mięso - 63110 przepisów (strona:1459/4208)

Ciasto francuskie z przepysznym farszem 120

siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku

R'n'G Kitchen
Domowy paprykarz z makrelą i marchewką 122

Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie plus marchew i brązowy ryż idealnie ze sobą współgrają i tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. A do picia polecam sok Słoneczne Pomarańcze z cząstkami miąższu - 100 % soku tylko od Hortex.  Składniki: 300g

Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti z ragù z jarmużem (Spaghetti al ragù bianco e cavolo riccio) 114

SKŁADNIKI 320 g spaghetti 500 g jarmużu  400 g mięsa mielonego wołowego 100-150 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchew 1 łodyga selera oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** PREPARAZIONE 320 g di spaghetti 500 g di cavolo riccio o nero 400 g di  macinato bovino BIO Amica(...)rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy  pokrojon ą  w drobn ą  kostk ę  cebulę, marchew oraz seler. Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, które podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku oraz zioła prowansalskie ;  doprawiamy solą i pieprzem.  Ragù gotujemy

La grande e la piccola cuoca
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 147

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Korniszonki
KOLOROWA ZAPIEKANKA Z RYŻEM 194

keczupu pikantnego olej do smażenia WYKONANIE   Ryż gotujemy i dobrze osączamy. Pierś kurczaka kroimy w średnią kostkę i oprószamy solidnie przyprawą gyros. Odstawiamy na ok 30 minut aby mięso przeszło przyprawami, można też na dłużej. Potem mięso smażymy na oleju. Paprykę myjemy i odkrajamy gniazdo z  pestkami i kroimy w średnią kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w średnią

Mała w garnku miesza
Pieczony kurczak z papryką i pieczarkami 139

papryki 1 łyżeczka czosnku w proszku 3 łyżki oleju sól ziołowa Sposób wykonania: Kurczaka oprószamy papryką ostrą i słodką, czosnkiem oraz solą. Dodajemy olej i nacieramy nim i przyprawami mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kurczaka razem z marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i przykrywamy przykrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut(...)upływie tego czasu wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na mięsie układamy pokrojoną na średniej wielkości kawałki paprykę, pieczarki oraz poszatkowaną w piórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Wierzch oprószamy solą ziołową. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne 20 minut, tym razem już bez przykrycia. Podajemy z ryżem lub pieczywem

Qchnia po prostu
Dorsz pieczony pod ciastem francuskim podawany z fasolką 155

Magda Dorsz, oprócz łososia, stał się moją ulubioną rybą – jej delikatne, białe mięso pozwala na wiele kulinarnych wariacji, łączy się z wieloma składnikami, a jej przygotowanie jest bardzo proste. Pieczenie ryby w piekarniku dla mnie zawsze jest bezbłędne – ryba zawsze wychodzi idealnie wypieczona i soczysta. W tym przepisie dodatkowo jej delikatne mięso jest chronione przez warstwę pesto, która

Smaczna Strona
Polędwiczki wieprzowe z czosnkiem niedźwiedzim 128

zapomniana w kuchni roślina. A szkoda, bo dania z jego udziałem smakują świetnie a ostatecznie przekonać powinny nas jego właściwości zdrowotne. Sięgajmy po niego częściej, np. posypując nim smażone mięso:).  300g polędwiczki wieprzowej  2-3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego  sól, pieprz olej  1. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek(...)Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem 123

dodali. Tak właśnie mam ja, próbuję, smakuję, a Wam przedstawiam efekt finalny. Sałatka z gotowanym kurczakiem Sałatka z kurczakiem jest u nas częstym gościem. Kurczak w ogóle jest takim mięsem, które bardzo lubimy i nie wyobrażamy sobie, żeby w tygodniu nie było go choć 2 razy. Sałatka z makaronem i kurczakiem to zazwyczaj efekt uboczny gotowania zupy, bo zupy gotuję(...)właśnie na kurczaku i kiedy mięso zostanie, jakoś je przerabiam, bo nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyrzucanie jedzenia jest dla mnie bardzo smutne, nie lubię tego robić. Sałatka do grilla Sałatka jaką Wam chcę przedstawić to mega połączenie. To tak jakby sałatka jarzynowa , sałatka ziemniaczana , sałatka z makaronem w jednym. Makaron moim zdaniem jest bardzo neutralny, nieco mniej ziemniaki, ale też

MamaOskarka
Stir-fry z kapustą i kurczakiem 223

smażenia Przygotowanie: Pierś kurczaka umyj i pokrój małe kawałki. Przygotuj marynatę. Wymieszaj sos sojowy, rybny, sok z połowy limonki, cukier, pokrojony w plasterki imbir i połowę chili. Marynatą zalej mięso i pozostaw na minimum 30 minut. Na patelni z grubym dnem rozgrzej bardzo mocno łyżkę oleju. Przełóż mięso (bez marynaty), podsmaż około 2 minut, dodaj kapustę pokrojoną w cienkie paseczki

wiecejwarzyw.pl
BARSZCZ UKRAIŃSKI: tradycyjny, pyszny przepis 147

koperkiem. Przed podaniem dodajemy do każdej porcji drobno pokrojony szczypiorek.W sezonie letnim zamiast fasoli do barszczu można dodać 300g fasolki szparagowej. Barszcz ukraiński najlepiej smakuje ugotowany na wywarze z mięsa. Mój barszcz jest z czerwoną fasolą (tak mi się zamarzyło), natomiast zazwyczaj gotujemy go z drobną fasolą białą. Zobacz prosty przepis na domowy barszcz ukraiński. Polecam. Prosty przepis na barszcz(...)ukraiński. Składniki i przyprawy na barszcz ukraiński: 2,5 l wywaru z mięsa, warzyw lub wody 300g warzyw (marchew, pietruszka, kawałek selera) 2 średnie buraki 150g - 200g drobnej fasoli białej lub czerwonej lub 300g fasolki szparagowej (w sezonie letnim) 350g ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (ok. 400g) lub 500g pomidorów świeżych 1 mały kubek śmietanki 30% (ok. 200g

Moja Książka Kucharska
Spaghetti z mascarpone 123

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 150

pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować. To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa. W końcu kto się oprze pysznym gołąbkom, czy np. bigosowi? Przyznam, że początkowo byłam trochę sceptycznie nastawiona do tych produktów, ponieważ doskonale znam smak tradycyjnych potraw, ale jednocześnie chciałam bardzo(...)przy każdej okazji. Danie to zostało wzbogacone naturalną mieszanką przypraw, w tym odrobiną aromatycznego czosnku. Podsumowanie: Linia produktów „Z gruntu dobre” to propozycja nie tylko dla osób, które unikają mięsa, ale dla wszystkich tych, którzy cenią wygodę oraz zdrową dietę. Opisane nowości zawierają wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) i naturalne przyprawy. Są pozbawione zbędnej chemii, która

Di gotuje
Pulpety indycze w paprykowym sosie 110

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy

R'n'G Kitchen
Buraczki z czarną porzeczką 102

Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;) Składniki: 500 g podłużnych buraczków 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru) 25 ml oleju z pestek winogron ksylitol Przygotowanie: Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania