w kuchni wytrawnej. Składniki 2 udka z kurczaka 4 łyżki pigwy w syropie 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 50 ml sosu sojowego cytrusowego(...)przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C . Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu

R'n'G Kitchen
Ryba po grecku 189

grecku. Kiedy testowałam przepis na tę rybę właśnie podzieliłam się gotowym daniem z moją węgierską częścią rodziny. Byli zachwyceni. Połączenie warzyw z odpowiednio dobranymi przyprawami i mięsistym wręcz mięsem ryby bardzo przypadło im do gustu. Już teraz wiem, że po ten przepis będę musiała sięgać nie tylko w święta ale także w trakcie całego roku. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie(...)pamiętać przygotowując rybę po grecku. Ryba po grecku Warzywa możecie pokroić w cienkie słupki. Będą się wtedy fajnie prezentować. Ja z braku czasu sięgnęłam po tarkę. Użyłam świeżego suma. Mięso z niego było rewelacyjne. Lubisz dania z rybą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ryba w sosie musztardowym . The post Ryba po grecku appeared first on MeCooks

mecooks
pomidory faszerowane mięsem 289

pomidory odłożyć, miąższ i odciente plasterki drobno posiekać. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem, soląc i pieprząc, dodać mięso, po chwili oregano i tymianek. Kiedy wszystko się przyrumieni, dodać posiekany miąższ z pomidorów, wymieszać, odparować, ponownie dosolić do smaku. Po zredukowaniu dodać dobry kieliszek białego wina i ponownie zredukować(...)prawie cały sos odparuje. Usmażone mięso nakładać do środka wydrążonych wcześniej pomidorów tak, żeby trochę wystawało. Polać beszamelem, posypać tartym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1/2 godziny

stajnia gołębie od kuchni
Puree z brukwi 138

Islandii brukiew znana jest od XIX wieku i wraz z ziemniakami stanowiła podstawowe warzywo powszechnie uprawiane w całym kraju. Puree z brukwi podaje się z rybami i mięsem lub dodaje się ją  do zup i potrawek. Brukiew można także upiec, lub zetrzeć i przygotować z niej placuszki. Jak widzicie polecam wypróbować to warzywo, ponieważ jest wszechstronne i bardzo smaczne(...)czym brukiew ugnieść tak jak ziemniaki na jednolitą masę, w razie potrzeby dodać nieco masła i przypraw do smaku. Puree z brukwi podawać jako dodatek do ryb lub mięs. Smacznego

Codzienne Gotowanie