mielone - 47549 przepisów (strona:1512/3170)

Sernik z rosą 191

próbowania. Polecam ! Składniki ciasto 200 g mąki 125 g masła 80 g cukru pudru 2 żółtka 8 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego 150 g cukru 125 ml mleka 125 ml oleju 100 g rodzynek 60 g proszku budyniowego(1 opakowanie) 60 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 4 żółtka beza

Ciasta z tradycjami
Kokosowe naleśniki a’la rafaello 243

wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki. Czekoladę rozpuszczamy. Serek mascarpone łączymy z wiórkami kokosowymi, mielonymi migdałami, cukrem waniliowym. Wąskim strumieniem dodajemy przestudzoną czekoladę. Całość łączymy ze sobą. Naleśniki smarujemy masą kokosowo-migdałową. Zawijamy w rulon. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy rozpuszczoną czekoladą naleśniki oraz

Ciasta z tradycjami
Ciasto pawi ogon w wersji świątecznej 881

cieście. CIASTO PAWI OGON (wersja świąteczna) Składniki: biszkopt na roladę: (forma 30x32cm) 6 jaj 1 szk mąki 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki maku (nie mielonego) masa do rolady: 300 g truskawek 200 g konfitury truskawkowej Łowicz 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka żelatyny kruche ciasto: (forma 20x30cm) 200 g mąki 67 g cukru pudru

Bon appetit mon amie
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 301

plasterków szynki miodowej -150 g skrawków pieczonej wieprzowiny w stylu kubańskim* -4-5 plasterków salami -2 łyżeczki masła *wieprzowina w stylu kubańskim to zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć

Zielona Kuchnia
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 200

trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam dając czas na wyostrzenie apetytu A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam! Składniki: 2 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4 łyżki płynnego oleju kokosowego łyżka wiórek kokosowych do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy w większym naczyniu

Lamarida.pl
Bezowy deser świąteczny z szafranem i żurawiną 194

żurawiny ale konfiturę można zrobić ze świeżej. Zamiast żurawiny można dodać czerwona borówkę. Bezowy deser świąteczny Składniki: na 8 porcji 4 duże białka szczypta soli 180 g cukru ½ g mielonego szafranu 1 łyżeczka likieru amaretto 80 g zmielonych migdałów 3 łyżki skrobii kukurydzianej Nadzienie 300 ml śmietanki, 36% 50 g żurawiny, u mnie mrożona 2 łyżki wody 3 łyżki

codojedzenia
Wigilijne śledzie z awokado, burakiem i domowym majonezem z chrzanem 319

sokiem z cytryny. Składniki na około 300 ml majonezu: 1 żółtko 1 łyżka musztardy np. z sarepska 1 szklanka oleju np. rzepakowego sól morska ok. 1/3 łyżeczki cukru pieprz mielony sok z cytryny (ok. 1 łyżeczki) Do szklanej miski wbijamy 1 żółtko, uważając, by nie dostało się białko, dodajemy musztardę i cały czas ubijamy rózgą lub trzepaczką blendera. Stopniowo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wigilijny barszcz czerwony. 726

mięsem ( np. żeberek ) 30 dkg włoszczyzny 1 dkg suszonych grzybów 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku kwas buraczanu lub kwasek cytrynowy 2 listki laurowe majeranek sól pieprz czarny mielony cukier Sposób wykonania :   B uraczki umyj, ugotuj w wodzie do miękkości. Opłukane kości i namoczone wcześniej grzyby zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie do podgotowanego trochę mięsa

Przepisy i porady kulinarne
Zupa krem z pieczonych buraków 156

zależności od własnych preferencji można dolać trochę wrzątku, żeby zupa miała odpowiednią konsystencję (u mnie jest to bardzo gęsta zupa krem). Doprawić do smaku dużą szczyptą soli i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Zupę można podawać z plasterkami jabłka, z prażonymi ulubionymi ziarnami lub po prostu samą zupę. Jest przepyszna. 1 porcja to ok. 250 kcal , węglowodany: 18g, białko

Dietolog
Kurczak w pomarańczach i "November 9" 239

sól pieprz ziarnisty Piersi kurczaka podzielić na połówki, a potem przekroić jeszcze raz po grubości, by uzyskać cieńsze kawałki. Każdy kawałek kurczaka posypać z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na ładny kolor każdy kawałek kurczaka. Odkroić skórę z pomarańczy, a miąższ wyfiletować (pokroić na cząstki wzdłuż błonek). Z tego

Weekendy w domu i ogrodzie
Parzybroda na pieczonym kurczaku 150

ziemniaków średniej wielkości 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wrzątku kapusta pekińska (około 1 kg)  1 mała puszka groszku konserwowego koperek kminek mielony sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy (około 10-12 min, ciągle mieszając

R'n'G Kitchen
DIETETYCZNE KOTLECIKI 100% MIĘSA 197

DODATKOWO: Zasmażane Warzywa Firmy Orzech     PRZYGOTOWANIE: Filet myję, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do malaksera. Do mięsa dodaję przyprawy, natkę pietruszki oraz ząbki czosnku. Dokładnie mielę za pomocą malaksera lub maszynki do mielenia mięsa. Następnie formuję małe kotleciki. Blachę wykładam papierem do pieczenia a następnie kładę kotleciki. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję

Gotowanie Patki
Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata 219

suszonych śliwek 3/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 łyżeczka ziaren jałowca (drobniutko posiekanych) 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki cynamonu 3 liście laurowe 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 pełna łyżeczka miodu 3 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Puree z pieczonej papryki: 2 czerwone papryki 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól pieprz Puree

Oryginalny smak
Grochówka wiejska. 876

parówki 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 4 kapelusze suszonych grzybów 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego szczypta majeranku szczypta cząbru pieprz czarny mielony sól woda Zasmażka : 1 średnia cebula 2 łyżki oliwy lub smalcu 1 łyżka mąki Sposób wykonania :   G roch opłucz, zalej wodą w garnku na noc. Następnego dnia ugotuj groch

Przepisy i porady kulinarne