mielone - 47549 przepisów (strona:1498/3170)

MAŚLANE INDYCZE GOLONKI Z WARZYWAMI 143

dzisiaj indycze golonki. O maślanym smaku, z całymi pieczonymi ziemniaczkami i aromatycznymi warzywami. Będzie pysznie.  Składniki: 4 indycze golonki pól kostki masła sól ,pieprz słodka i ostra papryka mielona 2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g Wykonanie: *Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. * Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy

Z Majeczką w kuchni
Sernik z frużeliną wiśniową 323

podania na deser na każdą okazję. Połączenie sera z wiśniami sprawia, że sernik ma przyjemny niezbyt słodki smak przełamany delikatną nutą wiśniową. Sernik z frużeliną wiśniową zrobiłam z mielonego tłustego sera twarogowego, który w połączeniu z budyniem stworzył kremową strukturę sernika. Do wykonania tego sernika powinno się użyć dobrej jakości prawdziwego sera twarogowego tłustego lub półtłustego. Frużelina powstała

Kuchcik gotuje
Babeczki mięsno-warzywne 129

Jest zima więc wykorzystałam mrożoną zupę wiosenną 9-składnikową od Hortex. Polecam Składniki: 1 op. zupy mrożonej wiosennej 9-składnikowej(450 g) Hortex 1/2 l bulionu warzywnego 250 g mielonego mięsa z indyka 4 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich, suszonego czosnku białko jaja masło+ bułka tarta do foremek 6 dużych foremek aluminiowych do babeczek Przygotowanie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bolognese... 160

inna okazję, czy to do makarony, czy do lasagne, albo do pieczonych ziemniaków... Składniki: (na 2 porcje - każda wystarczy na 400-500g opakowanie makaronu) 1 łyżka oleju 500g mielonego mięsa wołowego 2 zabki czosnku, zgniecione w prasce, albo drobniutko posiekane - u mnie: czubata łyżeczka 'leniwego' czosnku ze słoiczka 3 łyżki pasty pomidorowej 1 cukinia, pokrojona w kosteczkę

Lejdi of the house
Chleb z serem i pieprzem 163

sera żółtego, może być mieszanka serów, ostre zdecydowane smaki jak ser wędzony czy cheddar - 1 drobno posiekana cebula - 1 łyżeczka gorczycy w proszku - 1 płaska łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1. Przygotować formę do pieczenia. Na patelni roztopić połowę masła, smażyć cebulę, aż zmięknie i lekko się przyrumieni. Odstawić by ostygła. Przesiać mąkę i sól do dużej

Apetyczna babeczka
Glinicki przekładaniec drożdżowy – kuchnia podkarpacka 251

cukrem aż do jego rozpuszczenia. Dodajemy zmielone orzechy i ponownie zagotowujemy. W osobnej misce ucieramy masło i dodajemy do niego kolejno żółtka, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po łyżce mielonych orzechów. Ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Z drożdży, mleka (tyle, żeby rozpuścić drożdże) i łyżki cukru robimy rozczyn. Odstawiamy go na kilka minut, a w tym czasie roztapiamy

Trzeci talerz
Lasagne bolognese 247

włoskim stylu?? Proponuję Wam pokusić się o poniższy przepis na pyszną lasagne bolognese ! Palce lizać Składniki : – ok. 16 płatów makaronu lasagne – 150 g parmezanu sos boloński – 500 g mielonej wieprzowiny / lub 250g wołowiny i 250 wieprzowiny – 2 średnie marchewki – 2 łodygi selera naciowego – 1 średnia cebula – 2 ząbki czosnku – 300 ml czerwonego wytrawnego

I LOVE LIFE
Kruche rogaliki (ciasto serowe) 168

drugi dzień smakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej margaryny 200g mielonego białego sera 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików czekolada, marmolada lub ser do nadziania     *** Z podanych składników

Blog z Apetytem
Sos z wołowiny i warzyw 169

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1/2 kg mielonej wołowiny - 1 średnia cebula - 1 nieduża marchewka - 1 nieduża pietruszka - 1/4 korzenia selera - 1/2 papryki czerwonej - puszka pomidorów - jarzynka -sól, pieprz - olej do smażenia  W rondelku podsmażamy na oleju

Kulinarne przemyslenia
Przekąska na stół Wielkanocny 250

Super szybka przekąska na stół Wielkanocny. Składniki: Jajka na twardo 2 szt. Majonez 2 łyżki  Papryka słodka mielona 1 łyżeczka Ogórek korniszon 2 szt. Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka) Jogurt naturalny ½ małego kubka Szynka konserwowa 2 plasterki Ser biały chudy 15 dag Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z mango i awokado 214

grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać. Wymieszać składniki sosu. Na talerzu ułożyć porcję rukoli, następnie mango i awokado. Polać

wyzwania kuchenne
Chlebek bananowy na mące kokosowej (bezglutenowy) 169

zawsze się udaje! :) Składniki (na keksówkę o wym. 20x12cm): 4-5 dojrzałych bananów (ok. 440 g po obraniu ze skórki) 2 białka jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki mielonego siemienia lnianego + 6-7 łyżek wody 100 g mąki kokosowej szczypta soli 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 80-90 ml soku pomarańczowego, wody lub mleka roślinnego 2 garstki orzechów

Domowa Cookierenka Agi
warzywa z patelni z mintajem... 203

usmażone odłożyć na talerz na czystą patelnię wlać olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodać przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest pysznym aromatycznym daniem na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 275

posypania 45g płatków owsianych błyskawicznych 400ml mleka 3,2% (dla wegan lub alergików – dowolnego mleka roślinnego) 1 duże jajko (dla wegan lub alergików– jajko z siemienia lnianego: 1 łyżka mielonego siemienia i 2,5 łyżki zimnej wody – mieszamy i odstawiamy na 5-10 minut) 1 małe jabłko (potrzeba 100g miąższu) 3 łyżki cukru kokosowego, cukru brązowego, syropu z agawy

Karo in the Kitchen
Roladki z piersi kurczaka i łososia 209

kaszy gryczanej surówka z marchewki, selera i jabłka Pierś kurczaka naciąć wzdłuż nie przecinając jednak mięsa do końca. Rozłożyć na płasko na desce i rozbić, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Mięso łososia oczyścić z ości i pokroić w kostkę, przełożyć do pojemnika blendera z końcówką rozdrabniającą. Doprawić solą i zmiksować na gładką masę, po czym rozsmarować

Dietolog