zupka,ale w oko wpadły mi te klopsiki z makaronem , wyglądające jak ośmiorniczki.Super pomysł.polecam. bulion kilka ziemniaków marchewka, pietruszka listek, ziele sól,pieprz 25 dkg mięsa mielonego makaron spaghetti [ kilka nitek makaronu] 1 cebula 1 jajko majeranek sól, pieprz do smaku koper Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do bulionu , dodać również warzywa
Moje domowe kucharzenieniewielka czerwona papryka 20g rodzynek Sos: 1 łyżka dobrej jakości oliwy lub ulubionego oleju sałatkowego (do stosowania na zimno) 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka keczupu sól i świeżo mielony pieprz do smaku Kalarepy obrać cienko ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Podobnie łodygi selera, umyć
Dietologłyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki kminu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Do brukselki: 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przepłucz i osusz cieciorkę. Umyj i osusz brukselkę. Większe główki przekrój
Niedzielny kucharzmimo to bardzo wiosenny i kolorowy. Tortownica 25 cm Składniki: ciasto 1 jajko 1 łyżka wody 50 g cukru 100 g masła 100 g orzechów mielonych laskowych 150 g mąki masa 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 16 łyżeczek żelatyny 0,5 l gorącej wody 4 żółtka 4 białka 300 g cukru 80 ml koniaku
Niezły Młynekostatki zimowego czasu :) Po raz kolejny polecam więc Wam "Retro Kuchnię" Ani Włodarczyk, moja nie tylko dzisiejszą inspirację :) 300 ml(?) czerwonej soczewicy 1 litr wywaru warzywnego po łyżeczce mielonego kuminu i nasion czrnuszki 1 cebula sól, pieprz Soczewicę przepłukujemy ciepłą wodą. Cebule siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dorzucamy czarnuszkę i kmin i smażymy minutę. Wsypujemy soczewicę, mieszamy
Dzieje kuchennej Wiewióryvirgine puszka krojonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 10 filetów anchois szklanka czarnych oliwek 2 łyżki kaparów garść posiekanej natki pietruszki odrobina suszonego oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie Makaron ugotowałem w dużej ilości wody z solą oraz kilkoma łyżkami oliwy al dente. Sos: papryczkę posiekałem na bardzo drobniutkie kawałeczki, podobnie obrany czosnek. Na patelni
R'n'G Kitchenmoże zabraknąć na świątecznym stole. Składniki: Spód: 120g masła 170g mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 5 jajek 170g cukru pudru 4 łyżki budyniu śmietankowego 1 szklanka likieru jajecznego Polewa: 300ml likieru jajecznego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanka wody 3 łyżki startej białej czekolady
Szalona Kuchnia Ewelinytutaj , a przepis ma babeczki z matchą znajdziecie tu . Składniki: Naleśniki: 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 2 łyżeczki japońskiej herbaty matcha 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego 3 łyżki cukru pudru 1 1/4 szklanki mleka roślinnego Nadzienie: słodka pasta z fasoli adzuki według tego przepisu Wykonanie: W misce mieszamy suche składniki. Dolewamy mleka
Lamarida.plsprawność intelektualną. Dietetyczne kotlety pieczarkowe są proste w przygotowaniu i nie zawierają wielu sadników, dzięki czemu nie są skomplikowane. Można je podać same ale również jako zamiennik zwykłych kotletów mielonych do obiadu. Z podanego przeze mnie przepisu, dietetyczne kotlety pieczarkowe wychodzą wilgotne z wyraźnym aromatem pieczarek, który ja osobiście uwielbiam. DIETETYCZNE KOTLETY PIECZARKOWE: 500g pieczarek 5 jajek (4 ugotowane
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiwykorzystania w kuchni orientalnej. Dzisiaj przygotowałam przepis z ich użyciem. Jeśli lubicie kuchnie tajską czy chińską, to ten przepis jest dla Was. Gorąco polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżki kaszy manny 2 łyżki posiekanej kolendry 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne 3 łyżki oleju kokosowego Składniki na sos: 6 łyżek
Gosia gotujeszybką wiosnę, która już podobno się zbliża. Zupa również sprawdzi się o okresie letnim kiedy papryki będzie pod dostatkiem. Polecam, smaczna i pożywna zupka 🙂 Składniki 500 g mięsa mielonego wołowego 2 duże czerwone papryki 1/2 średniego pora 1 marchew 1 pietruszka 1/2 … Czytaj dalej Zupa paprykowa
gotuj ze mnąMakaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼ szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć
Tradycyjna Kuchniawprawdzie danie dietetyczne, ale za to sprawi nam dużo radości na Wielkanoc i będzie zdobić nasz wielkanocny stół. Składniki na paschę orzechową kilo serka naturalnego lub wiaderko twarogu mielonego na sernik (1 kg) opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) łyżka cukru z prawdziwą wanilią i kardamonem – u mnie Kamis 3 czubate łyżki miodu 3 czubate łyżki masła orzechowego
Ugotowane pozamiatanecały sernik był bez pieczenia. U mnie w tortownicy, o śr. 25cm. Składniki: - ciastka maślane (do wyłożenia spodu i na wierzch ciasta, u mnie ok.150g) - 1kg dwukrotnie mielonego twarogu lub 1,100g sera b.gęstego (u mnie Mój Ulubiony Wieluń, stąd taka ilość 2x450g+200g) - 250g masła - 4 jajka (dałam 5 mniejszych) - 2 opakowania budyniu waniliowego
Smaczne Zdrowe