lubi, 1 puszka cieciorki bez zalewy (ok. 200 g), ½ papryki chili (do smaku), 3 łyżki oleju rzepakowego, 3 - 4 garście świeżego szpinaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka całego kminku, świeża zielona pietruszka. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie składniki. Paprykę opalamy nad gazem, aż cała skórka będzie czarna. Następnie zawijamy w folię aluminiową na kilka
Moniki SmakołykiŻałuje tylko, że ciasto tak szybko się rozeszło, ale święta rządzą się swoimi prawami. Tort makowo-serowy z wiśniami składniki na ciasto: 4 jajka 100 g ksylitolu 100 g mielonych migdałów 100 g sypkiego maku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki owsianej szczypta soli Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy razem z ksylitolem i szczyptą soli
Przysmaki Karolkimasła klarowanego 70 g cebuli 4 ząbki czosnku 400 g pomidorów krojonych lub przecieru pomidorowego 100% 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypta chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki opcjonalnie 100 g pokruszonego sera feta (dla osób, które nie unikają laktozy) Używając świeżych krewetek należy je umyć, oddzielić głowy, obrać pancerze
Ola la LCHFłyżki musztardy Dijon 2 łyżki musztardy stołowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu (wielokwiatowy, gryczany) duża szczypta czosnku suszonego szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej mielonej szczypta curry Przygotowanie: Musztardę Dijon mieszamy z oliwą. Dodajemy miód, mieszamy. Następnie mieszamy z musztardą stołową i majonezem. Dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy. Sosik gotowy. Z nuggetsami z kurczaka
Kuchnia po mojemużółtek WYKONANIE: 1.Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. 2. Ciasto podzielić na 3 części, 2/3 - wyłożyć na spód blaszki, 1/3 zamrozić na kilka minut. SER: SKŁADNIKI: 1 kg sera 3razy mielonego 1/2 margaryny 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru kryształu 2 całe jajka WYKONANIE: 1.Margaryną utrzeć z cukrem, dodać jajka, budyń i ser. Całość dokładnie wymieszać. 2. Wyłożyć na ciasto
Dziś Ja gotujemoże zamiast tradycyjnego bigosu ... Składniki : mała kapusta pekińska 1 marchew cebula ok. szklanka soku jabłkowego tłuszcz do smażenia, łyżka mąki sól, cukier, pieprz mielony, kilka kropel maggi koperek lub natka Przygotowanie: Kapustę kroimy nie dość grubo- myjemy, wrzucamy na wrzątek, chwilę gotujemy, odcedzamy na sicie i gotujemy dalej w soku jabłkowym, dodajemy przesmażoną pokrojoną cebulę, stratą marchewkę Gotujemy
Proste PotrawyFARSZ : 500 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu
Kulinarne Fantazje Mariolianalogicznie, jak z pierwszym. 4. Na samą górę połóż ostatni blat ciasta i pokryj wierzch oraz boki torciku pozostałą masą mascarpone. 5. Ozdób ciasto świeżymi plastrami pomarańczy i oprósz mielonym cynamonem. Smacznego! Festive poppy seed cake with oranges and mascarpone for a small springform pan Ingredients: Cake: 150g flour 1/2 cup of dry poppy seeds 125g of sugar
Kuchnia w Słońcu Skąpanaolej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pasztet pieczemy w piekarniku
Dieta bez mlekaucztę. Składniki: 1kg piersi z kurczaka 4 papryki (2 czerwone, 2 zielone) 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów łyżka oleju rzepakowego imbir (2cm) kurkuma, cynamon, kminek mielony, gałka muszkatołowa, chilli, papryka słodka, sól, pieprz (ewentualnie można jeszcze dodać anyż i liść laurowy) Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj posiekaną w piórka cebule i smaż
wysmienityprzygotowania 10 minut Prawda, że szybki i prosty pomysł na zdrowy koktajl ?! Składniki /1 porcja: – garść szpinaku – 1 banan – 1 marchew – 1 łyżka siemienia lnianego mielonego – 300 ml wody Przygotowanie: Banana obieramy i wrzucamy do blendera. Myjemy marchew i szpinak. Marchew obieramy se skórki i ścieramy na tartce o grubych oczkach i wrzucamy
I LOVE LIFEdrobno posiekać, cebulę posiekaną drobno na oleju rzepakowym zeszklić na złoto, dodać posiekane prawdziwki i smażyć z 8 minut mieszając co jakiś czas, przyprawić farsz do smaku solą, pieprzem mielonym, wsypać bułki tartej tyle, aby wchłonęła nadmiar wilgoci z grzybów, konsystencja farszu ma być sucha, wystudzić, można do farszu użyć pieczarki, kapustę kiszoną z grzybami Z lodówki ciasto podzielić
W Mojej Kuchni Lubięwystudzone mięso wyjąć na talerz, dokładnie obrać z kości, chrząstek, ostrym nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków, można również do słoiczków i zapasteryzować wywar jeśli zostanie można zamrozić np. do zupy
W Mojej Kuchni Lubięsposobu wykrywania Żydów i muzułmanów, ukrywających się w regionach południowej Hiszpanii. Przepis został opublikowany w miesięczniku Mistrz Branży, grudzień 2017 r. Składniki: 400 g wieprzowego smalcu 200 g mielonych migdałów 400 g cukru pudru 800 g mąki pszennej typu 450 1 łyżeczka cynamonu trochę cukru pudru do oprószenia po upieczeniu Przepis: Mąkę i migdały praż w piekarniku przez
Grahamka, weka i kajzerkastudzimy i łączymy z ciastkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka wykładamy na papier, dociskamy do dna blaszki i wkładamy do lodówki na 30 min. Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Jeśli używamy sera z wiaderka to nie trzeba go mielić. Do garnka wkładamy wszystkie składniki na masę serową i miksujemy do połączenia składników. Masy nie należy zbyt długo miksować
kulinarne odsłony pati