mięso - 63110 przepisów (strona:1475/4208)

Fit kotleciki z indyka i cukinii (bez jajek i bułki) 226

cukinii 2 łyżki bardzo zimnej wody ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy dobrej jakości Pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Fileta z indyka zmielić w maszynce do mięsa lub rozdrobnić  w malakserze, osolić solą lub ewentualnie jarzynką do smaku, wlać dwie łyżki bardzo zimnej wody i wyrobić mięso. Cebulę i ząbek czosnku obrać, posiekać, cukinię zetrzeć na tarce

Wanilia i Kardamon
Kolorowe Szaszłyki Wegańskie #2 170

fakt, że wielu z nich jest wegetarianami, a nawet weganami. Czerpią siłę z tego, co z natury. Są nawet takie przypadki, że zaczęli odnosić sukcesy, gdy zrezygnowali z mięsa! Pomimo, że trener kazał: "Grillować, grillować, grillować, dusić, gotować mięso❗❗❗" Potem wygrywali i wygrywają do dziś, dokonują tego, czego nikt nie dokonał, biją rekordy... Czego nie wiedzą trenerzy... ❓ Zachęcam do lektur

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jednogarnkowy obiad w 30 minut! Ryż z kurczakiem, papryką i szparagami 540

pieprzem oraz paprykami lub przyprawą do kurczaka), mieszamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano *** *** Paprykę kroimy w kostkę, dokładamy do kurczaka i przez chwilę razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Mięso z papryką zdejmujemy z patelni. Na patelnie wkładamy łyżkę masła, wsypujemy 1 łyżkę ziół prowansalskich oraz 1 łyżkę kurkumy, mieszamy, wsypujemy ryż i wszystko przez chwile razem podsmażamy na małym(...)końcówki i kroimy na kawałki. Pokrojone szparagi dokładamy do ryżu, mieszamy i dalej dusimy całość pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy usmażone wcześniej mięso z papryką, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy razem jeszcze około 2 minuty, aż ryż będzie całkowicie miękki *** *** Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM

Blog z Apetytem
Rosół chiński z pulpetami 189

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński

gotuj ze mną
Leczo wegetariańskie 364

Moje ulubione, zdecydowanie najlepsze leczo wegetariańskie . Przepis na leczo bez mięsa dopracowałam do perfekcji. Bardzo często je robię i uwielbiam jego smak. To danie jednogarnkowe, szybkie, pyszne i proste! Ponieważ z tego przepisu wychodzi cały garnek cudownego leczo, to polecam podać je samo lub z dodatkiem ryżu. Jeśli jadacie mięso, to leczo będzie smakowało świetnie wymieszane z podsmażonymi plasterkami kiełbasy

AniaGotuje.pl
Młoda kapusta z koperkiem, bez zasmażki 177

końcu udało mi się spisać dokładnie jak robię moją młodą kapustkę z koperkiem, bez mięsa. Może być ona dla Was bazą do dodania podsmażonych skwarek, kiełbaski czy innego rodzaju mięsa. Ja lubię taką postną - z dużą ilością koperku. Składniki: - 2 główki młodej kapusty - duży pęczek koperku - 1,5 łyżki masła - 3-4 łyżki soku z cytryny - 1,5-2 łyżki

CookYourself
Klopsy drobiowe gotowane na parze z kurkami 182

Jeśli nie macie gotowanych kurek lub innych grzybów to można dodać pieczarki. Pieczarki muszą jednak być obsmażone lekko na patelni. Woda z grzybów musi wyparować, następnie dodać je do mięsa i zmielić razem. dodać bułkę tartą i posiekany koperek, wymieszać obroty wsteczne 4, czas 3 sekundy wyjąć masę z naczynia miksującego, wymieszać w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. uformować(...)wrzucić posiekany koperek. Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem. sos wylać do dużej miski, wrzucić do niej klopsy. Kaszę włożyć na talerze, polać sosem. Dodać klopsy. Wykonanie bez thermomiksu Mięso, grzyby i cebulę zmielić przez maszynkę z tarczą o dużych oczkach. Dodać wszystkie składniki na klopsy. Dokładnie wymieszać rękoma i uformować klopsy. Radzę sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić

Kuchnia Pokoleń
Schab duszony w kapuście kiszonej 245

Schab duszony w kapuście kiszonej Oprócz tradycyjnego polskiego kotleta schabowego z tej zacnej części mięsa można przygotować potrawy na wiele sposobów, a jednym z pomysłów jest przepis na: schab duszony w kapuście kiszonej, dzięki któremu przyrządzimy pyszny soczysty schab, który zaspokoi podniebienie niejednego smakosza.   Schab duszony w kapuście kiszonej. Składniki porcja dla 3-4 osób: 500g schabu wieprzowego 500g(...)kapusty dodajemy zeszkloną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek i dokładnie mieszamy. Połowę kapusty kiszonej z dodatkami przekładamy do rondla, na niej układamy obsmażone plastry schabu, następnie przykrywamy mięso drugą połową kapusty kiszonej, zalewamy dwiema szklankami wody i dusimy pod przykryciem przez około 40 minut. W razie potrzeby schab duszony w kapuście kiszonej podlewamy dodatkową ilością wody. Pod koniec duszenia

Księga-Smaku
Żeberka w tradycyjny sposób 177

cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać tyle żeby mięso do 3/4 wysokości było przykryte. Gotować na bardzo wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania czasami trzeba podlać odrobiną wody. Ja gotowałam w elektrycznym garnku do wolnego gotowanie. Używając takiego

Kuchnia Pokoleń
Soczyste i chrupiące nuggetsy z kurczaka 616

odkładamy do lodówki na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie do osobnej miseczki wsypujemy mąkę, delikatnie ją solimy i mieszamy. Po kolei obtaczamy w niej kawałki kurczaka – najlepiej mięso nabijać na widelec i moczyć w mące *** *** Mięso smażymy na głębokim tłuszczu, na średnim ogniu, na złoty kolor – przez około 3 minuty z każdej strony *** *** Podajemy z ulubionymi sosami

Blog z Apetytem
Pieczone papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią 195

możliwości wstawiania nowych postów na bloga. Postaram się to naprawić, zobaczymy jak wyjdzie. Dzisiaj danie z papryką w roli głównej. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: 500 mięsa mielonego z szynki 4 czerwone papryki 300 g pieczarek 1 jajko 1 spora łyżka bułki tartej 1 młoda świeża cukinia Sól Pieprz Niewielka ilość oleju Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy(...)przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, wykładamy na sito, posypujemy solą i pozostawiamy aż cukinia puści sok. Na koniec odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę. Z papryk odcinamy górną część i usuwamy nasionka. Do papryk wkładamy

Smaki Ewy
Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze 287

usunięciu szumowin. Gotowy wywar na żeberkach wołowych. Uwagi: 1. Jeśli zamierzasz wykorzystać warzywa z wywaru, np. do zupy, zachowaj ich jędrność w następujący sposób: pogotuj najpierw samo mięso ok. 10 minut na wysokim ciśnieniu po tym czasie otwórz szybkowar, dodaj warzywa zamknij szczelnie garnek i gotuj kolejne 10 minut na wysokim ciśnieniu 2. Jeśli wolisz mniej tłustą wersję(...)dużo kostek lodu do wody, to wywar ostygnie w mgnieniu oka) trzymaj wywar w lodówce do momentu, aż powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Przepisy ze składnikiem: Wywar

Szybko Szybkowar
Zupa buraczkowa z ziemniakami 329

powyższe wskazówki nic Ci nie mówią, zapraszam tutaj . ugotuj wywar ze składników wypisanych powyżej - skorzystaj ze wskazówek w przepisie Wywar na żeberkach wołowych po ugotowaniu wywaru wyjmij z niego mięso i warzywa, cebulę zostaw warzywa z wywaru pokrój w kostkę i odstaw dodaj pokrojone buraki, 1 łyżkę słodu lub parę szczypt cukru i 1 łyżkę soku z cytryny zamknij szczelnie(...)wpłynąć na smak zupy) dodaj mieszankę do zupy, całość dobrze wymieszaj i podgrzej udekoruj zupę zielonym koperkiem, możesz też dodać go do zupy i wymieszać Wywar wołowy po wyjęciu mięsa i warzyw -cebulka zostaje w wywarze. Do wywaru dodaj pokrojone buraczki. Wywar z buraczkami przed gotowaniem według Etapu II. Do ugotowanych buraczków dodaj ziemniaki - przed Etapem

Szybko Szybkowar
FIT Nuggetsy 181

Zdrowsza alternatywa nuggetsów z popularnych sieciowych fast foodów. Pełnoziarnista panierka i 100% mięsa w mięsie. Nuggetsy można również upiec w piekarniku, jednak będą mniej chrupiące niż te smażone na niewielkiej ilości oleju. Polecam serwować je z pieczonymi, domowymi frytkami, surówką oraz bardzo prostym sosem na który przepis podałam niżej.  Składniki na 3 porcje: 500 g piersi z kurczaka Bułka

Czarnawisienka
Zupa gulaszowa z mięsem mielonym 188

obiad warto ją przygotować. Jest banalnie prosta i nie gotuje się godzinami. Polecam!  Składniki : * 2 cebule * marchewka * czerwona papryka * 2 łyżki oliwy z oliwek  * kilka ziemniaków * 400g mięsa mielonego * puszka pomidorów krojonych  * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * sól, pieprz, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, mielona słodka i ostra papryka Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę(...)marchewkę zetrzeć na tarce. Rozgrzać oliwę, przesmażyć warzywa razem ze wszystkimi przyprawami. Dodać mięso i jak straci różowy kolor to całość przełożyć do garnka, dolać wodę i gotować około 20-30 minut pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Ugotować do miękkości. Dodać pomidory i koncentrat. Zupę doprawić. Można dodać 2-3 łyżki słodkiej śmietanki kremówki

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania