Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło, cukier, jajka, mąkę, na końcu dodać skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać. Piec ok 7-8 minut. MASA SEROWA: 800 g twarogu (mielonego 3-krotnie lub gotowego z wiaderka) 100 ml kremówki 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja wanilia Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do sera, utrzeć razem
Z Marcepanemzagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciastem wykleić dno tortownicy i podpiec w piekarniku ok 10 min masa: 1200 dag tłustego mielonego twarogu 1 szkl cukru pudru 200 g białej czekolady 6 jaj 400 ml śmietany kremówki cukier waniliowy szczypta soli Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać śmietanę kremówkę
Z Marcepanemprzepisów na serniki, ja wybrałam sernik na bazie słodkiego mleczka, które uwielbiam :) sernik jest idealny na przyjęcia dla dzieci i na pewno zrobi furorę , polecam ! 750 g mielonego twarogu ( 3 -krotnie) 3 jaja 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego wanilia 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 różnych barwników ( najlepiej w proszku) Ser utrzeć z jajkami
Z Marcepanemzredukować. Przecedzić przez sito, dodać ocet i czekoladę, wymieszać, trzymać w cieple. Piekarnik nagrzać do 180°C z termoobiegiem. Mięso (wyjęte przynajmniej godzinę wcześniej z lodówki) obsypać solidnie grubo mielonym pieprzem i grubą solą. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i przez kilka minut rumienić z każdej strony. Na koniec włożyć masło i kiedy się rozpuści, patelnię przechylić
stajnia gołębie od kuchniProste i pyszne danie z bażanta . bażant , sól, pieprz, trawa żubrowa suszona mielona, tłuszcz (u mnie gęsi), 2 -3 owoce jałowca, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml bulionu drobiowego (u mnie z kaczki), Bażanta oczyścić, pokroić na pół lub na 4 części (zależy od wielkości ptaka), oprószyć solą i trawą żubrową. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym
królestwo garówskorzystajcie z przepisu na ciasto marchewkowe z orzechami pekan. Ciasto marchewkowo cukiniowe Składniki: foremka z kominkiem o pojemności 1,5l 300 g pszennej mąki 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody spożywczej ½ łyżeczki soli 125 ml stopionego masła 3 jajka, medium 100 ml syropu klonowego 1 łyżka waniliowego cukru, prawdziwego 180 g muscovado
codojedzeniarównie szybko znika, no czego chcieć więcej? Cytrynowe ciasto z makiem składniki: 200 g mąki owsianej 125 g miękkiego masła 125 g ksylitolu (można dać mniej) 125 g mielonych migdałów 30 g niebieskiego maku 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 cytryny do dekoracji 1 białko cukier puder sok z cytryny - opcjonalnie mak migdały w płatkach wykonanie: Masło
Przysmaki Karolkidelikatny i bardzo lekki serniczek waniliowy na herbatnikach. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm * - 1 kg białego sera mielonego - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem - 1 łyzka mąki ziemniaczanej - kilka kropli aromatu waniliowego * szklanka 250 ml Dodatkowo
Kuchnia z widokiem na ogródblacha 25x35) Ciasto : 200 g masła 400 g mąki 100 g cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 3-4 łyżki śmietany 1 czubata łyżka kakao Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera (użyłam w wiaderku) 4 jajka 1/2 szklanki cukru zimny ugotowany budyń ( 600 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, 1/3 szklanki cukru) 1 czubata łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń
talerz przyjemnościciepło jak i na zimno. Spróbujcie. Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej (mrożonki) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli wg smaku - sól, pieprz * sos: - 3 łyżki
CookYourselftakże spróbować moich dwóch innych przepisów deserowych – truskawki zapiekane w kokilkach , a także drożdżowe racuchy . Zobacz mój film z przygotowania oponek Składniki – Serowe oponki 500 g twarogu mielonego 2 jajka 450 g mąki 100 g margaryny cukier waniliowy łyżka proszku do pieczenia łyżka cukru zwykłego 0,5 l oleju łyżka octu Przepis – Serowe oponki Mąkę wysypujemy
Kuchennyviral.plmałe jajko Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej białej 300g białego sera 250g wędzonego, chudego boczku 1 średniej wielkości cebula biała 1 mała łyżeczka drobno posiekanej świeżej mięty ½ łyżeczki mielonego, kolorowego lub zwykłego pieprzu Sól do smaku Sposób przygotowania Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z wodą i solą, następnie dodajemy roztrzepane jajko. Wyrabiamy na gładką kulę i odstawiamy, by odpoczęło
Kuchnia w czekoladzieWszystkie składniki wymieszać i połączyć z sosem. Przed podaniem odstawić na pół godziny do lodówki. sos: 4 łyżki majonezu 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki cukru 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki soku z cytryny Wszystkie składniki wymieszać razem aż do rozpuszczenia soli i cukru. Lubicie tę sałatkę? Robicie
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1 puszka cieciorki 1 łyżka tahini 1 czerwona papryka 3 łyżki oliwy sok z połowy cytryny 1/2 łyżeczki kuminu 1 ząbek czosnku szczypta soli czarny pieprz świeżo mielony szczypta chili Paprykę upiec na grillu lub w piekarniku (temp. 200st, funkcja grill, 15 minut), jeszcze gorąca włożyć do woreczka, zostawić do wystudzenia (ułatwi to usunięcie skórki). Następnie zdjąć skórkę
Obiad gotowyFajny, szybki i prosty pomysł na słodki podwieczorek. 2 op. ciasta francuskiego (np to z Lidla) 300-350 g twarogu mielonego minimum dwukrotnie 3 jajka 1 op. cukru wanilinowego 3-4 łyżki cukru szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek. Zmielony twaróg miksujemy chwilę razem z żółtkami oraz cukrami. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łączymy delikatnie
Smaki Na Talerzu