mielone - 47549 przepisów (strona:1518/3170)

Piernikowy murzynek 216

nutą piernikową . Łatwy i prosty w wykonaniu a na świątecznym stole będzie niezastąpiony. Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki przyprawy do piernika  2 łyżeczki mielonego cynamonu  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej  4 łyżki kakao  3 jajka  190 g masła  1 szklanka cukru

Słodka Strefa
Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku 946

łyżka stołowa) 6-7 kulek ziela angielskiego 3-4 liście laurowe DO PIECZENIA i WYKOŃCZENIA 2 łyżki papryki wędzonej – 1 słodkiej, 1 ostrej 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka żelatyny siatka wędliniarska albo sznurek opcjonalnie: 1 łyżka aromatu dymu wędzarniczego w płynie

Karo in the Kitchen
Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową 220

około 15 minut do wyparowania wina. Czerstwą bułkę moczymy w zimnym wywarze pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. Dobrze namoczoną bułkę wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dobrze się

PatiGotuje
Sernik krówkowy z polewą truskawkową 242

przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 175 C piekarniku przez ok. 35-40 minut. Po wystudzeniu przekrawamy blat na połowę. Masa: - 1 kg sera mielonego w wiaderku - 1 puszka kajmaku krówkowego 400g - 3 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki gorącej wody  1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie odstawiamy ją aby przestygła. Ser miksujemy

Apetyczna babeczka
PEŁNOZIARNISTE BUŁECZKI CYNAMONOWO-ORZECHOWE 228

piekarnika nagrzanego do 200*C, piekłam do lekkigo zrumienienia. Pierwszą partię piekłam 15 minut na termoobiegu, drugiej blaszce wystarczyło już 10 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem 206

lżejszy i przede wszystkim bardzo smaczny. Zapraszam. Składniki: 2 udka wykrojone ze świeżego kurczaka 2 cytryny 2 ząbki czosnku 4 gałązki suszonego tymianku sól i pieprz 2 szczypty suszonej mielonej słodkiej papryki 2 szczypty suszonego estragonu 40 g masła  1 łyżka uprażonych płatków migdałów  Wykonanie: Przygotowane, wykrojone części kurczaka opłukane i osuszone umieścić w naczyniu żaroodpornym, oprószyć

Wino Francja Kuchnia
Schab z żurawiną pieczony w rękawie 280

łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka cząbru 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 1/2 łyżeczki soli około 4 łyżek oleju rękaw do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Schab z żurawiną Przygotowanie: Schab dokładnie myję

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron z pieczarkami w sosie mascarpone 192

domu makaron na obiad. Serwuję go w różnych wersjach, pomidorowych, serowych, warzywnych (tych jest najwięcej wersji do wyboru, do koloru!), z kurczakiem, wersji czosnkowej z parmezanem lub mięsem mielonym. Dziś wersja wege z warzywami. Dużo pieczarek, cukinia i lubczyk, który podkreśla smak grzybów. Wszystko aromatyczne, doprawione, podane z makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki. Makaron z pieczarkami i cukinią

Zasmakuj Kuchni
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 179

Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej

Zasmakuj Kuchni
Przepis z jagnięciny – marokański tagine 200

Dzisiaj proponuję przepis z jagnięciny, marokański tagine. Przepis z jagnięciny -tagine Składniki: 800 g jagnięciny, karkówka 1 cebula 1 czosnek solo ½ łyżeczki suszonych chili płatków po 1 łyżeczce kurkumy, mielonej kolendry, cynamonu i kminu rzymskiego 2 łyżki pomidorowego przecieru 50 ml jabłkowego octu 300 ml wywaru z kurczaka lub warzyw 150 g ciecierzycy, waga sucha 100 g rodzynek

codojedzenia
Vanilliekipferl - kruche rogaliki waniliowe 213

jakie mamy w zwyczaju przygotowywać w Polsce. Ciasteczka adwentowe to ciastka kruche. Składniki na ca. 50 sztuk: 190 g mąki orkiszowej - typ 630 140 g zimnego masła 60 g mielonych migdałów 40 g ksylitolu/cukru 1 laska wanilii dodatkowo: cukier puder/zmielony ksylitol do posypania + cukier wanilowy Wykonanie: mąkę, masło, migdały, ksylitol  i ziarenka wyskrobane z laski wanilii zagnieść

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z karpia w panierce. 177

porcji 1 i 1/2 kg filetów z karpia 2-3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki bułki tartej sól pieprz mielony około 1/2 szklanki oleju do smażenia Dekoracja : kilka plasterków cytryny zielona natka pietruszki Sposób wykonania :   F ilety opłucz, pokrój na porcje, osusz, natrzyj solą i oprósz pieprzem. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Jajka wbij

Przepisy i porady kulinarne
Klopsy z kaszą bulgur i dyną 129

Składniki Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 1 szklanka kaszy bulgur 1 cebula 2 łyżki oleju 1 jajko 200 g miąższu z dyni natka pietruszki 250 g wieprzowego mielonego mięsa  sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski. Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym

R'n'G Kitchen
Kalendarz przygotowań Świątecznych 690

znam z rodzinnego domu zawsze musiały być „charakterne”, mieć wyrazisty i dobrze wyczuwalny smak. Dlatego do farszu zawsze dodawaliśmy sera pleśniowego oraz dużą ilość świeżo mielonego pieprzu i odrobinę gałki muszkatołowej. Jeśli nie mamy pod ręką francuskiego roquefort€™a możemy użyć naszego rodzimego rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią

kuron.com.pl
Wegańskie pasty kanapkowe 148

Wegańska pasta z burakiem:   Składniki: 200g ugotowanej fasoli typu Jaś 1 ugotowany burak (130g) 20g oleju kokosowego około 50 ml wody lub wywaru warzywnego 1 łyżeczka kolendry mielonej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki listków mięty 2 cm świeżego imbiru ½ łyżeczki miodu szczypta płatków chilli 1 łyżeczka soli   Sposób przygotowania

kuron.com.pl