mięso - 63110 przepisów (strona:1461/4208)

Zupa pomidorowa 233

Warzywa obieramy, przekrawamy na pół i wrzucamy do wywaru. Cebulę opiekamy palnikiem i również dodajemy do wywaru, wrzucamy również ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy tyle czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Jak już będziemy mieli rosół to przecedzamy. Pomidory blendujemy razem z marchewką i pietruszką (tu zależy ile tego mamy żeby nie przesadzić 1 czy 2 nieduże(...)marchewki i korzeń pietruszki wielkości palca to w zupełności wystarczy, chyba że ktoś chce marchwiankę), dodajemy je do wywaru. Mięso z wywaru oddzielamy od kości i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietanę kremówkę żeby zabielić i doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz cukrem. W połowie szklanki z zimną wodą rozrabiamy łyżkę mąki i jak już rozprowadzimy dodajemy do zupy, ciągle mieszamy

Mam apetyt na ...
Menu na tydzień: Sushi, sajgonki, gołąbki i tortille bez zawijania 142

biała Awokado Ogórek Marchew Papryka czerwona Papryka żółta Kapusta świeża Kiełki Ka pusta rzymska Czosnek Cebula Limonka Zioła świeże Kolendra Bazylia Natka pietruszki Szczypior Nabiał Ricotta Maskarpone Mozzarella Parmezan Mięso Mięso wołowo-wieprzowe Filet z piersi kurczaka Ryby/owoce morza Krewetki Łosoś wędzony 2x Makarony/ryż/konserwowe Makaron ryżowy nitki 7 Ryż jaśminowy 3,5 Makaron lasagna 5 Tortilla

Niedzielny kucharz
Kapuśniak z czerwonej kapusty kiszonej 101

mały seler 4 ziemniaki średniej wielkości 300 g czerwonej kapusty kiszonej 1 łyżka cząbru 1 łyżeczka mielonego kminku 100 g smalcu wieprzowego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 2,5 litra ), dodajemy ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe, ½ płaskiej łyżeczki soli wędzonej. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu około dwóch godzin. Mięso

R'n'G Kitchen
Tradycyjny barszcz ukraiński 148

pietruszka kawałek selera 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego 3 litry wody sól i pieprz do smaku Cebulę, obrać opalić nad gazem lub zrumienić na suchej patelni. Mięso zalać zimną wodą, dodać cebulę, pietruszkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na niewielkim ogniu około 3 do 4 godzin. Po ugotowaniu i lekkim przestudzeniu przecedzić. Przepis na tradycyjny(...)minuty. Podsmażone warzywa dodać do wywaru. Dodać kapustę i fasolę i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny. Podawać mięsem z wywaru, z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Tradycyjny barszcz ukraiński

Cztery Fajery
Paprykarz do słoików 395

słodka w proszku do smaku pieprz czarny,ziołowy do smaku sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 7min od zagotowania wody. Studzimy. Z ryb usuwamy skórę, ości, a mięso rozdrabniamy widelcem. Drobno kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą(...)warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.  Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Słoiki z paprykarzem wkładamy do szybkowara na 30min Przepis dostałam od koleżanki i nie mam pojęcia skąd pochodzi, ale jest

Gotowanie jest łatwe
"RÓŻANY OGRÓD" - PEŁNOZIARNISTA TARTA INSPIROWANA NATURĄ (Z KURCZAKIEM, GORGONZOLĄ I PIECZARKAMI ORAZ WARZYWNYMI RÓŻAMI) 134

przepyszna 😋 Spód przygotowałam z mąki pełnoziarnistej, dzięki czemu jest zdrowy i idealnie kruchy. Nadzienie zrobiłam z filetów z kurczaka, które posiekałam i doprawiłam "Vegetą Natur - O smaku kurczaka" - mięso smakuje wybornie, jest soczyste i bardzo aromatyczne. Dodałam również zrumienione pieczarki z cebulą oraz kawałki gorgonzoli, a całość zatopiłam w jajeczno - śmietanowym sosie. Za pomocą obieraczki do warzyw starłam piękne(...)tylko do lekkiego podpieczenia spodu). NADZIENIE: Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Filety pokrój w kostkę i dosyp 3 łyżeczki "Vegety Natur - O smaku kurczaka" , wymieszaj dobrze i podsmaż mięso na rozgrzanym oleju. Odłóż kurczaka na bok na chwilę. Na patelnie wlej pozostałe 2 łyżki oleju i zeszklij na nim posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodaj pieczarki pokrojone w kawałki

Słodko-Słony Świat Ilony
Kotlety (burgery) z czerwonej soczewicy i pieczarek 205

Jeszcze nie dawno ograniczenie spożycia mięsa wydawało mi się dość trudne, a teraz bardzo lubię te swoje wege eksperymenty. Poznałam nowe kombinacje smakowe, które urozmaicają moje codzienne posiłki. Weganką bym nie mogła zostać, za bardzo kocham sery i jajka, ale zmniejszenie spożycia mięsa przyszło mi zadziwiająco łatwo. Cieszy mnie także szersza wege oferta produktów dostępnych w sklepach. Te kotlety powstały

Fabryka pomysłów
Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach 112

cytryny sól, pieprz Przygotowanie Żeberka przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (około 1,7 litra ), dodajemy liście, ziele i ½ płaskiej łyżeczki soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy przez kwadrans. Mięso wyławiamy, studzimy, oddzielamy mięso od kości. Ponownie dodajemy do zupy. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy

R'n'G Kitchen
Bigos domowy 179

pominąć) Śliwki suszone i grzyby oddzielnie namaczamy w wodzie (najlepiej na noc). Kapustę drobno szatkujemy i sparzamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Tak samo postępujemy z mięsem. Do dużego garnka przekładamy podsmażoną cebulę, poszatkowaną kapustę, mięso, boczek, pokrojone grzyby i śliwki oraz przyprawy. W osobnym garnku gotujemy posiekaną kapustę kiszoną z dodatkiem smalcu. Jak już będą ugotowane

Mam apetyt na ...
Pasta z boczku – na kanapki 136

świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym. Pasta jest bardzo szybka i prosta do zrobienia, ale na pewno nie dla osób, które przeliczają kalorie, gdyż jakby nie patrzeć, boczek jest tłustym mięsem. Składniki na pastę z boczku: 400 g boczku wędzonego po kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych średnia cebula łyżeczka musztardy sól, pieprz, majeranek Przygotowanie Boczek przekładamy do garnka, dodajemy(...)około 30 minut, aż stanie się miękki. Następnie wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Od boczku odkrawamy twardą skórę. Mielimy go wraz z obraną cebulą w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Do masy dodajemy musztardę, majeranek, sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie, przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. [caption id="attachment_8021" align="aligncenter" width="1024"] Pasta

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wołowy z kluskami 113

się opłaca. Bardzo smaczne,syte z pewnością naszym gościom zasmakuje. Wołowinę wybierajmy dobrej jakości, nie przerośniętą, żylastą itp. Najlepiej kupować w sprawdzonych mniejszych sklepikach. Cały sekret w tym jakiego mięsa użyjemy do przygotowania gulaszu. Składniki Gulasz 500 g mięsa wołowego pokrojonego w kostkę 1 … Czytaj dalej Gulasz wołowy z kluskami

gotuj ze mną
Przekąska z ciasta francuskiego – z kurczakiem i pieczarkami 754

pieczarki. 2 op. ciasta francuskiego xl 2 pojedyncze piersi kurczaka 300-400 g pieczarek 1 cebula 1 op. tartej mozzarelli sól, pieprz jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem (ewentualnie przyprawą do gyrosa). Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pieczarki i smażymy dalej. Doprawiamy niewielką ilością soli. Zdejmujemy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy kurczaka (w razie potrzeby uzupełniamy ilość oleju). Obsmażamy mięso. Łączymy z pieczarkami. Odstawiamy do przestudzenia. Do zimnego farszu dodajemy mniej więcej połowę sera i wszystko razem mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy. Połowę smarujemy rozmąconym jajkiem, składamy na pół i lekko

Smaki Na Talerzu
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 195

nadziewany makaronem , obiad jednogarnkowy Pyszny, pieczony kurczak, faszerowany makaronem , raz już gościł na moim blogu . Jednak farsz tego poprzedniego był inny . Trudno powiedzieć który smaczniejszy , liczy się raczej tylko mięso i makaron , reszta przypraw i składników stanowi dowolną kombinację lubianych smaków . Pasuje dosłownie wszystko , no może oprócz lodów waniliowych.. chociaż kto wie , jak by się uparł … nie jednak

Ogrodnik w podróży
Krokiety z kaszy gryczanej z kurczakiem 246

miarę cienkie plastry. Posolić lekko i usmażyć na patelni lekko tylko rumieniąc. Odstawić do przestudzenia. Na tej samej patelni, na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulkę i przestudzić. Mięso i cebulkę zmielić w maszynce do mięsa bądź rozdrobnić w malakserze. Można również zmielić kaszę gryczaną i ziemniaki. Dodać do całości jajko, doprawić na wyraźny smak i porządnie wyrobić. Formować krokiety, panierować

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania