mięso - 63110 przepisów (strona:1473/4208)

Sałatka z wędzonym kurczakiem 247

czerwona papryka puszka kukurydzy 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki majonezu mały kubek jogurtu naturalnego sok z cytryny Groszek ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Mięso obrać z kości i skór. Mięso z kurczaka, ser żółty i paprykę bez gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Majonez połączyć z jogurtem i sokiem z cytryny, doprawić

Czerwień i błękit
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA 122

cukier i wymieszać. Na końcu wlać olej i jeszcze raz wymieszać. Surówkę z białej kapusty podajemy jako dodatek do obiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.  Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka do obiadu

Moja Książka Kucharska
Mielony rumsztyk wołowy z cebulką 323

zawartość tłuszczu ale może być i kurze 1 łyżeczka gęstego majonezu 1 łyżeczka musztardy stołowej 3 łyżki wody sól , pieprz do smaku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek   Mięso przekładamy do miski , wbijamy jajko . Dodajemy majonez , musztardę , wodę , sol i pieprz do smaku . Wyrabiamy do połączenia składników . Formujemy zgrabne rumsztyki niezbyt grube . Każdy smarujemy oliwą z oliwek lub olejem

Ogrodnik w podróży
Pieczone kacze udka w sosie słodko-kwaśnym / Roasted duck legs with sweet sour sauce 204

Dziś przedstawiam Wam przepis na moją ukochaną kaczkę. Jestem niepoprawną fanką tego mięsa i na moim blogu możecie już znaleźć multum przepisów z kaczką w roli głównej – wszystkie przepyszne! Dziś zapraszam po przepis na udka kacze w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem miodu i pomarańczy. Dosłownie rozpływają się w ustach, polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone kacze

karmelowy
Rolada drobiowa z guacamole i czerwoną papryką 118

Kurczak to mięso, po które sięgam najczęściej przygotowując obiady. Ma mało tłuszczu, szybko się je smaży oraz gotuje, a także ma dość neutralny i delikatny smak. Wystarczy je doprawić odpowiednio a następnie usmażyć, do tego szybka surówka i obiad gotowy. No właśnie. Najczęściej z kurczaka przygotowujemy piersi, ja dzisiaj zaproponuje roladki z pysznym farszem guacamole. Nie dość, że szybkie(...)nich posypujemy solą, pieprze, czubricą, a następnie nakładamy sporą łyżkę guacamole i zwijamy. Rolady obtaczamy w jajku, bułce, a następnie smażymy na gorącym oleju z obu stron by mięso się przyrumieniło i doszło w środku. Smacznego

Życie ze smakiem
Kotlety ” Karczmarza „ 115

piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem na dolną półkę . Wierzch osłaniamy folią aluminiową . Zapiekamy od około godziny do półtorej . Właściwie do czasu aż całkowicie odparują soki puszczone przez mięso i warzywa , a całość przypiecze się od spodu . Kotlet „Karczmarza” serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego ! Artykuł Kotlety ” Karczmarza „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą 102

smaku. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, jednak mimo wszystko nie będziecie przekonani do użycia ostrej papryczki, doprawcie sos słodką papryką w proszku. Smacznego! Zobacz też: Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 5 białych surowych kiełbasek(...)papryczki chili pozbywamy się pestek i kroimy drobno. Składniki podsmażamy na oleju do zrumienienia na dobrze rozgrzanej patelni. 2 Kiełbasę wyciskamy z osłonek, rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy przecier z pomidorów i dusimy około 15 minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą i dodajemy natkę pietruszki. 3 Dusimy ponownie około 5 minut. Makaron podajemy

Kuchnia Bazylii
Karkówka po żydowsku 285

Karczek jest mięsem bardzo lubianym ,chyba przez większość. Można go przyrządzać na wiele rozmaitych sposobów. Dzisiaj jeden z ciekawszych przepisów. Miałam okazję spróbować na kolacji u znajomych. Mięso pyszne:) Składniki ● 1 kg karkówki ● 500 g pieczarek ● 3-4 cebule ● 5-6 konserwowych ogórków ● sól, pieprz ● majeranek ● 3 łyżki przecieru … Czytaj dalej Karkówka po żydowsku

gotuj ze mną
WYSOKO ODŻYWCZA POTRAWA ROŚLINNA 157

wegańskiej pojawiają się zawsze na początku przygody z kuchnią roślinną. Często "świeży" weganin je dużo za dużo w obawie przed niedoborem białka, witamin i minerałów. Sięga po wymyślne alternatywy mięsa, mleka, serów. W miarę upływu czasu dochodzi do wniosku, że nie o ilość perfekcyjnie skomponowanych pokarmów chodzi i usilne zastępowanie roślinami produktów odzwierzęcych, a o prawidłowe wchłanianie wartości odżywczych(...)sprawę, że jest coraz bliżej poznania praw życia. I przyznaje, że nie zadziałoby się to, gdyby nie ta zmiana. Nie zaistniałyby te piękne życiowe transformacje bez wyrzeczeń żywnościowych (odrzucenie mięsa). Przez to warto przejść zajadając się pysznym daniem, jakie prezentuję poniżej. :-)   Potrawa łączy w sobie: * makaron gryczany - doskonałe źródło białka roślinnego . Ziarna gryki zawierają 12 aminokwasów egzogennych , czyli

Jeść, by żyć w zdrowiu
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY : mazurski. Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie 124

solą oraz pieprzem, zagotować. Po kilku minutach zdjąć kapuśniak z ognia, wsypać posiekaną natkę pietruszki i podawać. Kapuśniak z kiszonej kapusty można podawać z wkładką z pieczonego lub duszonego mięsa. Można dodać żeberka z rosołu lub mięso z gotowanej w rosole golonki.  Do kapuśniaku podajemy świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego :) Kapuśniak z kiszonej  kapusty fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Kotlety ziemniaczane z mięsem 274

Bardzo lubimy kluski ziemniaczane, wiadomo jak to na Śląsku, ale ile można je jeść... dlatego tym razem postanowiłam nie robić klusek ale kotlety ziemniaczane z nadzieniem z mięsa z rosołu, ktore zamiast wylądować w zupie znalazło inne tym razem przeznaczenie. Wyszedł pyszny, swojski obiad na 2 dni. Kotlety można zjeść z podsmażoną cebulą albo z sosem np grzybowym czy śmietanowym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem 74

rosołowej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 ogórka wężowego 500 ml soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka estragonu makaron sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście

R'n'G Kitchen
BURRITO ZAPIEKANE W TORTILLI + FILMIKI 120

tortilla, ryżem, kaszą lub chipsami nachos. Osobiście bardzo lubię to danie za swoją prostotę i pyszny smak. Polecam wersję zapiekaną w plackach z serem.  SKŁADNIKI : 500 g chudego mięsa mielonego 1 cebula 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 papryka czerwona, pokrojona 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 0,5 l bulionu ( może być troszkę mniej ) 1 łyżka ostrego ketchupu 4 ząbki(...)PRZYGOTOWANIE : Na patelni podpiekamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, dodajemy marchewkę i paprykę, chwilkę podpiekamy, następnie dodajemy mięso i ciągle mieszając wlewamy bulion. Prużymy około 10 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki, przecier i całe przyprawy. Danie prużymy na małym ogniu około 15 minut. Do burrito dodajemy na koniec ketchup, fasolkę z zalewą i kukurydzę. Gotujemy co jakiś czas mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa pomidorowa na skrzydełkach 155

seler. Włóż do dużego garnka wraz ze skrzydełkami. Wlej wrzątek, dodaj przyprawy, pokrojoną cebulę. czosnek i laurowy liść. Gotuj bulion przez godzinę. Wybierz skrzydełka i korzeniowe warzywa. Obierz mięso z kości i skórki. Pokrój warzywa i włóż z powrotem do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i śmietanę. Zagotuj zupę, ewentualnie dopraw solą i przyprawami. Na dnie miseczek ułóż porcję mięsa, wlej

codojedzenia
Pulpeciki w delikatnym sosie serowo-pomidorowym 94

jednym słowem po prostu... przepyszny! Polecam, bo to świetna propozycja na szybki obiad, z którego każdy będzie zadowolony. (około 12-16 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki:  400g mięsa mielonego 1 sucha bułka namoczona w mleku   1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko majeranek koperek świeży/suszony papryka słodka i ostra sól, pieprz Ponadto: 1 łyżka oleju mąka(...)obtaczania pulpetów 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego Do sosu: 50g żółtego sera 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Mięso dokładnie wyrobić z bułką odciśniętą z mleka, jajkiem, cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami. Masę mięsną doprawić do smaku i uformować z niej kuleczki - u mnie wielkością przypominające orzech

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania