mięso - 63110 przepisów (strona:1483/4208)

Galaretka winogronowa 171

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Korniszonki
Szarlotka z pianką i kruszonką 269

Szarlotka z pianką i kruszonką Ciasta z jabłkami można piec praktycznie przez cały rok, ale jesień to czas, kiedy wśród wypieków naprawdę królują szarlotki i jabłeczniki

Korniszonki
15 przepisów na dania z dynią 191

cannelloni  https://frosch.blogspot.com/2016/10/dyniowe-cannelloni-swiatowy-dzien.html Placek z dynią i cebulą - łatwy  https://frosch.blogspot.com/2016/10/placek-z-dynia-i-cebula-szybki-i-atwy.html Pikantna tarta dyniowa z ajwarem - super fit  https://frosch.blogspot.com/2016/10/pikantny-placek-dyniowy-z-ajwarem-super.html Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dyniowa-zapiekanka.html Dynia faszerowana orzechowym risotto  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dynia-faszerowana-orzechowym-risotto.html Dyniowe curry z kuczaka i cukinii  https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowe-curry-z-kurczaka.html Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolada z boczku 145

muszę przekonywać, że domowe wędliny są najlepsze. I choć samodzielne przygotowanie wędliny wydaje się czasochłonne zapewniam Was, że tak nie jest! Pomijając czas na marynowanie i pieczenie przygotowanie samego mięsa zajmuje góra 20 minut. Dziś dietetycznie nie będzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada(...)łyżki musztardy ** Instructions Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na desce chudszą stroną do góry. Wszystkie składniki marynaty rozcieramy w moździerzu. Powstałą pastą z przypraw nacieramy dokładnie mięso z każdej strony. Zwijamy ciasno wzdłuż dłuższego boku i nacieramy z wierzchu musztardą. Tak przygotowaną roladę wkładamy do siatki wędzarniczej. Jeśli nie posiadacie takiej siatki, wystarczy dokładnie i mocno związać roladę

Wędrówki po kuchni
Papryka faszerowana -A nadzienie zostało zrobione z tego co miałam w lodówce 247

Potrzebne są 4 duże papryki ,ściąć czubek papryki i oczyścić Miałam resztki mięsa mielonego wieprzowego i drobiowego usmażyłam na patelni i doprawiłam przyprawami Znalazłam grzybki maślaki – 2 – oczyścić ,drobno pokroić i z cebulką usmażyć Teraz mięso mielone połączyć z grzybkami ja dałam jeszcze serek łaciaty który zalegał w lodówce i wymieszałam wszystko i doprawiłam. Kupiłam jedynie serek mascarpone

Moje Wyroby
Domowa kapusta kiszona w słoikach 170

Kapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty

Korniszonki
Pieczone żeberka Korsarza 107

Pieczone żeberka Korsarza Pieczone żeberka są zawsze genialne . Ja uwielbiam tą część mięsa wieprzowego najbardziej ze wszystkiego Moje chłopaki także nie gardzą , a już szczególnie jeśli jest do nich jakiś ciekawy sos . Poniższy przepis jest moim wytworem . Uwielbiam bawić się w kuchni różnymi przyprawami i składnikami . A jeszcze bardziej lubię gdy efekt tej zabawy powoduje zachwyt domowników

Ogrodnik w podróży
Zupa cheeseburgerowa / Cheeseburger soup 153

Zupa cheesburgerowa – bo ze składnikami, którymi cechuje się najlepszy cheeseburger Pyszna i sycąca, z mięsem mielonym, boczkiem i serem rozpuszczonym w śmietankowym bulionie. Doskonały pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny. Świetna na te chłodne wieczory. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Zupa cheeseburgerowa (5-6 porcji) Składniki: 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę

karmelowy
Zupa grzybowa z pulpecikami 104

ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka suszonego lubczyku 2 łyżki kaszy pęczak 1,5 l bulionu warzywnego 200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy. Grzyby kroimy na paski. Groszek kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Jarzyny ścieramy(...)tarce o dużych oczkach. Czosnek rozgniatamy nożem. Wszystkie składniki smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kaszę i gotujemy przez kwadrans. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Formujemy pulpeciki. Wrzucamy do zupy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, delikatnie mieszamy i gotujemy kolejny kwadrans. Zupę doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Kapuśniak z ziemniakami i kaszą gryczaną 193

rozgrzewającą zupkę. Składniki: 3 litry wody 1/2 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 1 pietruszka 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1 cebula 1/2 kg mięsa wieprzowego 30 dkg boczku 1/2 kg kiełbasy 3 ziemniaki 3 łyżki kaszy gryczanej olej do smażenia sól do smaku pieprz do smaku odrobinę chili Do garnka wlewamy wodę, dajemy kapustę kiszoną(...)marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce, liść laurowy, ziele angielskie, kminek i gotujemy. Cebulę kroimy i lekko podsmażamy, dodajemy mięso wieprzowe i boczek pokrojone w kostkę, podsmażamy i dajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno w garnku. Do kapusty dajemy kaszę gryczaną i gotujemy, jak kasza będzie miękka, dajemy ziemniaki

Kuchnia u Bietki
Leczo warzywne z ciecierzycą 137

Leczo warzywne to coś co mogłabym jeść bezustannie. Czasem daje do niego koncentrat, czasem mięso do tego chilli  - dziś obyło się bez tych składników. Ale w chłodne jesienne wieczory mięso i chilli to idealny duet pasujący do tego leczo. Składniki: 1 cukinia puszka krojonych pomidorów  6 dużych ogórków kiszonych + około 1 szklanka wody spod ogórków 2 czerwone cebule

dlaSmaQ
Marchewka z rodzynkami i cynamonem 153

chociaż jeszcze trochę czasu zajmie dorowadzenie jej do poziomu, jaki chciałabym na początek uzyskać. Dziś z doskoku proponuję pyszną marchewkę jako dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z neutralnymi mięsami - np. filetem kurczaka z patelni grillowej, pieczonym kurczakiem, czy gotowanym mięsem. Lekko słodka i pachnąca. Składniki (4 porcje) -500g marchwi -2 łyżki neutralnego w smaku oleju (rzepakowy, słonecznikowy

Zielona Kuchnia
Ryż zasmażany z kurczakiem i warzywami. Przepis krok po kroku 134

słodkiej w proszku 1 łyżeczka mielonego cynamonu sól, pieprz   Przygotowanie: Na mocno rozgrzanym oleju podsmaż pierś pokrojoną w kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Kiedy mięso się zrumieni dodaj pokrojoną marchew. Po 2 minutach wsyp cebulę pokrojoną w kostkę, kiedy zacznie się karmelizować, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smaż(...)wielu zwolenników, dlatego postanowiłem podzielić się recepturą na  ryż zasmażany z kurczakiem i warzywami . Jeżeli chodzi o mieszankę warzyw możecie używać dowolnej, nawet takiej mrożonej. Mięso zasadniczo też dowolne, warto stosować zawsze podobną mieszankę przypraw to gwarancja sukcesu. Zwłaszcza cynamon, który kojarzy się głównie ze słodkimi daniami tutaj robi kapitalną robotę. Bardzo fajnie

kuron.com.pl
Niepodległa Polska Smakuje czyli zaproszenie do Krakowa 132

wydarzeń towarzyszących targom.       Pawilon „ Niepodległa Polska Smakuje ” zaprasza na V Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR. Dzięki sfinansowaniu tego wydarzenia przez Fundusze Promocji Mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, owczego, mleka , warzyw i owoców, krakowianie którzy przybędą na ul. Balicką 253. Będą mogli obserwować konkurs kulinarny w którym między innymi wezmą udział blogerzy : Ania z bloga(...)szkół gastronomicznych będą rywalizować w przygotowaniu niespodzianek kulinarnych w oparciu o potrawy kuchni regionalnej z Małopolski. Pokazy kulinarne Najlepsi kucharze z całej Polski, pokażą swoje pomysły na wykorzystanie mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego czy owczego. Wszystkich tych potraw będzie można spróbować. Na przybyłych będą też czekać eksperci, którzy wytłumaczą wszystko co związane z w/w produktami.   Zapraszam !   Niepodległa Polska Smakuje

Kuchnia na wzgórzu
Gnocchi di patate, czyli włoskie kluseczki ziemniaczane 136

których przy podaniu zbiera się sos. Smakiem przypominają polskie kopytka. Ich nazwa pochodzi od słowa „gnocco”, co oznacza grudę.   We Włoszech podaje się je z przeróżnymi sosami, mięsami , pesto, albo po prostu polane masłem i posypane parmezanem.  W moim domu najczęściej znikają podsmażane na maśle. Pycha! Polecam.  (około 6 porcji) 1 kg ziemniaków (koniecznie mącznych(...)pieprz gałka muszkatołowa  Ziemniaki należy dokładnie umyć i bez obierania ugotować (*) w osolonej wodzie. Następnie jeszcze ciepłe obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mięsa. Dodać mąkę, jajko, sól oraz pozostałe przyprawy do smaku. Całość szybko, ale dokładnie zagnieść i podzielić na kilka części. Z każdej z nich zrolować wałeczek o średnicy

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania