mielone - 47549 przepisów (strona:1501/3170)

Chlebek bananowy na mące kokosowej (bezglutenowy) 169

zawsze się udaje! :) Składniki (na keksówkę o wym. 20x12cm): 4-5 dojrzałych bananów (ok. 440 g po obraniu ze skórki) 2 białka jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki mielonego siemienia lnianego + 6-7 łyżek wody 100 g mąki kokosowej szczypta soli 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 80-90 ml soku pomarańczowego, wody lub mleka roślinnego 2 garstki orzechów

Domowa Cookierenka Agi
warzywa z patelni z mintajem... 203

usmażone odłożyć na talerz na czystą patelnię wlać olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodać przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest pysznym aromatycznym daniem na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 275

posypania 45g płatków owsianych błyskawicznych 400ml mleka 3,2% (dla wegan lub alergików – dowolnego mleka roślinnego) 1 duże jajko (dla wegan lub alergików– jajko z siemienia lnianego: 1 łyżka mielonego siemienia i 2,5 łyżki zimnej wody – mieszamy i odstawiamy na 5-10 minut) 1 małe jabłko (potrzeba 100g miąższu) 3 łyżki cukru kokosowego, cukru brązowego, syropu z agawy

Karo in the Kitchen
Roladki z piersi kurczaka i łososia 209

kaszy gryczanej surówka z marchewki, selera i jabłka Pierś kurczaka naciąć wzdłuż nie przecinając jednak mięsa do końca. Rozłożyć na płasko na desce i rozbić, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Mięso łososia oczyścić z ości i pokroić w kostkę, przełożyć do pojemnika blendera z końcówką rozdrabniającą. Doprawić solą i zmiksować na gładką masę, po czym rozsmarować

Dietolog
Piersi z kurczaka - Sous Vide 177

SUROWIEC -pierś z kurczaka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska / peklosól 50 / 50 --18-20g/kg -czosnek granulowany 1 g/kg -kozieradka mielona 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg WYKONANIE Kupiona pierś myjemy pod bieżącą wodą usuwamy błony i zbędny tłuszczyk.Wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym i peklujemy, przyprawiamy ze wszystkich stron. Pierś składamy, wrzucamy do worka próżniowego i odsysamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bezglutenowe pączusie z twarogiem 166

zajadać 😊 A jeśli ktoś woli wersję bez twarogu zapraszam tutaj . Składniki: mąka bezglutenowa: 150 g mąki kukurydzianej, 50 g mąki ryżowej, 50 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej, 1 łyżka mielonego lnu - łącznie ok 250 g 7 g drożdży suszonych 60 g cukru szczypta soli 1 całe jajko 200 g twarogu półtłustego 280 ml mleka  100 g rodzynek ewentualnie

Ze smakiem bez glutenu
Szynka duszona z cebulą i majerankiem 166

Niezwykle proste danie na niedzielny obiad. Nie wymaga stania przy garach a może stanowić miłą odmianę od schabowych czy mielonych, szczególnie jeśli ktoś nie ma piekarnika😊 Doskonałe również na zimno, na kanapki. Składniki: szynka w jednym kawałku ok 1,5 kg 2 łyżki smalcu lub oleju rzepakowego 2 duże cebule przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek Szynkę oczyścić

Ze smakiem bez glutenu
Risotto z krewetkami i cukinią 239

które wbrew pozorom przygotowuje się bardzo szybko. Delikatna cukinia, krewetki, to wszystko w pysznym “własnym” sosie… idealnie się komponuje. Całość dopełnia oczywiście czosnek, parmezan i świeżo mielony pieprz. To jedno z tych dań, które będę przygotowywać często. Także nie zawahałabym się podać go gościom, którzy nie lubią krewetek. Sądzę, że po tym risotto, na pewno

Kuchnia Bazylii
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 121

wody • 125 ml ciemnego piwa • 25 g świeżych drożdży • 60g mąki żytniej razowej • 450g mąki pszennej o dużej zawartości białka • 1 łyżeczka suszonej gorzkiej skórki z pomarańczy • 1 łyżeczka mielonego imbiru, dodałam kawałek świeżego startego imbiru • ½ łyżeczki zmielonych goździków • 90g melasy • 25 ml roztopionego masła • 1 łyżeczka soli Skórka piwna • około 2,5 g świeżych drożdży (czyli połowa

Leśny Zakątek
Tortellini z ricottą i szpinakiem na rukoli z oliwą i parmezanem 223

szpinakiem, które kupicie w jednym z dyskontów w kropki, podane z trzema dodatkami: rukolą, hiszpańską oliwą (kupioną u “kropkowej konkurencji” :)) i parmezanem. Do tego szczypta świeżo mielonych płatków chilli, odrobina soli morskiej i mamy pyszne, szybkie danie, od którego nie można się oderwać :) Ważna w tym daniu jest jakość użytych składników. Ja, za oliwą nie za bardzo

Moja Delicja
GOLONKI INDYCZE PO ALA-BAWARSKU + FILMIK 188

golonek indyczych 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2-3 cebule 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczka soli  1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczka majeranku 5 łyżek oleju  1 szklanka piwa

Kulinarne Fantazje Marioli
SZARLOTKA!!! 167

Znowu na słodko. Tym razem szarotka.  Blacha 20 cm. ciasto 300 gram mąki (100 g ryżowej, 100 g kukurydzianej, 50 g  mielonych migdałów, 50 g gryczanej)   jajko łyżka proszku do pieczenia 6 łyżek  cukru   opakowanie cukru waniliowego 250-300 g masła nadzienie -   4 duże jabłka cynamon 3 łyżki cukru

BezglutenowaIzabela
Walentynkowy przepis ratunkowy + ciekawa historia 118

łyżka słodkiej śmietanki (od 30% w górę) Barwnik spożywczy Ozdoby – figurki cukrowe, kuleczki, brokat jadalny, czy – jak szaleć do szaleć – jadalne złoto Przygotowanie: Migdały wrzucamy do mocnego blendera i mielimy do momentu, aż zacznie „wydzielać” się z nich tłuszcz. Idealnie zmielone migdały to takie, które po ściśnięciu w palcach tworzą jednolity „placek”. Dodajemy cukier puder i ponownie mielimy. Dodajemy alkohol

Kate's Kitchen
DOMOWY PAPRYKARZ LCHF BEZ RYŻU (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 170

tłuszczu do smażenia (np. masło klarowane lub smalec gęsi ) 30 ml sosu sojowego lub sosu sojowego Tamari (bez glutenu) – można pominąć sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony papryka ostra papryka słodka 2 listki laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać i wycisnąć a następnie całość zeszklić na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Marchew

Ola la LCHF
Kostka alpejska 131

saszetkę śmietan fix dla pewności, że śmietana będzie trzymać formę. Składniki masy: 400g masy kajmakowej z puszki u mnie o smaku tiramisu 350g prawdziwego masła 3 łyżeczki naturalnej, mielonej kawy 300g małych bezików, u mnie pokruszony mały torcik bezowy 120ml ajerkoniaku Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami

W garach u Gosi