mięso - 63110 przepisów (strona:1492/4208)

Krupnik 120

około 40 minut. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę, startą na dużych oczkach marchewkę i pietruszkę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy przez 15-20 minut. Wyjmujemy udka, oddzielamy mięso od kości i wrzucamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką

Oryginalny smak
Pieczona karkówka z jabłkami 203

Ostrze natomiast posiada rowki (tzw. ryflowanie) – dzięki temu krojone produkty nie przywierają. Noże typu Santoku określa się mianem noży „trzech cnót”, a to dlatego że są idealne do mięsa, warzyw i owoców. To trio połączyłam właśnie w przepisie. Nóż spisał się na medal – jest ostry, dobrze leży w dłoni i ładnie się prezentuje. Od pierwszego przekrojenia wiedziałam(...)się w ustach, a to zasługa długiego pieczenia w niskiej temperaturze. Można ją podawać nawet dzieciom. Do jej przygotowania potrzebujemy tylko kilku prostych składników. Najważniejszą rolę grają dobrej jakości mięso, jesienne kwaskowe jabłka i cebula. Przepis nie wymaga praktycznie żadnych zdolności kulinarnych – warto spróbować, bo taka karkówka jest pyszna. Pieczona karkówka z jabłkami: 1 kg karkówki wieprzowej 3 kwaskowate

Poezja smaku
Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 179

bulionu lub wody 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso, podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę

Blog z Apetytem
Sznycel wołowy z cebulką 168

cebule olej do smażenia szycli masło do smażenia cebuli Myślę, że całą tajemnicą dobrego sznycla jest odpowiednia marynata. Ja tym razem, zdecydowałam się na przepis ze strony doradca smaku . Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sos sojowy, cukier, pieprz i olej połączyć. Przygotować naczynie do którego należy włożyć mięso, a następnie zalać je marynatą. Dokładnie obtoczyć wołowinę z każdej strony

Świat Domowej Kuchni
Pulpeciki z piersi kaczki z piernikiem, chutneyem śliwkowym i dipem musztardowo- sezamowym 135

jest niepowtarzalna. Przyprawy grają ze sobą i żadna z nich nie wysuwa się przed drugą. To kompozycja idealna. Grzechem byłoby smakować pierniki tylko od święta i tylko na słodko. Mięso kaczki wspaniale podkreślone piernikowym aromatem. Łap za patyczki i rozpływaj się z przyjemnością. kacze piersi - 2 szt. kmin rzymski - 1/2 łyżeczka kolendra nasiona 1/2 łyżeczka cynamon - 1/2 łyżeczki imbir mielony(...)płatkach  - 1 szczypta 2 białka ubite na sztywno sos sojowy 1 łyżeczka ząbek czosnku sól 1 łyżeczka 1 piernik Katarzynka z Fabryki Cukierniczek Kopernik starty na drobnych oczkach Mięso zmielić wraz ze skórą. Doprawić solą, sosem sojowym, cynamonem, goździkiem, anyżem, chili. Dodać starty pierniczek.posiekany czosnek oraz ubite białka. Zwilżonymi rękami robić małe pulpeciki. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym

AZgotuj!
Solony koperek na zimę 145

Solony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie

Korniszonki
Pasztet z cukinii z pieczarkami 326

pietruszki. Pieczarki zaś na pewno mogą być zastąpione grzybami leśnymi np. prawdziwkami, podgrzybkami lub rydzami. Pasztet tak posmakował moim domownikom, że nawet zagorzały mięsożerca podczas obiadu nie domagał się mięsa. Pałaszował w milczeniu i to oznaczało, że mu smakowało. Pasztet dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu. Dla mnie bardzo smakuje z dodatkiem białego sera, ale można(...)podać z podsmażonym kurczakiem lub innym mięsem. Ciekawa jestem, czy robicie takie warzywne pasztety i czy one wam smakują? Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 40 minut + pieczenie Składniki na pasztet z cukinii z pieczarkami: (foremka 28 cm x 8 cm x 6 cm i 22 cm x 10 cm x 6 cm) duża cukinia lub 2 małe 700 g pieczarek

Kuchcik gotuje
Naleśniki o smaku pizzy 304

około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni. Smażymy do mocnego zrumienienia *** *** Naleśnika przewracamy na drugą stronę i również smażymy do zrumienienia *** *** Mięso z kurczaka kroimy w drobną kostkę, polewamy niewielką ilością oleju, obsypujemy przyprawą i smażymy do zrumienienia *** *** Mięso zdejmujemy, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę *** *** Pieczarki kroimy w plasterki

Blog z Apetytem
Pikantna zupa z ciecierzycą, pomidorami i kiełbasą 105

doskonale syci i rozgrzewa, więc przypomnijcie sobie o niej w chłodniejsze dni. Możecie zabielić ją śmietaną, ale ja czasami wolę treściwe jedzenie w odrobinę lżejszej wersji. Polecam!  mięso na wywar 1 puszka ciecierzycy 3-4 ziemniaki 2 pomidory 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1-2 łyżeczki(...)łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz  Dodatkowo:  2 kiełbaski (u mnie śląskie z szynki - Henryk Kania ) Ponadto: 3 łyżki oleju Opcjonalnie: śmietana do zabielenia   Ugotować wywar na mięsie z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i odrobiny soli. Do garnka z wywarem dodać pokrojone ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera. Cebulę posiekać, pomidory bez skórki (**) pokroić w kostkę, a czosnek

Di gotuje
Zupa chrzanowa 162

miała krem z dyni, ale chciała wypróbować tą i tak jej posmakowała, że zjadła ze mną na spółkę miskę. Do zupy dodałam marchewkę, ziemniaki, białą kiełbasę i jajko, oraz mięso z kurczaka na którym zrobiłam wywar :-) Polecam i miłej środy Wam życzę :-) Składniki: 1,5 litra bulionu (na udku z kurczaka) 4 średnie ziemniaki 4 marchewki biała kiełbasa (ilość wedle(...)sztuk) 3-4 łyżki startego chrzanu  100 ml śmietanki 18 % majeranek sól pieprz  jajka 1. Na udku z kurczaka gotujemy bulion. Po ugotowaniu udko wyjmujemy, studzimy, obieramy mięso, które później dodamy do zupy. W międzyczasie gotujemy jajka. 2. Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Gotujemy. Jak warzywa będą robić się miękkie dodajemy pokrojoną białą

kruche babeczki
ZAPIEKANE OMLECIKI Z NIESPODZIANKĄ 186

rodzinki.Zapraszam.Grzyby suszone możemy zastąpić np.grzybkami shitake. Omlety: ******************** 8 łyżek mąki pszennej 4 jajka 1/2 l.mleka lub wody szczypta soli masło do smażenia i do formy Farsz :  ****************** 20 dag.mielonego mięsa z kurczaka 2 dag.suszonych grzybków 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 dag.mąki 1 szkl.šmietany 1 mała cebula Olej 3 łyżki startego żółtego sera i 0.5 kostki twarogu białego(...)imbir papryka sypka słodka *******************************  Farsz -  1 . Grzyby namoczyć , odcedzić , pokroić w kawałki. 2 . Cebulę obrać , posiekać. 3 . Olej rozgrzać na patelni , wrzucić cebulę , zeszklić. 4 . Dodać mielone mięso z kurczaka i grzyby , przyprawić solą , imbirem i papryką sypką , wymieszać . Dodać do farszu , wymieszać .Dusić 5 minut.  Omlety - 1 . Jajka mocno roztrzepać , wlać mleko , dodać mąkę i szczyptę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Żeberka w glazurze z coca coli / Coca cola glazed pork ribs 251

Dziś przedstawiam przepis na rozpływające się w ustach żeberka w glazurze z coca coli, które są banalnie łatwe w przygotowaniu. Soczyste mięso w słodkiej glazurze z coca coli, ketchupu i sosu sojowego na pewno znajdzie sobie fanów w każdym domu. Podałam je z pieczonymi warzywami w pomidorach i wyszło bosko. Jeżeli jesteś fanem żeberek, polecam także te z grzybami

karmelowy
Jabłecznik z Podkarpacia 213

Tradycyjny jabłecznik Ten przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania