mięso - 63110 przepisów (strona:1451/4208)

Krupnik z kaszy gryczanej 148

smakowały. Dlatego krupnik i inne zupy wracają do mojego menu. Krupnik Składniki: na 4 – 6 porcji 100 g kaszy gryczanej 2 l bulionu z kurczaka mięso z ćwiartki ugotowanego kurczaka 3 plastry wędzonego boczku 3 ziemniaki 1 duża marchewka 1 pasternak 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu(...)tarce o dużych oczkach. Zagotuj bulion, dodaj warzywa i kaszę. Włóż liść laurowy, dopraw zupę solą i pieprzem i gotuj przez 25. Na koniec dodaj kawałki obranego z kości mięsa i pokruszony boczek. Posyp zupę natką pietruszki i zagotuj jeszcze raz. Smacznego!       The post Krupnik z kaszy gryczanej appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ameryka od Kuchni 142

życia. Są one częścią naturalnego ekosystemu. Żywią się wyłącznie naturalnym pokarmem takim jak zooplankton, krewetki, śledzie i inne żywe organizmy morskie. Dziki łosoś z Alaski cechuje się doskonała soczystością mięsa, wysoką zawartością cennych składników odżywczych oraz intensywną barwą wynikającą z żywienia się w sposób naturalny. W sposób zasadniczy różni się od tego najbardziej popularnego hodowlanego norweskiego. Chateau Souverain Sauvignon Blanc(...)doskonałe- wołowina na trzy sposoby oraz do tego wina ze szczepów Zinfandel oraz Cabernet Sauvignon. USA są największym światowym producentem wołowiny. Produkuje się tu 19% całej światowej produkcji tego mięsa. Smak i jakość zawdzięczają sprzyjającym warunkom naturalnym, korzystnemu klimatowi oraz wieloletniemu doświadczeniu ranczerów, którzy na 700 000 rodzinnych farmach dbają o swoje stada. Większość wołowiny produkowana jest z młodego bydła

królestwo garów
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 136

panierki 150 g zielonego groszku, mrożonego 2 łyżki oliwy pęczek świeżej bazyli 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 ząbek czosnku Dodatkowo ziemniaczane puree, tutaj przepis sałatka Waldorf, tutaj przepis Mięso podziel na 4 porcje i lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce roztrzep jajka. Drobno pokrój pietruszkę. Nasiona słonecznika i dyni rozdrobnij w malakserze i wymieszaj z nasionami(...)konopi, chili i pietruszką. Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp mąkę, a na drugi panierkę. Obtocz kawałki mięsa w mące, następnie zanurz w jajku. Na końcu obtocz w nasionach. Rozgrzej masło na patelni i smaż sznycle na złoty kolor. Groszek gotuj 6 minut w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą. Zawsze opłukuję zielone warzywa zimną wodą aby zachowały

codojedzenia
Ryba zapiekana w śmietanie 245

zapieka w śmietanie to idealna propozycja dla osób, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie. Do zapiekania możemy wybrać dorsza, lina, łososia lub inny gatunek o delikatnym mięsie, który upieczemy stosunkowo szybko. Dzięki temu w dosłownie pół godziny przygotujemy zdrowy, pełnowartościowy obiad dla całej rodziny. Delikatne mięso ryb jest też bardzo lubiane przez dzieci. Ryba zapiekana w śmietanie

Cztery Fajery
Rozgrzewający krem z dyni z mlekiem kokosowym 130

oleju podsmażamy lekko pokrojoną w kosteczkę cebulę Dodajemy dynię oraz ziemniaki, przyprawiamy i podsmażamy razem przez ok. 5 minut. Dodajmy całość do garnka z zupą i dorzucamy posiekane mięso, zostawiając 2 łyżeczki do posypania. Do zupy dajemy obrany i tarkowany imbir-około 2/3 naszego kawałka Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i blendujemy. Podajmy(...)mięsem i resztą tarkowanego imbiru. Można podać z kleksem śmietany.       Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Soczysty kurczak pieczony w woreczku 193

łyżki wody i wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika . Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 C i pieczemy do momentu , aż skórka nabierze pięknego koloru , a mięso zacznie odchodzić od kości . Dla kurczaka o wadze 1,5 kg to około 1,5- 2 godzin . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub na zimno na kanapkach Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Dorada pieczona z pomidorkami i ziemniakami 198

Magda Dorada to przepyszna ryba o delikatnym, białym mięsie, idealna do pieczenia w całości. Świetnie komponuje się z wszelakimi dodatkami, tak jak w tym wypadku z pieczonymi ziemniaczkami i słodkimi pomidorkami, które podczas pieczenia przechodzą delikatnie jej smakami, czosnku oraz cytryny. Tak przyrządzona ryba, razem z dodatkami to kompletna propozycja na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): 2 wypatroszone, świeże(...)Skrapiamy ją z wierzchu oliwą, układamy plasterek cytryny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut, do chwili aż ryba jest gotowa – najlepiej jest sprawdzić widelcem czy mięso ryby jest białe i wypieczone.   Tak upieczoną rybę od razu podajemy. Na talerzu polewamy ją sokami z blachy.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Klopsiki w sosie pomidorowym 113

smakiem ...  nam też bardzo smakowało. Klopsiki to idealna propozycja na domowy rodzinny obiadek. Przepis wyszperałam na blogu Przy stole . Składniki (na 4 porcje): 800 g mieszanego mielonego mięsa 1-2 czerstwe kajzerki mleko do namoczenia bułek 1 duża cebula 4 łyżki masła 2 jajka zioła prowansalskie pieprz, sól mąka olej do smażenia duża puszka krojonych pomidor(...)natka pietruszki (ja nie miałam ale zastąpiłam ją świeżą bazylią) Wykonanie : Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła, ostudzić i wymieszać z mielonym mięsem. Dodać kajzerkę, rozbełtane jajka, zioła prowansalskie, oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić na jednolita masę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć je dokładnie w mące. Smażyć ze wszystkich stron

cucinare
Niedzielny obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym z ... 144

kawałki po około 250 g, posypać świeżo zmieloną solą morską i pieprzem na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oliwy/oleju smażyć polędwiczki z obu stron około 15-20 minut mięso przełożyć do wysmarowanego łyżką oliwy/oleju naczynia żaroodpornego piec około 40-45 minut (do miękkości mięska) co 15 minut podlewając bulionem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st (w termoobiegu(...)mniej) UWAGA! żeby polędwiczki nie były suche po 15 minutach przykryć naczynie żaroodporne sos który powstał podczas pieczenia mięsa zlać do kubka - użyty zostanie do sosu   Sos pieprzowy : na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę dodać zielony pieprz z zalewą a po chwili wlać wino. Całość gotować około 5 minut

cucinare
Kasza gryczana z kurczakiem i szpinakiem 121

niej pokrojoną w kostkę cebulkę oraz drobno posiekany czosnek.  Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, doprawiamy suszonym oregano. Podsmażamy całość do momentu, aż mięso się zetnie. W międzyczasie kaszę zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy co jakiś czas mieszając. Kiedy kasza wchłonie całą wodę - jest gotowa. Kiedy nasze mięso z kurczaka jest już praktycznie gotowe, dodajemy

MamaOskarka
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 363

udane krokiety z kapustą i grzybami. Najlepsze krokiety z kiszoną kapustą i grzybami. Przepisów na krokiety znajdziecie co niemiara, a na różnego rodzaju farsze to w szczególności : krokiety z mięsem, krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym, krokiety z mięsem i grzybami, krokiety z kapustą kiszoną, krokiety z kapustą słodką i tak dalej, i tak dalej...😀  Krokiety na obiad, to dobry

Moja Książka Kucharska
Gulasz cielęcy w sosie słodko-kwaśnym (Spezzatino di vitello in agrodolce) 171

circa 1 ora, mescolando di tanto in tanto. Una volta pronto, regolate lo spezzatino di sale e pepe. Cospargetelo infine con del prezzemolo tritato e servitelo ben caldo. **** PRZYGOTOWANIE Mięso kroimy w kostkę o średnicy 2-3 cm. W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy; szklimy  cebulę  pokrojoną w drobn ą  kostkę. Dodajemy kawałeczki(...)cielęciny, które  podsmażamy do uzyskania złotego koloru. Do mięsa dodajemy suszoną żurawinę oraz śliwki. Całość  zalewamy białym winem, gotujemy dopóki wino nie odparuje.  Na koniec wlewamy ciepły bulion oraz passatę pomidorową. Gulasz gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny, co jakiś czas mieszając. Ugotowany gulasz doprawiamy solą i pieprzem oraz oprószamy drobno posiekaną

La grande e la piccola cuoca