mięso - 63110 przepisów (strona:1487/4208)

ZUPA HAMBURGEROWA 147

mnie malinowe sól, pieprz chili mielone natka pietruszki 2 szklanki bulionu warzywnego ( opcjonalnie)  Wykonanie: * Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek, gdy zacznie się przyru: mieniać dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, obsmażamy aż do zrumienienia mięsa.  * Całą zawartość patelni przekładamy do garnka. Wrzucamy obrane ze skórki, pokrojone pomidory, pokrojone w kostkę papryki oraz seler, doprawiamy chili wedle

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z szynką i żółtym serem 400

Sałatka z szynką i żółtym serem to bardzo prosta, składająca się dosłownie z kilku składników sałatka. Idealnie się sprawdzi na każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi czy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Ananas z kurczakiem 213

kostkę. Dodać olej lub oliwę oraz przyprawy: paprykę słodką, czosnek, curry oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać całość dokładnie, a następnie usmażyć na patelni (ewentualnie można zamarynować mięso wcześniej i przechowywać je przez kilka godzin w lodówce – dzięki czemu mięso ładnie przejdzie przyprawami i będzie lepiej smakować). Plastry ananasa pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Marynowane pieczarki

Kulinarne Przeboje
Tortellini zapiekane w sosie z kurczakiem i szpinakiem 324

parmezan. Dopraw sos solą i pieprzem. Wsyp tortellini i gotuj sos przez 4 minuty. Po tym czasie tortellini powinny być al dente. Na patelni rozpuść resztę masła. Pokrój mięso kurczaka w kostkę i zrumień. Dodaj mięso do sosu wraz ze szpinakiem, wymieszaj i przełóż do natłuszczonej i żaroodpornej formy. Danie przygotowane do tego momentu można wstawić do lodówki i zakończyć

codojedzenia
Pasztet z pieczarkami 104

naszych stołach.  Prawdziwy pasztet to świetna propozycja zimnej imprezowej przekąski na domowych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 1kg ugotowanego mięsa z udek kurczaka 400g pieczarek 1 ugotowana marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła sól pieprz oliwa i bułka tarta(...)Wykonanie: 1. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Jedną cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i chwilę dusić pod przykryciem. 2. Ugotowane mięso z udek, marchew, namoczoną bułkę, pieczarki z cebulą i czosnkiem, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia. Do masy mięsnej dodać jajko, wyrobić na jednolitą masę, następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto czekoladowo-różane 159

Ciasto czekoladowe znane jest w wielu wariantach. Ten przepis to połączenie mocnego smaku czekolady z nutą róży. To prawda, ciasto jest dość ciężkie i wilgotne, ale

Korniszonki
Szkockie rolady z szynki wieprzowej 164

Szkockie rolady z szynki wieprzowej Smakowite szkockie roladki z mięsa tak wdzięcznego jak szynka wieprzowa . Oczywiście wdzięcznego, jeśli jest dobrze traktowana , jeśli nie .. cóż niczym zaniedbana żona, bywa żylasta i trudna w obyciu , czepliwa i twarda .. Ale gdy ja popieścić .. niebo w gębie Ciekawa potrawa ze Szkocją mająca tylko tyle wspólnego , że pomysł na nią powstał podczas oglądania Marii królowej

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone w sosie koperkowym 3717

mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz(...)łyżki mąki 3/4 szklanki śmietanki 30% 1 pęczek koperku 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut

Szefowa kuchni
GRILLOWANY KURCZAK Z KUSKUSEM 128

czosnku mielony imbir tak z pół łyżeczki mała cukinia 2 łodygi selera naciowego szklanka kaszki kuskus bulion drobiowy sól łyżeczka oliwy natka pietruszki WYKONANIE Na początek przygotowujemy marynatę do mięsa czyli oliwę wlewamy do garnuszka dodajemy czosnek,sól,kurkumę i imbir.Mieszamy.Taką marynatą nacieramy pokrojone mięsko i wstawiamy na 30 min.do lodówki. Po tym czasie mięso grilujemy na rozgrzanej suchej

Mała w garnku miesza
Leczo z indykiem i pieczarkami 202

Papryki pokroić w większą kostkę. Cukinię i pieczarki w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko zeszklić cebulę i pod koniec dodać czosnek. Dodać indyka i podsmażyć ze wszystkich stron. Mięso przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć al dente papryki z cukinią. Pod koniec dodać pieczarki i jeszcze chwile podsmażać aż pieczarki częściowo odparują.  Całość zalać bulionem dodać(...)mięso, przecier pomidorowy, suszone pomidory i dusić do momentu aż płyn częściowo odparuje. Gotowe danie doprawić do smaku solą, pieprzem. Można podawać w sosie własnym lub zagęścić wg uznania mąką rozmieszaną w zimnej wodzie

Ala piecze i gotuje
Restaurant Week - Powidok - Restauracja autorska 119

Niedźwiedzki. Podczas tastingu ambasadorskiego próbowałam mięsnego menu, ale muszę przyznać, że i wegetariańskie wersje dań robiły niesamowite wrażenie - aromat jaki rozsiewały był po prostu boski, więc jeśli nie jadacie mięsa, to i bezmięsne propozycje popieszczą Wasze kubki smakowe. Zacznijmy od przystawki: 👉 Makrela / zielony groszek / jabłko / wędzona maślanka / szczypiorek / wasabi Pięknie podana, aromatyczna i delikatna przystawka. Makrela króluje obecnie w jesiennym(...)jest prawdziwy majstersztyk! Dobrze przyrządzone policzki wieprzowe to nie lada rarytas, ale w towarzystwie tak aromatycznego demi glace podkręconego anyżem i cynamonem po prostu rozwala system! Wspaniała tekstura mięsa i udane połączenie dodatków, pasował tu i szpinak i boczniak. Forma podania ziemniaka w chrupiącej kuleczce z dodatkiem gorczycy zaskakująca i zachwycająca! Taki prosty, ale chrupiący dodatek kojarzył mi się nieco

Cooking Monster
KARTACZE Z MIĘSEM + FILMIK 122

Kartacze to potrawa regionalna na Suwalszczyźnie i Podlasiu. Znane na Litwie pod nazwą cepeliny. Pyszne, sycące kluski, nadziane mięsem i okraszone tłuszczykiem, smakują nie jednej osobie.  SKŁADNIKI :   2 kg ziemniaków zważonych po obraniu ( najlepiej mocno skrobiowych ) 2 łyżki z czubkiem mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko  500 g mięsa z rosołu, zmielonego z ugotowaną jarzynką

Kulinarne Fantazje Marioli
Hity Niedzielnego Kucharza: 5 typowych i nietypowych pizz 128

PIZZA MARGHERITTA… NA CIEŚCIE Z KURCZAKA Tak, nie przesłyszeliście się, nie chodzi o pizzę z kurczakiem, ale o pizzę na cieście z kurczaka. Na margherittcie przecież nie ma drobiowego mięsa:) Czytaj dalej PIZZA DIAVOLA NA CIEŚCIE Z KALAFIORA Wygląda jak pizza, smakuje jak pizza, ale jest znacznie zdrowsza od klasycznej wersji. Różni się od niej spodem, zrobionym z ciasta kalafiorowego(...)trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie! Czytaj dalej PIZZA Z RESZTKAMI Z KURCZAKA Pizza – to idealny sposob na mięso z rosołu. Zapieczony na cienkim cieście gotowany kurczak nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. I jest pyszny! Czytaj dalej Artykuł Hity Niedzielnego Kucharza

Niedzielny kucharz
Karkówka duszona z cebulą 131

naprawdę pyszny obiad, którym zachwycali się moi domownicy. To miód na moje serce. Bardzo cieszy mnie to, kiedy coś co przygotuję jest odbierane z takim apetytem! :) Karkówka - to przepyszne mięso, które nie potrzebuje wiele, aby smakowało najbardziej wybrednym. Wystarczy dodać kilka przypraw, których pochodzenie jest niezwykle ważne oraz w moim przypadku cebulę nadającą świetnego smaku, słodyczy i wyrazistości. Liść laurowy(...)wraz z liściem laurowym i tymiankiem. Cebule kroimy w półplasterki i dodajemy do karkówki, w momencie kiedy ta zrobi się miękka, a cała woda odparuje. Cebulkę chwilę przesmażamy z mięsem i ponownie dodajemy odrobinę wody, sól oraz pieprz. Dusimy pod przykryciem około 15 minut, aż cebula całkowicie zmięknie. Na koniec dodajemy masło i takim oto sposobem powstaje nam pyszny

MamaOskarka
Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami 142

Składniki: 4 papryki 1 woreczek kaszy/ryżu 6szt pieczarek 1 cebula 100g mięsa mielonego  ser żółty 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka oleju sól, pieprz Przygotowanie 1. Kasze ugotuj według instrukcji na opakowaniu 2. Między czasie na patelni rozgrzej olej i zarumień pokrojoną w kostkę cebulę. 3. Dodaj mięso mielone i przypraw do smaku. 4. Na sam koniec dorzuć

FITBUuK

Proponowane wyszukiwania