mięso - 63110 przepisów (strona:1483/4208)

Soczysty kurczak pieczony w woreczku 163

łyżki wody i wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika . Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 C i pieczemy do momentu , aż skórka nabierze pięknego koloru , a mięso zacznie odchodzić od kości . Dla kurczaka o wadze 1,5 kg to około 1,5- 2 godzin . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub na zimno na kanapkach Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Dorada pieczona z pomidorkami i ziemniakami 158

Magda Dorada to przepyszna ryba o delikatnym, białym mięsie, idealna do pieczenia w całości. Świetnie komponuje się z wszelakimi dodatkami, tak jak w tym wypadku z pieczonymi ziemniaczkami i słodkimi pomidorkami, które podczas pieczenia przechodzą delikatnie jej smakami, czosnku oraz cytryny. Tak przyrządzona ryba, razem z dodatkami to kompletna propozycja na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): 2 wypatroszone, świeże(...)Skrapiamy ją z wierzchu oliwą, układamy plasterek cytryny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut, do chwili aż ryba jest gotowa – najlepiej jest sprawdzić widelcem czy mięso ryby jest białe i wypieczone.   Tak upieczoną rybę od razu podajemy. Na talerzu polewamy ją sokami z blachy.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Klopsiki w sosie pomidorowym 85

smakiem ...  nam też bardzo smakowało. Klopsiki to idealna propozycja na domowy rodzinny obiadek. Przepis wyszperałam na blogu Przy stole . Składniki (na 4 porcje): 800 g mieszanego mielonego mięsa 1-2 czerstwe kajzerki mleko do namoczenia bułek 1 duża cebula 4 łyżki masła 2 jajka zioła prowansalskie pieprz, sól mąka olej do smażenia duża puszka krojonych pomidor(...)natka pietruszki (ja nie miałam ale zastąpiłam ją świeżą bazylią) Wykonanie : Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła, ostudzić i wymieszać z mielonym mięsem. Dodać kajzerkę, rozbełtane jajka, zioła prowansalskie, oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić na jednolita masę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć je dokładnie w mące. Smażyć ze wszystkich stron

cucinare
Niedzielny obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym z ... 113

kawałki po około 250 g, posypać świeżo zmieloną solą morską i pieprzem na dużej patelni rozgrzać 1-2 łyżki oliwy/oleju smażyć polędwiczki z obu stron około 15-20 minut mięso przełożyć do wysmarowanego łyżką oliwy/oleju naczynia żaroodpornego piec około 40-45 minut (do miękkości mięska) co 15 minut podlewając bulionem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st (w termoobiegu(...)mniej) UWAGA! żeby polędwiczki nie były suche po 15 minutach przykryć naczynie żaroodporne sos który powstał podczas pieczenia mięsa zlać do kubka - użyty zostanie do sosu   Sos pieprzowy : na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę dodać zielony pieprz z zalewą a po chwili wlać wino. Całość gotować około 5 minut

cucinare
Kasza gryczana z kurczakiem i szpinakiem 92

niej pokrojoną w kostkę cebulkę oraz drobno posiekany czosnek.  Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, doprawiamy suszonym oregano. Podsmażamy całość do momentu, aż mięso się zetnie. W międzyczasie kaszę zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy co jakiś czas mieszając. Kiedy kasza wchłonie całą wodę - jest gotowa. Kiedy nasze mięso z kurczaka jest już praktycznie gotowe, dodajemy

MamaOskarka
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 341

udane krokiety z kapustą i grzybami. Najlepsze krokiety z kiszoną kapustą i grzybami. Przepisów na krokiety znajdziecie co niemiara, a na różnego rodzaju farsze to w szczególności : krokiety z mięsem, krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym, krokiety z mięsem i grzybami, krokiety z kapustą kiszoną, krokiety z kapustą słodką i tak dalej, i tak dalej...😀  Krokiety na obiad, to dobry

Moja Książka Kucharska
Gulasz cielęcy w sosie słodko-kwaśnym (Spezzatino di vitello in agrodolce) 139

circa 1 ora, mescolando di tanto in tanto. Una volta pronto, regolate lo spezzatino di sale e pepe. Cospargetelo infine con del prezzemolo tritato e servitelo ben caldo. **** PRZYGOTOWANIE Mięso kroimy w kostkę o średnicy 2-3 cm. W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy; szklimy  cebulę  pokrojoną w drobn ą  kostkę. Dodajemy kawałeczki(...)cielęciny, które  podsmażamy do uzyskania złotego koloru. Do mięsa dodajemy suszoną żurawinę oraz śliwki. Całość  zalewamy białym winem, gotujemy dopóki wino nie odparuje.  Na koniec wlewamy ciepły bulion oraz passatę pomidorową. Gulasz gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny, co jakiś czas mieszając. Ugotowany gulasz doprawiamy solą i pieprzem oraz oprószamy drobno posiekaną

La grande e la piccola cuoca
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 176

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła

Korniszonki
Polędwiczki z kurczaka w sosie dyniowym 206

smażenia kurczaka Sposób wykonania: Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Po podsmażeniu mięso przekładamy na talerz a na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekaną drobno cebulę razem ze zmiażdżonym czosnkiem oraz startym drobno imbirem. Smażymy do momentu aż cebula będzie szklista. Dodajemy startą na dużych oczkach(...)tarki marchew oraz dynię. Smażymy przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wrzucamy obsmażone wcześniej mięso, podlewamy wodą i przyprawiamy curry i kurkumą. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę oraz natkę pietruszki i pokrojoną drobno papryczkę pepperoni. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podajemy z ryżem gotowanym na sypko lub makaronem

Qchnia po prostu
pieczone mielone w boczku 106

Niby banalne, ale z nutą szaleństwa. Kotlety mielone faszerowane serem twardym mozarella w otoczce z boczku. Bardzo smaczne i inne niż wszystkie. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego 2 jaja 0,5 szklanki bułki tartej sól, pieprz twardy ser mozarella 10 plastrów wędzonego boczku Mięso mielone należy przyprawić solą i pieprzem, dodać jaja i bułkę tartą. Całość wymieszać. Uformować placuszki

Słodki Zakątek
Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem 145

pieprz do smaku Udziec z indyka przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia na grubych oczkach , razem ze skórą . Można użyć gotowego mielonego ale tam skład jest zawsze doprawiony chemią . Mięso przekładamy do miski , ścieramy do niego cebulę na grubych oczkach tarki . Dodajemy wyciśnięty praską czosnek, jajko , gałkę muszkatołową, 2 łyżki bułki tartej , wodę gazowaną ,miód , sól i pieprz do smaku

Ogrodnik w podróży
Restauracja Rendez Vous (Liptovský Trnovec, Słowacja) 182

kolejką na Chopok. Warto się wybrać. Oto, co zamówiliśmy w restauracji Rendez Vous: Jak widać na powyższych fotografiach zamówiliśmy żeberka, kurczaki i stek w towarzystwie świeżych lub grillowanych warzyw. Mięso było obłędne. Żeberka wprawiły mnie w prawdziwe osłupienie. Mięsa doprawione w punkt, miękkie i soczyste. Stek, choć konkretny bardzo dobrze przygotowany. Normalnie nie można się było do niczego przyczepić. Surówki

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania