Jakiś czas temu przeczytam “ Dietę paleo po polsk u”. Bardzo podobają mi się sposoby na zdrowsze zamienniki w ulubionych potrawach, które jemy na co dzień. Ponieważ często jem na śniadanie grzanki z serem i pesto, to tym razem zamiast chleba będzie dynia piżmowa. Dynia jest prosto z mojej działki. Wprawdzie nieco namieszałam z nasionami w tym roku, bo miałam
Ugotowane pozamiatanepiękne zdjęcia na blogu Majeczki. Swoją wersję postanowiłam wzbogacić o orzechy, które uwielbiam. Tak przygotowaną nutellę możemy wykorzystać do ciast i naleśników, ale możemy też zjeść z nią pyszne śniadanie. Uważajcie tylko, by jej nie przypalić w trakcie przygotowania. A o to nietrudno, zwłaszcza jak dosypiemy orzechy. Nie odchodźcie od garnka! Składniki: 1½ kg śliwek węgierek ½ tabliczki mlecznej
Kuchnia w czekoladzieZ reguły omlet to u mnie klasycznie i prosto jajka rozmieszane z płatkami, otrębami i siemieniem lnianym lądują sobie na patelni, a potem polewam jogurtem naturalnym
Cynamonowe szczęścieDziś mam dla Was wypiek, który bardziej nadaje się na śniadanie czy kolację niż deser. Jesienią częściej sięgamy po drożdżowe, które w połączeniu z kakao czy szklanką mleka jest idealne na osłodę pochmurnych dni. Tym razem dla odmiany wieniec upiekłam z trzema nadzieniami: powidłami, nutellą i masłem orzechowym. To właśnie ono nadało charakterystycznego smaku. To ciasto upiekłam
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawstawiamy do piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu możemy opruszyć ciasto cukrem pudrem. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Szarlotka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSałatka z burakami pieczonymi Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą. Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą, zagościła najpierw u mnie w pracy na drugie śniadanie, a potem w domu na kolację. Oj, zakochałam się w tym smaku. Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą ( dla 4 osób ) 2 podłużne buraki 15 dkg gorgonzoli łyżeczka nasion
Kuchnia na wzgórzuDostałam mnóstwo wiadomości z prośbą o przepis. Dzisiaj słodki poniedziałek, więc na życzenie będą domowe ciasteczka bananowe z nasionami . Musisz je zrobić koniecznie - są świetne dla dzieci na drugie śniadanie lub podwieczorek. Lila częstuje nimi dzieciaki w przedszkolu, m ąż z chęcią takie ciacha zabiera do pracy. Ha, nawet sam sobie je robi! - w ilości hurtowej, żeby wystarczyło
lady-och-mistrzyni.blogspot.comumówmy się - na taką grzankę można położyć prawie wszystko. SMoże być serowo, ziołowo, warzywnie, mięsnie..;D Ja uwielbiam pomidorową wersję z mieszanką ziół i przecierem pomidorowym. Polecam na przystawkę, śniadanie, kolację, ciepłą przekąskę na imprezie. Do ich przygotowania wykorzystałam (jakże by inaczej;) włoski chlebek - ciabattę. Składniki: 3 małe ciabatty pokrojone - wyszło 12 lekko skośnych kromek 100 g przecieru pomidorowego
Zasmakuj Kuchniwierzchu układamy gęsto maliny, delikatnie je dociskamy do kremu. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemoże tonie w pieleszach do południa :) Dzisiejsza niedziela nie obfitowała specjalnie w słoneczne promienie, ale pachniała cynamonem i śliwkami, których ostatnią paczkę wyszperałam w zamrażalniku. Słodkie drugie śniadanie, albo zwieńczenie niedzielnego obiadu. Cobbler się kłania :) Cobbler ze śliwkami Potrzebujesz: ok. 300- 400g śliwek ( mrożone lub świeże) 1/4 szkl. cukru 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki cynamonu *** 1/2 szkl. cukru
Kuchnia w Słońcu Skąpanapazurem czasu, ale wciąż w świetnej formie, żeby jej używać. Toteż używałam i zachwycałam się ( tak, można zachwycić się starą patelnią!) za każdym razem ;) Czas niespiesznie płynął przy dłuuuugich śniadaniach i kolacjach przy świetle słońca coraz niżej zwisającego nad pastwiskiem. Z patelnią na stole rzecz jasna :) Albo na kuchennym drewnianym blacie, który też zaskarbił sobie kawałek mojej uwagi
Kuchnia w Słońcu Skąpanasłodki. Można go zrobić niezależnie od pory roku. Jest to ważne szczególnie teraz, kiedy na naszych stołach pojawiają się cięższe i bardziej zawiesiste potrawy. Koktajl jest świetnym dodatkiem do śniadania lub jako zdrowa przekąska ( przepitka chyba bardziej w tym wydaniu ;P ). Oprócz słodkich owoców zawiera również świeży szpinak, który wypycha nam szklankę po brzegi swoimi zdrowotnymi właściwościami: witaminą
Kuchnia w Słońcu Skąpanastole. Cały rok czekam na ten niewielki dodatek do świątecznych potraw. Kiedyś pojawił się na naszym stole jako kulinarny eksperyment i od tego czasu nie ma bez niego wielkanocnego śniadania :D Faktem jest, że przecieranie jajek przez sitka wymaga odrobiny więcej czasu i nie jest to ciekawy etap przygotowywania sosu, ale gdy tylko uda Wam się przez niego przebrnąć
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPrzepis na podstawowe, pełnoziarniste naleśniki przyda się każdemu z nas. Jest to baza, przepis od podstaw. Zamiast zwykłych pszennych naleśników z serem i dżemem, możemy
Czarnawisienka