małe porcje: 2 jabłka (najlepiej odmiany, które w czasie zapiekania się rozpadają) garść świeżej żurawiny płaska łyżeczka przyprawy do piernika na kruszonkę: 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mielonych orzechów laskowych lub migdałów 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki masła 50 g gorzkiej czekolady wykonanie: Kokilki smarujemy masłem. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy
Przysmaki Karolkiząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 butelka (342 ml) pomidorowej koncentratu z przyprawami Winiary 1 puszka gotowanej ciecierzycy sól pieprz czarny papryka słodka mielona wędzona twaróg wędzony KREM PIETRUSZKOWY: pęczek natki pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 szklanki wody Paprykę umyć, przekroić na pół usuwając środek z nasionami. Nasmarować olejem i położyć
https:KKuchniaMniamkażdy znajdzie coś dla siebie :) Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka (ok.550-600g) 1/2 żółtej małej papryki 1/3 opakowania sera typu feta przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka panierka: 1 jajko + bułka tarta Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i przekroić wzdłuż na dwie części. Każdą z nich rozklepać jak na kotlety. Od strony, która będzie
Simply Foodłyżeczki pasty harissa* (opcjonalnie, nie jest konieczna) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki drobno otarta skórka z niedużej cytryny, najlepiej niewoskowanej nierafinowana sól i przyprawy: po 1 łyżeczce mielonego cynamonu, słodkiej papryki, kuminu i kolendry, po 1/2 łyżki kurkumy i całych ziaren kuminu (opcjonalnie), ostra papryka do smaku Ryż przełożyć na sito o drobnych oczkach, dokładnie wypłukać pod zimną, bieżącą
Even Better Foodmomentu aż cebulka lekko nabierze złotego kolory. następnie wrzucić posiekany drobno czosnek, smażyć już chwilkę. Doprawić delikatnie solą. Wszystko lekko przestudzić. Rozłożyć cebulkę na górze ciasta. Obsypać grubo mieloną solą. Pieczenie – rozgrzać piekarnik do 200 C i piec 25-30 stopni. Focaccia wykonanie w Thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki ciasta, wyrobić ciasto 3 minuty, naczynie zamknięte
Kuchnia Pokoleńpszenne bagietki 2 czerwone cebule 10 dag świeżego szpinaku 2 łyżki masła 100 ml octu balsamicznego 6 -7 sztuk suszonych pomidorów z zalewy 10 dag miękkiego pleśniowego sera Świeżo mielony pieprz do smaku Wykonanie: Cebulę obrać, ostrym nożem pokroić w piórka , na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę przykryć, polać octem balsamicznym i dusić około 10-15 minut od czasu
Wanilia i Kardamonczosnek 1 ząbek, bulion warzywny 2 szklanki, natka pietruszki posiekana 2 łyżki, sos sojowy 1 łyżka, liść laurowy 1 szt, ziele angielskie 3 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kurkuma 1/4 łyżeczki, majeranek 0,5 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kotlety sojowe gotujemy 4 min. w bulionie. Na patelni
kulinarne odsłony patidrobny cukier – 180 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 125 ml * kakao – 2 lyzki * woda – 125 ml MASA SEROWA: * ser 3 x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g * budyń waniliowy – 1 op * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy wodę, olej – cały czas miksujemy. Dodajemy
Ostra na Słodkorodzaj pieczywa – wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mielonym w sosie pomidorowym i obsypałam tartym serem żółtym. Gdy młodszy syn zapytał się co będzie... Więcej The post Focaccia z mięsem i serem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekmała pietruszka 1/2 małego selera 750 ml wywaru warzywnego 1 listek laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki suszonego estragonu 100 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej świeżo mielony pieprz duża szczypta gałki muszkatołowej sól ugotowane łazanki (około 100 g- waga przed gotowaniem) natka pietruszki do dekoracji Grzyby suszone zalewamy zimną wodą (około
Rozpustne gotowaniepuder ksylitolu lub erytrolu albo innego słodzika niskowęglowodanowego 30 g ksylitolu lub erytrolu 3 jajka 1 żółtko 4 g – 1 łyżka zmielonego cynamonu 2 g – 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 g – 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 1 g – 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1 g – 1/2 łyżeczki zmielonych goździków ziarenka z 1 gwiazdki anyżu
Ola la LCHFkilka razy zmieniam także wodę w trakcie namaczania. Pokrój cebulę w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, goździki i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Duś aż cebula zmięknie. Wtedy dodaj passatę pomidorową oraz rodzynki, duś 3 minuty i dodaj ocet oraz brązowy cukier. Duś kolejne 2-3 minuty. Śledzie pokrój na mniejsze części, o szerokości
nietylkopasta.plmokrego piasku". Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki Masa serowa: 3 jajka 75g miodu 500g twarogu mielonego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 350ml mleka aromat waniliowy Jajka ubić z miodem. Stopniowo dodawać twaróg stale mieszając. Budyń rozmieszać z mlekiem w osobnym naczyniu i stopniowo dodawać
peanutbuttermonsterminuty z każdej strony, do uzyskania ładnego koloru. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 15 dużych racuchów. My lubimy zajadać je z masłem orzechowym oraz z jogurtem naturalnym, mielonym ostropestem, miodem i pestkami granatu. Pysznie i zdrowo - smacznego
Cooking MonsterDziś nabraliśmy ochoty na tradycyjne ziemniaczane pyzy faszerowane mięsem mielonym. Danie nieco pracochłonne, ale warto poświęcić na nie chwilę czasu, ponieważ efekt końcowy jest pyszny i sycący. Pamiętacie to danie? Jest trochę kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pofolgować. Zachęcam więc do produkcji pysznych domowych pyz! :DCiasto:1 kg ugotowanych ziemniaków250 g mąki ziemniaczanej1
Krokusowy Dom