lodówce, aby smak ładnie przeszły. Polecam. Składniki: około 1/4 większej główki białej kapusty 2 marchewki 1 łyżka posiekanego koperku szczypta czosnku granulowanego bez chemii Skworcu do smaku czarny mielony pieprz i sól himalajska Skworcu 4-5 łyżek majonezu Przygotowanie: Kapustę kroimy / siekamy (grubość w zależności od indywidualnych upodobań). Dodajemy posiekany koperek, obrane i starte na drobnych oczkach marchewki, szczyptę
Słodkie okruszkimiesięczny synek wystawił pozytywną ocenę. Wcinał aż mu się uszka trzęsły :) SKŁADNIKI Pulpeciki 250 g mielonego mięsa 1 marchewka pół woreczka ugotowanej kaszy (u mnie była to kasza bulgur) 1/4 cebuli garść rukoli zioła prowansalskie, tymianek, sól, pieprz Sos przecier pomidorowy w kartonie 500g jogurt
Zdrowo i kolorowoWalentynki czy urodziny. Składniki: Spód: 100g masła 200g mąki pszennej 70g cukru pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku 200ml mleka 9ml aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka
Szalona Kuchnia EwelinyWielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 6 jajek 260g brokułu 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na półmisku. 2. Brokuł
Szalona Kuchnia Ewelinyposypanych cukrem.** Wylej na wierzch przygotowaną masę serową. Na wierzchu ułóż po kilka jagód. Wstaw do piekarnika na około 20-25 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. *Lub mielonego twarogu sernikowego, ale gładkiego, mazistego, o dość luźnej konsystencji. ** Na przykład kokilek do crème brûlée. Możesz również użyć jednej dużej foremki zamiast małych kokilek. Wydłuż wówczas czas pieczenia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaupiec kawałek dobrego mięsa. Ta rolada została upieczona kilka lat temu na jedne ze Świąt Wielkanocnych. ok 1 kg filetu z piersi indyka 20 szt suszonych moreli sól świeżo mielony pieprz suszone zioła prowansalskie 50g masła Filet rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa,natrzeć go solą,pieprzem i ziołami. Morele umyć w ciepłej
Kolorowa kuchnia Elkibardzo efektownie się prezentuje. Polecam! Składniki na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Składniki na masę serową: 500g mielonego twarogu (użyłam sera z wiaderka) 1/4 szklanki cukru pudru 1 galaretka malinowa + 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30% Masa kokosowa: 250 ml śmietanki 30% 1 śmietan
Blog z Apetytemprzepisach proporcji wyjdzie więcej ciastek, dlatego należy przygotować więcej wydmuszek). Niezłe jaja;) Składniki: 100g gorzkiej czekolady 50g masła 2 małe jajka 0,5 szklanki cukru brązowego 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka mąki 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6-8 wydmuszek z dużych jaj Czekoladę połamać, razem z masłem umieścić w kąpieli wodnej, roztopić
Obiad gotowyrozmarynu (listki z 4-5 świeżych gałązek długości ok.15cm) 3-4 duże ząbki czosnku (35g) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 płaskie łyżeczki soli (10g) 1 czubata łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1 płaska łyżka i 1 płaska łyżeczka brązowego cukru (15g) 300ml mleka 300ml wody
Karo in the Kitchenryżu brązowego 100 g mleczka kokosowego 2 łodygi selera naciowego 1/2 dużej marchewki ok. 100 g ananasa (może być, ale nie musi), u mnie świeży przyprawy: pasta curry, kolendra mielona, sól, koncentrat pomidorowy lub przecier Ryż gotujemy. Mięso kroimy w paski, smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuszczamy w mleku kokosowym (można użyć suchej przyprawy, zwykłego curry
Kucharzycaszklaki bulionu warzywnego (może być z kostki) 20 dag ryżu 2 papryki świeże 4 pomidory 1 papryczka chili 3 białe cebule 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz do smaku świeże zioła 4 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry, a cebulę obrać i zeszklić na oleju. Włożyć mięso i rumienić
Tradycyjna Kuchniabrokuła 500 g selera 1 cebulę 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 płaskie łyżki mąki ryżowej mąki jaglanej (do panierowania) oleju do smażenia przypraw: słodkiej papryki, imbiru, kminku mielonego, soli i pieprzu, (u mnie sól himalajska i pieprz ziołowy) Oczywiście ilość i rodzaje przypraw możecie dobrać według Waszych preferencji smakowych Przyda Wam się też garnek i patelnia. A skoro
Okiem Blondynki by McBlondiświeży tymianek, · 1 płaska łyżeczka suszonych pomidorów z chili (mieszanka przypraw), · pieprz czarny świeżo mielony do smaku, · sól do smaku, · 1 płaska łyżeczka cukru, · ser żółty długodojrzewający – np. grana
Moniki Smakołykioliwek 30 g (6 łyżeczek) sosu sojowego lub sosu Tamari (bez glutenu) 20 g (4 łyżeczki) soku z cytryny opcjonalnie kiełki lub rzeżucha (u mnie kiełki jarmużu) pieprz czarny mielony sól himalajska lub kłodawska Łososia posiekać drobno a następnie wymieszać z sosem sojowym, oliwą, połową soku z cytryny oraz pieprzem. Cebulki obrać, drobniutko posiekać, dodać do łososia i dokładnie
Ola la LCHFpomidorowy 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów sól i świeżo mielony pieprz W rondlu podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek oraz ,dodać pomidory, całość zmiksować i zagotować. Składniki na ryż gotowany 300 g ryżu basmati
w mojej kuchni