mięso - 63110 przepisów (strona:1449/4208)

Wielkanoc i tradycyjne świąteczne śniadanie 126

ofercie jest dostępna Kiełbasa Głogowska, Szynka z tradycyjnej wędzarni, Kiełbasa Lisiecka, Boczek tradycyjnie wędzony, Kiełbasa z tradycyjnej wędzarni oraz Schab z tradycyjnej wędzarni. Wyroby Szlacheckiej Wędzarni to: najwyższej jakości mięso starannie dobierany asortyment, tak aby sprostać oczekiwaniom klientów wyłącznie polscy i wyselekcjonowani producenci prosty skład bez dodatku glutaminianu sodu, fosforanów i karagenów 100 g produktu wyprodukowano z co najmniej(...)mięsa  wędzone naturalnym dymem bez aromatu wędzarniczego ani barwników marka ta jest dostępna tylko w Delikatesach Centrum rygorystyczne testy jakościowe i konsumenckie  Wszystko to sprawia, że wędliny wspaniale smakują i nie różnią się niczym od tych własnoręcznie uwędzonych. Przepięknie pachną, są idealnie przyprawione. A wiem co mówię, bo co roku na święta wędzimy własne kiełbasy i szynki (szereg

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 268

stole będzie królował kurczak ze względu na jego cenę, gdyż w tym roku nie będą tanie Święta Wielkanocne,ceny idą w górę, a kurczak jest najtańszym mięsem w Polsce. Bardzo często przygotowujemy potrawy z kurczaka, gdyż go lubimy, a różne kompozycje smakowe i dodatki potrafią dokonać cudu i z banalnego kurczaka zrobić wykwintne danie, dodatkowo podnieść jego walory smakowe(...)zielonym dressingiem 35. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 36. Roladki z kurczaka z pastą paprykową 37. Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops drobiowy faszerowany papryką 42. Siekane kotlety z kurczaka z papryką 43. Grillowany kotlet

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos chrzanowy na ciepło, do jajek, kiełbas i mięs. 158

Witam w Wielkim Tygodniu i zapraszam po przepis na sos chrzanowy. Szybki w wykonaniu, smaczny, doskonały do jajek, białej kiełbasy czy duszonych mięs. Polecam :) Składniki  : - pół litra bulionu lub wywaru mięsnego - pól szklanki śmietany 12 lub 18% - 2 łyżki mąki pszennej - 3-4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka ( w/g smaku ) - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz biały do smaku Wykonanie(...)wywaru, dodaję chrzan, roztarty majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Sos gotuję na wolniutkim ogniu jeszcze około 5 minut. Gorącym sosem polewam ugotowane na twardo jajka, ugotowane kiełbaski lub mięso. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej 133

nieznana jest u nas bardzo podobna, jeśli nie lepsza, potrawka – picadillo. To niezwykle popularne danie w Ameryce Łacińskiej i na Filipinach. Picadillo to genialne połączenie smaków pikantnych i słodkich, mięsa i owoców z dodatkiem tak nieoczywistych przypraw jak cynamon. Trochę przypomina musakę , ale jest od niej bogatsze w smaku. Podstawę stanowi mielone mięso (nazwa dania pochodzi od hiszpańskiego picar

Niedzielny kucharz
Sos tatarski z jajkiem 142

tatarski z jajkiem Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie smaki zdążyły się przegryźć.     Składniki: 2 jajka 4-5 ogórków korniszonów lub kiszonych 40g grzybków z octu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny

Blog z Apetytem
Necówka wielkanocna rolada 176

smakuje tak dobrze w święta jak domowa wędlina. Na Wielkanoc polecam Necówkę, czyli pieczeń z polędwiczki otoczonej mięsem mielonym. Upieczona wygląda jako ogromy kotlet mielony, po przekrojeniu ukazuje w środku niespodziankę. Necówkę kroimy w grube plastry i podajemy z ćwikłą lub chrzanem. NECÓWKA  Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 700 g karkówki 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku(...)niewielkiej ilości wody.  Zmieloną karkówkę łączymy z bułką tartą, jajkiem, 1 łyżeczką majeranku i pozostałą papryką. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy i wyrabiamy gładką masę. Mięso rozkładamy grubą warstwą na foli spożywczej, układamy na niej polędwiczkę i zawijamy. Roladę obsypujemy z wierzchu majerankiem, przekładamy na siatkę wędliniarską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1,5 godziny

Bon appetit mon amie
Mięso mielone drobiowe z szpinakiem i kaszą gryczaną białą 136

Doskonały posiłek do pracy, szkoły czy po prostu w domu. Bardzo szybkie i smaczne danie. Zawiera pełen zestaw składników mineralnych. Składniki: 200g mięsa mielonego z indyka 225g mrożonego szpinaku 50g suchej kaszy gryczanej białej przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie(...)suchej patelni rozmrażamy szpinak. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy kilka minut. Dodajemy przyprawy i ugotowaną kaszę gryczaną białką. Całość dokładnie mieszamy.  Smacznego

