puszki ciecierzycy 2 x pomidorki koktajlowe z puszki 400 g cebula 2 - 3 łyżeczki startego imbiru 1 - 2 ząbki czosnku 30 ml oleju do smażenia Przyprawy: 3 łyżeczki mielonego kminu 1 i 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki garam masala łyżeczka cynamonu łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki łyżeczka kardamonu łyżeczka soli 300 g obranej dyni
Karola gotujeliście kapusty, bo kapusta jest w nich. W dodatku są w pysznym sosie pomidorowym. Nam smakowały bardzo, jedliśmy dwa dni :-). Miłego czwartku Wam życzę :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z szynki) 400 g kapusty 100 g ryżu 1 cebula 1 jako 2 ząbki czosnku sól pieprz mąka olej Sos: 1 litr bulionu warzywnego 400 g passaty
kruche babeczkikońcu mi się udało, więc dzielę się z Wami przepisem. Koniecznie dajcie znac czy smakowało! łyżka masła klarowanego mała cebula 2 ząbki czosnku liść laurowy łyżeczka słodkiej wędzonej papryki mielonej pół łyżeczki cayenne pół łyżeczki suszonej natki pietruszki pół łyżeczki majeranku puszka ciecierzycy gotowanej na parze 6-7 plastrów suszonych pomidorów z oleju 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki
Mienta blogpietruszka (korzeń) 1 por (biała część) 1 duża cebula 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cm świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki mielonego pieprz biały i sól do smaku 100 ml śmietany 30% 2 gałązki świeżego koperku 3 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić zupę z białych warzyw
Kuchcik gotujewieprzowej 2 łyżki smalcu 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 5 ząbków czosnku 1 garść grzybów suszonych bulion warzywny 180 g koncentratu pomidorowego 500 g białej kapusty kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym
R'n'G Kitchengrubą folię do mrożenia lub do plastikowego pojemnika do mrożenia. Możesz zapakować tuszkę razem z opakowaniem przyniesionym ze sklepu. Kurczak porcjowany wytrzyma w lodówce do 9 miesięcy, a mielony 3-4 miesiące. W każdym przypadku pamiętaj, żeby mięso było dobrze zabezpieczone, nie wystawione bezpośrednio na niską temperaturę, bo przemnożone nie będzie nadawało się do jedzenia . Poznaj też 10 zasad
Niedzielny kucharzkażdy bulion chiński, doprawiony sosem sojowym i olejem sezamowym, z mnóstwem zieleniny, jak zawsze jest pyszny. Danie jest wzorowane na przepisie z Seriouseats . Składniki: Na pulpety 1/2 kg mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 łyżeczka tartego imbiru 2 ząbki utartego czosnku 1 drobno posiekana dymki 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki octu ryżowego lub winnego lub soku z cytryny 2 łyżeczki
Niedzielny kucharzszklanki wody 2 pomidory 2 liście laurowe 4-5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju (ja miałam czosnkowy) 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Mąka pszenna do panierowania 2 jajka do panierowania Natka pietruszki do posypania Tłuszcz do smażenia ryby Ziemniaki obrać pokroić w grubą kostkę , obsypać przyprawą
Wanilia i KardamonSkładniki : 1 kg chudego mięsa wieprzowego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego 10-15 dkg startego żółtego sera oliwa sól pieprz czarny mielony 2-3 gałązki zielonej pietruszki 2-3 jajka ugotowane na twardo Sposób wykonania : C ebulę obierz, pokrój w kostkę lub cienkie piórka, podduś na oliwie do momentu, aż cebula się
Przepisy i porady kulinarnewidelcem i pieczemy na złoty kolor w 180C przez ok. 25-35 min. 200 g masy kajmakowej Dno upieczonego i przestudzonego ciasto smarujemy grubo kajmakiem. masa serowa 500 g mielonego twarogu (użyłam z kubełka z Piątnicy) 4 łyżki cukru pudru lub więcej wg uznania 2,5 łyżeczki żelatyny podgrzane do rozpuszczenia w 3 łyżkach mleka 100 g śmietanki
Raj dla Podniebieniasmaku , lub tradycji domostwa Składniki na patelnię do paelli 24 cm średnicy ( 5 porcji ) : kurczak : 5 pałek z kurczaka sól do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska ,łyżka mielonej papryki , ostrej lub słodkiej , to już zależy od upodobań ( osobiście ,używam ostrej ) 1 łyżka oliwy z oliwek pozostałe : niepełna szklanka ryżu arborio ( lub inny o okrągłych ziarnach
Ogrodnik w podróżypapryka czerwona 1 strąk masła 3 łyżki oliwy z oliwek cukinia 1 marchewka 2 cebule po 6 ziaren pieprzu naturalnego i ziela angielskiego sól vegeta pieprz czarny mielony 2 łyżeczki jogurtu greckiego jak kto chce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pomidory płuczemy,wkładamy do wrzątku na chwilę i obieramy ze skórki.Miąższ siekamy drobno,paprykę myjemy,usuwamy gniazdo nasienne,kroimy w niedużą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidłużej stoi, tym bardziej się rozwarstwia (woda oddziela się od owoców i rozrzedza skyr). Grillowany ananas 1 średniej wielkości dojrzały ananas 3 łyżeczki syropu z agawy 1 łyżeczka mielonego cynamonu do podania – 100g jogurtu waniliowego, 40g granoli owocowej bez cukru Ananasa obieramy, kroimy na 6 plastrów (po 3 na porcję), wycinamy twarde środki. Rozgrzewamy patelnię grillową, bez tłuszczu
Karo in the Kitchencukinia 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodyżki selera naciowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól morska lub himalajska pieprz czarny szczypta mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki papryki szczypta ostrej papryki listki natki pietruszki Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na suchą patelnię i lekko przypalamy, aż poczujemy
Kulinarne przygody Gatity