mielone - 47549 przepisów (strona:1519/3170)

Pasta z białego sera i szprotek 82

oleju 1 łyżka jogurtu naturalnego 5 łodyg cienkiego szczypiorku sól pieprz Szprotki odcedzamy z oleju. Wrzucamy je do miski razem z białym serem, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jogurt, sól, świeżo mielony pieprz, poszatkowany szczypiorek, mieszamy. Jeżeli jednak jesteście szczęśliwcami, którzy posiadają rozdrabniarkę, użyjcie jej, uzyskacie efekt, taki jak na moim zdjęciu

Kardamonovy
Pulpeciki z pieczarkami w sosie śmietanowym 195

tutaj kombinować z mięsem, warzywami, sosami... Świetne danie do przygotowania którego możemy zaangażować też nasze dzieci, np. do lepienia pulpetów.  Składniki: 300 g makaronu wstążki 250 g mięsa mielonego z indyka 120 g pieczarek pół cebuli 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki smalec bułka tarta woda koperek przyprawa do grilla sól pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente

Dominacja smaku
Marchew miodowo kokosowa. 89

książki od wydawnictwa M, Dieta przeciwzapalna. Recenzję książki znajdziecie  tutaj! Składniki; 3 duże marchewki 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu (może być lipowy) sól morska świeżo mielony pieprz Przygotowanie; Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie

Radość kipiąca uśmiechem.
Pączki serowe z budyniem 873

biodra ;) Czy są pracochłonne? Jak to każde pączki. Trzeba im chwilę poświęcić, choć dla mnie sporym przyspieszeniem było wyrabianie ciasta w Tefal Companionie. Nie musiałam "ugniatać" ręcznie no i mielić sera. Niestety- samych pączków już za mnie nie "ukulał" 😛  Składniki na ok 30 sztuk małych pączków 350g białego sera ⅓ szklanki letniego mleka 2 jajka 1 żółtko Ok 350g mąki(...)tradycyjny: Pączki: Mleko, połowę cukru oraz drożdże wymieszać ze sobą i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka oraz żółtko ucieramy na pulchną masę z dodatkiem pozostałego cukru. Ser mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do masy jajecznej wraz z wyrośniętym zaczynem drożdżowym i mąką wymieszaną ze szczyptą soli. Wyrabiamy ręcznie lub mikserem z hakiem

Kuchnia w czekoladzie
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 181

wołowa 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku dwukrotnie przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 pełna łyżeczka mielonego kuminu 1 niepełna łyżeczka płatków chili ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli DO PODANIA guacamole tortille sałatka z kukurydzy sałata cząstki limonki

Karo in the Kitchen
Owsiane muffinki z borówkami 269

odstawiam na 10 minut. 5 W między czasie przygotowuję posypkę: 3 łyżki płatków owsianych mieszam z 1 łyżeczką oleju kokosowego i 1/2 łyżki syropu klonowego i odstawiam. 6 Migdały mielę na drobną mąkę w malakserze lub młynku (pomijam ten krok jeśli używam mąki migdałowej). 7 Płatki owsiane mielę na grubszą mąkę w malakserze lub młynku. 8 W misce dokładnie mieszam

Book of spells
Oponki serowe 258

trzeba czekać aż ciasto wyrośnie, po zagnieceniu jest od razu gotowe do smażenia :) Z podanych składników zrobiłam 60 oponek o średnicy ok. 4 cm. Składniki: 250 g drobno mielonego twarogu, sera na sernik z wiaderka lub serka homogenizowanego (ja dałam twaróg) 2 szklanki mąki 2 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego + ok. pół litra

Ciastkozercy
Ale Meksyk-kuchnia meksykańska 160

sosem z pestek dyni. Innym lokalnym smakołykiem jest mała smażona tortilla nadziewana sałatą, kurczakiem, pomidorami i czerwoną cebulą. P opularną potrawą jest także queso relleno czyli żółty ser nadziewany mielonym mięsem podany w białym sosie. Warto wypróbować „Comida Corrida” , czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie

codojedzenia
Ciasto kawowe 193

Składniki: 110 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych migdałów 1 łyżeczka kawy mielonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki likieru kawowego Przygotowanie: … Czytaj dalej Ciasto kawowe

czarrna od kuchni
Pączki serowe w 5 minut! 1248

mega pyszne serowe mini pączusie. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki, zagnieść i ciasto gotowe, cała procedura zajmuje około 5 minut. Polecam! Składniki: 350g mielonego twarogu 3 jajka 400g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 3 krople aromatu śmietankowego lub waniliowego + minimum 0,5 litra oleju

Blog z Apetytem
Ciasto jabłkowo - orzechowe Siostry Anastazji 425

drugi, trzeci, nawet czwarty dzień. Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka 23 x 33 cm Ciasto orzechowe: 7 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 140 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Stopniowo dodajemy cukier

kruche babeczki
Medaliony z indyka. 193

grubych oczkach 1 nieduża cebula 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej 8-9 łyżek ciepłego mleka 1 małe jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta mielonego pieprzu czarnego      Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o średnich oczkach i dodajemy do mięsa. Bułkę tartą wsypujemy do miseczki, dodajemy mleko, jajko, sól, pieprz ziołowy

Rozpustne gotowanie
CYTRYNOWA SZARLOTKA Z SEREM 243

proszek do pieczenia – 3 łyżeczki WARSTWA JABŁKOWA: * jabłka – 1 kg * rodzynki – 30 g * masło – 20 g * cynamon – 1 łyżeczka WARSTWA SEROWA: * ser 3 x mielony – 500 g * cukier – 100 g * wanilia – 1 laska * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 18 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W rondelku roztapiamy masło, dodajmy obrane

Ostra na Słodko
Pasta z ciecierzycy z pieczoną papryką 195

jeśli chcecie dodajcie jej więcej lub mniej. Tak czy siak zróbcie ją koniecznie Składniki: 1 i 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1 średnia czerwona papryka 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta chilli sól Przygotowanie: Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Delikatnie natrzeć olejem, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Oryginalny smak
Pasta z makreli z anchois 146

przygotowania: Ogórki i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy. Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Składniki mieszamy razem dodając majonez i doprawiając do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ostra papryką. Serwujemy z świeżym pieczywem

Pyry na Gaz