chleb - 26176 przepisów (strona:1518/1746)

Wiosenna pasta z makreli 242

Dietetyczna wersja z jogurtem   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Grunt to przepis!
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 172

smaku pieprz             1 kromka chleb Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oliwy z oliwek. Kromkę chleba kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy dwa krążki, usuwając ziarna nasienne. Parówki przecinamy wzdłuż na połowę, pozostawiając około 2 cm do końca. Rozkładamy ją od góry, odchylając połówki(...)wykałaczką i formując serce, tak jak na poniższym zdjęciu:   Na patelnię wkładamy krążki papryki i parówkowe serca. Po minucie serca przekręcamy na drugą stronę, do wewnątrz wkładając kosteczki chleba. Chwilę podpiekamy chlebowe kostki przewracając je na różne strony, po minucie wbijamy na nie jajko. Paprykę przewracamy na drugą stronę i również wbijamy w nią jajko. Dodajemy sól i pieprz

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tosty czosnkowe 207

Zapraszam na czonkowe tosty, które bardzo często robimy w sezonie jesienno-zimowym. Na śniadanko czy na kolację bardzo smaczne i zdrowe:) składniki: 1 chleb tostowy (22 kromki) mało lub margaryna do smarowania 11 plasterków szynki 11 plasterków żółtego sera 6-7 ząbków czosnku Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jedną kromkę posmarować masłem lub margaryną. Na posmarowaną kromkę położyć

Monia miesza i gotuje
Jajka zapiekane w chlebie tostowym 168

Polecam jajka trochę w innym wydaniu niż zwykła jajecznica. składniki: 6 kromek chleba tostowego 6 jajek 1 duży plaster sera żółtego 1 mała cebula czerwona do posypania sól ziołowa 250 g pomidorków koktajlowych 1 mała cebulka biała 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawa do pomidorów Kamis Do foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc "gniazdko". Plaster sera pokroić

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa z pora 208

właściwie na zaprezentowanie produktów  Sonko , które przed świętami otrzymałam do testowania. Dziś pyszna i chrupiąca maca jako dodatek do kremowej zupki z pora. Maca jest to chleb przaśny znany od tysiącleci, wypiekany z mąki i wody, bez użycia zakwasu. SONKO maca tradycyjna wypiekana jest według prastarej receptury, bez dodatku soli, przez co gwarantuje najwyższą jakość, jaką niesie

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa czosnkowa 221

kostkę ziemniaków 1,2 l bulionu drobiowego 50 ml śmietanki 30 % 50 g sera żółtego długo dojrzewającego (dałam bursztyna) biały pieprz Kamis sól 1 łyżka masła grzanki (4 kromki chleba tostowego, odrobinka oleju) Czosnek obrać, duże ząbki przekroić na pół. W garnku roztopić masło i podsmażyć obrany czosnek. Dodać ziemniaki, wszystko zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki(...)będą miękkie. Następnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Dodać śmietankę i starty ser, dokładnie wymieszać. Podawać z grzankami - chleb tostowy pokroić w kostkę i zarumienić na patelni z odrobinką oleju

Monia miesza i gotuje
Chlebek powszedni :) 145

pieczemy przez kolejne 10 minut. Następnie uchylamy delikatnie piekarnik na ok. 10 minut i dopiero potem wyjmujemy chlebek z foremki i studzimy na kratce, żeby odparował. PS. Chleb najlepiej przechowywać w bawełnianym lub lnianym ręczniku, szczeczlnie zawiniętym, a nawet podwójnie, nigdy w folii

Delicious Titbits
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 184

została nieco zredukowana :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (nasza ważyła 70 dag) pół szklanki bułki tartej (można ją nieco rozdrobnić w blenderze, a my i tak często sami blenderujemy suchy chleb na tartą bułkę

Delicious Titbits
Zupa-krem z brokuła 241

zupy, żeby się nie zważyła). Dodajemy do reszty zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub z grzankami ziołowymi z oliwą. Grzanki ziołowe z oliwą: 2-3 kromki chleba suszona bazylia oregano ( ulubione zioła) Oliwa z oliwek extra virgin Chleb kroimy na paski szerokości ok. 1-2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posypujemy mieszanką ziół

Pudełko rozmaitości