Truskawkowa Fiesta
pyszny pasztet domowy drobiowy do smarowania... 179

dodać pokrojoną cebule i wszystko mocno usmażyć, zostawić do wystudzenia. Z ugotowanego rosołu wyjąć włoszczyznę, kurczaka obrać z kości i chrząstek, kurczaka razem ze skórą zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, zmielić również wątróbkę z cebulą. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, kaszę manną i wszystko ręką dokładnie wyrobić kilka minut. Do form z papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś pieczony z sosem z suszonych pomidorów. Przepis krok po kroku 111

mnie problemem. Dodatkowo deska posiada silikonowe nóżki, dzięki temu nie porusza się po blacie i łatwiej skupić się na pracy. Jest bardzo ważne przy obróbce mięsa nie tylko ryb, ale każdego mięsa. Z resztą zawsze uważałem, że oprócz dobrego warsztatu i solidnego noża, deska do krojenia jest bardzo istotnym

kuron.com.pl
Kuskus z wołowiną 127

kuleczkach nazywa się maftoul . Kuskus libański również jest większy od izraelskiego, jednak jego nazwa – Mograbieh dosłownie oznacza „z północnej Afryki”. Kuskus ugotowany z dodatkiem kurkumy. Podany z mielonym mięsem wołowym duszonym w pomidorach i obficie doprawionym mieloną kolendrą, papryką słodką i kuminem. 2 porcje: 200 g kuskus 400 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki(...)bardzo tłusta, gdy tłuszcz się wytopi, można go odlać lub odjąć przy pomocy łyżki. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy krótko, ok. 5 minut. Do mięsa dodajemy kuskus oraz natkę, mieszamy

Kucharzyca
Majonezowe Udka bez kości pieczone w szpinaku i pieczarkach 120

/suszonej cebuli 🍽 makonez.ok.3 łyżki  🍽 sól i pieprz do smaku  🍽.2 łyżki papryki czerwonej mielonej dowolnej 🍽 1 łyżka czosnku  🍽 1 łyżka suszonej bazyli  Przygotowanie : 1. Mięso myjemy,nacieramy przyprawami oraz majonezem. Mieszam.  2. Pieczarki myję a następnie kroję w plastry. 3. Szpinak myję i kroję drobno. 4. Koper myję i drobno siekam(...)naczyniu żaroodpornym kładę pieczarki,szpinak, cebulę, mięso ,posypuję koprem.  6. Piekę pod przykryciem ok 70 minut.  7. Podaję z ulubionymi dodatkami

Gotowanie Patki
Pieczone mielone z pasternakiem 130

grzania się przy patelni, ani tłuszczu do smażenia. 4 porcje: 2 większe pasternaki (ok. 200 g) 2 ziemniaki (ok. 200 g) 1 mniejszy burak (ok. 100 g) 500 g mięsa drobiowego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka zielonej czubrycy lub cząbru 1/2 łyżeczki kurkumy sos: 1 pęczek koperku 400 g naturalnego gęstego jogurtu (może być grecki) 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczki garam masala opcjonalnie: mały ząbek czosnku Warzywa obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Mięso mielimy lub siekamy drobno. Przekładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz warzywa, dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kulki, które następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki delikatnie spłaszczamy dłonią lub łyżką. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Jeśli posiadacie opcję grillowania

Kucharzyca
Gulasz wołowy z truskawkami 94

Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym. Składniki: 500 g mięsa wołowego 2 cebule 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 1 łyżka mąki 2 marchewki 150 ml ketchupu z cukinii 1 łyżka dżemu truskawkowego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 4 liście(...)laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną

R'n'G Kitchen
Kurczak po węgiersku 111

pikantny Pudliszki 1/2 słoiczka koncentratu Pudliszki Około 50 ml oleju Krok po Kroku 1 Podudzia z kurczaka obsypujemy przyprawą (resztę przyprawy dodamy do potrawy) i smażymy na oleju. Przesmażone mięso przekładamy do garnka. 2 Na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w pióra i dodajemy do udek. Do garnka dolewamy szklankę wody i dusimy do miękkości. 3 Pieczarki kroimy(...)plasterki i dodajemy do mięsa z cebulą. Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz ketchup pikantny Pudliszki. Całość mieszamy i zostawiamy na małym ogniu na około 5 minut. Życzę smacznego! Po więcej przepisów na obiady zapraszam na uDolores.pl/dania-glowne . Artykuł Kurczak po węgiersku pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Musztardowo - miodowe kurczaki 176

gorczycy) 1 łyżka miodu (np. gryczanego) 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Ostrym nożem nacinamy skórę na kurczakach. Musztardy, miód, olej oraz sól mieszamy ze sobą. Powstałą marynatą polewamy mięso a następnie nacieramy nią każdy kawałek z osobna. Kurczaki w marynacie odstawiamy na godzinę do lodówki. Mięso wykładamy skórką do góry do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą glazurą. Całość wkładamy

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania