mięso - 63110 przepisów (strona:1465/4208)

Kotlety mielone z gęsi 96

Kuchnia kresowa Składniki 250 g mielonego mięsa z gęsi 50 g płatków migdałów 10 g bułki tartej 1 jajko pęczek natki pietruszki słodka papryka gałka muszkatołowa olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem. Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie

R'n'G Kitchen
KOPYTKA 141

wtedy mąki ziemniaczanej (1 jajko = 1 łyżka mąki ziemniaczanej). Wyrabia się, kształtuje rulony, odcina nożem skośne lub proste kawałki, prostokąty. Miękkie, domowe, do wszelakich sosów (np. pieczarkowego, z cukinii), mięs, uwielbiam ten dodatek do potraw. Podane z masłem, na słodko z twarogiem lub zasmażką z bułki, na wytrawnie, z leczo lub gulaszem. Dzieci je uwielbiają! Moja rodzina także, od najmłodszych(...)się kluski, wtedy delikatnie mieszam je łyżką cedzakową ku górze. Kopytka wyławiam łyżką cedzakową i odkładam delikatnie na talerz. Podaję prosto z wody lub przesmażone z sosem i kawałkiem mięsa. Smacznego! * Ilość dodawania mąki pszennej może się różnić. Można nieco podsypywać kopytka, sami wyczujecie, że będzie taka potrzeba – wszystko zależy od rodzaju i wilgotności użytych do kopytek ziemniaków

Zasmakuj Kuchni
Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti 154

tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Zioła po wymieszaniu można przechowywać w zamkniętym naczyniu Przygotowanie: Krok 1 Zacznij od pulpetów. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Do mięsa wsyp przyprawę włoską, posiekaną zieleninę, jajko, tarty parmezan, wymieszaj. Formuj małe pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczaj każdą kulkę w bułce tartej i odkładaj na blaszkę do pieczenia. Gdy wyrobisz(...)całe mięso, wstaw pulpety do piekarnika i piecz przez 15 minut (albo do czasu, aż pulpecik po przekrojeniu nie będzie różowy w środku). Krok 2 Sos. Posiekaj drobno papryczkę chili i czosnek. Przełóż płynnymi składnikami, oprócz masła orzechowego, do słoiczka, zakręć pokrywkę i mocno potrząśnij. Przelej sos do miseczki, dodaj do niego masło orzechowe i wymieszaj całość. Krok 3 Warzywne

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonym kurczakiem, kaszą bulgur i miksem sałat 146

cytryny 2 łyżki suszonego oregano 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi z kurczaka polewamy 2 łyżkami oleju roślinnego, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem, oregano oraz solą i pieprzem. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 45 minut. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone mięso kroimy na małe kawałki

Qchnia po prostu
Sałatka z wędzonym kurczakiem 255

czerwona papryka puszka kukurydzy 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki majonezu mały kubek jogurtu naturalnego sok z cytryny Groszek ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Mięso obrać z kości i skór. Mięso z kurczaka, ser żółty i paprykę bez gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Majonez połączyć z jogurtem i sokiem z cytryny, doprawić

Czerwień i błękit
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA 130

cukier i wymieszać. Na końcu wlać olej i jeszcze raz wymieszać. Surówkę z białej kapusty podajemy jako dodatek do obiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.  Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka do obiadu

Moja Książka Kucharska
Mielony rumsztyk wołowy z cebulką 333

zawartość tłuszczu ale może być i kurze 1 łyżeczka gęstego majonezu 1 łyżeczka musztardy stołowej 3 łyżki wody sól , pieprz do smaku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek   Mięso przekładamy do miski , wbijamy jajko . Dodajemy majonez , musztardę , wodę , sol i pieprz do smaku . Wyrabiamy do połączenia składników . Formujemy zgrabne rumsztyki niezbyt grube . Każdy smarujemy oliwą z oliwek lub olejem

Ogrodnik w podróży
Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym / Roasted duck legs with sweet sour sauce 213

Dziś przedstawiam Wam przepis na moją ukochaną kaczkę. Jestem niepoprawną fanką tego mięsa i na moim blogu możecie już znaleźć multum przepisów z kaczką w roli głównej – wszystkie przepyszne! Dziś zapraszam po przepis na udka kacze w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem miodu i pomarańczy. Dosłownie rozpływają się w ustach, polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone kacze

karmelowy
Rolada drobiowa z guacamole i czerwoną papryką 121

Kurczak to mięso, po które sięgam najczęściej przygotowując obiady. Ma mało tłuszczu, szybko się je smaży oraz gotuje, a także ma dość neutralny i delikatny smak. Wystarczy je doprawić odpowiednio a następnie usmażyć, do tego szybka surówka i obiad gotowy. No właśnie. Najczęściej z kurczaka przygotowujemy piersi, ja dzisiaj zaproponuje roladki z pysznym farszem guacamole. Nie dość, że szybkie(...)nich posypujemy solą, pieprze, czubricą, a następnie nakładamy sporą łyżkę guacamole i zwijamy. Rolady obtaczamy w jajku, bułce, a następnie smażymy na gorącym oleju z obu stron by mięso się przyrumieniło i doszło w środku. Smacznego

Życie ze smakiem
Kotlety ” Karczmarza „ 119

piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem na dolną półkę . Wierzch osłaniamy folią aluminiową . Zapiekamy od około godziny do półtorej . Właściwie do czasu aż całkowicie odparują soki puszczone przez mięso i warzywa , a całość przypiecze się od spodu . Kotlet „Karczmarza” serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego ! Artykuł Kotlety ” Karczmarza „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą 110

smaku. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, jednak mimo wszystko nie będziecie przekonani do użycia ostrej papryczki, doprawcie sos słodką papryką w proszku. Smacznego! Zobacz też: Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 5 białych surowych kiełbasek(...)papryczki chili pozbywamy się pestek i kroimy drobno. Składniki podsmażamy na oleju do zrumienienia na dobrze rozgrzanej patelni. 2 Kiełbasę wyciskamy z osłonek, rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy przecier z pomidorów i dusimy około 15 minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą i dodajemy natkę pietruszki. 3 Dusimy ponownie około 5 minut. Makaron podajemy

Kuchnia Bazylii
Karkówka po żydowsku 294

Karczek jest mięsem bardzo lubianym ,chyba przez większość. Można go przyrządzać na wiele rozmaitych sposobów. Dzisiaj jeden z ciekawszych przepisów. Miałam okazję spróbować na kolacji u znajomych. Mięso pyszne:) Składniki ● 1 kg karkówki ● 500 g pieczarek ● 3-4 cebule ● 5-6 konserwowych ogórków ● sól, pieprz ● majeranek ● 3 łyżki przecieru … Czytaj dalej Karkówka po żydowsku

gotuj ze mną
WYSOKO ODŻYWCZA POTRAWA ROŚLINNA 160

wegańskiej pojawiają się zawsze na początku przygody z kuchnią roślinną. Często "świeży" weganin je dużo za dużo w obawie przed niedoborem białka, witamin i minerałów. Sięga po wymyślne alternatywy mięsa, mleka, serów. W miarę upływu czasu dochodzi do wniosku, że nie o ilość perfekcyjnie skomponowanych pokarmów chodzi i usilne zastępowanie roślinami produktów odzwierzęcych, a o prawidłowe wchłanianie wartości odżywczych(...)sprawę, że jest coraz bliżej poznania praw życia. I przyznaje, że nie zadziałoby się to, gdyby nie ta zmiana. Nie zaistniałyby te piękne życiowe transformacje bez wyrzeczeń żywnościowych (odrzucenie mięsa). Przez to warto przejść zajadając się pysznym daniem, jakie prezentuję poniżej. :-)   Potrawa łączy w sobie: * makaron gryczany - doskonałe źródło białka roślinnego . Ziarna gryki zawierają 12 aminokwasów egzogennych , czyli

Jeść, by żyć w zdrowiu
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY : mazurski. Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie 132

solą oraz pieprzem, zagotować. Po kilku minutach zdjąć kapuśniak z ognia, wsypać posiekaną natkę pietruszki i podawać. Kapuśniak z kiszonej kapusty można podawać z wkładką z pieczonego lub duszonego mięsa. Można dodać żeberka z rosołu lub mięso z gotowanej w rosole golonki.  Do kapuśniaku podajemy świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego :) Kapuśniak z kiszonej  kapusty fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Kotlety ziemniaczane z mięsem 280

Bardzo lubimy kluski ziemniaczane, wiadomo jak to na Śląsku, ale ile można je jeść... dlatego tym razem postanowiłam nie robić klusek ale kotlety ziemniaczane z nadzieniem z mięsa z rosołu, ktore zamiast wylądować w zupie znalazło inne tym razem przeznaczenie. Wyszedł pyszny, swojski obiad na 2 dni. Kotlety można zjeść z podsmażoną cebulą albo z sosem np grzybowym czy śmietanowym

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania