mielone - 47549 przepisów (strona:1523/3170)

Full English breakfast, czyli mocarne angielskie śniadanie 176

jajka, pieczarki, frankfurterki i przekrojone na pół pomidory (te ostatnie możesz również zapiec w piekarniku). W razie potrzeby dodaj odrobinę klarowanego masła. Pieczarki, jajka i pomidory możesz przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Podawaj na talerzu razem z fasolką w pomidorach. Dobra rada: na patelni po smażeniu boczku możesz ułożyć wszystkie pozostałe składniki i przyrządzić je razem

Food Square
Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 211

kremówki 1 budyń o smaku czekoladowym 1 cytryna gruszki wywar: 1 litr wody 3 goździki 3 ziarna kardamonu 2 laski cynamonu dekoracja: gorzka czekolada rurki mięta daktyle suszone Ser mielę dwukrotnie. Banany obieram, skrapiam sokiem z cytryny i też mielę. Do miski przekładam ser z bananami, dodaję jajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej

wesoła kuchnia
Piernik dla zapracowanych 194

szybko zamieszać - może się spienić . Dodać przesianą mąkę i otartą skórkę z pomarańczy. Wymieszać łyżką, aby pozbyć się grudek (masa będzie bardzo rzadka). Przelać do wysmarowanej i obsypanej np. mielonymi migdałami formę keksową.  Piec w temperaturze 170 stopni około 50- 60 minut.  Sprawdzajcie patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Upieczony piernik po lekkim przestudzeniu wyjąc z formy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik dyniowo makowy 187

dyni - 500 g cukier - 50 g skórka z pomarańczy Masa serowa: ser tłusty - 500 g mąka ziemniaczana - 1 łyżka z czubkiem jajka - 2 szt. cukier - 100 g mak mielony - 20 g 50 ml mleka, w razie potrzeby Polewa dyniowa: jajka - 2 szt. kwaśnej śmietany - 100 ml cukier - 20 g mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka 200 g - purée z dyni. Przygotowanie

Kuchnia Danusi
Zdrowe soki owocowo-warzywne i wyciskarka wolnoobrotowa UNOLD 78255 244

powstał z podanych wyżej składników ma smak niemal identyczny jak domowy barszcz. Można go dosłodzić (miodem, cukrem lub dowolnym słodzikiem) lub przyprawić niewielką ilością soli, a także pieprzu czy mielonej papryki. To zestawienie jest bardzo uniwersalne, bo możemy otrzymać napoje o zupełnie różnym smaku. Sok zielony z jarmużu i gruszek Składniki na 2 porcje: 4 duże gruszki 2 garście

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udka gęsie pieczone w cydrze. 189

cebule 2 jabłka 1 łyżeczka majeranku suszonego 1 łyżeczka miodu płynnego 0,5 litra cydru jabłkowego sól, pieprz czarny do przyprawienia mięsa Przygotowanie: Udka natrzeć solą i oprószyć pieprzem mielonym. Obsmażyć udka na patelni z obu stron, aż się zrumienią.  Cebulę pokroić w piórka, a jedno jabłko pokrić w ósemki, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Ułożyć

Codziennik Kuchenny
Drożdżowa gwiazda. Nie tylko na Święta 211

letniego mleka 2 jajka 25 g świeżych drożdży krem kakaowo-cynamonowy: 150 g miękkiego masła 50 g cukru 50 g ciemnego cukru muscovado 2 łyżki kakao 2 łyżeczki mielonego cynamonu dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka 2 łyżki gruboziarnistego cukru Masło zmiksować z mąką. Drożdże rozpuścić w mleku, wbić jajka, roztrzepać. Wlać mokre składniki do mąki, zagnieść gładkie ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Amerykańska kanapka Luther Burger 169

pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Składniki (2 porcje) -2 glazurowane donuty -4 plastry boczku -2 plastry sera amerykańskiego lub innego żółtego dobrze rozpuszczającego się -300 g mielonej wołowiny -sól, pieprz -2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Plastry boczku usmażyć na chrupko (najlepiej na grillowej patelni bez dodatku tłuszczu). Wyłożyć na ręcznik papierowy. Donuty przekroić wzdłóż na pół

