hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na kruszonkę: 100g mąki pszennej 50g mielonych orzechów włoskich 50g cukru pudru 50g miękkiego masła Składniki na ciasto: 200g miękkiego masła 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g cukru 1 łyżka cukru
Słodkie zapomnienieCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( +/-35 szt.): 230g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 90 cukru pudru 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu szczypta soli 180g zimnego masła Wykonanie: ze wszystkich składników czyli mąki, mąki ziemniaczanej, cukru pudru, cynamonu, soli i masła zagniatamy w miarę szybko ciasto, które następnie wkładamy
Słodkie zapomnieniefamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki (16-18 szt.): 1 ¾ szklanki mąki owsianej ¼ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego ¼ szklanki mleka roślinnego np. sojowe ¾ szklanki cukru trzcinowego ( dałam mniej) ⅓ szklanki oleju rzepakowego ¾ szklanki żurawiny ( w oryginale była posiekana czekolada) Wykonanie : do jednej miski przesiewamy mąkę, sodę
Słodkie zapomnienieroztopionego masła 1 łyżka oleju np. rzepakowego 8 arkuszy ciasta filo 1 szklanka orzechów np. włoskich ½ szklanki niesolonych pistacji ( dałam mi x w łoski c h i laskowych ) ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka drobnego cukru garść posiekanych orzechów do posypania gotowych rurek Syrop: ½ szklanki miodu ⅓ szklanki drobnego cukru 6 goździków Wszystkie składniki czyli miód, cukier oraz goździki wkładamy
Słodkie zapomnieniesosu sojowego 1 łyżka oleju 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka ostrej papryki *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Cebulę kroimy w piórka a czosnek drobno siekamy *** *** Składniki marynaty umieszczamy w miseczce
Blog z Apetytemjajka ugotowane na twardo *** *** Między jajkami wykładamy kawałki wędzonego łososia *** *** Na wierzchu sałatki układamy pokrojone na połówki czarne oliwki *** *** Sałatkę możemy przyozdobić listkami zielonej pietruszki oraz delikatnie posypać czarnym mielonym pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: 15 propozycji na pyszne sałatki: Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) Artykuł Sałatka
Blog z ApetytemZnowu na słodko. Tym razem szarotka. Blacha 20 cm. ciasto 300 gram mąki (100 g ryżowej, 100 g kukurydzianej, 50 g mielonych migdałów, 50 g gryczanej) jajko łyżka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru opakowanie cukru waniliowego 250-300 g masła nadzienie - 4 duże jabłka cynamon 3 łyżki cukru
BezglutenowaIzabelaŚwięta zabraknąć dobrych przystawek, zaserwujcie swoim gościom mięsne kulki z żurawiną, proste i bardzo aromatyczne i z nutą świąteczną :) porcja ok 25-28 kulek Składniki: 400 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko ok 1 łyżki bułki tartej 70 g suszonej żurawiny 70 g suszonych pomidorów płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego do smaku sól, pieprz, papryka słodka
Niezły MłynekSkładniki : 1 szklanka mielonego cynamonu 2 szklanki miodu pszczelego 3 szklanki spirytusu 95 % Sposób wykonania : C ynamon wsyp do słoja, wlej miód i spirytus. Całość wymieszaj drewnianą łyżką. Słój szczelnie zamknij i odstaw na co najmniej 6 miesięcy. Co pewien czas wstrząśnij lekko słojem w celu zmieszania się składników. Po tym czasie rozlej trunek do butelek. Butelki
Przepisy i porady kulinarneużyję mniej miodu aby nie było tak mocno słodkie, daktyle zapewnią odpowiednią ilość słodyczy. Ciasto piernikowo-daktylowe z bakaliami składniki: 100 g mąki owsianej 100 g mielonych migdałów 2 jajka 0,5 szklanki jogurtu greckiego 100 g miodu 2 łyżki oleju kokosowego 100 g daktyli (około 8 sztuk) 100 g suszonej żurawiny 50 g orzechów laskowych 1 jabłko
Przysmaki KarolkiProporcje na 3 osoby. Składniki: 250 ml mleka 3,5 łyżki kaszy mannej 2 łyżki cukru (u mnie trzcinowy) 1 laska wanilii Posypka do deseru: 1 szczypta prażonych i mielonych ziaren lnu (akurat jestem w posiadaniu) pól łyżeczki kakao pól łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżka płatków migdałów Wykonanie: Zagotować mleko z podanymi proporcjami w przepisie, dołączając zawartość
Wino Francja Kuchniabyć kiszone) marchewka pietruszka kawałek selera ½ l barszczu kiszonego kminek 4 ząbki czosnku 6-8 ziarenek pieprzu czarnego 2 listki laurowe 4 kulki ziela ang. Sól i pieprz mielony do smaku Kości płuczemy i zalewamy zimną wodą, około 2 i pół litra. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, buraki ( świeże) kroję w plastry ( kiszone już są pokrojone
Takie tam pichceniełyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 całe jajko i 2 żółtka 100 g masła 2 łyżki gęstej śmietany Składniki na masę makową: 300 g mielonego maku 40 g orzechów włoskich 40 g rodzynek 20 g płatków migdałowych 2 białka 30 g roztopionego masła 3-4 łyżki miodu 1 jabłko 1 pomarańcza + cukier puder
Ciastkozercysię fantastycznie :) Pierniczkowe ciastko z kubka na 1 ciastko Potrzebujesz: 1 łyżkę miękkiego masła 2 łyżki brązowego cukru 1 żółtko jajka 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki cynamonu 1 szczypta mielonego imbiru 1 szczypta soli Dodatkowo: cukier cynamonowy lody waniliowe Sposób przyrządzenia: 1. W kubku/ filiżance przystosowanej do używania w mikrofali wymieszaj dokładnie masło z cukrem i żółtkiem
Kuchnia w Słońcu Skąpanaświeżych drożdży 125 ml letniej wody 75 g cukru 1 łyżeczka soli drobno otarta skórka z 2 pomarańczy 6 jajek + 1 żółtko 230 g masła 2,5 łyżeczki mielonego kardamonu 200 g dżemu truskawkowego Łowicz WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miseczki wlać letnią wodę, rozkruszyć drożdże i wymieszać. Dodać 100 g mąki, ponownie wymieszać
Passions hobbies life