Wami przepisem na jedną z nich. Głównym składnikiem jest tuńczyk w sosie własnym oraz mnóstwo dodatków, które jako całość tworzą bardzo fajną kompozycję smakową :) Przygotowanie takiej pasty na śniadanie, czy kolację to raptem 10 minut pracy i gotowe :) Plusem jest na pewno to, że składniki są proste, a zdecydowaną większość z nich każdy z nas ma zawsze pod ręką
MyCookBook.plMięciutkie, owocowe drożdżówki z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów włoskich. Zawinięte tak, że wszystkie składniki są w każdym kęsie. Idealne na słodkie śniadanie w jesiennym klimacie :) 25 g drożdży 1/4 szklanki cukru 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklaki oleju rzepakowego 2 jajka 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 300 g miękkich jabłek 300 g masy kajmakowej 1/3 szklanki orzechów
https:KKuchniaMniamkuchni. Xavier ma też romans z piękną Valerie, szefową najsłynniejszego przewodnika kulinarnego. Mieszka w pięknym i dostatnim Luksemburgu, gdzie prowadzi własną restaurację. Bywa zapraszany na wykwintne kolacje i prywatne śniadania, na których je się fois gras, kapłona i ortolana. Nie można go nie lubić, bo ma sporo ludzkich wad. Podobnie jak ja, ma też czasem nie przechodzącego smaka
Ugotowane pozamiataneCiasto wybrałam do wspólnego wypiekania z innymi osobami w Wypiekaniu na śniadanie. Ciasto okazało się pyszne, puszyste tylko problem polegał na tym że oryginalny przepis był trochę nieścisły. Ja ciasto upiekłam,inspirując się oryginałem i z całą powagą sytuacji piszę że przepis przeze mnie sprawdzony jest idealny i możecie spokojnie piec ten wieniec i zajadać się pysznym ciastem
Moje Małe Czarowanieksiędza i schować się w domach przed przemarszem duchów i dusz przez łąki i pola. Pomijając powód jego pieczenia, polem przygotować go u siebie z myślą o słodkim śniadaniu :) Oryginalnie chleb jest z suszonymi porzeczkami (podobnie do chleba, który piekliśmy w piekarni Amber w lipcu tego roku). U mnie zabrakło suszonych porzeczek, więc zastąpiłam je żurawiną. Użyłam też
Weekendy w domu i ogrodzieprzeszkadza, bo najważniejsze dla mnie jest to, że do każdej receptury jest zdjęcie. A te jak zawsze są piękne. Książka została podzielona na kilka rozdziałów: Razem w kuchni Śniadanie Witaj, szkoło! Nie lubię warzyw Zupa to podstawa Mamo, pić! Podwieczorek Czas na piknik Moje urodzinki Czas dla mamy! Podziękowania Przeliczniki kuchenne Indeks potraw We wstępie Zosia pięknie wprowadza
Mienta blogbabeczek z czekoladą. To takie preludium do piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 14-15 szt 100 g miękkiego masła 170 g cukru 2 jajka skórka otarta z jednej sporej pomarańczy 180 g mąki
Posadzone i zjedzoneSzakszuka to potrawa, która jest niezwykle popularna w Turcji oraz Izraelu. Banalnie prosta - niezwykle smaczna. Tradycyjna wersja, czyli ta, którą podaje niżej składa się jedynie
Czarnawisienkawody świeżej lub rosołu. Jak zjeść baked beans? Jest kilka dobrych i sprawdzonych sposobów – same, z pajdą chleba. Rozsmarowane na toście – z jajkiem sadzonym. Jako dodatek do angielskiego śniadania – kiełbasek, frytek, wafli i sadzonego jajka. Albo po prostu jako warzywny dodatek do dowolnego mięsa. UWAGA! Z tej ilości składników… wychodzi baaardzo dużo fasolki. Na tyle dużo, że łatwo
Karo in the KitchenPyszny deser dziś mam do przedstawienia. Budyń jest mega czekoladowy i bardzo pachnący, jest bardzo zdrowy. Polecam na deser albo na śniadanie. Cały szkopuł polega na ugotowaniu kaszy jaglanej a potem już z górki. Czekoladowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWarszawy i szukam na siłę miejsc lepszych, bardziej klimatycznych, bliższych mojemu sercu. Nie wiem ale na pewno mogę polecić to miasto w drodze w Bieszczady. Zatrzymać się, pozwiedzać, zjeść śniadanie w bardzo kultowej i sympatycznej kawiarni "Hola lola" .Miejsce urokliwe ze stolikami przy oknie. Idąc już tropem kulinarnym kawa w/w miejscu ciut "rulowata" a cisto brownie suche
pieprzny smaczekDziś proponuję prostą smaczną owocową przekąskę w sam raz na drugie śniadanie, lub podwieczorek :) Kolor tej gruszki tak mnie zachwycił, że postanowiłam ją potraktować trochę inaczej, niż tylko schować w kieszeń, a później w razie głodu pochłonąć w pośpiechu między zajęciami, albo na zakupach ;) Tak właśnie powstało to danie. Składniki: 3 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 czerwona gruszka garść
Quinoa Raz!dyniowy krem z tofu z kakaową pajęczyną ;)~ Bez względu na to, czy Halloween się obchodzi, czy nie, zjedzenie śniadania wpisującego się w tę tematykę złym pomysłem nie jest, zwłaszcza jeśli jest ono takie smaczne! :) Jakiś czas temu przyszła do mnie paczka ze sklepu internetowego biogo.pl W sklepie znajdziecie masę produktów - od spożywczych po kosmetyki . Zapraszam Was do przeczytania
breakfast of dreamsNajprostsze omlety na świecie. Z wiejskich jajek, z szynką, pieczarkami i pomidorem. Idealne na syte śniadanie! Na 1 szt: 2 łyżki masła 2 jajka 2 łyżki mleka Sól Pieprz Kilka plastrów szynki 1 pomidor 2 pieczarki Szynkę oraz pomidora kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko. Energicznie mieszamy trzepaczką Az powstanie nam jaśniejsza piana
VioletoweKucharzenietygodniu w Wypiekaniu na śniadanie został zaproponowany przepis na chlebek zawijany z ziołami i serem. Wyglądał pysznie, więc długo się nie zastanawiałam i upiekłam go. Skorzystałam z zieleniny dostępnej u rodziców na grządkach, ale Wy możecie wzbogacić swój chlebek o świeże zioła w postaci bazylii czy oregano. Wypiekały razem ze mną: Iza, Dorota, Nina
Pasja Smaku