Zielona Kuchnia
Spaghetti z kurczakiem w ziołowym mascarpone i pomidorach 181

polejcie aromatycznym sosem z serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos – kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem (i to nie tylko spaghetti

Zasmakuj Kuchni
Orkiszowe Naleśniki z Kawą 192

tylko :) Polecam jeść naleśniki oczywiście z pyszną świeżo parzoną Kawą np. PINACOLADA SKŁADNIKI NA 10 SZTUK NALEŚNIKÓW : 1.5 szklanki mąki orkiszowej 1 szklanka mleka 1 szklanka dowolnej  świeżo mielonej i parzonej kawy  ja użyłam ze sklepu --- KAWA E-CZARNUSZKA 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru brązowego 2 jajka 1 łyżka oleju dodatkowo :powidła lub dżem  PRZYGOTOWANIE

Gotowanie Patki
Koperkowe klopsy z kluskami śląskimi 141

zimnej wody Kluski: 750 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej (zależy od mączystości ziemniaków) sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Dodajemy jajko, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą (do zagęszczenia), sól i pieprz (wg uznania). Mięso wyrabiamy, dodając bulion warzywny. Masę formujemy na kotlety, smażymy(...)ogniu przez kwadrans. Mąkę „rozpuszczamy” w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, podgrzewamy aż sos nabierze pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kluski: Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (najmniejsze oczka). Wyrabiamy z mąką ziemniaczaną na gładko ( proporcja 3:1 ). Z masy formujemy kulki, lekko spłaszczamy i robimy „wkląsk” palcem w środku każdej kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku

R'n'G Kitchen
piernikowy sernik 234

syropu klonowego 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1-2 łyżeczki imbiru w proszku-jak lubicie to 2 łyżeczki 1 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonych goździków 4 jajka pianka 1 1/4 szklanki (300 ml), śmietany kremówki 1/2 szkl. cukru pudru 3 łyżki (45 ml) melasy ,lub syrop klonowy 3/4 łyżeczki cynamon 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

w mojej kuchni
Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej 199

świeżego imbiru 100 ml śmietanki kokosowej sól morska opcjonalnie  1 szczypta pieprzu 1 szczypta pieprzu cayenne 1 szczypta cynamonu 1 szczypta kurkumy 1 szczypta zmielonych goździków 1 szczypta mielonej kolendry 1 łyżka miodu 1 łyżka tłuszczu kokosowego 2 łyżki prażonego sezamu Wykonanie: Dynie i marchew należy obrać, opłukać oraz pokroić na małe kawałki. W przygotowanym garnku rozpuścić tłuszcz

Wino Francja Kuchnia
Pstrąg z warzywami 226

brokuł, fasolka szparagowa (użyłam mrożonki) 4 szalotki 2 ząbki czosnku koperek cytryna masło sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Warzywa przełożyć na durszlak i rozmrozić. Cytrynę pokroić w plasterki, szalotkę na ćwiartki, a czosnek w plasterki. Ryby umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć z wierzchu jak również i w środku. Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterek cytryny

magiczna kuchnia Kasi
Małe co nieco czyli „Michałki” w wersji fit i wege 203

przepis potraktujcie jako wytyczne do proporcji, bo naprawdę nie jestem wariatką i nikomu z Was nie będę teraz kazała kupować mąki kasztanowej (ma lekko orzechowy smak, więc każdymi mielonymi orzechami można zastąpić), a tą lnianą kupiłam w ostatnio w lidlu (pół kg za 4 zł chyba). Przy okazji ta lniana przyda się jako zagęstnik do wegańskich dań i wypieków

greenscarf