mielone - 47549 przepisów (strona:1493/3170)

Środa: Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym 148

lunch do pracy i dla osób, które ćwiczą.   Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki siekanej pietruszki do posypania 2 łyżki tartego parmezanu do posypania Na pulpeciki: 250 g mielonego indyka 1/4 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżki siekanej świeżej pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu

Niedzielny kucharz
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 219

dodawania tłuszczu). Umieszczamy na niej kotlety (tak, aby się nie stykały) i smażymy na mocnym ogniu z jednej strony przez ok. 3 minuty, następnie obsypujemy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, odwracamy i smażymy przez kolejne 2-3 min, doprawiając także drugą stronę. Burgery powinny mieć ciemno-brązową barwę i być lekko różowawe po bokach. Jeśli chcecie well done, dosmażcie

Nerds Kitchen
Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym 182

Składniki 3 jajka 1 opakowanie sera pleśniowego 1 małe opakowanie jogurtu greckiego 2 garście kolorowych pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbijamy i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jogurt grecki i oliwę z oliwek. Mieszamy na jednolitą masę. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do masy jajecznej. Pomidorki kroimy

My Chcemy Jeść
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 237

zdrowych, dietetycznych składników (no może poza majonezem) więc z całą pewnością mogą sobie pozwolić na taki obiad nawet osoby będące na diecie :) Przyprawiając kurczaka wykorzystajcie Wasze ulubione przyprawy będziecie mieli wtedy pewność, że będzie on idealnie pasował w Wasz gust :) Nie będę przedłużał… zatem róbcie listę zakupów i zapraszam do gotowania. Składniki 2 tortille wieloziarniste 1/2 czerwonej cebuli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Curry z kurczaka ze szpinakiem 133

piersi z kurczaka 500 g małych pieczarek 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 szalotki 5 ząbków czosnku 1 marchew kawałek selera 400 ml mleczka kokosowego 1/2 świeżej papryczki chili (mielonej 1/3 łyżeczki) 2 łyżeczki proszku curry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła klarowanego pieprz

Kuchcik gotuje
Klasyczne zrazy wołowe 223

mąki. Roladki odwijamy ze sznurka i przekładamy ponownie do sosu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KLUSKI ŚLĄSKIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ ROLADY/ZRAZY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Klasyczne zrazy wołowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym 119

pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego por biała część 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów krojonych 1,2 l rosołu drobiowego 1 szklanka mleka kokosowego 100 g ryżu jaśminowego cynamon mielony sól, pieprz Przygotowanie Warzywa kroimy tak,  jak lubimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pomidory wraz z zalewą, dusimy kilka minut i zalewamy gorącym rosołem, wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy

R'n'G Kitchen
Risotto – włoska robota 117

używam różnych win. Do tego konkretnego użyłam wermutu – nadał lekko słodkawego charakteru, który bardzo fajnie pasuje mi do boczniaków) 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 100 g parmezanu Świeżo mielony sól/pieprz do smaku – używam gotowej mieszanki w młynku Szczypta startej gałki muszkatołowej Dodatkowo: 1 opakowanie boczniaków 1-2 łyżki masła 1 gałązka świeżego rozmarynu Sól/pieprz do smaku

Kate's Kitchen
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z kaszą pęczak i prostą sałatką 152

grubszej strony fileta i zrobić kieszonkę do faszerowania (zrobić w środku jak najwięcej miejsca na farsz, jednocześnie uważając, żeby nie przeciąć fileta na wylot). Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i posiekać. Wymieszać z serem (trochę sera można zostawić na wierzch) i zafaszerować filety. Po wierzchu posypać pozostałym serem i ziarenkami sezamu. Tak przygotowane

Dietolog
Wiosenna sałatka jajeczna 455

puszki) 1 mała, czerwona papryka lub 1/2 dużej 1 duża szalotka lub cebula dymka 6 łyżek dobrego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Zaczynamy od ugotowania wszystkich jajek na twardo. Po ugotowaniu przelewamy je zimną wodą i obieramy ze skorupek. Trzy jajka kroimy w plasterki. Pozostałe jajka kroimy w kostkę. Marchewki obieramy

Poezja smaku
Sałatka z kaszy bulgur ze strączkami i papryka czyli Niedzielne Śniadanie odc.113 319

strączka oraz kaszy bulgur niewielka cebulka np. szalotka po jednej małej papryce czerwonej i żółtej lub po pół dużej garść grubo posiekanej karbowanej natki pietruszki sos: po pół łyżeczki mielonego kuminu i słodkiej papryki łyżka syropu klonowego sok z połowy cytryny 4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę, cebulę kroimy w drobna

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIEROGI RUSKIE - Z SEREM I ZIEMNIAKAMI 180

farsz. Domowe pierogi ruskie - dokładnie takie jak u Mamy :) Podstawą smacznego farszu jest oczywiście dobrej jakości twaróg oraz ziemniaki . Aby wzbogacić smak, do farszu dodajemy zrumienioną cebulkę lub suszoną, mieloną miętę pieprzową - do tego łyżka gęstej śmietanki, sól oraz pieprz i nic więcej tak naprawdę nie potrzeba. Pierogi wychodzą pulchne i pyszne! Ziemniaki do nadzienia można ugotować dzień wcześniej

Moja Książka Kucharska
Chlebek kukurydziany, mocno serowy... 146

przy innej okazji. Bardzo ładnie komponuje się z zupa (bogate, pomidorowe minestrone), albo marchewkowym, czy batatowym kremem. I potrawami w rodzaju chilli con carne i podobnymi na bazie mięsa mielonego i pomidorów. Przepis ze strony Netmums:  'Cheesy corn triangles' . Składniki: foremka 18 lub 20cm, czyli okolice 6-8 porcji) 100g maki pszennej 100g maki kukurydzianej (nie skrobi

Lejdi of the house
Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 256

szklanki wody 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki mielonych orzechów włoskich dodatkowo: posiekane orzechy do posypania ciasta Daktyle umieścić w garnku, dodać kawę i wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 minut, przestudzić i zblendować. Olej kokosowy utrzeć

Fitkot
Mega Burak-burgery 179

ząbki czosnku 2 buraki 2 duże marchewki 1 mała cukinia 1 puszkę ciecierzycy (400g) 3 łyżki tahini 100g płatków owsianych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu  1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka

Kuchnia w Słońcu Skąpana