porzeczki suszonej zmielonej 2 łyżeczki czarnej porzeczki suszonej 1-2 łyżeczki cukru/miodu (lub wg smaku) 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie) 250 ml wody należy zagotować z cukrem/miodem oraz mielonymi i całymi owocami czarnej porzeczki. Całość gotować 2-3 minuty. W reszcie zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i nie przerywając mieszania - powoli wlać do gotujących się owoców. Kisiel
Di gotujeamaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową: 500 g sera (ja użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 2 jajka 0,5 szklanki cukru 100 ml oleju 0,5 cytryny 1 opakowanie budyniu aromat waniliowy Składniki na brownie: 100 g gorzkiej czekolady (im większa
CiastkozercyAmbition SKŁADNIKI: Ciemne Ciasto: 80g czekolady gorzkiej 4 jajka 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka do pieczenia 3 łyżki cukru Masa Serowa: 1kg sera białego 3 razy mielonego 5 jajek 1,5 szkl. puree z dyni 200g cukru kryształu 250ml śmietany 30% 6 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu POLEWA: 400g śmietany
Dziś Ja gotujemung Radix-Bis 1 szklanka czarnego ryżu jaśminowego Radix-Bis 1 flet z kurczaka 2 jajka 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 3 godz. Po tym czasie, wodę odlewamy, a fasolę gotujemy w osolonym wrzątku przez około
Kuchnia MagdaLenyzespala w całość. 800 g ziemniaków 1/2 szt żółtej papryki 1/2 szt czerwonej papryki 1 cebula 1 filet z kurczaka 300 g brukselki sól pieprz czarny papryka słodka wędzona mielona 1 łyżka sosu sojowego SOS SEROWY: 250 g ricotty 3 jajka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól pieprz czarny suszony tymianek Ziemniaki w mundurkach, czyli bez obierania ugotować
https:KKuchniaMniamsię doczekać, bo jeszcze sama nie wiem, co powstanie! Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem / 2 porcje Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 garść suszonych śliwek 1 łyżeczka mielonego cynamonu plus do dekoracji 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 banan starta czekolada do dekoracji (opcjonalnie) miód do smaku Przygotowanie: Jogurt przelewamy do kielicha blendera stojącego. Dodajemy śliwki
Moja smaczna kuchniakruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko Składniki na masę serową: 1 kg sera (ja użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju roślinnego (u mnie słonecznikowy) 4 żółtka 200 ml śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu aromat waniliowy skórka pomarańczowa (domowa
CiastkozercySkładniki: 4 papryki 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 duży ziemniak sól pieprz 1/3 łyżeczki wędzonej mielonej papryki śmietana 18% listek bazylii Do garnka z wodą wkładam obrane i pokrojone na kawałki: marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Solę wodę. Pomidora sparzam, usuwam nasionka i zdejmuję skórkę. Kroję na kawałki i podsmażam na 1 łyżeczce masła. Dodaję
MojaQchnia.plkapusty 300 g pieczonego mięsa z indyka 3-4 duże kapelusze grzybów suszonych 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 90 g ) Przyprawy: 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka majeranku 2 ziarna jałowca 1 ziarno ziela angielskiego 1/4 łyżeczki gorczycy 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenpoprzednim przepisie. Zapraszam. Składniki: 500 g pasty pomidorowej 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki oregano 2 szczypty soli morskiej (opcjonalnie) 1 szczypta pieprzu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1-2 łyżeczki cukru kilka łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia Wykonanie: Rozgrzać oliwę (3-4 łyżki) w garnku, dodać posiekany czosnek, przesmażyć, dorzucić słodką paprykę, oregano, przemieszać, dolać
Wino Francja Kuchniasumie nie wiem, czy to danie powinno nazywać się tatarem, bo tatar-to tatar. Osobiście nazwałabym grubo mieloną pastą :) SKŁADNIKI: Mała cukinia ok. 100 gr. dobrej jakości suszonych pomidorów w zalewie (u mnie z własnej "produkcji" https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html ) 2 łyżeczki oleju ze suszonych pomidorów Szczypta suszonego tymianku lub innych ziół Mała szalotka Łyżeczka czerwonego octu winnego
Kopystką po garachwłoskich z brązowym cukrem, masą maślaną z dodatkiem cynamonu zapewne smakiem przybliżą nam jeszcze bardziej upragnione zimowe święto. Składniki: Makaroniki: 100 g białek 110 g mąki z orzechów włoskich (mielonych) 200 g cukru pudru 50 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant Krem maślany cynamonowy z Syropem Trzcinowym 250 g masła 2 szklani cukru pudru 100 ml Syropu
Malinowe Pocałunkidorsza (500g) duża cebula 3 ząbki czosnku puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy łyżka oliwy z oliwek chilli, papryka słodka, pieprz, kminek mielony, sól Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy lekko się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Zalej pomidorami oraz szklanką wody. Dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuj około
wysmienitypodzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado
R'n'G Kitchenrazem z pokrojoną w paski papryką. Wlewamy sos sojowy i ostrygowy. Następnie dodajemy ananasa razem z syropem, dusimy kilka minut na dużym ogniu. Do smaku doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem z dymką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchen